רכיבה עם דורבנות

פיצי.. למה את לא עונה לשאלתו

של נועם? הוא שאל אם את אומרת שמעל רמה א'2 נורא קשה להזיז את הסוסה שרכבת עליה זאת אומרת שברמה א'4 בדרסז' הסוסה לא תזוז בלי דורבנות?

תשובה לנועם:

ובכן מעל רמה א' הסוסה אולי תזוז, אבל בלי שוט ודורבנות אני בספק.

Shai Felton

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם פיצי../images/Emo175.gif

במיוחד עם עם המשפט - רוכב טוב, שיודע להפעיל את הרגליים יכול לרכב בלי! כל כך נכון! אני נגד דורבנות, לדעתי אפשר להסתדר גם בלי זה, וזה יותר טוב לדעת להסתדר בלי הדורבנות, ולא להיות תלויים בזה. עוד חיסרון לדעתי זה שלא כל אחד יכול להשתמש בהן, צריך לדעת טוב להשתמש בדורבנות כדי לא להשתמש בהם לא נכון ולגרום לנזק.

dearanita

New member
../images/Emo99.gif בונפייר! זה היה הסוס שהכי

אהבתי לפני שנדין קפלמן הגיחה עם פרבנפרו! ואנקי רוכבת פשוט מעולה! דרך אגב אתם לא תראו אותה בתחרויות בחצי שנה הקרובה כי היא שברה את הרגל
מסכנה

Shai Felton

New member
איזה תמניה!../images/Emo2.gif../images/Emo175.gif

מפתאום!!! אני פשוט מכורה לשפת פורומים קשותתתת טודע זה יותר יפה... אל תדאג אני כן יודעת איך מאייתים ת-ו-ד-ה

niko girl

New member
אוקי..תקשיבו..

אני יודעת להשתמש גם ברגליים וגם בדורבנות. אני לפעמים גם רוכבת בלי דורבנות. אבל יותר קל לי. אני אל אומרת שאני לא יודעת לרכב בלי דורבנות( תלוי על איזה סוס) אם זה שחר אז אני יכולה להסתדר בלי אבל עם בצלפות בגלל שהסוס הזה הוא סוס דורבן שאפילו לדורבן הוא לא מגיב. וגם......אם את ברמה גבוהה ואת צריכה לעשות איזה תרגיל מסובך והכל את לא יכולה בלי דורבנות. הדורבנות זה רק בשביל לחדד את הפקודה. והשימוש הנכון בדרבנות זה: קודם כל לנסות לשים את הרגל על הסוס ואם זה לא פועל אז לוחצים עוד קצת עם הרגל ואם גם זה לא עובד אז מגלגלים את הדורבנות בעדינות על בשרו של הסוס. ואם גם זה לא עובד אז מדרבנים עם הדורבנה. מי שיודע להשתמש בדורבנות צריך גם לדעת איך שלא להכאיב לסוס!

זה גם תלוי בסוס....

יש סוסים שכל עוד את לא בועטת בהם בצורה ממש אלימה או שהם מכירים אותך טוב בתור סמכות (יענו מדריכה או מאלפת או משהו כזה) הם ישימו עלייך זין אם תנסי לרכב עליהם בלי דורבנות.... אם את לא מכירה את המושג סוס דורבן...

MusTanG GT

New member
שטויות..

יש גם רוכבים באליפות העולם שרוכבים עם דורבנות. בעצם את אומרת שהם לא רוכבים טובים כי הם לא יודעים להשתמש ברגליים. פחחחחח שטויות שטויות שטויות...

Shai Felton

New member
זה לא שהם לא רוכבים טוב!../images/Emo175.gif

פשוט לדעתה כדאי מההתחלה לא להשתמש בזה, אם אפשר להשתמש טוב ברגליים.

dearanita

New member
בתרגילים ברמות הגבוהות חייבים

להשתמש בדורבנות מכיוון שהדורבנות ממקדים את פעולת הרגל. בביצוע תרגילים מאוד חשוב הדיוק וברור שדורבן מדוייק הרבה יותר מהרגל נכון? הנה לכם אלופת העולם מחרז, נדין קפלמן על הווספליאן המדהים פרבנפרו

Shai Felton

New member
צודק../images/Emo175.gif

זה לא שזה לא בסדר להשתמש בזה.... אבל אם אפשר להשתמש ברגליים אז לא יודעת.... חוצמזה חשבתי שאתה נגד עזרים ברכיבה...(נראה לי זה היית אתה - סליחה מראש אם לא)

dearanita

New member
נגז עזרים ברכיבה?!

העזרים להזכירך הם ידיים, רגליים, ישיבה, שוט ודורבנות. נסי לתאר רוכב רוכב בלי ידיים, רגליים וישיבה? כל רוכב רוכב עם עזרים המטרה היא לעשות שימוש נכון בהם ולרכב את הסוס "דרך" העזרים

MusTanG GT

New member
היא ספרדיה נכון???

אני ראיתי את הלנה לודנבנק (נראה לי שזה השם משפחה שלה)בארוחת בוקר במלון שהייתי בו. היא גם דוגמנית וגם רוכבת... היא הגיעה מקום רביעי בקפיצות...

dearanita

New member
הלנה לודנבנק היא שוודית

ולרוכבת הזו קוראים ביאטריס פריאר סלט על הסוס ביאביוליס היא ספרדייה וזכתה מקום 2 באליפות

למעלה