רכיבה עם דורבנות

../images/Emo124.gifרכיבה עם דורבנות../images/Emo124.gif

מה אתם אומרים על רכיבה עם דורבנות? אתם בעד או נגד? וכמובן שתפרטו..!

GrEeNwOmAn

New member
דעתי בנושא../images/Emo179.gif

אני אומרת שיש דורבנות שמכאיבים לסוסים, אלה מברזל או משהו כזה. לדעתי זה לא מומלץ! אבל לעומת זאת דורבנות מהסוג האחר הם בסדר ולא מכאיבות רק גורמות לטוב. אני מאמינה שאף אחד מהפורום לפחות לא מתעלל בסוסים שלו.

bonito palface

New member
אני רוצה להבין משהו....

איזה עוד סוג של דורבנות יש?? אם לא מברזל... יש את הדורבנות של הווסטרן-הכוכבים האלה שזה נוראי!! ויש את הדרסז'- בכל מיני גדלים... נחוץ ורצוי מאוד! כמובן שזה תלוי בסוס אבל רצוי

GrEeNwOmAn

New member
עוד סוג של דורבנות...../images/Emo179.gif

האלה מגומי או מפלסטיק, הן יותר כות, ולא מתעללות ומכאיבות. של הווסטרן מברזל הן נוראיות. שונאת את זה.

טוי בוי

New member
אני גיליתי שיש לנו../images/Emo60.gif

בחווה בארון של סמי לבצפר ארגז מ-ל-א מרצועות לדורבנות ודורבנות מפלסטיק ומכסף בפלסטיק פשוט יותר עלובות....

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif אהמ אבישג אהמ.......

"...העבודה עם דורבנות אלה היא ע"י החלקה של הקרסול וגילגול הדורבנות על בטנו של הסוס. השימוש בדורבנות נועד כדי להציק לסוס ולא כדי להכאיב לו. גלגול נכון של הדורבנות יגרום לתגובה טובה יותר מצד הסוס..." חוץ מזה ממה הדורבנות של אינגליש עשויות? מקלקר? לא! אלא גם מברזל!!

GrEeNwOmAn

New member
אויש' יערה.../images/Emo179.gif

נו באמת! אני יודעת את הטקסט המודגש. אבל יש אנשים שמכאיבים. ומתוקונת, הדורבנות של אינגליש עשויות מפלסטיק או מגומי. ככה שאל תשווי. כי בווסטרן זה מברזל, לא? ובאינגליש זה יותר רך. אבל לדעתי ווסטרן זה סבבי חוץ מהקטע של דורבנות הברזל.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif אויייי אבישג

דורבנות אינגליש: זאת בעצם דורבנת ברזל ישרה..."

GrEeNwOmAn

New member
יערה בלי לריב.../images/Emo179.gif

אבל דורבנות האינגליש עשויות מחומר הרבה יותר רך. שפחות מכאיב. וזו דעתי ומותר לי להביע אותה. כמו שלדעתך זו לא התעללות הברזל.

Sweet SuGaR

New member
דורבן אינגליש עשוי ממתכת... יש כאלה

ששמים גומי בצדדים אבל לא על הדורבן עצמו

טוי בוי

New member
ויש גם דורבנות מפלסטיק קשה...

הן יותר זולות ופחות טובות לא מומלצות ממש גם הדורבות באינגליש ובווסטרן שונות כי יש להן שימוש שונה!! והגומי שסמים בצדדי הדורבן ומיתחתיו [או גומי או עור] זה כידי לשמור על המגף או הנעל שלא היה סימן של הדורבן על הנעל...

מה נוראי בהם?

מה בגלל שהם בצרת כוכב (רק בלי זוויות חדות) אז הם נוראיים? יש גםה כאלה שהם כמעט עגולות לגמרי ויש להם טיפה בליטות מה נוראי בזה? הנה-

טוי בוי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo60.gif

לא כל סוס צריך דורבנות ולא כל רוכב וכמובן שלא רוכב שלא יודע להשתמש בהם או רוכב מתחיל כי זה עלול לפצוע את הסוס וגם צריך לכל סוס דורבנות מתאימות וגם לכל רוכב לא גדולות מידי לסוס שצריך קטנות כי הן לא ישמשו לשימוש הנכון ולא קטנות לסוס שצריך דורבנות חזקות כי אז הן חסרות משמעות כמאט... ברמות הגבוהות בדרסאג' בעיקר [גם בנמוכות טוב] דורבנות זה ממש עוזר כי הסוס מבין יותר טוב את הבקשות שהרוכב מבקש וגם בקפיצות זה טוב. דורבנות זה טוב גם לסוסים שלא זזים לדוגמא: כשטוי בוי לא זז עדי נותנת לי דורבנות ואז מורידים אותם כי טוי בוי משתגע מהן אבל אז הוא מבין שהוא צריך לזוז...

Sweet SuGaR

New member
אני רוצה להפנות אותכם למאמר הבא

שמצידי משקף את הכל... דורבנות הם לתגובה יותר נכונה של הסוס המטרה שלהם לא להיכנס בסוס פשוט תקראו אולי תחכימו <<דורבנות>>

niko girl

New member
אני בעד....כל עוד זה לא למטרה לפגוע

. אני עצמי רוכבת עם דורבנות. אבל אם אל הייתי עדינה עם הרגליים ואם לא הייתי יכולה לשלוט ברגליים שלי כדי שאני אל ארביץ לסוס אז לא היו נותנים לי דורבנות! אבל אם עולים על סוס עם דורבנות רק בשביל לפגוע בו אז זה לא כל כך טוב. למשל: יש בווסטרן דורבנות גדולות וחדות שמשתמשים בהן רק אם הסוס כבר לא מגיב לדורבן עצמו הרגיל.

נ-ג-ד-!!!

לפי דעתי, רוכב טוב, שיודע להפעיל את הרגלים יכול לרכב גם בלי! לא משנה מה תגידו אתם יכולים לנסות לשכנע אותי עד מחר... אני לא מוכנה לרכב עם דורבנות!!! למשל: בתחרות פנימית של החווה רכבתי על קווין, שהיא פדלאה לגמרי והמדריכה שלי רצתה שאני אקח דורבנות כי מעל רמה א2 נורא קשה להזיז אותה, אז אמרתי לה שאני לא רוצה דורבנות ובסוף יצאתי טוב! כמובן יכולתי לעשות יותר טוב...

dearanita

New member
פיצי כלומר עדי.... שאלה לי אלייך

אמרת שמעל רמה א'2 נורא קשה להזיז אותה זאת אומרת שבא'4 היא כבר לא זזה בלי הדורבנות?

למעלה