פינה חדשה!!

Rivendell

New member
../images/Emo124.gif פינה חדשה!! ../images/Emo124.gif

מכיוון שההצעה של בוג'י באמת נשמעת טוב, ניתן לזה הרצת נסיון. הכללים - כל אחד זורק פריט אחד. בסוף התהליך, כל מי שרוצה מנסה לחבר סיפור שכולל את כל הפריטים שניתנו. הפריט שלי - שעון קוקיה. אני מציעה שניתן בערך עד מחר בערב כדי לתת פריטים, ואז נתחיל לכתוב במרץ

הייזל

New member
המילה שלי "פטריות אדומות"

והכתובת המקוצרת של הפורום היא: http://forums.tapuz.co.il/fiction

Rivendell

New member
וקדימה! עטים ביד ולכתוב!

סיכום הפריטים: שעון קוקיה פטריות אדומות שלולית יין על הרצפה ג'נטלמן לבוש במיטב בגדיו מסתכל בשעון אבן חן אדומה קערית של ג'לי לימון ירוק מגירה מלאה בניירת. בהצלחה!

שעון דופק שעות

טפסנו המעלה המשעול, והגענו לדלתו של שעון הקוקיה. משכנו בחבל המצילה, ומתוך הדלת יצא ג'נטלמן לבוש במיטב בגדיו מסתכל בשעון. "אחרתם" הוא אמר, כאילו כלום. "אספנו פטריות אדומות" אמרה הנערה, והניחה את הסלסילה על הרצפה, צבען של הפטריות תואם לברדסה, עיניה נוצצות כאבן חן אדומה. הכל נראה כמו בבית, פרט לריח. הריח, ריח טחב, דבק בבית הקוקיה עוד מאז שהשרשראות חרקו מאחור. ואז השרשראות חרקו שוב. הכתם שהופיע על חזית שמלתה האדומה של הנערה, הסב את תשומת ליבי אל מה שנראה כמו שלולית יין על הרצפה. היא שוב עשתה במכנסיים מרוב פחד. הג'נטלמן פתח מגירה מלאה בניירות תועלת, ומהר לנקות את הרצפה. אבל כל זה היה ללא הואיל, מחלקה האחורי של הדירה נצצו עינים גדולות כמו קערית של ג'לי לימון ירוק, הקוקיה יצאה ממחילתה, רומסת את האדון והנערה ומפזרת את תריסר רגליהם אל חלל החדר - "קוקו".

ובכן.. זה הרבה יותר קל עם אינדאנים.

אפשר לכתוב על "שעון קוקיה" ו"פטריות אדומות" הרוכבים על "שלולית יין על הרצפה" ו"קערית של ג'לי לימון ירוק" ונלחמים ב"ג'נטלמן לבוש במיטב בגדיו מסתכל בשעון" ובגבירתו המרושעת "אבן חן אדומה" כדי להציל את העולם ממגירה מלאה בניירת. טוב.. סתם רעיון
בקשר לסיפור מד"ב אמיתי (עד כמה שזה נשמע סותר..
, התחלתי לכתוב בכל פעם כחצי סיפור - (פעם אחת על דו שיח אצילי ומוזר, ובפעם השניה על מישהי שכמעט נכנסת לחדר עזוב ומפחיד) אך הסוס נגמר די מהר אז עזבתי..

Rivendell

New member
רעיון ממש חמוד ../images/Emo13.gif

תבצע ותראה. ולגבי הלא גמורים שלך, אתה יכול לפרסם פה ולבקש רעיונות לסיום.

ננסק

New member
לונדון, 1867. ../images/Emo188.gif

הסערה המשתוללת הטיחה את טיפות הגשם על החלון בעוצמה כזו, כאילו ניסתה להיכנס אל החדר ולאכל את הסדר ששרר בו בשם הכאוס והמהומה. שעון הקוקיה צלצל. השעה היתה כבר אחת בלילה. סר ברתולומיו ישב על הכורסא במיטב בגדיו והביט בשעון, מקשיב לקולה החד-גווני של הקוקיה הצפצפנית. "הוא מאחר." נהם הסר הזקן. "כמה לא מקצועי." הוא הרים את ידו השמאלית על פיו, ולגם מהיין שהחזיק בכוסו. סר ברתולומיו נהם משהו נוסף אל תוך זקנו הלבן, ושלח את יד ימינו בעצלנות אל השולחן שלידו. הוא שלף את הפטריה האדמדמה האחרונה שהיתה בקערית, קירב אותה לפיו, ונגס בו באיטיות. "הממ." מלמל. "לא נשארו עוד פטריות...? אני מקווה שזה יספיק." או, זה מספיק. אמרה הדמות השחורה שישבה על הספה שמול ברתולומיאו. כוס היין נשמטה מידו של הסר, והתנפצה על הרצפה. שלולית יין החלה להיווצר סביב רגליו. "אתה כאן!" כבר חצי שעה. אמרה הדמות השחורה. "אז... אז... מדוע התמהמת?" ראיתי שאתה מתאמץ כל כך לכבודי, שהחלטתי לחכות עד שתתמסטל מספיק בשביל לראות אותי. "במחילה מכבודך, אנו קוראים לכך 'להשתכר'." עם הפטריות האלו? הא. חכה כמה עשרות שנים. סר ברתולומיאו היה מבולבל מעט, אך לא ג'נטלמן שכמוהו יאבד את עשתונותיו אל מול איש של כבוד. "אני מבין שאני מת?" שאל הסר בבטחון. כן. ענה המוות. לפחות תהיה, עוד מעט. "הבנתי. ברור לגמרי." אמר הסר. עברו מספר שניות של שתיקה לא נעימה. "האפשר להציע לך לשתות משהו?" שאל הסר ברתולומיאו. לא תודה. אני לא שותה. אמר המוות באותו טון מונוטוני. שתיקה קצרה. אררר, אבל לא איכפת לי לקבל קצת ג'לי לימון, אם יש לך הסר מצמץ, אך הקפיד לשמור על גינוניו. "בוודאי, מיד אבדוק." הוא התרומם ממקומו באנחה, ופסע אל המטבח בצעדים מדודים. הדמות השחורה הסיטה את גלימתה האפלה. מתחתיה התגלתה בחורה צעירה, בעלת עור לבן כמו סיד ושיער שחור כמו הלילה (שעוצב, כדאי לציין, בחוסר סטייל מוחלט). היא חייכה בשובבות, וזינקה מתוך הבד הכבד לעמידה זקופה. בתנועה מהירה היא התקרבה אל השולחן שבחדר, ופתחה את המגירה הגבוהה מכולן. שם, מבין הניירות הרבים, היא שלפה החוצה אבן חן אדומה וגדולה. "בההה!" פלט בהפתעה הסר, ממאחוריה. הבחורה הסתובבה במהירות, וראתה את סר ברתולומיאו העומד בפתח החדר, ומביט בה בפליאה אין קץ. "מי את?!" קרא הסר. "ומה עשית עם המוות?!" "אני המוות." הרגיעה אותו הבחורה, על פניה מבט רגוע להכעיס. "מצטערת על ההצגה, אבל אני יודעת כמה שרצית לעשות את זה כמו שצריך." "What what?" אמר הסר ברוגז. "מה פתאום! את גנבת!" "אני מצטערת שאין לי יותר זמן להבהיר את זה," אמרה המוות, "אבל האמת היא שאני כבר -נורא- מאחרת עם האבן הזאת, ובעצם, אתה מת כבר שלוש דקות ואין לך טעם להתווכח איתי בכל מקרה." הסר הזועם עקב אחרי מבטה אל... גופתו שלו, שהיתה שרועה עדיין על הכורסא, שלולית היין שלמרגלותיה נראית כמו שלולית של דם. "א-" התחיל הסר, אבל המוות הניפה את ידה ורוחו התפוגגה. "דווקא התחיל כל כך טוב." היא אמרה במרמור, הצמידה את אבן החן אל חזה, וזינקה דרך חלון הזכוכית אל תוך הלילה הלונדוני הגשום.

Rivendell

New member
אהבתי.

האם זאת השראה מטרי פראצ'ט שאני מזהה אצלך? ממש החזיר אותי ל "Mort". אבל כתוב בחן, אין מה להגיד. אם אתה כבר עושה גניבה ספרותית, עדיף בהחלט לגנוב מהטוב ביותר
(שלא יהיו טעויות - אני לחלוטין בעד השפעות והשראה. בעיני כותב טוב הוא כותב שקורא, ונחשף לסגנונות שונים.) כמה מהניסוחים קצת מעורפלים, וזה צריך טיפונת עריכה. למשל "אפשר" ולא "האפשר", ו"לא אכפת לי לקבל" הייתי מחליפה ב "הייתי שמחה לקצת ג'לי ירוק". זה נראה קצת כאילו עשית תרגום בראש מביטויים באנגלית לעברית. אבל מעבר לזה - חמוד ביותר!~!

ננסק

New member
קבלי בלון! ../images/Emo65.gif

השראה מפראצ'ט? פיייייייששש, ממזמן. אבל הפעם השתדלתי להתמקד יותר בגיימן, ובמוות שלו. קיבלתי את שני תיקוני הניסוח שלך, נשמעים יותר טוב. אני חושב שיש עוד כמה ניסוחים שאפשר לשפר, גם מעבר לתרגומי אנגלית-עברית ישירים, שבאמת לא עובדים משהו (ואני צריך ללמוד להפסיק עם זה).

Rivendell

New member
בלון?!?! הידד~

וכן, לי זה ממש הזכיר את פראצ'ט. לגבי הניסוחים, אלה דברים שפשוט לוקחים קצת זמן לפעמים. אני תמיד ממליצה לחזור ולקרוא דברים כמה חודשים אחרי קריאתם. זה נותן פרספקטיבה טובה. קרוב למועד הכתיבה - כמה פעמים שלא תעבור עלמה שכתבת תפספס דברים. ואני גם עושה את זה, אגב. פעם במקדונלד'ס ביקשתי מהמוכרת לארוז לי את זה "בשביל ללכת". אני חשבתי על "to go". מזל באמת שלא ביקשתי שקית לכלב
המוכרת נקרעה מצחוק. אני לא.

ננסק

New member
צודקת לחלוטין,

כתבתי את הסיפור און-ליין לגמרי, ישר לתוך תיבת ההודעה, ובלי כוונה לערוך אותו. לא התחשק לי. המון מאמץ בשביל סיפור חד-פעמי, לא?...

Rivendell

New member
מאמץ, בהחלט. כתיבה זה דבר

מעייף
השיקול הוא שלך. אני בתור קוראת אוהבת לקרוא משהו שעבר עריכה מינימלית. אני חושבת שזה גם מקל לתת תגובות אחר כך. לא?

למעלה