חדשות מנתב''ג

ארזS

New member
../images/Emo124.gifחדשות מנתב''ג

מחודש ספטמבר יפעל נתב"ג באמצעות מסלול 12-30 בלבד. מאמצע חודש ספטמבר יפעל נתב"ג להמראות ונחיתות באמצעות מסלול 12-30 בלבד. זאת עקב השבתת מסלול 08-26 לתקופה של כ-5 חודשים, לרגל שיפוצים ועבודות תחזוקה. [מירב לוי] מתוך אתר NFC-חדשות מחלקה ראשונה. [לא הצלחתי להביא לינק ישיר משום מה אז העתקתי את הידיעה]. וכעת לשאלה : האם זה טוב לספוטרים ?

arielguelman

New member
זה לא טוב

מסיבה פשוטה: ב26 אתה יכול לצלם את ההמראות מצומת הטייסים וזה לא רואים על 30. שרואים בו רק נחיתות

e dor

New member
תשובות

לגבי ספוטרים - כשאתה בפיינל 12, המראה על 30 היא ממש מעלייך וזה קרוב יותר ומרשים יותר. לגבי זה שרוב ההמראות יהיו על 12 - תלוי ברוח

ארזS

New member
אני רוצה לספר לך ולכולם

שיותר מפעם אחת, וזה קרה אפילו בשעה 6 בבוקר, היו המראות על 12 ללא קשר לרוח. כמו שהיו נחיתות על 30 כשתנאי הרוח איפשרו נחיתות על 12, והפקחים אמרו לטייסים שהם מופנים לנחיתה על 30 בגלל התנועה. כך שהכל אפשרי. ובנוגע להמראות על 30, אם זה 30 "ספיישל" זה מצויין לספוטרים. 30 רגיל עם פניה מהירה שמאלה - לא הכי טוב לספוטרים. [כמובן הכל תלוי איפה הספוטר ממוקם]...

e dor

New member
מן הסתם זה תלוי גם בתנועה

אבל אני מדבר על סטנדרט. כמה פעמים כבר יש לנו עומס ? נו באמת ... בימי שישי בצהריים, שיש תנועה - אין סיבה להמריאה סתם על 12. ומאיירפורט סיטי זה בכלל טוב אם הם ממריאים על 12... ו-30 רגיל, גם כשהפניה מהירה שמאלה, זה ממש לא בעיה. אתה לא מצלם אותו אחרי חצי שנה, אתה מצלם שהוא קרוב - ואז זה מעולה (מנסיון).

ארזS

New member
תראה...

אני לא מבין גדול, אבל כותב רק דברים שנתקלתי בהם. ושאלה : האם צילמת פעם המראה על 12 מהאירפורט סיטי ? לי יצא יותר מפעם אחת לראות משם המראות אבל הם כבר גבוהים שם ומבצעים את הפניה ולכן לא הצלחתי לצלם.

e dor

New member
ראיתי רק ההפך

אבל תלוי, אם זה ג'מבו נניח, אז זה אמור להיות טוב עדיין - כי זה ממש בתחילת המסלול.

ארזS

New member
אם אתה אומר...

לי זכור אחרת, אבל נחכה ונראה. בכל מקרה סביר שבמקרה של המראות על 12 גם הנחיתות יהיו על 12 כך שהצד השני עדיין יהיה עדיף לספוטרים.

e dor

New member
מן הסתם

לא אמרתי ללכת לאירפורט סיטי בשביל ספוטינג להמראות. אבל אם הנחיתות על 30 במקרה (ואמרת, יש מקרים שבהם המסלול הוא לפי התנועה ואז יש נחיתות והמראות מידי פעם על מסלולים שונים) אז זה יכול להיות צ'ופר נחמד להערכתי

הנכד של

New member
../images/Emo15.gifואי ואי! לא מתחשבים בי?../images/Emo10.gif

כל כך רחוק? מסכנים בשוהם. לגבי הויכוח, לדעתי ארז צודק. הם כבר גבוהים מעל אירפורט סיטי. אבל לגבי 007 או אם תהיה 033 אז זה יהיה תענוג. אישית אלך לפגוש אותם בקצה 30.

ארזS

New member
זה באמת לא בסדר !

איך הם לא חושבים עליך ? ודרך אגב, כשאני ראיתי המראות על 12 המטוסים בכלל לא עברו מעל שוהם. אולי כבד אחד או שניים בלבד התקרבו לשוהם. כל האחרים הספיקו להסתובב לפני שוהם.

tcu6

New member
אני חושב שהרעש בשוהם דווקא נובע מזה

שהמטוסים מפנים את זנבם לעבר שוהם כך שהרעש העיקרי מופנה לשם. גם אור יהודה מרגישה היטב את הרעש מאחר והאצת המנועים בסמוך להם. זה דווקא נחמד להיות בפינאל של 12 לצורך המראות על 30. הם עדיין מאוד נמוכים ולעיתים מבצעים פניה חדה שמאלה לפני חציית כביש שפירים יהוד, תולי בסיד שקיבלו ליצאה.

A r i e T

New member
הגיע הזמן

26 דורש שיפוץ, לא? (תמונה
, ארז) לפני 10 שנים כשסגרו את מסלול 12-30 לתקופה של 4 חודשים, רוב הנחיתות היו ILS על 26...אני חגגתי עם המשקפת על גג הבית שלי.

amitzahavi

New member
למישהו יש מפה של האיזור

כולל שמות מקומות החנייה (BRAVO למשל) ? תודה!

NNN747

New member
מה בקשר למסלול 3-21...

מה השימוש שלו הוא משמש רק כטקסי ל-26?? ומה עם מסלול 30-12 הוא גם ישופץ?

e dor

New member
ברור

יסגרו את 26-08, היחיד יהיה 12-30 וגם אותו ישפצו
לגבי 03-21, הוא משמש רק כטקסי ומסלול צבאי, אבל משתמשים בו לעיתים מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נדירות.

למעלה