שאלה לי אליכם?

Scarlight

New member
אני לא מדבר על כאלה

אני לא מדבר על כאלה שקראו לחיילים נאצים, או כאלה ששפכו עליהם מים, או כאלה שדחפו חיילים. אני מדבר על האחרים. ובעיניי, זה לגיטימי מאוד להגיד לחיילים בפנים "איך אתה מעז", "זה ירדוף אותך כל החיים שלך" וכו'. זה אולי לא נעים לחיילים, אבל צריך גם לחשוב מה קורה לאנשים שמפנים אותם מביתם. שתי האוכלוסיות יהיו מצולקות נפשית במשך הרבה זמן. ולמה? אין סיבה. לא קיבלנו הסכם שלום בתמורה ואפילו לא הבטחות (למרות שכולם יודעים מה טיבן של ההבטחות האלו). לכל הכאב הזה אין אפילו תמורה קטנה ביותר. יש הבדל בין לא להסכים עם אלו שקראו לחיילים "רוצחים" ו"נאצים", לבין לשפוט אותם. אסור לשפוט אדם בעת צער, ואסור לשפוט אדם עד שמגיעים למקומו. גם אני וגם את לא נמצאים במקומם אז אנחנו לא יכולים לשפוט אותם, ובנוסף הם חווים כאב בלתי ניתן לתיאור. אם אנשים בוכים מול הטלוויזיה, מה לדעתך המתנחלים והחיילים מרגישים?

אביבaviv

New member
לא מסכימה איתך בכלל

אומנם אנשים אלו הם בכאבם, ואני בהחלט מבינה זאת, אך זה לא אומר שמותר להם לעשות הכל! עדיין יש דברים שאסור לעשות, גם בכאב . בוא נקצין מעט את העניין ותסכים איתי שאם אחד הקיצוניים מהמפונים יחליט לתקוף חייל הוא ישפט על כך, למרות שזה נעשה בכאבו . נוסף על כך, רוב המתבצרים גם בנווה דקלים, גם בכפר דרום ושאר ההיתקלויות האלימות לא היו תושבי המקום שפונו מבתיהם, אלא מסתננים, שבח"ים, בני נוער שמחליטים לקיים את מרד הנעורים שלהם כנגד הממשלה - דבר לא מתאים ביותר .

Scarlight

New member
לא אמרתי

לא אמרתי שמי שקיצוני לא אחראי על מעשיו. רק אמרתי שלנו, בתור צופין מן הצד, לא צריכה להיות ביקורת כלפיו. השלטונות ימצו איתו את הדין, לא אנחנו.

Mr wonka

New member
אני לא ציני!

אני דיי שונא את המושג אפילו! אני סרקסטי, לפחות הפעם.

silverhawk

New member
מדובר בחומר כימי כל שהוא

עוד לא ביצעו ניתוח מעבדה, אך איך שלא יהיה מדובר בחומר הגורם צריבה קיצונית וגירוי. שמן מנועים זה לא.

Scarlight

New member
ב-Fox News

דובר המשטרה דיבר באנגלית (מן הסתם) ואמר שזה "engine oil"... מה אתם מבינים מזה? ובכל מקרה, אני לא תומך בזה בין אם זה שמן ובין אם זה חומצה.

yd11

New member
זה היה

תרסיס לתיקון פנצ'רים הודיעו בערוץ 22

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif מה זה משנה ../images/Emo121.gif

לעזאזל מה זה היה? זה היה תרכיז אבטיח עם מלח של קקטוס! מה זה משנה? העיקר שיש אלימות נגד החיילים שתורמים את נשמתם עבור המתנחלים וזה רע!

מבינה אותך

אבל תחשוב מה היית עושה אתה אם היו באים לפנות אותך מהבית ?! לא היית מרביץ?!אנשים יצאו שם מדעתם..אסור לשפוט אותם..נקווה שכל החיילים יחזור בשלום..ואם מישהו אשם..זה שרון בלבד.!

מי שאשם זה מי שעשה!!! ../images/Emo46.gif

ואל תנסה להתנער מהאחריות ולזרוק אותה על אחרים. כל אדם אחראי למעשיו!!!

B i g B

New member
חייל לא אחראי על מעשיו

כאשר הוא מקבל פקודה ,אלא אם היא לא חוקית.

B i g B

New member
גם אם היא לא "בעליל" הוא לא אחראי

כי הוא חייב לבצע אותה ואין לו אפשרות לסרב.

Nimst

New member
לא.

חייל חייב לסרב לפקודה בלתי חוקית בעליל. אתה מוזמן לעיין בחוק.

למעלה