נעמושמוש ואפרסקה

פּוֹנְג

New member
../images/Emo124.gif נעמושמוש ואפרסקה ../images/Emo124.gif

רוצים עידכונים... נעמושמוש - האם את עדיין מחזיקה מעמד לא לבצע בדיקה ביתית? ("אנחנו" ביום ה 32 , להזכירך
) אפרסקה - מה ראו ב US? האם יש זקיקים? וזקיקות....?

אפרסקה

New member
הפינה לילד: להיכן נעלם הזקיק? ../images/Emo12.gif

"אמרו נא לי ילדים חביבים, התוכלו למצוא את הזקיק האבוד ולהחזירו לאפרסקה בשלום?"... זהירות ארוך! בוקר טוב אחיותי לפורום, טוב, בדיקת הזקיקים הייתה ועברה לה, ללא תוצאות מרשימות כלל וכלל... והאמת שדי הכניסה אותי לדיכאון. קודם כל, לגבי הבדיקה, אז התהליך עצמו ממש לא נורא, בדיקה וגינלית, לא הדבר הכי כיף בעולם אבל לא כואב או משהו כזה, כן מביך אבל מתגברים. בקיצור, הגעתי כולנו ציפייה וסקרנות, חיכיתי כחצי שעה לתורי (אלא מה) ולבסוף נכנסתי. בבדיקה נצפתה רירית 6 ס"מ, בלי נוזל, זקיקים קטנים, בצד אחד הכי גדול 7 מ"מ ובשני 8 מ"מ (מ"מ או ס"מ? לא בטוחה). הרופאה(לא רופאה שלי אלא זו שעשתה אולטרסאונדים לכולם) אמרה שזה אומר או שהביוץ כבר היה (סיכוי אפסי כי זה זמן קצר מהמחזור) או שיש לו עוד זמן. אמרתי לה שבדיקת הביוץ אכן הראתה שזה לא בביוץ אלא לקראת אבל כך הרופאה שלי אמרה לי לעשות, היא מצידה אמרה שהיא לא ממש סומכת על ערכות ביוץ. ניחא). בקיצור, היא הציעה לי לחזור ביום חמישי. העניין הוא שזה כזה סיפור, אתמול המצאתי במיוחד איזה סיפור בעבודה ויצאתי מוקדם, הבדיקה עצמה לא מפריעה לי כמו הבלגן סביב ההגעה ואני תוהה אם בשלב זה כדאי להכנס לזה, אין ספק שזה מעורר הרבה מתח. בעלי אמר שלדעתו כדאי לי לנסות החודש לעשות שוב, כדי שתהיה לנו אינדיקציה לגבי אמינותה של ערכת הביוץ. בסופו של דבר גיליתי שאני יכולה לעשות את זה בקופ"ח בעיר מגוריי (אני עדיין בקופ"ח בעיר בה גרתי לפני שהתחתנתי), יש שם מה שנקרא מיון כל בוקר 8-10 ואפשר לבוא בלי תור לזקיקים. זה עדיין אומר בלגן אבל פחות ופחות איחור לעבודה. אז אולי אשקיע עוד פעם פעמיים. ולמה כל העסק הכניס אותי לדיכאון? פתאום זה היכה בי: ככה זה יראה מעכשיו? רופאות לא סבלניות, בלגן כדי להגיע לבדיקה, אכזבות? זה לא מוקדם מידי להכנס למעגל הזה? או שאין טעם לחכות? ואגב, האחות שם הייתה מאוד נחמדה וסימפטית והתעניינה, ואיכשהו זה הכניס אותי אפילו יותר לדיכאון. כאילו שנכנסתי לאיזה מועדון סודי. כמו שהוגדר פה, כיתה טיפולית. ולא אהבתי את זה. זהו. אני לא זוכרת מי פה אמרה שהיא עושה את זה כל 3 ימים, אבל כל הכבוד. איך את עומדת במתח הנפשי? אגב, אני עובדת במוסד ציבורי ואני יודעת שאם אני אגיד בעבודה שזו הסיבה שאני יוצאת, לא יעשו לי בעיות כי הם מאוד בסדר בקטעים כאלו. אבל אני ממש לא רוצה, פוחדת לשמוע על עצמי שמועות. ואתם יודעים איך זה במקומות כאלו, בסוף כולם יודעים הכל. זהו. שיהיה לכן יום טוב, אפרסקה. נ.ב. עשינו סקס בלי קשר והיה נהדר. לא בשביל התינוק, אלא בשביל ההורים (העתידיים) שלו.

מעיןבר

New member
הי אפרסקה ../images/Emo24.gif

אני מצטערת שלא ראיתם זקיק. רירית הרחם מצויינת לשלב הזה!
השאלה היא - איזה יום של המחזור זה? בד"כ הרופא שלי הפנה אותי החל ביום ה- 12 למחזור. בד"כ על מחזור טבעי נדיר שרואים משהו לפני כן. בכל מקרה המעקב אכן מתבצע אחת ליומיים כדי לעקוב אחרי השינויים. לעניין מיקום הבדיקה - אני חברת קופ"ח מכבי וגרה בת"א אבל בחרתי לעשות את הבדיקה ברמת מרפא בר"ג. יש שם שעות קבלה מ- 7-9 לבדיקת זקיקים וכשמגיעים מוקדם מספיק אין בעיה להמשיך הלאה לשאר ענייני היום - אמנם קצת ריצות אבל מומלץ. לדעתי, היות שכבר בחרת לעשות את הבדיקה הראשונה - כדאי להמשיך, זו רק בדיקת א.ס. פשוטה טעדיין ממש לא מכניס אותך למועדון "הטיפולי" אלא משמש לצורך אבחון. ויופי שההורים לעתיד זוכרים קצת את עצמם בדרך לילד... שיהיה בהצלחה!

אפרסקה

New member
מעיין יקרה, תודה וסליחה ../images/Emo140.gif

תודה על העידוד וסליחה על חוסר השירשור (פשוט לא ראיתי שכבר התעניינו בי הבוקר). המחזור אתמול היה ביום ה-14 אבל זה לא אופייני לביוץ אצלי. מאז הפסקת הגלולות המחזורים שלי היו 38, 36, 61, 36 ועוד היד נטויה. רק הלכתי כי בערכת הביוץ ראו עלייה באסטרוגן. אבל כנראה לא מספיק. כחברת פורום חרוצה (רק בזכותכן) ידעתי שצריך נוזל וצריך רירית 8 מ"מ, לא? אשמח לשמוע מה התנאים הפיזיים האופטימליים לביוץ מבחינת רירית, נוסל וגודל זקיקים. תודה.

מעיןבר

New member
קצת תשובות...

היות שהמחזורים שלך ארוכים הגיוני שעדיין לא נצפה זקיק מוביל. אני תומכת בהצעה לחזור על הבדיקה ביום חמישי ולראות מה קורה. אכן בדיקת הביוץ מעידה על עליה באסטרוגן, אבל זו רק תחילת העליה. מבחינת ביוץ - הזמן הנכון "לעבודה"
הוא כאשר רואים זקיק בגודל 20 מ"מ בקירוב, כי זה מעיד על ביוץ קרב. על עובי הרירית אני מבינה שכבר קראת... נוזל תראי רק אחרי הביוץ זהו הנוזל שמקורות בזקיק והוא יוצא לאחר שהביציתפוקעת את הזקיק ויוצאת לחצוצרה (ביוץ).

אפרסקה

New member
האם הנוזל מעיד שהיתה הפריה או לא, א

או שאין קשר? תודה על הסבלנות וההענות.

מעיןבר

New member
אין קשר

הנוזל מעיד רק שהיה ביוץ - תמיד יש נוזל כי זה חלק מתהליך הביוץ: הביצית גדלה בתוך זקיק מלא נוזל בשחלה. בזמן הביוץ הביצית פורצת מהזקיק ומהשחלה ועוברת לחצוצרה שם היא ממתינה לזרע שיפרה אותה. באופן טבעי ברגע שהביצית פוקעת את הזקיק הנוזל שהיה בו נשפך וניתן לראות אותו בחלל הדוגלאס שבתחתית הרחם. על הפריה אפשר לקבל אינדיקציה רק כ- 12 ימים אחרי הביוץ בבדיקת דם להריון (זיהוי הורמון ה- hCG שמופרש מהעובר ובשלב זה כשהעובר כבר בן כמה מאות תאים ניתן להבחין ברמות ההורמון בדם).

פּוֹנְג

New member
לדעתי הערכות לא תמיד צודקות

החודש למשל הרגשתי כאבי ביוץ ביום ה- 11. עשיתי בדיקת ערכה ואכן היה סימן לביוץ מתקרב. עשיתי בדיקת זקיקים ביום למחרת והיה זקיק. עשיתי בדיקת זקיקים שלושה ימים לאחר מכן ועדיין היו זקיקים - כך שבוודאות לא היה ביוץ כך שבוודאות הערכה זייפה (או העיניים שלי
).

פּוֹנְג

New member
אני עושה כל שלושה ימים

החל מהיום ה-12 למחזור. אני עושה במכון שעובד בשיתוף עם קופת החולים שלי (מכבי) והם פתוחים אפילו עד שמונה בערב, כך שאני בינתיים עושה את זה אחרי שעות העבודה. ביום רביעי זה יהיה בצהרים... עד כמה שאני יודעת, אם אין נוזל בדוגלס אז זה אומר שעדיין לא היה ביוץ... רופאים לא נחמדים זה ידוע
אצלי, ביום ראשון היה דווקא רופא בסדר, אבל בבדיקה שלפני כן, היא אחד שנראה לי שהוא ממש ממהר הביתה. דחף. ראה. וזהו. חצי דקה על השעון. בלי צילום בלי הסבר בלי כלום... לדעתי- תתמידי החודש, כך תוכלי לדעת מתי הביוץ שלך ולהכיר טוב יותר את הסימנים...

אפרסקה

New member
כל הכבוד על ההתמדה. אני נכנסתי לכזה

דיכאון עקב הבדיקה אתמול, שעד עכשיו אני במתב רוח שפוף. תגידי, כמה זמן את מנסה? מתי התחלת לבדוק זקיקים? אני מנסה חמישה חודשים ותוהה אם זה כבר הזמן לכל הבדיקות האלה. לא לוקחת שום כדורים או משהו בסיגנון.

m i c h a l y

New member
אפרסקה יקרה../images/Emo20.gif

אוי כמה שהמחשבות שלנו דומות... אני החודש עומדת לערוך מעקב זקיקים ומודעת למצבים הרגשיים שעלולים לנבוע מכך. כמוך גם אני חושבת שאולי זה מוקדם מידי להיכנס לכל זה.... אני החודש גם לוקחת איקקלומין (המחזור שלי לא מצליח להתגבר על הגלולות, כנראה...) שזה מין כדור שאמור לחזק את היווצרות הזקיקים.... כשניכנסתי לבית המרקחת התלבטתי אם בכלל לקנות או לחכות עוד חודש חודשיים. בסוף קניתי, ורגע לפני שסיימתי אמרה לי המוכרת "בהצלחה". אני בכיתי בכיתי בכיתי עד אור הבוקר. אז זהו. עכשיו אני כבר לא בוכה אלא משתייכת די בגאווה לכתה הטיפולית... ומקווה באופטימיות לשני פסים! אז איספי כוחותייך, קחי החלטה לגבי ההמשך. אני יודעת די בוודאות שאם החודש זה לא הולך אז בחודש הבא אני לא אעשה כלום כלום כלום ( הכוונה לתרופות) ומצידי שיעברו שנתיים עד שהמחזור שלי יתמודד עם מה שקורה. בכל אופן, חשוב שתזכרי - אם הבדיקה הנוספת תוביל אותך למכתשים רגשיים עמוקים אז אולי חבל על המאמץ. לא תמיד המטרה מקדשת את האמצעים. בחודש הבא תוכלי לעשות מעקב בדיוק באותה המידה. אז הנה חיבוק ענק
מבנות הכיתה הטיפולית, ואל תשכחי - בסוף כולנו נהיה אימהות! (ותזכירי לי את זה עוד שלושה שבועות?) מיכל.

מעיןבר

New member
בנות - לשרשר בבקשה!

מהבוקר אני משרשרת הודעות כדי שהדפים לא ייגמרו לנו. אם יש לכן הודעת
- צרפו רותה לשרשור off קיים, גם הודעה שממשיכה נושא קיים שעדיין פעיל (בן פחות מ- 3 ימים) - פשוט להוסיף הודעה ולהקפיץ לראש הרשימה.

No news is good news?

בינתיים אין דימום ועדיין לא בדקתי. אני חושבת שאחכה לשתן הראשון של מחר בבוקר (אוי, המתח המתח)או לדימום מה שיבוא קודם. ותודה על הדאגה וההתעניינות

חניתושה

New member
נעמושמוש אנו במתח

בס"ד מחר על הבוקר את מחזירה לנו תשובה. בנתיים מחזיקה לך
ומאחלת לך תשובה
- חיובית באהבה, חניתושה

למעלה