חברים - ברשותכם -

zimes

New member
../images/Emo124.gifחברים - ברשותכם - ../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif

אני פותחת
, באיחור קל, את חגיגות
יום ההולדת
של יידישיסט. אם כן - אני לא אאריך באיחולים, במקום זה - אתם תכתבו פה שירי יומהולדת, או סתם שירים שמחים שאתם אוהבים. (כשיסתבר, לבושתי,
שאין שירי יומהולדת ביידיש, נוכל לדון
בשאלה - למה) קדימה! לחגוג!
ולנועם -
|הגדש|שיהיו לך רק ימים מאירים ופורחים. תמיד.

../images/Emo108.gifאַ דאַנק../images/Emo108.gif

תודה צימעס. תראו, בבית הורי לא נהגו לחגוג ימי הולדת. מה זאת אומרת לא נהגו לחגוג? לא נהגו בכלל לציין ביום ההולדת שהיום זה היום! כלום, נאדא, גאָרנישט! אני לא יודע אם זה מכיוון שהם חרדים והם שמים לב בעיקר ליאָרצײַטן או שזה פגם משפחתי שכזה, אולי פולני ואולי גאָט ווייסט וואָס (האם שמתם לב שבעברית אומרים "השד יודע מה" ואילו ביידיש - גאָט ווייסט וואָס. כאילו האלוהים של היידיש זה השד של העברית, לאלוהים[?] פתרונים). אי לכך ובהתאם לזאת, אין לי בראש שום שיר ליום הולדת ביידיש. פשוט אין. זה לא אומר שאין שירים כאלה. אני בטוח שיש הרבה (מחר אברר קצת את העניין ואבוא עם תשובה עניינית לדבר הזה). אין שום סיבה שלא יהיו שירים כאלה ביידיש. משום מה, אפילו הביטוי "אַ פֿריילעכער געבורטסטאָג" לא נדבק ללשון. אני בכל אופן לא מכיר ביטוי כזה. אני מניח שיש משהו דומה ביידיש אבל איני יודע זאת. אגב, ניתן לומר ביידיש גם "געבוירן-טאָג" וגם "געבורטסטאָג" - למען הפרוטוקול. תוך כדי כתיבת ההודעה, בדקתי ב"אוצר" של סטוצ´קוב, וגיליתי נתון די מדהים - אין אפילו ערך נפרד למושג הזה. הוא כמובן נותן את המילה תחת הערך "געזעלשאַפֿלעכקייט", אבל רק את המילה ותו לא. אין שום ביטוי מיוחד או משפט חכם כמו שיש לדברים אחרים ביידיש. האם יתכן שהשפה היידיש מתעלמת באופן גורף מלטפל בימי הולדת?

../images/Emo65.gif../images/Emo77.gifמזל טוב אחי../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

יידישיסט יקר! יום הולדת שמח! <מותר לך לענות במסרים>.

מחר יש לך יום-הולדת ../images/Emo65.gif

וואָס מאַכסטו? אלץ איז אין אָרדענונג? מיר וועלן זײַן די קומענדיקע וואָך אַלע חבֿרים אין אילת פֿאַר דרײַ טעג, ס´וועט זײַן אַ יום-טובֿ ממש. מזל-טובֿ דיר אויך, ביז הונדערט איין און צוואַנציק! געזונט און שטאַרק.

yaely2

New member
מנהל
ביז אונדערט און צוואנציק און א טאג

שלום עליכם איך וויל דיר ווינטשן גוטער פריינד, גוטע יארן, און אלץ דאס בעסטע, אלץ וואס דו ווונטשט זאך זיך אליין זאל מתקיים זיין, אפן גוטן אופן. יעלי

fanti

New member
יידישיסטעל´ע - מזל טוב../images/Emo49.gifשי|

איך וינץ דיר .... ביז 120 יאר זאלסט האבן אלעס וואס דו ווילסט אין לעבן דער עיקר זאלסט גיך טרעפן אה פיינע מיידעל.

kasm

New member
זה כנראה נכון, גם בבית אבי שהיה דתי

לא חגגו ימי הולדת והוא לא זוכר אם בכלל איזכרו זאת. ולכן הוא אף פעם לא הבין למה לעשות עיניין מימי הולדת ולמה זה חשוב לנו? כך שגם מתנות הוא אף פעם לא טרח לקנות אלא אם אימי רבה איתו וישבה לו חזק על הראש. שיזכה לחיים ארוכים :)

fanti

New member
אה קיצער - מחרחרי שמחות שכאלה ..

ישר לחפש הורים אחרים . רצוי חילוניים המבינים את חשיבות מתנות יום ההולדת , לילדים :) בחיוך כמובן

adam222

New member
פרעה האט גיעט א יום הולדת...

ביי אונז האט מען גזעגט אז נאר א גוי האט א יום הולדת, למשל פרעה. א ווערטל: א מענטש איז אריין צום רעבען פון שטייטעל און האט הער גיזעגט דעם ראבען אז סאיז דא אין שטייטעל א ´באוויסטע וויב´ (זונה), האט אים דער ראבע גיזגעט, נו איז זאל זי כאטש גיין צו מקווה, ווען זי איז גיגענען צום מקווה, איז דארטן גיווען א סאך וויבער ווארטן אריין צו גיין, האט זי גיפרעגט, אויפ וואס ווערטמען? האט מען איר געזעגט אז דראבעצין טובלת... האט זי גאזעגט, זי קען ווארטן, זי גייט פאר איין מענטש איך גיי פאר גאנצע כלל-ישראל.

../images/Emo8.gif

מסתּמא האָט פּרעה טאַקע נישט געהאַט קיין יאָרצײַט! [איך מוז לויפֿן טאָן עפּעס פֿאַרן כּלל-ישׂראל
]

פראזניק

New member
מזל טוב, חבר:)))

ביז הונדערט און צוואנציג. האק א לעבן, דאס איז דער עיקר:)))

t a m n u n a

New member
יידיסישט כבר ברכתי אותך../images/Emo110.gif

כמה ימים לפני היומולדת שלך....אז יום שלאחר המון מזל טוב למרות שאינך חוגג......גם בן הזקונים שלי נולד בדיוק ב- 26 באוקטובר מזל עקרב כמוך.......

../images/Emo65.gif../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif

פון טיפסטן הארצן א מזל טוב פאר אונזער חשובן מנהל הפורום ביז 120 מאך א לעבן און לאך און אויף די וועלט פייף טרעפן א מיידעלע א געזונטע א שיינע

התרגשתי מהברכות ../images/Emo3.gif

משום מה דואגים לי בצורה יוצאת דופן לשידוך הגון, ולא רק הפולניות אלא גם האחרות, וואָס וועט זײַן? ביררתי קצת לגבי יום-ההולדת בתרבות היידיש ומסתבר שאכן צדקתי... אין כמעט זכר בשירים לימי הולדת ולחגיגות שסביב ליום הזה. במחשבה שניה - גם ליאָרצײַט אין כל כך שירים, אויב איר פֿאַרשטייט… אבל זה כבר מסיבה אחרת. שוב תודה על הברכות, אנסה לשמור על הקיים ולהוציא מסמר נוסף מארון תרבות היידיש הגוססת.

למעלה