יש עוד הרבה מה לדבר על הנושא אבל אני אסכם
ללילה זה. אני לא מתיימרת להבין המון, מרבית דבריי מבוססים על דעתי והתרשמותי מהאזנה מרובה להרבה מוסיקה. מוסיקה שחורה פופולארית? מצטערת לאכזב אותך אבל זה בעיקר סינתיסייזר שעושה הרבה דברים, במקרה הטוב, ובמקרה הרע (השמונים המאוחרות והתשעים המוקדמות הם מקרה רע בהרבה תחומים) מכונת תופים משעשעת כזאת שהמציאו פעם. היום הרבה דברים מנוגנים ישירות למחשב ושם עוברים עיבודים שונים ומשונים. זה לא דבר רע בהכרח, מוסיקה אלקטרונית יכולה להיות מדהימה... אבל חס וחלילה לא לבלבל את זה עם הרגאיי הישן והטוב. תראה להקת ליווי של רגאיי ותראה מוסיקה במיטבה... כמובן שכיום יש קלידים שעושים הרבה, אבל גם הרבה כלים אחרים שעושים בהם שימוש נהדר, חשמליות, באס, תופים, כלי נשיפה... וכן, גם מערכת סאונד שמאפשרת את האפקטים המיוחדים שמאפיינים את הרגאיי. כשאתה אומר שרגאיי דומה למוסיקה שהושמעה באייטיז זה אולי מכיוון שבאייטיז שמעו רגאיי? בשנות השבעים הרגאיי הגיע לאירופה וארה"ב וכבש, אני מניחה, בסערה. אריק קלאפטון והקאבר ל"i shot the sheriff"... הלהקה הבריטית UB40 עשתה רגאיי מצויין, ולהקת POLICE כמובן, לא חסר להם רגאיי. בשנות השמונים והתשעים הדאנסהול התחיל להתפתח וגם הוא יצא את גבולות הקאריביים. אני זוכרת בתור ילדה ששמעתי את bombastic ו - oh, carolina של שאגי במסיבות של "גדולים" ובכל ה"היטמן *הכנס מספר כאן*" למיניהם. היום אני יודעת שזה רגאיי... אז זה סתם נשמע לי כמו היפ הופ. כי לא ידעתי לעשות את ההבחנה. מוסיקת עולם, מבחינתי, זאת המצאה. הנפצה, אפילו. פיקציה. אבל על זה באמת בפעם אחרת.