עצרת המחאה

../images/Emo124.gifעצרת המחאה../images/Emo70.gif../images/Emo124.gif

כולן/ם מוזמנות/ים לעצרת מחאה על קולת הענישה לעברייני המין שתתקיים ביום שלישי, 15/6 בשעה 19:00 ברחבת מוזיאון ת"א (ליד בית המשפט המחוזי)
פרטים בקובץ המצורף. חשוב מאוד להגיע!
בבקשה הפיצו הלאה
 

Phoebe 666

New member
משרשרת-הטרדה מינית../images/Emo35.gif

מה קורה כאשר הבוס שלך (שמבוגר מספיק להיות אבא שלך) מזמין אותך לכוס קפה כדי להכיר אותך יותר טוב (אחרי שהחמיא לך על כמה שאת יפה)? זו הטרדה מינית או לא?
 

הילהל

New member
עדיין לא

אם זה לא נעים לך, ואת אומרת לו שזה לא נעים לך, והוא חוזר על ההצעות - אולי אז. אבל אני לא בטוחה בכלל שהזמנה לקפה ומחמאה פשוטה הם בגדר הטרדה. זה יכול באותה מידה להיות בדיוק מה שזה (את יודעת "לפעמים סיגר הוא רק סיגר"). ואני תוהה - ואם הבוסית שלך הייתה מזמינה אותך לקפה ומחמיאה לך על משהו פיזי (ירידה במשקל? בגד שלבשת? איפור?) גם אז היית מוטרדת?
 

טל קר

New member
אני לא חושבת שאפשר למדוד את זה

1:1 בהשוואה לבוסית. בגלל שמראש הסיכוי שהבוסית תטריד אותי מינית נמוך הרבה הרבה הרבה יותר אם לא אפסי, אני אהיה פחות 'על המשמר' וגם אם נניח היא תיגע בי, הפרשנות הסבירה תהיה שזה בטעות. כנ"ל לגבי אם הבוסית תבקש ממני לעלות איתה רגע לדירה כדי להביא מסמכים, או תחושתי אם מקום העבודה ריק ורק אני והיא שם וכו' בנוגע למקרה הפותח - לפי החוק זו לא הטרדה מינית כי זו לא הצעה בעלת אופי מיני.
 

הילהל

New member
מה שהפריע לי

זה שאני לא מבינה למה יחסי בוס-עובדת לא יכולים להיות נעימיםכמו יחסי בוסית-עובדת. היו לי בעבר מעסיקים ששתיתי איתם קפה, וקיבלתי מהם מחמאה מזדמנת. ויחסי העבודה היו נעימים מאוד. דרך-אגב, קרה שאני הצעתי לבוס את הפסקת הקפה, או שאני החמאתי לו על מראה מסוים (נניח, ביום של כנס חשוב, כשהאיש מופיע מעונב ומגודר). לא חבל שזה יהפוך אט אט לבלתי אפשרי?
 

טל קר

New member
יכולים להיות, מי אמרה שלא?

לא כל גבר הוא מטריד מינית בשל היותו גבר. מה שאמרתי הוא שהסיכוי שלך להיות מוטרדת או מותקפת מינית על ידי מעסיק גבוה מהסיכוי שלך להיות מוטרדת או מותקפת מינית על ידי מעסיקה, ונשים רבות, ואני בתוכן, לוקחות את זה בחשבון כשהן נותנות פרשנות לסיטואציה.
 

snift

New member
האמת שזו חלק מהבעיה.

עצם זה שהטרדה מינית יכולה להיות תלויה בפרשנות של האישה לסיצואציה. במצב כשה יכול להיות שהאישה הוטרדה למרות שהגבר לא הטריד.
 

aaa123

Member
זה לא מה שנאמר

להפך. טל אמרה בפירוש שהמקרה הפותח זה לא הטרדה מינית. הנקודה היא שמדובר בהצעה שמעוררת חשש מהטרדה מינית כאשר הצעה דומה מאישה לא תעורר חשש דומה.
 

barak001

New member
קצת צורם

להתייחס להטרדה לפי המין (או סטטיסטיקה) במקום לבחון כל מקרה בנפרד...
 

טל קר

New member
ברור שבשורה התחתונה המקרה נבחן

בנפרד, ולא יעזור לי אם זו בוסית אם היא תופסת אותי בחזה ומצמידה אותי לקיר, ולא כל בוס אשם מעצם היותו זכר, אבל מבחינת התחושה שלי מבחינת מתי אני בסיכון פוטנציאלי (שמתבססת על הסטטיסטיקה האישית שלי מבחינת מה שעברתי, של 100% ההטרדות על ידי גברים וגם על הסטטיסטיקה הכללית) אז בהחלט מבחינתי יש הבדל בין המינים, והתנהגות עשויה להתפרש שונה (למשל ההזמנה לעלות רגע הביתה).
 

אלי ו.

New member
מבחינת תחושה את צודקת

הענין הוא שאין בין התחושה שלך לבין הטרדה מינית כלום.
 

אן8

New member
יש סטטיסטיקה

מאוד ברורה וחד משמעית, זה הרבה יותר מכלום. בפועל סביר מאוד שהתחושות שלה מוצדקות.
 

אלי ו.

New member
כנראה שלא הייתי ברור

יכול להיות שהתחושה שלה מוצדקת אבל תחושה אינה הטרדה מינית. אם הבוס שלך מציע לך ללכת לשתות קפה יכול להיות שסטטיסטית יש לך סיבה לחשוש מהטרדה מינית יותר מבמקרה בו הבוסית היתה מציעה לך. עדיין, עצם התחושה שלך אינה מהווה הטרדה מינית.
 

ailag

New member
יש גם סטטיסטיקה

מאוד ברורה שאומרת שגברים מצליחים יותר מנשים. למשל בכנסת, יש רוב גברי והנשים נכנסות בזכות מקומות משוריינים. אני בטוחה שרוב המנהלים והמנכ"לים הם גברים. היתה לנו ראש ממשלה אישה אחת ובכלל, גם הרמטכ"לים גברים. אז מה הטעם להוציא נשים מהמטבח? סביר מאוד שהן לא יועילו. הטעם הוא שיכול להיות אחרת, שהמצב האידיאלי לא תואם את הסטטיסטיקה. אם נלך עם הסטטיסטיקה שתיארתי אז: א. לנשים יהיה קשה להתקדם בגלל האפליה ב. גברים ירגישו עליונים וחזקים ולא יתנו לנשים להתקדם, ג. נשים ירגישו חלשות, ירגישו כאילו כל התקדמות קטנה היא מאמץ ש"לא בטבע שלהן". הרי זאת הבעיה שכולם פה בפורום מדברים עליה, מה שתיארתי לא חדש לאף אחד/ת. באותה צורה, אם נלך עם הסטטיסטיקה שאומרת שרוב מה שנראה כמו הצעה מגונה מגבר הוא באמת כך (בעוד שהצעה זהה מאישה אינה מגונה) א. לגברים ונשים יהיה קשה לקיים יחסי עבודה תקינים, ב. גברים ירגישו כאילו הם אמורים להיות בעלי פוטנציאל גבוה להטריד מינית (כאילו זה בסדר ברמה כלשהי, כי "זה טבעי"), ג. נשים יזהרו בעבודה וישקלו צעדיהן כי הן ירגישו כמו קורבן. כדי לעבור למדרגה הבאה צריך לעזוב את הקודמת.
 

barak001

New member
דוגמאות טובות...

מאד נוח לעשות סטטיסטיקות, אבל זה גם גורם מס' אחד לדיכוי השונה.
 

טל קר

New member
לא זו הסטטיסטיקה

הסטטיסטיקה היא לא שרוב ההצעות מגברים הן מגונות, אלא שרוב ההצעות המגונות הן מגברים, ולכן הצעה מבוס היא לא בהכרח זהה להצעה מבוסית, ולכן 'אם אנחנו כבר כאן אפשר לעלות אלי לדירה לשתות קפה, אשתי לא בבית' זה לא כמו 'אם אנחנו כבר כאן, אפשר לעלות אלי לדירה לשתות קפה, בעלי לא בבית'. לעצום לכך עיניים לא מקל על יחסי עבודה תקינים, אלא אם כן נשים מותקפות נראה תקין למישהו, ולאור הנסיבות לשקול צעדים במקרים מסוימים נראה לי מוצדק מאין כמוהו. מאיפה ההגעה למסקנה שגברים אמורים להגיע למסקנה שזה טבעי ורצוי, זה נפלא מבינתי. הסטטיסטיקה אגב לא אומרת שגברים מצליחים יותר מנשים בכנסת, הנשים שנבחרו לכנסת פעילות מאוד, ואם אני זוכרת נכון מוקמו לא מעט נשים בדירוג הח"כים הפעילים ביותר. הסטטיסטיקה הרלוונטית היא האם גברים נכנסים יותר מנשים לכנסת. כן. גברים נכנסים יותר מנשים לכנסת. האם הצעתך היא להתעלם מהסטטיסטיקה ולומר 'לא, לגברים ונשים יש סיכוי שווה להכנס לכנסת'? לדעתי כדאי להסיק מסקנות רחבות מהסטטיסטיקה הזו, לא להתעלם ממנה.
 

snift

New member
באותה מידה, הסטטיסטיקה היא

שנשים מרויחות פחות ומפה ניתן להסיק שהן עובדות פחות טוב (אני ךא חושב ככה, אך ניתן להסיק זאת אם רוצים) ולכן אני לא אעסיק נשים או אעסיק אותן אבל בשכר נמוך.. אתן אלו שכל הזמן דורשות שיתיחסו לכל אחת (ואחד??) כאל אינדיוידואל שמינו אינו משנה לכלום, אז מדוע עכשיו מותר להשתמש בסטטיסטיקה כדי להראות מגמה?
 

orlyt

New member
הסקת מסקנות יכולה להיות שגויה

על מנת להסיק מסקנות נכונות מתוך סטטיסטיקה צריך לעשות את הסטטיסטיקה נכון, לפעול לפי כללים מסוימים ולהתחשב בנתונים נוספים, גורמי הטייה, גורמים משפיעים וכיו"ב. העובדה שיש להתייחס לכל אחד באופן אינדיווידואלי אין פירושה שאפליה על פי מין לא קיימת. כבר כתבתי כאן לא אחת שמרוב נסיונות לטשטש את הבחינה על פי מגדר נוצר "עיוורון מגדרי" שלא מתייחס לחסמים והמכשולים שיש בפני נשים (וגם גברים במקרים מסוימים אך מצומצמים בהרבה) בכניסה לתפקידים והתקדמות בהם, כמו גם העובדה שהשוק מתנהג כשהוא מניח עובד גבר עם אישה בבית. יש הבדל, ואני מתפלאה שאינך רואה אותו, בין להשתמש בסטטיסטיקה על מנת למנוע מאדם לעשות משהו בהתאם לכישוריו, ובין להצביע על מגמות בחברה שגורמות לאפליה כללית.
 

barak001

New member
זה לא משנה

סטטיסטיקה תמיד מפלה מישהו. נניח שיש סטטיסטיקה שנשים פחות אסרטיביות מגברים (לא יפתיע אותי לאור ההבדלים בחינוך). האם זה צריך להיות שיקול בגיוס לעבודה? אני לא חושב שגבר או אישה, שהם אנשים פרטיים, צריכים לשלם מחיר כלשהו בגלל סטטיסטיקות על מאפיינים ביולוגיים שלהם.
 
למעלה