מוסיקה קלאסית - איך הגעתי לזה

../images/Emo124.gifמוסיקה קלאסית - איך הגעתי לזה../images/Emo35.gif

אחת ההודעות באחד השרשורים האחרים נתנה לי רעיון - למה שכל אחד לא יספר איך הוא הגיע לתחום, באיזה גיל, מה יצר את הטריגר לעניין?

../images/Emo13.gifאצלי

הגעתי לתחום מהבית ומהבלט הקלאסי. מוסיקה קלאסית היתה תמיד בבית. בגיל הרך הלכתי ללמוד בלט. הפסקתי באיזשהו שלב וחזרתי בגיל 13. למדתי כל השנים בלט קלאסי. דבר שהעמיק את אהבתי הרבה למוסיקה הקלאסית ולרצון להתעמק בה. תמיד רציתי ללמוד מוסיקה. אך מכיוון שעסקתי בבלט ובספורט לא השקעתי במוסיקה. אך תמיד היה לי את החלום ללמוד מוסיקה. אז זהו.עתה בבגרותי,התחלתי להשקיע גם במוסיקה הקלאסית. אמנם עתה מעט. אך בהמשך מתכוונת יותר. כשחיפשתי מקצוע לחיים. חיפשתי מראש מקצוע כזה שאוהב,שאתקיים ממנו בכבוד. אך גם שיהיה לי את הפנאי לעיסוק בחלומותיי. בלט,מוסיקה קלאסית,תולדות האמנות. זה היה אחד מהשיקולים החשובים ביותר כשהלכתי למצוא מקצוע לחיים. בשביל זה הלכתי לייעוץ תעסוקתי מעולה. ועברתי על האפשרויות התעסוקתיות בספריית המקצועות בנושא. הכל כדי למצוא לי את ההתפתחות המקצועית המתאימה. שיהיה לי בה את הפנאי לחלומותיי. שבהם גם העיסוק במוסיקה הקלאסית. מתכוונת לקחת קורסים בנושא באוניברסיטה הפתוחה. אז זהו,את אהבתי למוסיקה הקלאסית קיבלתי מהבית ומהבלט.

../images/Emo6.gifואציין

כרגע,בשלב שכבר הספקתי לבנות את עצמי מבחינה מקצועית-לימודים אקדמיים,לימודי תעודה מעולים, וכל זה בשילוב עבודה לאורך כל הדרך.עתה כשמסיימת את לימודיי,יהיה לי את הפנאי לשלב גם את המוסיקה הקלאסית יחד עם העבודה והריקוד.

Reign In Blood

New member
היו כאלו שרשורים בעבר

ואענה כי ממש משעמם לי, ולפתוח עוד דיון בפורום מת שכזה- מבורך.. אני אישית בן 17 וחצי, נכנסתי למוסיקה הקלאסית מלפני כשנה וחצי בגיל 16.. האמת שמוסיקה תמיד שמעתי, מכיתה ד' התחלתי את אוסף הדיסקים שלי אך אף פעם לא שמעתי משהו "קלאסי", עברתי מפופ לניו מאטל, ואז לטראש ושם הכרתי את אינגוואי מלמסטין שהוא גיטריסט שמתיימר להיות הפגניני של הרוק הכבד תוך שילוב אלמנטים קלאסים ואף מנגינות בתור בסיס לשירים שלו.. ואני, בתור גיטריסט שהערצתי אותו הייתי חייב לשמוע את הבאך הזה שהוא מעתיק ממנו את כל השירים, ואכן קניתי דיסק כפול של בריליאנט קלאסיקס חרשתי עליו ואז קניתי מוצארט ובראהמס ולאט לאט נכנסתי לזה.. עכשיו אני בכלל לא שומע רוק, אולי רק מנגן, וקלאסי- עולם מדהים שיש לי עוד מלא להשלים בו..

ואיך אני הגעתי לזה ?

דרך פרסומת בטלויזיה וכמובן בעזרתכם , היום שמעתי את החמישית של בטהובן , אני רוצה לומר לכם שמאוד מאוד נהנתי ואקווה להעזר בכם בהמשך.

יעלולית

בהחלט כדאי לך,וכמו שכבר אמרתי אין זה משנה כיצד הגעת למוסיקה קלאסית,העיקר שהגעת לעולם ענק שיש בו ים של אפשרויות והרבה דברים לאהוב,וכמובן שלא חייבים לאהוב הכל,ואפשר לבחור. ושתדעי שאני אפילו קצת מקנא,כי אני עדיין זוכר איזה כייף היה לגלות את העולם האין סופי הזה.

../images/Emo4.gif הייתי מספר אם הייתי זוכר.

אני במוזיקה מאז שאני זוכר את עצמי. אבל הלימודים הרשמיים התחילו בגיל 7 בכינור.

ועכשיו כשיש לי טיפה יותר זמן

אכתוב גם על עצמי: טוב, אמא שלי טוענת שגם בגיל חודשיים אם הייתי בוכה היה אפשר להרגיע אותי באמצעות מוסיקה קלאסית, אבל בוא נגיד שהיא מגזימה - אז התחלתי לנגן כינור בגיל 7.5, וחצי שנה אח"כ התחלתי גם לשיר במקהלה. הייתה לי קלטת של סימפוניה 9 של דבוז'אק ("מן העולם החדש"), שהייתי חורשת עליה בגיל הזה כל הזמן...
המשכתי לנגן בכינור מתוך תחושת אשמה תמידית שהכניסו בי ההורים שלי ("את יכולה להפסיק, אבל אח"כ בטוח תתחרטי על זה"), ובמקביל המשכתי גם לשיר. בגיל 14 התחלתי ללמוד פיתוח קול פרטני, בגיל 16 עברתי לויולה, בצבא הפסקתי לנגן והמשכתי לשיר, אחרי הצבא המשכתי לשיר וכיום אני מסיימת שנה שלישית באקדמיה למוסיקה בת"א, מנגנת מדי פעם בשביל הכיף.

הכל התחיל בגלל פורטוונגלר

התקליטים הישנים נמצאים עד היום על המדף, בשכנות ל-CDs ול-DVDs.

../images/Emo9.gifואצלי

הכל התחיל גם (גם ולא רק)מהיפהפיה הנמה של צ'ייקוסקי. היה לנו תקליט של זה עם תמונה מהבלט. ומאוד רציתי לרקוד. וכך רקדתי. בהמשך כשכבר רקדתי והרבה,לא אשכח את הופעת היפהפיה בדיוק ביום הולדתי. מאוד אהבתי את ריקודה של הציפור הכחולה אז. ובכלל,עד היום היפהפיה זהו הבלט אותו אני אוהבת ביותר. ובעקבות כך גם המוסיקה האהובה עליי.

ממש לא

זה היה ממש ממש מזמן! אבל אני זוכרת שהכותרת היתה בצרפתית. ובעטיפה היתה התמונה מהבלט- של היפהפיה ביום הולדתה עם המלך,המלכה והאורחים.

../images/Emo140.gifואציין משהו חשוב

הפסנתרניות בשיעורי הבלט ניגנו בעיקר מוסיקה קלאסית לתרגילים. למדתי במקום קלאסי מובהק(הבלט הישראלי) אני יודעת שכיום ישנם מקומות שמשתמשים במוסיקה שאיננה קלאסית לשיעור קלאסי. אז מי שחושב להקנות חינוך קלאסי דרך הבלט לילדיו,שיבדוק את המקום. זה תלויי כאמור מה המטרה. כי אם המטרה לריקוד מודרני-אז צריך להכשיר לזה. אך קלאסי זה תמיד בסיס לכל.

ItsikH

Member
מלידה - ועוד לפני כן../images/Emo13.gif פשוט - אמא שלי היתה פסנתרנית. ומכאן גם הדגש על פסנתר, למרות שאני מנגן בקלרינט.

amitmis

New member
אם כך...

אתה, או אחד מאחיך, היה פעם בפורום מוסיקה קלאסית ב"נענע" (לפרקון)?

למעלה