לוח מודעות

../images/Emo32.gif למעיין בר

היום ניקיתי את הבית (קורה לי לפעמים) ושם עולות בי המחשבות הכי לא הגיוניות. בקיצור תהיתי למה נמחק חלק מהשרשור ואז חשבתי לעצמי שאם הוא נמחק כי מישהי ציטטה חלק משיר למעלות ולכן זה נמחק, אז לא ממש הגיוני כי הרי השיר הוא מהתנ"ך לא? ואז אין שום זכויות יוצרים לא?

משוש30

New member
אני חוששת שזה היה בגללי

וציטטתי את "ימים של שקט".לא הייתי מודעת לזכויות היוצרים אני מודה שאני די גרועה בזה. הרי את המילים לקחתי מהאינטרנט וזה ממילא מפורסם ופתוח לכל. נו שויין.יבוא יום וזכויות היוצרים יאלצו להתמודד עם המדיה ה"חדשה" הזאת...

אפרת12

New member
לא הבטחתי - אבל אני מבטיחה עכשיו

לכתוב על הנושא בצורה יותר מסודרת בקרוב (ואני יודעת שזה נשמע מגוחך - אבל זה החוק במדינת ישראל)

ענתש

New member
יש לזה פתרון. במקום לצטט שיר

תקשרו אותו (לצטט חלק ממנו מותר. תקשר מותר). הנה לכם ימים של שקט (מקשרים לגירסה להדפסה).

פלגיה

New member
גם לי קשה להבין את זה

אינטרנט זה אינטרנט, לא? יש חשיבות באיזה אתר זה מופיע?

lulyK

New member
לאתר שמשלם כסף למפרסמים

או נמדד ברייטניג ע"פ כניסות, זה משנה

מעיןבר

New member
לקחת את המילים מאתר

שכנראה קיבל את אישור המחברים וגם משלם תמלוגים (שהרי זוהי מהות "זכויות יוצרים"). אחת הדרכים הן באמת לפנות ליוצר ולקבל את רשותו לפרסם באינטרנט. נעמי שמר למשל סירבה לכל בקשות הפרסום של מילות שיהיה באינטרנט. לאקו"ם יש אתר בו ניתן לבדוק פרטים כגון אלה.

השאלה שלי היא קצת שונה

האם תפילות , שירים מהתנ"ך, האם גם להם יש זכויות יוצרים? ןאם כן, אז של מי הזכויות?

משוש30

New member
לא זכויות יוצרים זה 70 שנה ממות

המחבר כך שנראה לי שיש לך טווח זמן די גדול...

ענתש

New member
הזכרת לי שיש סיפור מד"ב באחד

מהקבצים של זוכי ה"הוגו" (שזה האוסקר של המדע בדיוני) שנקרא משהו כמו "זכרון של פיל" או משהו בסגנון... על עולם בו זכויות היוצרים נשמרים לנצח. ועל זה שאי אפשר ליצור שם כלום כי תמיד תובעים אותך... כי אחרי אלפי שנים של יצירות בכל תחום אין כמעט סיכוי שתצליח לעשות משהו שלא עשו לפניך... כך צירוף של 20 תוים כבר נוסה, כל עירבוב של צבעים ומיקומם על הדף כבר צויר, כל תנוחה לכל צליל מוסיקה כבר נרקדה... סיפור נחמד

למעלה