סיכום שנת 2010 בבלוגיה

../images/Emo124.gif סיכום שנת 2010 בבלוגיה ../images/Emo124.gif

עוד שנה עברה כאן בבלוגיה של תפוז וניתן ממש לספור את הימים עד ל2011, כך שבהחלט הגיע הזמן לסכם את השנה שחלפה עלינו לטובה. לקחתי על עצמי לעשות סיכום שנתי שבו יתוארו כל המאורעות הגדולים של השנה ולנהל את טקס נבחרי הקהל של הבלוגיה לשנת 2010. את הסיכום עצמו אתם תזכו לקרוא בזמן פרסום הטקס והוא יהיה סוג של סגירת מעגל לכל האירועים, ההתרחשויות והאנשים שעשו את השנה. אבל בכל הנוגע לטקס, פה יש לכם יד מלאה בתהליך ההצבעה, הבחירה וההשפעה של מי אתם חושבים צריך להיות מוערך בהתחשב בפועלו. אז מבלי להכביד ביותר מדי מילים, הרשו לי להציג בפניכם את הקטגוריות השונות <תופים בבקשה>
הבלוג הוותיק
הבלוגר החברותי
מפעל חיים
עשה את זה בגדול
חביב הקהל
בלוגר השנה - זכר
בלוגרית השנה - נקבה
רשומת השנה – אקטואליה
רשומת השנה – בידור
מנהל השנה
חוקי הצבעה <גיטרות חשמליות בבקשה>
את הצבעותיכם בשלב הראשון עושים במסר פרטי בלבד.
ניתן להצביע רק במידה ויש לכם בלוג בתפוז אנשים.
אין אפשרות להצביע לאנשים שנרשמו בדצמבר 2010 (מחשש לכפל הצבעות).
מותר להצביע רק פעם אחת.
ניתן למלא את כל השדות או להחסיר כמה (לפי ראות עיניכם).
לכל קטגוריה ניתן לבחור שם אחד בלבד.
ניתן להצביע עד התאריך ה-31.12.2010 בשעה חצות.
לא ניתן לערוך את ההצבעות שלכם (מחשש לבלבול בקלפי)
הערות, שאלות, הצעות, תלונות או כל דבר אחר, ניתן לפרסם בטופיק הזה.
זהו טקס שאמור לאחד ולקרב בינינו, לשמור על אופי הטקס בבקשה. שונות
תהליך הבחירה מקוטלג ל-2 שלבים: 1. אסיפת המועמדים המובילים. 2. תהליך הבחירה הפורמלי.
המלל נכתב בלשון זכר, נקבה, רבים וזאת מטעמים אישיים, אך הוא פונה לכל המינים והמגדרים.
תודה רבה למעצב העל - NLO על עיצוב הלוגו השווה הזה, תפוז בהחלט צריכים לעשות משהו בנידון. בהצלחה.

עופר D

New member
רעיון יפה. כל הכבוד ליוזמה

רק שאאל"ט, לא מזמן היתה כזו הצבעה, לא? אבל לא מפריע לבחור שוב, אולי גם באחרים
המשך שבוע טוב ☼

שלילי

היו את נבחרי תפוז, אבל לקהל הייתה אופציה לבחור רק את חביבי הקהל. פה, מצד שני, כולם נבחרים על ידי הקהילה.

עופר D

New member
OK לא בדיוק ידעתי

לא זוכר את הליכי הבחירה אז. נדמה לי שגם אז היתה איזו בחירת קהל, לא?

motior

Member
כמה שאלות לי

1) מדוע ההפרדה בין בלוגר זכר לבלוגרית נקבה? האם המין משנה משהו בכתיבת בלוג? 2) מה משמעות ההצבעה על "הבלוג הוותיק"? זו לא עובדה פשוטה? (לחילופין, בן כמה צריך להיות בלוג כדי להיכנס לקטגוריה?) 3) מה משמעות "מנהל השנה"? מנהל של מה? (אני מניח שזו בדיחה...) 4) מה בדיוק יקרה בשלב השני? האם אחרי השלב הראשון תציגי את המועמדים המובילים בכל קטגוריה ואז יהיה שלב הצבעה נוסף? 5) האם אפשר להציע את אותו בלוג בכמה קטגוריות? (למשל - גם חברותי, גם חביב הקהל) תודה!

תשובות

1. כדי שיהיה ייצוג לשני המינים אז יהיו 2 בלוגרי השנה, אחד ממין זכר ואחת ממין נקבה. 2. וותיק משמע לא חדש ואפשר להכיל בתוך הקטגוריה הזו בלוגים שקיימים מעל ל-3 שנים בערך. 3. מנהל השנה - או בצלאל, או ריינג'ר או מיטל. מי לדעתיכם היה מנהל השנה? 4. יש 2 שלבים וזה כי אתה בטח יכול לתאר לעצמך שאם ניתן הצבעה חופשית בשלב הראשון אז קשת ההצבעות תהיה אין סופית ואז לא נגמור עם זה, ולכן ההצבעה מחולקת ל2 שלבים. בשלב הראשון נאסוף את כל המועמדים שקיבלו הכי הרבה הצבעות ובשלב השני נציג אותם ומהם תצטרכו לבחור את המועדף עליכם בכל קטגוריה. 5. כן, אפשר.

פנומן 72

New member
תעשי מנהל השנה ומנהלת השנה ../images/Emo6.gif

מנהל השנה - מיטל לוקחת בסיבוב את כולם - אבל ביג טיים.

Purple Mushroom

New member
../images/Emo252.gif הצבעתי !

אני רוצה להשתתף בקטגוריית הבלוג הותיק, אחרי יותר מ-7 שנות פעילות בבלוגים הכתובים של תפוז. למפעל חיים, יש לי עוד כמה שנים זמן להשתתף. (אולי שאעבור קטגוריה לחמישים פלוס
עוד כ-16 שנים, אאל"ט )

kalligula

New member
אני לא בטוח

שברמת האמון שקיימת היום, הבחירות שלנו הן אלה שישקפו את ההצבעה והמבין יבין.

פנומן 72

New member
יש לך ספק ?

זה ברור שאנשים יצביעו לחברים. אין ולא תהיה הצבעה אובייקטיבית, אלא אם יהיו כמה מאות הצבעות שיוכלו לנטרל הצבעות אינטרסנטיות.

kalligula

New member
האמת?

שממש לא, ולכן אינני מתכוון להשתתף בסאגה הזאת ובמשחק מכור מראש.

Suger5

New member
אתה צריך להבדיל בין תפוז לבין נטע מימי (אני)

אני הייתי כמוך ועלו במוחי ובמחשבותיי הרבה סוגיות לגבי איך דברים מתנהלים בשטח ואיך דברים צריכים להתנהל ומכאן אני פועלת. להגיד שאני קשורה לתפוז משמע שאין לך מושג על מה אתה מדבר, שלא נדבר על הוצאת המשפט ההזוי - "משחק מכור מראש". אני זו שפעלה כדי לשנות את הסטטוס קוו ולהציב אלטרנטיבה לבחירות העורך שאתה מתלונן עליהם. אני זו שיצאה מנקודת הנחה שמחצית מהבחירות בBLOGDAY2010 היו במקרה הטוב הזויות ולכן החלטתי גם פה להציע אלטרנטיבה לקול הקבוע של תפוז. להתלונן זה טוב ומבורך ואני חושבת שזה יכול להניב הרבה פירות (תפוזים במקרה שלנו), אבל להתלונן ולא לעשות כלום בנידון, זה כבר בקטגוריה שאין לה מקום במערכת שכזו. הטקס הזה נעשה כדי לשמוע את קולם של הבלוגרים ולהכתיר מתוכם את הזוכים שהם חושבים לראויים, במידה ואתה לא רואה לנכון להשתתף אז זה אוטומטית לא מאפשר לך להביע דעה בנושא. אז מה אתה בוחר? להשפיע, להצביע ולעשות משהו בנידון? או להמשיך לקטר שהבלוגרים לא זוכים להשמיע את קולם ~ מילים שאין להם כיסוי אמיתי בפעולה אמיתית מצידך. החלטה שלך.

kalligula

New member
נטע היקרה

לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך אישית ולא ביוזמתך. אני בסה"כ הצגתי עמדה שכאשר יש כאן בתפוז כאלה שהם מועדפים וזוכים לקדמת הבמה באופן תדיר יותר מאחרים מן הסתם החשיפה של הבלוג שלהם גבוהה יותר משל אחרים ומן הסתם הם גם יהיו מוכרים יותר. האם זה לכשעצמו מעמיד את הבלוגים באותה עמדת פתיחה? הרי ברור שבלוג שכותב בעיקר על האח הגדול לדוגמא שיום יום מככב בעמוד הפתיחה אינו בר תחרות לבלוג שכותב בעיקר על בע"ח לדוגמא. על זה נכתב המשפט ההזוי לטענתך "משחק מכור מראש". את אכן צודקת שהבחירות לא פעם הזויות ולא מובנות אלא אם.... ועדין בתור אחד שיודע מה משמעות בחירת העורך שבאותו יום מזכה אותך ב300 או 400 צפיות לעומת רבע ביום רגיל אז מן הסתם מי שזוכה ליותר בחירות כאלה, הוא מוכר יותר וידוע יותר כמו הדוגמא שהבאתי ואני יכול להביא לך עוד כאלה. אני מכיר בלוגרית מסויימת שאין שני לה בכתיבת שירה, וראי איזה פלא היא כמעט מעולם לא זכתה בבחירת העורך. מאידך ישנם כאלה שזוכים לאין ספור בחירות שאינם מתקרבים לקרסוליה, אבל אותם מכירים ולא את אותה בלוגרית כשרונית. הרי ברור שאין מצב לקרוא את כולם, ולכן לבחירה יש הרבה יותר משמעות ממה שנוטים לחשוב כי מספיקה חשיפה אחת לעיתים שתביא לך קוראים קבועים, וכאן נוצר חוסר האיזון וההגינות במצבע שלך, לדעתי כמובן.

Suger5

New member
זה היה נכון לו המצב היה כזה

אבל בינתיים אני עומדת חמישה ימים לפני סיום ההצבעה עם 2 הצבעות בלבד. ככה שבין מה שאתה אומר לבין המציאות יש מרחק גדול ולפי איך שדברים פועלים, עושה רושם שדווקא אלה שינסו להשפיע, להצביע ולעשות משהו במקום לנסות תמיד להגיד "זה לא טוב", "אין לזה סיכוי", או, "זה משחק מכור מראש", אולי הם אלה שיביאו להשפעה הקריטית ביותר. יש?

למעלה