בוודאי שזה היה מתוכנן..
לוויות בסדר גודל כזה - ועוד בקתדרלה מפורסמת, לא סתם - תמיד מאורגנות מראש. היה להם שבועיים להכין את זה. באשר למקור: ההודעה הראשונית הועלתה לקבוצת הדיון Echoes - שהיא קבוצת הדיון הגדולה והחשובה ביותר על הפלויד ברשת (קיימת כבר 13 שנים, ומנויים עליה אלפי אנשים). המידע הובא ע"י דייויד פארקר, שנחשב לאחד המקורות האמינים ביותר על פני כדה"א, בכל הנוגע למידע על הפלויד. פארקר הוא מבקר המוסיקה שכתב את הספר "Random Precision" - ספר שנחשב לטוב ביותר שנכתב על סיד בארט והתקופה המוקדמת של הפלויד, עד היום. הוא מקורב ללהקה ולהנהלתה (היינו, או'רורק), מזה שנים. מהדיווח שלו, הבנתי שהוא היה בין המוזמנים ללוויה, וידע ידע מראש מה ה"תכנית האמנותית" הצפויה, אך הושבע שלא לספר, מחשש שהתקשורת תתנפל על המקום. מאז אתמול אחה"צ, הידיעה החלה לעשות דרכה לפורומים וקבוצות דיון אחרות. דיווח קצר הופיע באתר Brain Damage (האתר ה"תאום" שלנו). הסטנדרטים של האתר הזה הם הגבוהים ביותר הקיימים, באשר לפרסום מידע על הפלויד, ומפעיל האתר לא היה מעלה את הדיווח, אם הוא לא היה משוכנע שהמידע אמין ב-100%. קישור לאתר מצוי ב"קישורים". למעשה, כרגע כל האתרים הגדולים על הפלויד ברשת מדווחים על הארוע, כמו גם כמה מפורומי-המוסיקה הבריטיים הגדולים. מאחר ועכשיו סופשבוע בחו"ל, אני מניחה שעיתונות המוסיקה הבריטית הממוסדת והתקשורת המיינסטרימית יגיעו לזה רק ביום ב'. ומילה אחרונה לעניין הפרסום: אני עצמי לא הייתי מעלה את הידיעה לפורום אם לא הייתי בטוחה שהמקור אמין, כי גם לי יש סטנדרטים גבוהים. ולעניין אחר: שימו לב לבחירת השירים: Fat Old Sun הוא שיר של גילמור; Great Gig הוא שיר של רייט. הניחוש שלי הוא שהכוונה המקורית היתה שרק גילמור ורייט (ואולי מייסון) יופיעו - ווטרס הצטרף בסוף. למטה הוספתי קישור לאתר של קתדרלת צ'יצ'סטר הנודעת, ע"מ שתוכלו להתרשם מהמקום.