פירוט.....
זאת אותה אחת מלמעלה.........שיניתי שם. הנה אני מפרטת בכיף: תראי,אני בן אדם חילוני לגמרי לגמרי, אני מאמינה באלוהים אבל לא מבחינה דתית......זה ארוך עכשיו להסביר הכל, גם אני לא פיענחתי את זה עד הסוף ובגלל שזה לא הטופיק נעזוב את זה כרגע. שומרי מסורת הם בדר"כ אנשים ששומרים על מספר מצומצם של מצוות, אבל הבעיה היא שהם בגם בדר"כ לא יודעים למה הם שומרים אותם...... אני אתן לך דוגמא: כמה אנשים יודעים למה אסור לאכול בשר & חלב? או למה זה זה פשוט מטומטם שלא לאכול עוף עם חלב למשל....? הם פועלים, בדר"כ, עפ"י מה שאמרו להם, בדר"כ המשפחה שלהם.......למעשה הם פועלים יותר על פרשנויות של חכמים ולא עפ"י התורה..... לפי דעתי ליהדות יש רעיונות מאד מאד יפים אבל, כמו ברוב הדתות, קצת הרסו אותם...... רוב המצוות הם יותר כאמצעי על מנת לקרב אותנו לה', לעשיית הטוב, שזו המטרה, אבל רוב האנשים הופכים את האמצעי למטרה.... הם לא פועלים מתוך אידאולוגיה אלא מתוך מסורת , מתוך פחד מה'. אני אתן לך עוד דוגמא - את מכירה את האמונה שלנשים במחזור אסור לגעת בספרי תנ"ך? מה זה השטויות האלה? הרי כל זה בא מתוך האמונה פעם, שנשים במחזור הן נשים טמאות כיוון שדם התקשר לחולי, אבל זה דבילי לחשוב ככה עכשיו. בכל אופן, מה שאני מנסה לומר, זה שבדר"כ אנשים שומרי מסורת לא מתעמקים ברעיונות שמאחורי המצוות, כמו למשל יום - כיפור : כמה מכם באמת עושים חשבון נפש ביום כיפור? הרי הצום לבד הוא כלום, הוא בא כאמצעי לקרב אותנו למטרה של חשבון הנפש. אני מנסה לקחת את הרעיונות ולא להתעמק במצוות, כלומר להתרכז במטרה ולא באמצעי. אנשים דתיים באמת (גם לא כולם, כמובן יש את כל המושחתים שממש מביישים את היהדות כמו כל האלה מש"ס) לפחות מתעמקים ברעיונות שמאחורי המצוות, אבל שומרי מסורת זה לא לפה ולא לפה....... טוב, זהו בערך, ממש לא קשור לפורום אבל שאלו אז אני לא אענה? לסיכום, רציתי רק לומר שבאמת "איש באמונתו יחיה" - אני מכבדת אמונה של כל אדם ולא חושבת שהאמונה שלי יותר טובה משל אף אחד, ובכלל רוב החברים שלי הם שומרי מסורת, אין לי שום בעיה עם זה, אבל באופן כללי זו הדעה שלי, אני אשמח אם תתני לי את שלך, אולי גם אני אלמד משהו חדש..... ומותק, באמת שאין צורך להתעצבן.