קבלו את הכחולה החדשה

אם פי 3

New member
בן 3

לא מחוסן (כמעט לכלום, ובטח לא לאבעבועות רוח). עובר את המחלה בצורה קלה יחסית (אני עוד בטראומה מאיך שאחיו הבכורים עברו את המחלה... כך שגם כאן הוא מממש את תפקידו כחוויה מתקנת....).

שָׂרָה

New member
כלומר הגדולים היו מחוסנים

בכל החיסונים (חוץ מאבעבועות) והם קיבלו את האבעבועות קשה?

אם פי 3

New member
הגדולים היו מתחת לגיל שנה

הם חוסנו לפי הספר (כלומר, כבר עברו את רוב החיסונים) אבל אין שום קשר בין זה לבין עוצמת מחלת האבעבועות. גם ביניהם היה הבדל ברמת החומרה, וכפי שידוע, זה שחלה שני, חלה קשה יותר.

שָׂרָה

New member
אולי בכל זאת יש קשר

אלו המחוסנים, המערכת החיסון הוחלשה, מה שגרם לאבעבועות להתפרץ קשה יותר מהקטן? אצלי הגדול קיבל אבעבועות בצורה קלה מאד ברוך השם, והקטנה שנחשפה לזה, לא נדבקה בכלל, ואז נחשפה לזה פעם שניה שנה אחרי אצל תינוקת חולה באבעבועות בת של חברה שביקרתי אצלה במקרה, ואפילו חלקה איתה מוצץ ולא קיבלה אבעבועות בכלל.

אם פי 3

New member
דווקא מערכת החיסון שלו

שנולד בבית, ינק כמעט שלוש שנים, היה הרבה יותר צמוד אלי וחוסן רק בחיסון אחד (אם כי מחומש) עד כה, הרבה פחות חזקה ממערכת החיסון של אחיו, שחסרו את רוב אלו (נולדו בקיסרי, ינקו/קיבלו חלב אם בכמות מזערית, היו פחות צמודים וחוסנו לפי הספר). יתכן שאמבטיות הקוואקר, מיד לאחר זיהוי המחלה, הועילו/מועילות.

שָׂרָה

New member
באתר באופן טבעי יש דיון על הנושא

של 'למה ילדים ראשונים שהיו מחוסנים ואכלו תמ"ל ולא ינקו היו יותר חזקים מהילדים הבאים שהיו לא מחוסנים וינקו מלא' בשמת_א אמרה שזה גם קשור לתזונה של האם, ואז דילדול המשאבים של האם, מה שמייצר תינוקות חלשים יותר בכל היריון נוסף.

עיגולית

New member
תמיד אפשר לדבר שעות על חיסונים

ועדיין לא יכולה להחליט, מתלבטת מתלבטת... את הראשונה אחרי מתלבטת מתלבטת חיסנתי להכל חוץ מהאבעבועות. את רוני השניה, בת 3.5 חודשים עדיין לא מחוסנת לכלום ועדיין מתלבטת מתלבטת. די מייאש הקטע עם החיסונים, מעייף אותי.

ס י ס

New member
תיאוריית KINSHIP

מאמר שקראתי לאחרונה מסביר שבתהליך IMPRINTING מנסה הנקבה להתגבר על גנים זכריים אשר גורמים לעובר לדלדל לחלוטין את כל המשאבים האמהיים. הרעיון הוא שהזכר יכול להפרות נקבות רבות ומעוניין שהצאצא שהוא אביו יקבל את המקסימום ואילו שאר הצאצאים (שעלולים להיות מזכרים אחרים) יהיו חלשים יותר. הנקבה, לעומת זאת, רוצה לחלק בצורה שווה את משאביה, בין כל צאצאיה.

swann

New member
../images/Emo24.gif יופי יופי!

יפה לך בכחול
וכיף לראות את הפורום מתרחב

debby12

New member
מנהל
ברכות ל- MP ../images/Emo65.gif

יפה לך הכחול. מאחלת לך ניהול זורם וכיפי

mise

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo65.gif ../images/Emo106.gif וואוו!!!!

רק עכשיו אני קולטת את ההודעה! ובכלל קראתי את ההודעות שלך ככה ולא שמתי לב שאת כחולה, אני כזו עווארית!!! מזל טוב, זה מתאים לך בול ואני שמחה שאת כאן במקום הזה.

למעלה