שרשור שאלות לישי רביד

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

yellowbeard

New member
היי - אני מבטיח לענות בשבוע הקרוב

הכמה ימים האחרונים, כמו שאתה בטח מנחש, לא היו ממש רגילים... אבל אני אשיב להכול בקרוב.

DDN

New member
ישי, אם אתה עונה שוב, יש לי עוד

שאלה: עידן אלתרמן - התעצבן באמת כשקראנו לו צחי או כחלק מהצגה? הוא אמר לכם על זה משהו מאחורי הקלעים אח"כ? מה אתם חשבתם על זה?

yellowbeard

New member
ריכוז תשובות נוספות...

ש: איך הכול התחיל. אני ורנן מכירים מהצבא. מתי הרעיון לסדרת היאבקות ישראלית עלה, את זה אני לא זוכר. אבל זה היה מזמן. אני חושב שכבר לפני 10 שנים היינו מדברים על איזה קטעים זה יהיה אם מישהו יעשה סדרה כזאת - בארץ שלנו, זה מתבקש. ואז עברו הרבה שנים. לפני שנה וחצי רנן ואני התחלנו לדבר על זה שוב, סתם כחברים שמצחיקים אחד את השני. חשבנו שזה עדיין רעיון מצוין. סיפרתי לו שאני יודע שיש כבר מתאבקים בארץ - הIPWA - ושאין לי מושג מה הרמה שלהם או כמה הם רציניים (האמת, אני בטח חשבתי שהם סתם חובבנים... טעיתי). יום אחד רנן התקשר אליי והודיע לי שהוא דיבר עם גרי וקבע לנו פגישה בנתניה. נסענו לחוג של הIPWA והופתענו לטובה מהרמה של החבר'ה. גרי הבטיח לשתף פעולה. החלטנו שמה שאנחנו רוצים לעשות זה להכין פיילוט בעצמנו: קטע קטן של 10 דקות שיעביר את הרעיון של התוכנית. במקרה הכי גרוע, היינו מעלים את הפיילוט לאינטרנט והוא (כך קיווינו) היה נהפך לקאלט, כמו משחק הפלאפל. במקרה הטוב - אך הכמעט בלתי אפשרי - הוא ישכנע ערוץ כלשהו להפיק את התוכנית. ישבנו ובנינו את הסיפור: גרי, בתור ה"רב שמרל" תוקף את אורטל, חברתו של חזי בשל פריצותה. חזי החייל מזמין את שמרל לקרב. שמרל מסכים, בתנאי שאם הוא מנצח שמרל חוזר בתשובה. חזי מביא תנאי משלו: אם הוא מנצח, שמרל מתגייס לצה"ל. כתבנו תסריט, הלוונו ציוד ממי שהכרנו, שכרנו תחפושות מהמחסן של הבימה וקנינו חלק ביפו, ליהקנו שחקנים שעשו לנו טובה, ויצאנו לצלם. הקטע הראשון שצילמנו הוא פרומו של גרי בו רואים את הרב שמרל מתאמן לקראת הקרב. בכותל. הרבה דברים מצחיקים קרו באותו היום, אבל את הסיפורים האלה נשמור להזדמנות אחרת. לאחר מכן, צילמנו קטע "מאחורי הקלעים", ואז הגענו לקרב עצמו. גרי הסכים שנצלם את הקרב אחרי אירוע של הIPWA, ככה שלא היינו צריכים לדאוג לזירה. כן היינו צריכים לדאוג לתאורה ולרקע, ולפיכך באותו יום סחבנו ותלינו כמות די גדולה של ציוד מהום דיפו בעצמנו. רנן נפצע בברך. הקהל היה מורכב בעיקר ממשפחות וחברים, רובם עם שלטים שהתאימו לאירוע. הצלחנו לארגן 3 מצלמות ויצאנו לדרך. ליאור אלזעם, אגב, שיחק את החייל חזי (ליאור נסע לחו"ל לאחר מכן ולא היה מעוניין לחזור ארצה כדי להמשיך בתפקיד בביפ). הזמן שהשקענו בפרוייקט עד כה התגמד לעומת כמות הזמן שהיינו צריכים להשקיע בעריכה של הקטע. היינו מגיעים למשרד בו עבדתי (שהסכים לאפשר לנו להשתמש בציוד שלו) ושורפים לילות וסופי שבוע. חבר של רנן, עורך מקצועי, עזר לנו עם המטלה, אבל היא עדיין לקחה שעות על גבי שעות. בסוף היה לנו את מה שרצינו: קטע מהתוכנית שהופק בלי תקציב אמיתי, אבל שהעביר את הרעיון לא רע. עכשיו רק היינו צריכים להיפגש עם "הטלוויזיה". השתמשנו בקשר האחד שהיה לנו כדי להגיע לקשת - מפיק בשם אלעד קופרמן הסכים לתת לנו הזדמנות. אלעד ראה את החומר, ואמר שזה לא מתאים לקשת, אבל אולי יתאים לביפ. הוא הפנה אותנו לעורך הראשי של הערוץ, אוהד אשכנזי. אוהד ראה, התלהב, והחליט תוך כמה שבועות להפיק את התוכנית. ומשם - לדפי ההיסטוריה. לגבי עונה שנייה: יש המון דברים שאני אישית רוצה לעשות, אבל אני חלק מצוות וההחלטות אינם שלי. אישית, לי מאוד חסרה דמות של ערס אמיתי בתוכנית, והייתי גם מת לבסס משהו על עמיר פרץ. אה, וב"ה. לגבי המנחים: אתם צריכים לזכור שלכם ולמתאבקים יש ניסיון של שנים בצפייה בהיאבקות, ושלאבי ואורי זה היה דבר חדש - אין משהו שדומה לתוכנית הזאת בארץ. אותי הם הצחיקו יותר מפעם אחת, אבל זה לא אומר שאין דברים שהיינו עושים אחרת. לומדים מהניסיון, וגם כמובן מהפידבקים שלכם. לגבי השופט: דודי השתפר באופן מדהים במהלך העונה, ואני חושב שבסופו של דבר הוא הצליח להביא הרבה מאוד חן לתוכנית - עובדה שרובכם התאהבתם בו... לגבי הליהוק שלו, תזכרו שהיינו צריכים אנשים שמוכנים היו לתת 200% מזמנם לפרוייקט במשך חודשים, וזה משהו שלא קל למצוא בשוק שופטי ההיאבקות המצומצם שיש לנו בארץ. לקחנו הימור, ואני חושב שהוא השתלם. לגבי עידן: האמת - אני לא ממש זוכר. אני חושב שאם הוא היה באמת מתעצבן הייתי זוכר, ככה שהניחוש שלי הוא שהוא רק שיחק אותה מעוצבן, כפי שאפשר לצפות ממקצוען ברמה שלו.

למעלה