ימין רצחני לדורותיו

רולדההה

New member
קפיטליזם, עם כל הכבוד, ../images/Emo98.gif

הוא צורת הכלכלה הטובה ביותר כיום בעולמנו. כל מאוד להאשים את כולם בכל הצרות, אבל לא החזירים הקפיטליסטים גורמים לשחיקה במצב הכלכלי של האוכלוסיה. המצב הכלכלי אצל ערביי ישראל וחרדים נובע מחוסר התאמה ו/או רצון לשוק העבודה וילודה מוגברת. מעמד הביניים שנשחק נשחק כתוצאה ישירה מהמצב הביטחוני, הגורע מתקציבים אחרים כמו חינוך ותקציבי ביטוח לאומי. אני מצטערת, אבל הרבה מאוד אנשים עניים עניים בזכות עצמם, לא כי הממשלה דפקה אותם, אף על פי שלפעמים גם זה נכון.

Rotema3

New member
קפילטליזם הוא אסון.

קפיטליזם הוא אחד הגורמים העקריים ביותר, למצוקה הכלכלית בעולם, בטח שגם בישראל. הכל תוך כדי אחיזת עניים, בשיתוף עם הגלובליזציה. המצב הכלכלי אומנם היה נפגע גם ככה מהמצב הבטוחני הקשה, אבל המדיניות הקפיטלסטית גורמת לו להיות גרוע הרבה יותר. הדבר האחרון שדינת ישראל צריכה, הוא שלטון כזה.

One Echoe

New member
קפיטליזם, עם כל הכבוד,

הוא רעיון טוב, שוק חופשי, כל אחד יכול לנסות מזלו בשוק :). נעבור למציאות: איילי הון שדופקים את כולנו ורומסים זכויותיהם של כל מי שיוצא להם. איילי הון ששולטים במדינה ודופקים אותה ואת כל מי שהם רק יכולים. כתוצאה מכך, הרבה אנשים נהיים במעמד הרבה יותר נמוך והפער בין העניים לעשירים גודל וגודל שזה פשוט נהיה מפחיד. הקפיטליזם כמובן גם קשור למסחור, וברגע שיש כ"כ הרבה מוסדות שלא קשורים למדינה ויכולים לעשות כרצונם, הם ממסחרים כל מה שהם רק יכולים, ותוך כדי הורסים את התרבות של המדינה. אבל מה אכפת להם? הכל למען הכסף. מעבר לזה, שאנשים עניים לא מקבלים שום עזרה מהמדינה בשיטה הכלכלית הזאת. ראי ארצות הברית, הדוגמא המובהקת למה קפיטליזם גורם. אנחנו מדינת רווחה, לא מדינה קפיטליסטית, עדיין.

The Fading

New member
בגידה שמאלנית

כל הבוגדים באו מהשמאל ורק להזכיר את אדיב,וענונו וטלי פחימה למשל כי הרשימה עוד ארוכה. הסיקריקים היו ימניים ? וואלה.אז האנוסים,המתיוונים והקאפו בגרמניה היו שמאלנים.כיף ? חלאק... איזה ילדים ונשים האצ"ל רצחו ? ומה קשור כלכלה לטרור ? כסף לערבים ולקיבוצים במקום לעיירות הפיתוח זה לא טרור ? רבין ובן גוריון ירו בדם קר על יהודים ואתה קורא לזה צעד מוצדק ? אז אולי גם יגאל עמיר היה צודק ? אולי גם הערבים שרוצחים אותנו צודקים ובטוח שהנאצים צדקו גם,הרי היהודים מאיימים על העולם. ילד,לך תלמד היסטוריה ומציאות לפני שאתה פותח את הפה.

רולדההה

New member
הקפיזטליזם היא שיטה ../images/Emo98.gif

שדווקא לא נוגדת את העקורות של תמיכה כלכלית בביטוח לאומי, ויש מדינות שמצאו דרך לשלב את זה. סליחה, אבל אני לא רואה שום דבר רע במדינה המתירה סחר חופשי ולא מתערבת בעסקי אזרחיה. מדינה שבה כל אדם מתקדם לפי כישוריו, יכולתו והשכלתו ומרוויח בהתאם. מי שלא מסוגל לעבוד, כמו נכים או מוגבלים, נתמך ע"י המדינה, בניגוד לשיטה השנייה, שבה כל אחד שלא עובד מקבל תמיכה כלכלית ואף אחד לא טורח לבדוק האם הוא לא יכול לעבוד למחייתו או סתם לא מתחשק לו. סורי, אבל מספיק להסתכל על מדינות כמו פינלנד או שבדיה ולראות את השילוב הנכון בין הקפיטליזם למינה סוציאלית. בעיניי, דווקא חלק מהדברים שנעשים במדינה כדי לתרום יותר לשיוויון, כמו למשל מדינות האינטגרציה, רק דופקים יותר שכבות מסוימות.

One Echoe

New member
שטויות, והבלים.

"קפיטליזם היא שיטה שדווקא לא נוגדת את העקורות של תמיכה כלכלית בביטוח לאומי, ויש מדינות שמצאו דרך לשלב את זה. " זו מדינת רווחה. לא קפיטליזם. "סליחה, אבל אני לא רואה שום דבר רע במדינה המתירה סחר חופשי ולא מתערבת בעסקי אזרחיה. מדינה שבה כל אדם מתקדם לפי כישוריו, יכולתו והשכלתו ומרוויח בהתאם. " גם אני לא. אבל תראי בהודעה שלי למעלה מה היא המציאות. הרעיון יפה, רק שהוא לא עובד בפועל. אפשר להגביל אותו לקומוניזם. רעיון יפה, באמת, רק שבפועל הוא הרסני.

רולדההה

New member
ובמדינת הרווחה אין קפיטליזם? ../images/Emo98.gif

המדינה מתערבת בעסקים? דווקא בפינלנד ההתערבות היא מזערית ואחוז האבטלה בה הוא יותר ממזערי.

One Echoe

New member
יש קפיטליזם.

אבל הוא לא טהור. אני יכול לתת לך גם דוגמאות של מדינות קפיטליסטיות לא הומניות, והמדינה שכבר נתתי לך והיא הדוגמא הכי קלאסית היא ארצות הברית. תחשבי שנייה, הרעין הקפיטליסטי הוא מעולה! באמת.. אבל בדוגרי, הוא לא עובד במבחן המציאות. אנשי עסקים מתעלמים לגמרי מרגשות הציבור, או מערכים חברתיים או מילדים קטנים ועושים הכל בשביל כסף ומה שנוצר זה כאוס אחד גדול והריסת תרבות שלמה ... ראי ארצות הברית, וישראל כחיקוי. אם ביבי נתניהו ימשיך לזיין בשכל...בסוף נהיה באמת כמו ארצות הברית ואפילו קצבאות בסיסיות לא נקבל מהממשלה המסריחה.

כמה הוספות ששכחת:

א. אלטלנה = לא זכור לי שרבין היה איש ימין... ב. חימוש מחבלים = רבין ופרס בהסכמי אוסלו מסרו אמל"ח ל"משטרה הפלסטינית". אמל"ח ששימש אח"כ לביצוע פיגועים משני צידי הקו הירוק. ג. חייל צה"ל ליד בילעין = שמאל? שהשמאל ינהג באלימות, ח"ו? ד. ועוד הערה אחת: יש לך נטיה מעצבנת להאשים את כל הימין בכל הדברים הרעים שקרו אי פעם... טוב שלא אמרת שאנחנו גם אחראים לרצח של הבל, או למבול... ועוד טיפ לכתיבה באינטרנט: ויקיפדיה לא נחשבת מקור אמין במיוחד... אז אם אתה מצטט משם לפחות אל תגיד את זה.

יוֹאב

New member
תגובות

א. באלטלנה נמנע מאנשי האצ"ל להקים גוף נוסף, מתחרה אם תרצה, לצה"ל. כאשר דורשים דבר כזה מאבו-מאזן, זה לגיטימי, אבל כשבן גוריון ביצע זאת, זה טרור? לא רבים הם ההסטוריונים שיטענו כי ישראל היתה קיימת במתכונתה הנוכחית אלמלא בן גוריון תפס אחריות וביצע את הנדרש באלטלנה. ב. די נמאס מהאשמות השווא הללו. תן לינק אחד המוכיח כי נשק ישראלי נמסר לרשות הפלסטינית, או שתודה בטעותך. אפילו קליע של רובה לא נמסר לפלסטינים. כל הנשק שברשותם הוברח, או הועבר על ידי רוסיה ומדינות נוספות. אבל להגיד שרבין מסר נשק זה פשוט שקר. ג. אין לי מה להגיד. לא הייתי שם ואני לא מכיר את הסיפור במלואו.

One Echoe

New member
ויקיפדיה

זה מקור מצוין. מה לא אמין בו ? אתה סתם זורק שטויות לאוויר, תראה לי ערך אחד שיש בו טעות מהותית או בסיסית.

לא אמרתי שיש בו "טעות מהותית"

הוא פשוט בנוי מדברים שאנשים כתבו, ולא מבוסס על מחקרים. לכן נהוג שלא לצטט את "ויקיפדיה", בגלל הייתו מקור מוטל בספק.

One Echoe

New member
שטויות במיץ.

אנשים כותבים שם ערכים ומתבססים על אנציקלופדיות וספרים.

OrTionD

New member
אוי ואבוי.

אני לא ימני, וכשאני רואה את ההודעה הזאת אני לא יודע איפה לקבור את עצמי.

4th Season

New member
אלימות הוא אמצעי להשגת מטרה.

להזכירך, בהעדר מלחמת העולם השניה היית עכשיו חלק משכבת האוזון.

למעלה