עצרת המחאה

אורי 0

New member
עד כמה שאני יודע

איסור הטרדה מינית לא מפלה בין נשים לגברים. ואם כבר הבעיה היא שמקלים יותר מדי (אני למשל זוכר פסק דין שבו שופטת שוכנעה, שבוס שנישק עובדת שלו על השפתיים התכוון ל"מחווה ידידותית כלפי עמיתה לעבודה" או משהו כזה).

aaa123

Member
ברור שאם אתה מדבר על קבלה לעבודה

אני מסכים אבל לא מדובר כאן על קבלה לעבודה,ובהחלט יש סיבה הגיונית להתייחס לאנשים שונים אחרת משיקולים סטטיסטים. בהחלט הגיוני שאותו יחס בדיוק יכול לגרום לאנשים שונים תחושה שונה כך שבהחלט הגיוני שבוסית תרשה לעצמה להזמין אישה שעובדת תחתיה לכוס קפה,כאשר בוס לא יעשה את אותו דבר משיקולי נימוס(כמו שכבר נאמר לא מדובר בהטרדה מינית אבל רצוי לא לגרום תחושה לא נוחה לאדם השני). בהחלט הגיוני שאישה תחליט להתייחס אחרת לגברים ונשים ותגלה זהירות שלא להיות לבד עם גברים, כאשר היא לא תגלה את אותה זהירות כלפי נשים שהיא מכירה באותה מידה. אולי זה לא הכי נעים מבחינת הגברים אבל האצבע המאשימה צריכה להיות מופנית לא כלפי אותה אישה.

barak001

New member
...

ההתייחסות צריכה להיות עניינית ומין לא נראה לי ענייני, לא לקבלה לעבודה ולא כדבר שאמור ליצור תחושת איום. תכונות או התנהגויות מסויימות כן - אגרסיביות, חוסר התחשבות וכו'.

orlyt

New member
צריך להפריד בין הרצוי למצוי

כן, בעולם מושלם הכל יהיה מושלם, אבל בעולם כרגע החוויה הבסיסית של נשים רבות היא חוויה של פחד - פחד ללכת לבד בחושך, פחד מהטרדה ומתקיפה מינית, פרשנות שונה להצעות מסוימות כשהן באות מגברים או כשהן באות מנשים. זה חבל, זה עצוב, אבל לא ניתן להתעלם מזה. מן הסתם לא כל אדם שמתקרב אל אישה מעורר אצלה תגובות של פחד, אבל בסיטואציות מסוימות המתח והחרדות עולות, במיוחד אם הן מגובות בחוויות שליליות מן העבר.

אפרתש

New member
ממש לא

מה מיני בהזמנה לקפה? ואלא אם כן המחמאה התייחסה לאיבריך המוצנעים או כללה רמיזות מיניות - אין בה כל פסול. את לא רוצה להיפגש איתו לכוס קפה - תגידי לא תודה. רק אחרי שאת תגידי בצורה ברורה שאת לא רוצה בקשר והוא ימשיך ויציע - זה ייחשב להטרדה.

למעלה