עיתונות, מאמרים, כתבות

כתבה שהתפרסמה אתמול בזמנים מודרניים

ידיעות אחרות, על מיקי חימוביץ לקראת הספר החדש שלה, "אוכל למחשבה" המאגד בתוכו תרגום של מתכונים צמחוניים. בכתבה חיימוביץ מספרת על אורח חייה הצמחוני, בין היתר לצד בעלה שאוכל בשר.. מעניין לקרוא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3943752,00.html

חסר ברזל?

כדיי לגרום לספיגה יעילה יותר של ברזל הן מהמזון או הן ע"י תוסף מומלץ לצרוך אותו יחד עם ויטמין C.. אבל מה עושים שאין תפוז? יעל דרור סרוסי נותנת רשימה של פירות שעשירים בויטמין C בכתבה שלפניכם http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-975,00.html

איכסססס ../images/Emo5.gif

סליחה על התגובה הרגשית משהו, אבל עצרתי את הקריאה ברגע שזה הגיע לצדפות.
איך אפשר לאכול את הדבר המזעזע הזה ועוד לקרוא לעצמך צמחונית? ממה שקראתי עד הרגע של הזעזוע נראה שהיא משקרת לעצמה. אז רגע, אכפת לך מבעלי חיים או לא אכפת לך? ואם כן אז איך אפשר להסביר את העובדה שאכפת לך רק מחיות מסוימות? שוב, סליחה על התגובה אבל לפעמים יש דברים שהם פשוט... נשגבים מבינתי...

../images/Emo13.gif

צדפות זה אחד הדברים המגעילים שיש... אני באופן אישי לא מסוגלת לאכול כלום שהמרקם שלו כמו ג'לי (גם ג'לי, דני, מילקי וכו'..) היית קונה את הספר על אף היותה לא צמחונית לחלוטין? סתם.. מעניין אותי...

ליתר דיוק היא אינה צמחונית בכלל

לא חושבת שספר כמו הספר שלה היה עוזר לי הרבה, גם אם נעזוב את מתכוני הדגים/צדפות שבוודאי יש בו, בתור מי שנוטה לטבעונות הייתי נעזרת יותר בספרים עם יותר מתכונים טבעוניים, מה ששם בוודאי אין הרבה אם בכלל..

mm130

New member
על מה ההתלהמות?

לצדפות אין מערכת עצבים, כך שלצורך העניין הן דומות יותר לצמח או לפטריה מאשר לדג. הן לא חשות סבל, ואין שום סיבה לצמחונים או לטבעונים להמנע מאכילתן.

גם לחרקים אין מערכת עצבים

ועדיין ברור לי שאלו הם בעלי חיים. אותו דבר לגבי צדפות, מדובר בבעלי חיים ולא בצמח. גם אם אין לו מערכת עצבים.

lisa s

New member
אכן כן ואפילו מערכות נחקרות במיוחד

אתה בטוח לגבי צדפות? אני יודעת שיש יצורים ימיים כמו אפליזיות (מעין חלזון ימי) שיש להם מערכת עצבים.

mm130

New member
אחרי קריאה בנושא

הבנתי שיש להן מערכת עצבים פרימיטיבית, ללא מח. אני לא יודע מה ההשלכות של זה לגבי יכולת חישה וסבל. התמונה מורכבת משחשבתי.

האמת שבחיים לא אכלתי צדפות

גם לפני הצמחונות. כך שגם אני, מה שאני יודעת הוא רק מקריאה באינטרנט לפיה הבנתי שצדפות הן גם בעלי חיים. מה גם שלאחרונה מתוך סקרנות הרצתי בגוגל תמונות את המילה "צדפות" וראיתי דברים שנראו כמו בעלי חיים לכל דבר. בכל אופן, מחמת הספק אני מעדיפה להמשיך להמנע מלאכול אותן

למעלה