חברים - ברשותכם -

מנקלה

New member
איך האב עפעס א חשד

אז דאס שורה פון דעם יום הולדת ליד "הופ הופ טרה לה לה" איז דאך פון אונזערע שטיק, ניין?

מנקלה

New member
אוי, ס´איז מיר אנטלויפן און זאל איך

ענדיקן וואס כ´האב געוולאט זאגן ביז סוף: זאלסט האבן א גוט, געזונט, געבנשט לעבן, ביז 120! און טיירע חברים, אמת, יעדער איינע וויל האבן א חבר צום לעבן- בן/בת זוג - אבער מיר אלע דארפן זיין א גאנצע מיינטש אליין. אונזער גליק איז דא ביי אונץ, נישט ביין קיינעם נישט א האנט/הארץ/שמייכל/קיש צי וואס. {ואני מקווה שהבנתם אותי, בלי פירושי רש"י למיניהם: כולנו צריכים להיות אנשים שלמים בזכות עצמנו, ולא לחכות למי/מה שיביא לנו את האושר אתו. וכל זה, שתבינו, לא אומר שאני לא מאחלת ליידישיסט, ולכל אחד ואחת, למצוא לו חבר/ה ראוי/ה לחיים!!!}

אַ ווערטל:

יש אימרה ביידיש: ואהבֿתּ לרעך כּמוך - מאַכט רש"י: ברור לו מיתה קלה, קלייב אים אויס אַ מיאוסע כּלה!

מנקלה

New member
ווי אזוי זאגט מען אויף יידיש

"הפוך-על-הפוך"? דאס איז דאך א יידישע וועג פון הומור (לשון סגי נהור?)

תודה משכיל

ספירת מלאי: דער משומד יש לנו, דער משכיל יש לנו, למד וו צדיק יש לנו, א יידיש קינד יש, יידישקייטן יש, חסרים כאן רבי לעבן, רביצין, דעם רבס א טאכטער/א זון, דער שנה-ופירשניק, דער יוצא-בשאלהניק, דער חכם פון דער הגדה, מרדכי פון די מגילה אאז"וו.

[תיקון: פון דער מגילה]

סליחה עם כל אלה שלא הכנסתי אותם לרשימת הצדיקים והצדיקות. נזכרתי גם במאמעניו.

כדי שתגנוב אותם?

יש לי כמה רעיונות ממש נחמדים ביידיש, אבל תפנו אלי במסר פרטי ואתן לכם. אני לא רוצה שמישהו יגנוב את כולם ואחרים ישארו עם הלשון בחוץ (אתם יודעים שביידיש אומרים "מיטן צינג אין תּחת" = עם הלשון בתחת?).

grinberg

New member
מיט גרויס מזל

ביז אונדערט-און-צוואנציג ביי אונז האט מען געזונגען: חיים שתהא´איי באנו אהאבאת תוירה וועיראת שמאהאים...

למעלה