ידיעות אחרות, על מיקי חימוביץ לקראת הספר החדש שלה, "אוכל למחשבה" המאגד בתוכו תרגום של מתכונים צמחוניים. בכתבה חיימוביץ מספרת על אורח חייה הצמחוני, בין היתר לצד בעלה שאוכל בשר.. מעניין לקרוא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3943752,00.html
כדיי לגרום לספיגה יעילה יותר של ברזל הן מהמזון או הן ע"י תוסף מומלץ לצרוך אותו יחד עם ויטמין C.. אבל מה עושים שאין תפוז? יעל דרור סרוסי נותנת רשימה של פירות שעשירים בויטמין C בכתבה שלפניכם http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-975,00.html
סליחה על התגובה הרגשית משהו, אבל עצרתי את הקריאה ברגע שזה הגיע לצדפות.
איך אפשר לאכול את הדבר המזעזע הזה ועוד לקרוא לעצמך צמחונית? ממה שקראתי עד הרגע של הזעזוע נראה שהיא משקרת לעצמה. אז רגע, אכפת לך מבעלי חיים או לא אכפת לך? ואם כן אז איך אפשר להסביר את העובדה שאכפת לך רק מחיות מסוימות? שוב, סליחה על התגובה אבל לפעמים יש דברים שהם פשוט... נשגבים מבינתי...
צדפות זה אחד הדברים המגעילים שיש... אני באופן אישי לא מסוגלת לאכול כלום שהמרקם שלו כמו ג'לי (גם ג'לי, דני, מילקי וכו'..) היית קונה את הספר על אף היותה לא צמחונית לחלוטין? סתם.. מעניין אותי...
לא חושבת שספר כמו הספר שלה היה עוזר לי הרבה, גם אם נעזוב את מתכוני הדגים/צדפות שבוודאי יש בו, בתור מי שנוטה לטבעונות הייתי נעזרת יותר בספרים עם יותר מתכונים טבעוניים, מה ששם בוודאי אין הרבה אם בכלל..
גם לפני הצמחונות. כך שגם אני, מה שאני יודעת הוא רק מקריאה באינטרנט לפיה הבנתי שצדפות הן גם בעלי חיים. מה גם שלאחרונה מתוך סקרנות הרצתי בגוגל תמונות את המילה "צדפות" וראיתי דברים שנראו כמו בעלי חיים לכל דבר. בכל אופן, מחמת הספק אני מעדיפה להמשיך להמנע מלאכול אותן