עיתונות, מאמרים, כתבות

mm130

New member
בדיוק על זה הוא כותב במאמר שצרפתי.

אני לא טבעוני כי "אני לא אוכל חיות", אלא כי "אני לא רוצה לגרום סבל". אם יש חיות שלא חשות סבל, אין שום סיבה שאמנע מלאכול אותן. גם אני מעולם לא אכלתי צדפות, אבל אם יזדמן לי אעשה את זה בשמחה. אנחנו לא יודעים בודאות גם שעגבניות לא חשות, וגם לא שפטריות לא מרגישות. ובכל זאת אנחנו אוכלים אותן. "מחמת הספק" זו מדיניות דתית ולא רציונאלית או בעלת תועלת.
 

p e b b l e

New member
אני לא אוכלת חיות וגם לא רוצה לגרום סבל

הצדפות הן בעלי חיים עם מערכת עצבים שלא כמו עגבניות ופטריות. ולכן יש ספק סביר בהחלט שהן חשות כאב. מה קשורה הדת לכאן? (חוץ מנושא הכשרות)
 
אפרופו כשרות

אני לא דתיה ומעולם לא הייתי אבל מהמעט שאני יודעת על היהדות, חוקי הכשרות חלים רק על בעלי חיים. לא ידוע לי על צמח שאסור לאכילה על פי חוקי הכשרות. ולכן, מכיוון שאני יודעת שצדפות אינן כשרות על פי היהדות, אני יוצאת מנקודת הנחה שמדובר בבעלי חיים. ובאמת היות ולצדפות יש מערכת עצבים, קיים הספק וייתכן שהן כן מרגישות כאב או סבל. הספק הזה גורם לי להמנע מאכילתם.
 

mm130

New member
שאת החלטת ש"את לא אוכלת חיות"

וזאת אקסיומה שלא ניתן לערער גם אם תחת ההגדרה של "חיות" יש יצורים שלא חשים כאב, לכן זה דומה לדת. אני לא רוצה להכנס לדיון הזה איתכם. חצי מהזמן אתם עסוקים בלקטלג מי כן צמחוני ומי רק מתהדר בהגדרה צמחוני, ואתם שוכחים שלא מדובר בפעולה, אלא בהמנעות מפעולה. ההגדרות הן לא החשובות כאן.
 
אני מסכימה שהגדרות לא חשובות

אלא המהות. אז גם אם נעזוב את עניין הצדפות, מה שברור הוא שדגים הם בעלי חיים חשים ואם מיקי חיימוביץ' מצהירה שבשר זה סוג של רצח, כלומר הצמחונות שלה כביכול היא מתוך רחמים על בעלי חיים, אז למה לא לרחם גם על הדגים? לזה התכוונתי שכתבתי שהיא חיה בשקר עצמי. כנראה שלה באמת יותר חשובה ההגדרה מאשר המהות וכל התיאוריה של "בשר זה סוג של רצח" זה רק תירוץ מבחינתה.
 

mm130

New member
נטע, אני אגיד לך מה שאמא שלי היתה אומרת לי.

תתעסקי בצלחת שלך.
 
צודק, הדיון הזה באמת חסר טעם

לא כתבתי שהיא חייבת להיות צמחונית ובאמת לא מעניין אותי באיזה דרך היא בוחרת. רק כתבתי שאני לא מבינה איך מצד אחד היא אומרת שהיא מרחמת על חיות ומצד שני היא לא. אבל זה באמת דיאלוג של חרשים כך שאין טעם להמשיך אותו.
 
אני באופן אישי

באמת לא מבינה איך אפשר לאכול כזה דבר רוטט..אנשים מכורים לדבר הזה.. איכסססססססס (גם בעלי שאוכל שלא צמחוני נגעל רק מהמחשבה)
 
אגב, לגבי הצדפות

יש איזה סיפור שנתקלתי בו באופן אישי (וכנראה בגלל זה התעכבתי פה על הנושא הזה), עד למוצ"ש האחרון היה לי מנהג, כל פעם כשאני אצל אחותי, להזמין סושי ומרק מיסו שאותו מאוד אהבתי. בשבוע שעבר יצא לי לשמוע שיש מסעדות שמוסיפות למרק המיסו איזה רכיב מדגים. החלטתי לברר את העניין באותה מסעדה שממנה הייתי מזמינה, אחותי שביצעה את ההזמנה שאלה בשבילי ואז אמרה לי שבמרק הזה יש איזה רוטב שעשוי מצדפות. אחרי התלבטות של כמה שניות החלטתי לוותר על ההזמנה של המרק. אמנם עד אז מאוד אהבתי את המרק הזה אבל מה לעשות, צדפות מתקשר לי עם בעלי חיים... לכן לא יכולתי לחזור ולהזמין אותו שוב.
 

cwen

New member
מוסיפים בדרך כלל דאשי למרק מיסו

דאשי זו אבקת דגים. אבל את יכולה להכין לבד מרק מיסו. זה די פשוט.
 
אכן זה די פשוט

ועד לא מזמן לא ידעתי על הדאשי. כאשר זה נודע לי (מקריאה באינטרנט) שאלתי על כך וזה מה שנאמר לי. באמת זה לא בעיה להכין מרק מיסו לבד בבית, רק שכאשר אני אצל אחותי בבית זה פחות זמן מתאים
נכון לעכשיו אני מסתפקת רק בסושי, כשאני אצלה.
 
אין לך פייס בוק???

לא יכול להיות... הנה עשיתי העתק הדבק הפרסומת של נוטלה והאמת התזונתית מאת Tova Krause‏ בתאריך יום שני 16 אוגוסט 2010‏ בשעה 21:35‏‏ הפתגם אומר "אם תחזור על שקר מספיק פעמים, כולם בסוף יחשבו שהוא אמת", ובדיוק בו נזכרתי כשצפיתי בפרסומת החדשה של ממרח נוטלה. הנה אמא ושני ילדיה הצוהלים שיושבים בשמחה לשולחן ארוחת הבוקר המלא כל טוב: ירקות, לחמים, פירות ומיץ תפוזים. ממש ארוחת בוקר של בית מלון, בדיוק כמו שאוכלים בכל בוקר בכל בית בישראל. האם מספרת שחשוב לה שהילדים יאכלו ממרח נוטלה כחלק מארוחת בוקר מאוזנת וברקע רואים את הילדים אוכלים – נכון! לחם עם נוטלה. המסר המובלע: לחם עם ממרח שוקולד הוא ארוחת בוקר מאוזנת. אולי אם נאמר את זה מספיק פעמים אנשים יתחילו להאמין בזה. כאן כבר התרגזתי, גם כדיאטנית וגם כאמא. מה בעצם מכיל ממרח נוטלה? על פי הנתונים שמפורטים באתר foodsdictionary.co.il ממרח נוטלה מכיל: סוכר, שמן צמחי, אגוזי לוז (13%), אבקת קקאו דל שומן (7.4%), אבקת חלב רזה (5%), אבקת מי גבינה, חומר מתחלב (לציטין סויה), חומר טעם וריח (ונילין). כידוע, סדר הרכיבים ברשימה מציין בתחילתה את הרכיב שכמותו במוצר היא הגבוהה ביותר ולאחר מכן בסדר יורד את אלה שכמותם נמוכה יותר. המסקנה: כשאתם (והילדים שלכם) אוכלים נוטלה, אתם אוכלים קודם כל סוכר. כן, זה הרכיב העיקרי. אחריו – שמן צמחי. שמן צמחי נשמע כמו משהו די תמים אבל ברוב המקרים מדובר בשמן סויה שהוא גם הזול ביותר (גידולי הסויה מסובסדים בארצות הברית) ולא מהמשובחים מבחינת הרכב חומצות השומן שבו: הרבה מאוד אומגה-6. בנוסף, על פי אתר האינטרנט האמריקאי של נוטלה, הממרח מכיל גם שמן דקלים, אחד המקורות הבודדים לשומן רווי מן הצומח. כן, אותו שומן שמומלץ לצרוך ממנו הכי פחות בגלל הקשר שלו לטרשת העורקים ומחלות לב וכלי דם. עוד נחזור לשומן הזה בהמשך. הלאה: אגוזי לוז – הפרסומת מתפארת ב-97 אגוזי לוז בצנצנת בת 750 גרם. יפה מאוד ושונה לטובה מממרחים אחרים, אבל נלוז הנסיון להבליט אותם ואת אבקת החלב הרזה כאילו הם הרכיב העיקרי במוצר, במיוחד לאור העובדה שרוב הממרח הוא בעצם סוכר ושומן. כעת, נראה מה הסימון התזונתי שלו. שוב באדיבות אתר foodsdictionary.co.il: המוצר מכיל 31 אחוזי שומן, והשומן הרווי ממקודם? הוא מהווה שליש ממנו, כלומר 10 אחוזים מהמוצר מכילים שומן רווי, פי עשרה יותר מחזה עוף למשל! והסוכר? 56 אחוזים מהמוצר. אני חוזרת: לפי הפרסומת אפשר לחשוב שאנחנו מקבלים אגוזים ואבקת חלב רזה. בפועל, מקבלים מוצר ש-87 אחוזים ממנו הוא שומן וסוכר. מה זה בעצם תפריט מאוזן? תפריט מאוזן או ארוחה מאוזנת הם כאלה שמכילים מקור לפחמימה – רצוי פחמימה מורכבת שמקורה בדגנים מלאים או קטניות. מקור אחר יכול להיות פירות אך הכוונה אינה לסוכר, מקור לחלבון, מקור לשומן – בעיקר שומן חד בלתי רווי וירקות. אז לא, לחם עם שוקולד אינם ארוחת בוקר מאוזנת. ממרח שוקולד, כמו כל ממתק אחר אפשר לשלב במידה במסגרת תפריט מאוזן (ובעולם אידיאלי – בכלל לא לאכול אותם). תראו לי משפחה אחת שאוכלת מגוון של ירקות ופירות בארוחת הבוקר שלה כדי לאזן את ממרח השוקולד, נו באמת. בסדרה המצויינת "על המשקל" ששודרה לפני כמה שנים בערוץ 10, הראתה מיקי חיימוביץ' שרוב הילדים בכיתה בה צילמו הביאו כריכים עם ממרח שוקולד לבית הספר כארוחת עשר. זה מעציב מאוד, כיוון שהנה הוחמצה עוד הזדמנות לאספקת רכיבים שהגוף ממש צריך כדי לגדול. חברים, כמאמר פתגם נוסף, "אפשר לעבוד על חלק מהאנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לעבוד על כל האנשים כל הזמן", ממרח שוקולד הוא בגדר ממתק, לא ארוחה, אל תנסו להציג אותו כמשהו שהוא לא כזה.
 

p e b b l e

New member
תראי מה זה (ואני עוד עובדת בהיי טק)

אני מסכימה עם הכותבת. כאן, בארה"ב, יש הרבה פרסומות כאלו שמציגות אוכל זבלי לחלוטין כאוכל טוב ומזין (wholesome). זה כל פעם מחדש מטריף לי את השכל שפשוט משקרים לאנשים שבאמת לא מבינים בדברים הללו. מצד שני, בתור ילדה מאוד אהבתי לקבל כריך עם שוקולד לבית הספר, אבל אותנו בבית הגבילו ליום אחד בשבוע. עד היום קשה לי להימנע ממתוקים, לכן אני משתדלת להכין אותם בעצמי ולדאוג שיהיו בריאים עד כמה שניתן (למרות שניתן עוד יותר, אני עובדת על זה).
 
האמת שהפרסומת גם הוציאה אותי משלוותי

זה לא שאני נגד שוקולד, או מתוק.. ילד זה ילד, אבל גם מתוק צריך לדעת מתי אפשר לאכול (בד"כ אצל ילדים לפני החוג, אחה"צ, לא בביה"ס). מעצבן, שהם הראו ילדים עירניים, משתתפים יפה בשיעור, מצביעים וכו'.. כאשר ארוחת הבוקר שלהם הייתה לחם עם שוקולד. ארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה לילד, ומצאו שיש קשר בינה לבין הפרעות קשב וריכוז.. תזונאים, נטורופתיים, רופאים סיניים, מטפלים, פסיכולוגיים, רופאי ילדים ממש כוסעים על אינפורמציה כ"כ מטעה, הילד פשוט סובל, ולמה? כי יש לו נפילת סוכר והגוף שלו מלא בגאנק', ולא מבינים למה הוא רדום, מפריע, לא מקשיב מבולבל וכו'.. תזונת ילדים זה נושא קרוב לליבי
 
גולשת בשם "שפע מזל"

יש לי כתבה בשבילך (בדיוק על מה ששאלת בפורום לפני מס ימים) אבל אני צריכה לסרוק אותה.. מבטיחה לעלות אותה היום או מחר (צריכה לבקש מבעלי שיעשה את זה בעבורי
)
 
למעלה