עונש מוות.

miss mcmillan

New member
../images/Emo129.gifעונש מוות.

האם יכול להיות מוצדק אי פעם? האם זה עונש רלוונטי או משמעותי בכלל?

Master Boo

New member
בטח, למה לא.

אם בן אדם רצח והולך להכנס לכלא לכל החיים שלו, למה סתם לבזבז עליו אוכל ומקום? לערוף את ראשו! אבל אני חושב שלפני זה צריכים לעשות סקר בקרב הפושעים לראות אם הרוב מפחדים למות. אם כן, סבבה, אבל אם לא צריך לחשוב על משהו יותר בכיוון של עינויים.

בתיאוריה זה רעיון טוב

אבל המציאות כרגיל מכה לנו בפנים ובכל מדינה שהתחילו בה את עונש המוות כמות הרציחות גדלה או שנשארה אותו דבר. אבל אולי שווה לנסות...

miss mcmillan

New member
מאיפה הנתון הזה?

במדינות בארה"ב שבהן יש עונש מוות יש סטטיסטיקה גבוהה יותר של רצח?

Master Boo

New member
אז זה מגיע לנקודה השנייה

שכנראה רוב אלה שרוצחים לא מפחדים מעונש מוות, וצריך למצוא מה כן יפחיד אותם. אולי לתת להם לאכול רק עשבים כל החיים בלי טיפת בשר ינער אותם.

Gevakumon

New member
ואז לנקודה השלישית

שבסופו של דבר בן אדם שמבצע רצח לא פועל מתוך שיקולים ראציונאלים, או שהוא בטוח שלא יתפסו אותו. זה לא שאיזה דפוק שמחורר את האישה שלו כי הוא חושב שהיא בוגדת בו יעצור רגע לחשוב "המממ...עם 48 שנה בכלא אני אסתדר...נראה לי שזה שווה את זה" ואז ממשיך..

Master Boo

New member
מה? שערוריה, מאיפה הגעת לזה?

לא קרה לך שגנבת משהו וחשבת מה יקרה אם יתפסו אותך? ועדיין עשית את זה? אני חושב שאתה טועה, שלא כל הרציחות הן אי-ראציונליות.

Gevakumon

New member
בהחלט שערוריה

לא טענתי שכל הרציחות הן אי ראציונליות, כי זה דבר לא נכון כמובן שיש גם פשע מאורגן ועוד מליון סיבות לרצוח. אבל גם אלו שכן רוצחים לא באיזה התקף אמוק או משהו, לא פותרים את הדאגה מעונש במחשבה ש: "חפיף, יתפסו אותי, מאאאאקסימום מאסר עולם, בקטנה..זה שווה את זה" אלא הם אומרים לעצמם "בחיייייייייייייים לא יתפסו אותי!" אתה מרגיע את עצמך כשאתה מרים שוקולדים בקאנדי לנד לא ע"י זה שהעונש שלך יהיה קל, אתה משכנע את עצמך שבחיים לא יתפסו אותך... ונגיד שישנו את העונש ממאסרי עולם להוצאה להורג, אותו בנאדם שרצח למרות הידיעה שמחכים לו 40 שנות מאסר בכלא פתאום ישנה את דעתו כשהוא יחשוב על עונש מוות?! זה באמת נראה לך כל כך יותר מרתיע??

Master Boo

New member
בטח שכן

אם שולחים אותך לכלא, זה אומר שיש לך סיכוי לצאת. בין אם זה לברוח לבין אם זה להשתחרר בערבות, או אפילו התנהגות טובה. זה ששולחים אותך לכלא זה בעצם אומר "יש לך עוד סיכוי לחיים". שאת זה צריך לבטל. ואם כבר הזכרת פשע מאורגן, אני בטוח שיש אנשים עם "קשרים" שיודעים שגם אם יתפסו אותם, הם יוכלו לצאת מזה במינימום ענישה. שזה לא ממש מרתיע. בדיוק היום קראתי בYNET על פדופיל שנכנס ויצא מבית הסוהר 5 פעמים. אז מה עשינו בזה? ולא, לא ככה אני מרגיע את עצמי. זה מן הסתם חלק מזה, אבל יש את הצעד אחרי זה ש"אוקיי, אז מה אם כן יתפסו אותי?" ואתה שוקל אם שווה לך או לא (תלוי כמובן בגודל החטיף, אחוז השוקולד בו, וגודל המוכר).

Gevakumon

New member
אבל בוא נזכור ש

אנחנו מדברים ספציפית על עונש מוות, משמע, העונש הכי חמור, משמע - הוא נגזר בעקבות הפשעים החמורים ביותר...שזה לא אונס ולא פדופיליה ולא הצתה ולא הסעה של מחבל לאתר של פיגוע. אנחנו מדברים על ה-עונש, ומי שחושב שיש לו מספיק קשרים כדי לצאת מפשע בלי ענישה בטח שגם יצליח להתחמק מעונש מוות, שכן זה העונש הכי הכי הכי חמור ויגזר במקרים חריגים.

Master Boo

New member
אז על איזה פשעים אנחנו מדברים?

רק על רצח? או גם הריגה? או רק רצח מדרגה ראשונה?

Gevakumon

New member
נשמע לי הגיוני

שרק רצח, וגם לא כל רצח אני מניח...אולי גם בגידה? ככה זה...

Master Boo

New member
דווקא בגידה??

בגידה במה, במולדת? דווקא זה הייתי שם בתחתית הרשימה כפשע מועמד לעונש מוות.

Gevakumon

New member
אם אני לא טועה, ויכול להיות שכן

זה נחשב לאחד מהפשעים היותר חמורים, מבחינת הענשה, אבל אני לא שופט אז....מה אני יודע

Master Boo

New member
../images/Emo26.gif

לדעתי מדינה אמורה להיות מוגנת מדברים כאלה. פשוט לא אמור לקרות מצב כזה. אם יש חומר רגיש שלא צריך לעבור, שהחומר הזה לא יהיה נגיש לאנשים שמסוגלים להעביר אותו. לפי דעתי המדינה פשוט צריכה לשמור על עצמה, ולא להעניש אנשים שעושים מה שהם מאמינים בו.

למעלה