תשובות
את התשובות שלי אני מביא מכיוון הבודהיזם הטיבטי, שחלק ממנו אני משלב במע' האמונות שלי. לפני כן, הערה על אמונה - אמונה היא התנהגות אנושית, כאשר אין הוכחה חד משמעית והיא באה להסביר דברים שהמדע עוד לא יודע או לא רוצה להסביר (על ידי התעלמות מכוונת). 1) למה להאמין בגלגול נשמות? אחת הסיבות היא, העדויות השונות, בין אם בעיניך אישית הן אמינות או לא, של תרבויות שונות על התופעה - ההודים, הדרוזים, הבודהיסטים ואחרים מביאים עדויות רבות על קיום התופעה של גלגול הנשמות. סיבה נוספת, שלי אישית, היא התפיסה שלי לגבי "בעיית הגוף/נפש" - שהנפש, קרי המודעות, היא זו שיוצרת את הגוף בכל "גלגול" ו"גלגול". 2) לפי האמונה הבודהיסטית, בהחלט ניתן להתגלגל לתוך חיות ואף לתוך צורות חיים תבוניות אחרות (Sentient Beings) במישורי קיום (בפיהם - "ממלכות") שונים ומשונים, הכל בהתאם למעשי האדם - ה"קארמה" שלו. בעצם, השימוש במילה "אדם" אינה נכונה, מאחר ומדובר בכלל מה שמכונה כאן "היצורים התבוניים". 3) לא נוצרות נשמות "חדשות". עפ"י האמונה הבודהיסטית גם לא מדובר בנשמות שניתנו ממקור עליון כלשהו (אלוהויות שונות), אלא מודעויות שקיימות מ"זמן ללא התחלה". קיום המודעויות הוא ללא התחלה. קיום העולם הפיזי - בהחלט כן. ואפילו יותר מעולם פיזי אחד. דהיינו, כבר היו יקומים פיזיים שהתקיימו ונהרסו. 4) אז מאיפה מגיעות הנשמות? מעולמות רבים (הבודהיסטים לא שוללים קיומם של חיים על פלנטות אחרות, רק שהמינוח שלהם שונה לכך במעט, ומדובר ב"יבשות"). כל המודעיות שקיימות היום תמיד היו קיימות, לפיהם - רק שיש ביליוני מודעויות בעולמות שונים, ממלכות שונות (דהיינו - מצבי חיים אחרים -בתור בע"ח, שדים, אלים, רוחות יצורי גיהנום" וכן הלאה) ו"יבשות" שונות.