חשד מרגש לסוף השבוע

../images/Emo124.gif חשד מרגש לסוף השבוע ../images/Emo124.gif

העיתון המקומי של קיימברידג', ה- Cambridge Evening News, מדווח בגליונו הנוכחי על תמיכה שנותן רוג'ר ווטרס לפרוייקט צדקה מוסיקלי בעיר, שהכנסותיו קודש לעמותה המסייעת לאנשים עם מוגבלות נפשית. במופע שיועלה במסגרת הפרוייקט, תבוצע לראשונה היצירה Cambridge Cantata אשר חיבר המלחין סיימון גאנטון, על פי רעיונות של אנשים עם מוגבלות נפשית עמם עבד. היצירה, המוגדרת כ"שיר הלל לחיי העיר, אנשיה ותרבותה", תבוצע ע"י המקהלה של King's College Chapel יחד עם ההרכב הקלאסי Cantata Collective. ביצירה משולבים אלמנטים ממוסיקה קלאסית, ג'ז, בלוז, רוק ושאר ירקות - כולל השיר Grantchester Meadows של הפלויד המתאר, כזכור, אחר צהריים קייצי בפארק הנמצא ליד העיר. העמותה המארגנת את הארוע נקראת Escape, ומטרתה היא לשלב אנשים הנמצאים מחוץ למעגל החיים החברתי הרגיל, באמצעות מוסיקה. ההכנסות מהארוע יוקדשו להקמת סדנאות ברוח העמותה, בשיתוף שרותי בריאות הנפש של קיימברידג'. מסתבר שווטרס לא רק הסכים לשילוב Grantchester Meadows ביצירה ובמופע - הוא החל להתעניין בעבודת העמותה, ובעקבות זאת נהיה אחד מהתומכים (כספית ומעשית) ב-Escape. מת'יו טיילור, מראשי העמותה, אמר: "האמנים שלנו עושים שימוש באמנויות כדי לעזור לאנשים עם מחלות נפש לחזור לחברה, וזה שיש לנו תומך כמו רוג'ר ווטרס יעזור לנו מאוד." "רוג'ר נולד וגדל בקיימברידג' ודרך עבודתו וחייו עם סיד בארט בתקופה המוקדמת של פינק פלויד, למד להבין את הקשיים העצומים שנגרמים עקב מחלת נפש." ווטרס הוסיף: "תמיד היה לי קשר חזק עם קיימברידג', הן דרך חיי-שלי והן דרך התקופה שביליתי עם סיד." "כשרונו היה גדול, ונקטע באיבו באכזריות. העבודה שעושה העמותה, המסייעת לאנשים עם מחלות נפש לחזק את בטחונם העצמי דרך מוסיקה, תסולא מפז. הקנטטה היא דוגמא טובה למה ניתן להשיג בעבודה כזו." הקנטטה תבוצע בארוע, שיתקיים ב-King's College Chapel ב-25 בספטמבר (יום ההולדת שלי!). באתר של העמותה, יש קישור לעמוד הסרוק מתוך גרסת הדפוס של ה-Cambridge Evening News, וכמובן פרטים על פעולתה של העמותה. (אגב, שמתי לב שמשרדי העמותה מצויים ב-Cherry Hinton Road, היינו בשכונה בה רוג'ר וסיד גדלו). תגובות? מחשבות? הגיגים? שרשרו לכאן.

מחווה ענקית לכבוד האגדה

כל כך מרגש וכיף לקרוא על דברים כמו אלה, על טוהר המוסיקה, טוהר הרוק! GM, זה השיר הכי מתאים לאירוע, גם בגלל התיאורים ונושא השיר וגם בגלל האווירה שבשיר מתאימה כל כך לשירה בכנסייה, ומי שלא יודע איך הולכים שירים בכנסייה אז כדאי מאוד לבקר בכנסיות בארץ (נצרת, ירושלים) או לשמוע את אניגמה! הרמוניה אדירה! ככל הנראה ווטרס מכפר על הטעויות של העבר כלפי סיד! מחווה ענקית לכבוד האגדה, וגם לשאר האנשים המוגבלים ועוברים סבל דומה לסבלו של סיד בארט! אני מקווה שכולם יהיו שם, כל הלהקה, המנהלים, העובדים, כל מי שהיה קשור ללהקה מאז ומעולם!

avki

New member
../images/Emo45.gif, השאלה העצובה היא

האם ווטרס עוד רדוף רגשי אשמה כלפי סיד? האם רוחו של ציף עדיין שוכנת בצידו האפל של הלב של רוג'ר? מה אתם אומרים? לדעתי הבן אדם פיתח אובססיה כלפי סיד, שלא תעלם לעולם. או אולי ווטרס לקח טיפול פסיכולוגי מקצועי בשביל להתמודד עם השדים בתוכו?

yoavi123

New member
והשאלה החשובה היא

למה אומרים פה חשד במקום חדש וחשדות במקום חדשות?

ועוד שאלה

איך הפחד והאימים שציף משליטה פה בפורום הגיעו עד נפשו הממורמרת של ווטרס? ;) ווטרס אכן קיבל טיפולים פסיכיאטרים בתחילת שנות השמונים ונראה לי שהוא ממשיך עם זה עד היום! ואני מסכים איתך שזה נהפך אצלו לדבר אובססיבי!

צילו של סיד

מרחף מעל כל הלהקה. ווטרס מדבר על זה הכי הרבה - אולי כי הוא מרגיש אשמה יותר מאחרים (בוודאי יותר מניק מייסון, שלא היה קרוב לסיד) - אבל זה לא רק הוא. תראו את Live 8, עם ההקדשה לסיד והתמונה שלו מאחור. הוא הועזב מהלהקה, אולי, אבל לא עזב אותה מעולם. רק שידבר אתם כבר.

ובאותו עניין

המגזין הבריטי Classic Rock יצא לאחרונה עם כתבה על live 8 ועל איחוד הפלויד שם. אין לי את המגזין - הוא איננו מהשורה הראשונה ולא נמכר בארץ - אבל השמועות אומרות שיש בו תמונה של סיד מהתקופה האחרונה. יתכן שזו התמונה להלן, שצולמה - על פי הכיתוב - בחודש יוני.

../images/Emo10.gif עצוב מה שניהיה לבן אדם הזה

לא ייאמן אין פלא שהם (פ"פ) בכו בוויש כשראו אותו מעניין איך הם יגיבו עכשיו... shine on you crazy diamond

נימרודל

New member
האמת היא...

שבשביל אדם בגיל שלו הוא נראה ממש לא רע. (במיוחד אחרי שעבר את מה שעבר). הוא נראה הרבה פחות רע מהתמונה ה"עדכנית" הקודמת (שבה הוא היה שמן מאד ועם מבט מאד עצוב בעיניים). הוא נראה נורמאלי לחלוטין. והנה עוד תמונה מעודדת מ2001

אני מסכימה

בתמונה העדכנית הוא נראה כמו כל אדם נורמלי בן גילו. זה לא עצוב, נהפוך הוא. הוא נראה בסדר. וגם נראה שזה מה שהוא רוצה - נורמליות, אנונימיות. ההפך הגמור מהבגדים הפסיכדליים והספוטים שהיו עליו בשנת 1967.

avki

New member
אוף, אני תמיד מתאר שאילו הוא רק היה

נשאר מה שהוא היה לפני שהסמים הקצינו את המחלה, הוא היה אומן כל כך מיוחד ואיכותי עד ימים אלה ממש...

Coon Jew

New member
בעצם שאלה שבקושי נשאלת..

מה הסמים עשו לו? אוקיי, הוא השתגע וחטף מחלת נפש, אבל בריאותית, מה קרה לו?

רמי M

New member
תדמיין את החיים שלך בלי..

the dark side if the moon wish you were here the wall וכל הדיסקים שיצאו אחרי שסיד הועף...אני מעדיף יותר את התקופה שאחרי סיד.

holo

New member
יש לי שאלה אז

מה לא בסדר בדיוק בו? מה הסמים עשו לו, והאם גם כיום הוא מתנהג בצורה מוזרה?

למעלה