החידון המאויר הגדול לפסח: חלק1

maore

New member
../images/Emo126.gifהחידון המאויר הגדול לפסח: חלק1

חג שמח לכל באי הפורום וגולשי תפוז... הגעתם לחידון המאויר הגדול לפסח. החידון מורכב מאיורים מספרי ילדים - ישנים, קלאסיים, חדשים, פופולריים וכמעט שאין ספרים נידחים ונשכחים באמת... עליכם לנחש מהיכן הגיע האיור (אם זו סדרה מספיק ציון שמה ולא חשוב מאיזה כרך) וכיצד הוא קשור לפסח
הנחיות שיעזרו לכם בפתרון.... ישנם חלקים בהם לכל האיורים מכנה משותף אחד, ולפעמים כל איור קשור באופן שונה לחג
. האיור עצמו יכול להכיל אובייקט שהינו בעל משמעות בחג, הוא יכול להיות לקוח מתוך ספר ששמו קשור לחג, שם הדמות בספר יכול להיות התשובה או התפקיד של אותה הדמות בספר
. לא לפרסם תשובות בשורת הנושא של ההודעה! לחידה 4 חלקים - תשובות מלאות יפורסמו במהלך החג... או לפני כן אם תצליחו לפצח את הכל
.

maore

New member
../images/Emo126.gifהחידון המאויר הגדול- חלק 2../images/Emo70.gif

איך החידה קשורה לפסח - כל איור בנפרד או כולם ביחד. נא לא לכתוב את התשובות בשורת הנושא. הנחיות נוספות בהודעה הראשונה בשרשור.

יעלX3

New member
אהממ...

חיית החושך אורלב והקשר - מכת חושך (ככה אומרים?) ויש שם כינה - הכינה נחמה? עוד מכה ןמכת צפרדעים... אני מנחשת שזה אולי קרפד מהרוח בערבי הנחל. אבל זה ניחוש

פה אני מנחשת ניחושים פראיים,

כי אני לא מכירה את הספרים מבפנים: הילד עם הפנס הוא מ"חיית החושך" (קשר לפסח: מכת חושך). היצור בין הסורגים - הכינה נחמה, ואלו לא סורגים אלא שערות (קשר לפסח: מכת כינים). הצפרדע, מן הסתם ממכת צפרדעים, לא מוכרת לי בכלל.

יש! גיליתי את הצפרדע!!!!!!!!!!!!!!

פתאום נזכרתי שאולי וכנראה- בדקתי וצדקתי! הצפרדע מחידה 2 שייכת לבובה זיוה- " מעכשיו לא עוד אסכים/ עם ברווז להתרועע/ אם אינכם מאמינים/ שאלו את הצפרדע"!

maore

New member
../images/Emo27.gifפתרון חלק 2: מכות מצרים../images/Emo70.gif

חידה 2: מכות מצרים
שלוש מתוך עשר המכות שהופיעו הן:
כינים: מאיר שלו/ "הכינה נחמה" איור:יוסי אבולעפיה
צפרדע: רפאל אליעד/"הבובה זיוה" צילום: פטר מירום
חושך: אורי אורלב/"חיית החושך איור: מילכה צ'יזיק ואת כולן ניחשתם בהצלחה
.

נראה לי שהזוג בצד ימין למטה

הם האקלברי פין והעבד ג'ים. הקשר לפסח - ג'ים יוצא מעבדות לחירות.

יעלX3

New member
גם אני חשבתי הק' וג'ים... רק שאני

לא הצלחתי לחשוב על הקשר לפסח

maore

New member
החידון המאויר הגדול לפסח: חלק 3 ../images/Emo70.gif

זו החידה הכי מקסימה לדעתי מתוך 4 החלקים. מקווה שגם אתם תאהבו אותה... להזכירכם - לא לכתוב תשובות בשורת הנושא, אלא רק בתוך ההודעה.
בהצלחה...

יעלX3

New member
אז מה אני מזהה שם...

את הלו אבא את דורית הגפרורית ציור שנראה לי מהילד הזה הוא אני או מהסדרה - יהודה אטלס והמיור של הכבש (עז?) על המים נראה לי מספר שירי ילדים של ביאליק. אבל לא בטוחה.

sigalit33

New member
אכן כן!../images/Emo59.gif

"דורית הגפרורית" הוא אחד הסיפורים בתוך "יפתח המלוכלך" (או "שוע פרוע" - אני לא זוכרת רגע מי מהם... אבל יותר נראה לי "יפתח")

Athaclena

New member
למרבה הבושה זיהיתי רק אחד

והוא מיפתח המלוכלך. אבל הקשר לפסח ברור בלי הכרות מעמיקה - זה חד גדיא! ממש מושקע ויפה, אני רק מתבאסת מההיכרות המינימלית שלי (במקרה הטוב ציור אחד בכל חידה) טוב, ברגע שיהיו ציורים מספרי נארניה, רואלד דאהל ועליסה בארץ הפלאות אני אדע את הכל...

maore

New member
../images/Emo36.gifבחידה 2 נשאר לפתור את ...

הגדי, החתול
, הילדה עם המקל והשור. כולם ספרות עברית
. בהצלחה

בחידה מס' 3

אני מזהה רק את "הלו הלו אבא", אבל מכיוון שכל הציורים קשורים לחד גדיא, אני מניחה שהוא מסמל את "דזבין אבא בתרי זוזי". מעציב שאני לא מזהה את שאר הציורים...

למעלה