עונש מוות.

miss mcmillan

New member
יש משהו בטיעון הראשון

אני יותר חשבתי על זה, שלמרות שהדחף הבסיסי שלנו הוא להישרד, ואדם מפחד למות- בהנחה שרובנו מתייחסים למוות כסופי ומוחלט, איזה מן עונש יש כאן? הוא מת, וזהו. וכליאה זה פתרון חסר תועלת באותה מידה
.

../images/Emo190.gif../images/Emo88.gif כן! כן! כן!

(או בגירסא הלווינית: YES! YES! YES!) ויש לי כמה מועמדים בתור סיפתח... זהו עונש ראוי ומוצדק לאנשים שהם חלאות המין האנושי. גם אם זה לא מרתיע אחרים, עדיין, פחות אנרגיות שליליות בעולמנו. לא נצטרך לממן את שהותם בכלא. וחוץ מזה, שמעתי שהכיסא-החשמלי הוא נוח וחביב...

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

מעניין אם המועמדים של שנינו הם אותם מועמדים...

Gilliana

New member
תלוי באילו מקרים אבל בהחלט כן

וכמובן שאשמתו של הנאשם חייבת להיות מוכחת מעבר לכל צל צילו של ספק ולו הקל שבקלים.

Master Boo

New member
לא בהכרח

את רואה איך זה הולך היום ה"חף מפשע עד שהוכח אחרת". רוצחים משתחררים בגלל שיכול להיות שהשערה שמצאו בזירה הייתה של האח שלהם שבכלל קיים.

0Pandemonium0

New member
אני בעד../images/Emo45.gif

תמיד חשבתי שמגיע עונש מוות לרוצחים (על-סמך עין תחת עין ושן תחת שן), למרות שבשנים האחרונות אני חושב שמגיעים להם עינויים. צריך לבדוק כמה אנשים מפחדים מגזר-דין מוות, כמו שאמרו כאן. בכל מקרה, עונש מוות הוא תמיד טוב.

boya ka

New member
לדעתי לא

ולמה אני חושב ככה.. האמונה שלי היא שרוח מגיעה לעולם בשביל תיקון מסויים, ונניח שבנאדם רצח מישהו, להרוג אותו לא יפתור את הבעייה, כן דעת הקהל תתרצה מהנקמה אבל הרוח תמשיך להתגלגל לעולם, ובגילגול הבא שלה היא תשא מטען נוסף, ככה אני רואה את הדברים ולדעתי יש דרכים טובות יותר למנוע סבל בעולם. עדיף שבנאדם ירקב בכלא תקופת חיים ויהיה מנותק מהעולם, זה עונש הרבה יותר חמור, ובנוסף יש סיכוי שהמצפון יכוון את הבנאדם לראות למה הוא גרם.

ומה עם הצד השני?

מה עם הנרצח? והאם זה לא תירוץ להגיד על כל דבר: קראמה\גילגול\גורל? היכן האחריות למעשים שלנו? הוא רצח - עונשו רצח. מידה כנגד מידה. זה הוגן לכל הדיעות.

boya ka

New member
ממ.....

להגיד שזה הוגן לכל הדיעות זאת טעות, אפשר להסכים או לא להסכים.. תכלס לעניין, בלי לערב רגשות זעם ונקמה.. בן אדם נרצח והרוצח נתפס, אפשר להרוג אותו ולהיות מרוצים שהוא מת, אפשר לגרום לו להירקב בכלא עד שימות לבד, האפשרות השנייה משאירה את האפשרות ונניח שקיים גילגול מחדש, יש סיכוי טוב יותר שהרוצח יתקן את הדרך שלו. נניח ונוקטים באופצייה הראשונה וקיים גילגול מחדש, הרוצח יחזור עם מטען לא קטן עליו לגיגול הבא. נניח ולא קיים גיגול מחדש, אפשר להעביד בן אדם כזה עד יום המוות ללא תמורה וללא מטרה, זה עונש הרבה יותר חמור לדעתי.

Master Boo

New member
כי אלימות זו לא הפתרון

ולחיי האדם יש "ערך מוסף" ולפי הסטטיסטיקות של טקסס עונש מוות בכלל לא עוזר ולכל אדם מגיעה הזדמנות שנייה וכל החרא הזה

Free Smile

New member
"הוכח מחקרית וסטטיסטית

שאנשים שהוענשו למוות, היו יכולים לחיות חיים טובים ובעלי תרומה לחברה במידה ולא היו מתים"?? ...

miss mcmillan

New member
כן, גיאוש אובססיבי (תגדירי "אובססיב

י!") משהו בכל נושא ההגדרות. אין לי הגדרה מילונית, אבל אלימות בעיני היא משהו כמו ביטול או צמצום חירויות הפרט של האחר בכפייה או בהתאכזרות. אה, וגם בוקס באף ובעיטה בביצים
.

למעלה