גם אני זיהיתי את האק וג'ים בבריחה מעבדות לחירות וגם את יוסף מ"המעיל המופלא של סבא יוסף" ואמנם יוסף התנכי לא לגמרי קשור לפסח אבל לולא הסיפור שלו בני ישראל לא היו מגיעים למצרים.... יש שם גם פרעה כלשהו אבל אין לי מושג מאיפה.
שמבוסס על קריאת הספר הזה אולי 20 פעמים. אח.. ילדות תמימה. הטובים היו טובים והרעים היו רעים והטובים תמיד נצחו אפילו (אם) היו צריכים לצנוח למגרש באמצע המשחק כשהרעים מובילים 12-0. רק שעד היום לא זכיתי לקרוא את ספר ההמשך ואינני יודע מה עלה בגורלו של השחקן הנאצי לשעבר ומי זכה בגביע העולם.
הזברה שייכת כמובן ל"מי יודע מדוע ולמה לובשת הזברה פיז'מה" וההקשר?.... אמ.... אני יודעת שילדים חרדים שרים בפסח על פרעה שקם בפיג'מה באמצע הלילה אז אולי זה שייך... ואם לא- הקושיות? (מדוע ולמה...) הילדה על שורות המחברת מ"אמא הולכת לכתה א' " של תרצה אתר והאבא שמאכיל את הילדה מ"גומות החן של זהר" (מאיר שליו ויוסי אבולעפיה). מה הקשר?- אם מדובר בעשרת הדברות זה כבד את אביך ואת אימך . אם לא- אין לי מושג. הילדה על ברכי האבא שייכת לציירת אראלה ציירה אצל פוצ'ו אבל אני לא מזהה את הספר הספציפי וזה מה שאני יודעת בינתיים....
הילד המעלעל בספרים למטה הוא כמובן נפתלי של אלונה פרנקל והספר עוסק בשבת בבוקר. לא זוכרת את שם הספר אבל זוכרת שזה מה שהוא עושה בשבת כשההורים עוד ישנים. מה שמחזק את הסברה שמדובר בעשרת הדברות ובשמור את יום השבת לקודשו אבל את האחרים אני באמת משאירה לכם (לא מנדיבות אלא מבורות...)
שמר אל כאן אנה וה1-2-3 מייצגים את אחד אלוהינו אבל זה משאיר לנו שיר קטוע עם אחד אלוהינו, ארבע אמהות, שלושה אבות, שבעה ימי שבתא(הזברה ונפתלי) ותשעה ירחי לידה...
את הזברה לובשת פיגמה של ע הלל, האמא של מיכל מ"הדודה מיכל" של מאיר שלו. האבא שמאכיל ילד צויר ע"י יוסי אבולעפיה אבל זה לא נראה לי כמו "גומות החן של זוהר". ניחוש פרוע: הילדה שיושבת ליד קופסא עם השם אנה, מר אל כאן אנה. אולי קשור לאחד מי יודע: יש 4 אימהות , אל אחד,שבעה ימים (של הזברה) שבעה ימי שבתא. יש שלושה אבות. לא מזהה את הספרים. זהו