שרשור על איראן והגרעין

trigotrigo

New member
מה שאתם שוכחים

הוא שאף אחד מהם לא עומד לבד. בכל אחת מן המפלגות חברים אשר מומחיותם בתחום ועובדת היות המשטר בישראל דמוקרטי מקנה להם את הזכות להשפיע ולייעץ.

trigotrigo

New member
טילי הקרקע של איראן כבר עומדים

בטווח שיגור אל מזרח-מרכז אירופה - מדובר בטילים צפון-קוראניים מושבחים, בעלי טווח גדול פי שלושה (בערך, אאל"ט) מזה של השיהאב 3.

נו באמת.

זה כמו להגיד: "מבזק חדשות מיוחד - ארה"ב נכנסת לעיראק במטרה להפיל את הרודן העיראקי סדאם חוסיין". צאו מההלם, לאירן יש כבר טילי קרקע-קרקע ארוכי טווח שיכולים להגיע כיום לאיזור של רומניה-הונגריה-אוסטריה. אם לאירן היה את האומץ והרצון להפציץ את אירופה זה היה קורה.

a e q u i t a s

New member
אני לא חושב שטילים ביניבשתיים

אני באמת שלא חושב שטילים בין-יבשתיים תפקידם הוא להפיץ, אלא רק לאיים. טילי יריחו2 כבר שנים מכוונים לבירות ערב גם בעת מלחמת יום כיפור ומלחמת המפרץ... האם נעשה בהם שימוש, אדרבא האם האיום של סאדם בדבר שימוש בנשק כימי שינה את עמדתה של ישראל בדבר הפצצה עומק בעיראק - ממש לא... נשק אסטרטגי מטרתו הוא ליצור הרתעה בלבד
ולצרוב בתודעתם של האויב שאנו יכולים לפגוע בכם בכל רגע נתון - אותו דבר אגב במלחמה הקרה. הדבר חוזר על עצמו בין שתי מעצמות אזוריות - ישראל ואיראן.

זוהי כוונתי.

זו היא סוג של 'מלחמה קרה', פרט לזה אין שום הפצצה מתוכננת. לא התכוונתי שאירן עומדת להשתמש באותם טילים בין-יבשתיים, מהסיבה הפשוטה שאין לה שום סיבה לחרחר מלחמת עולם שלישית.

trigotrigo

New member
רק שאנחנו פחות "מעצמתיים"

ישראל מאוד מושפעת מאירופה ואמריקה, מבחינת תכנונים אסטרטגיים ופוליטיקה. אירן, לעומת זאת, "לא חייבת שום-דבר לאף-אחד"

trigotrigo

New member
כשחושבים על זה -

אפשר לעשות ים של כסף! "אחמדינג'אד ותעלומת מקהלת היודל" "אחמדינג'אד והלוויתן בשדה הנפט" וכו'

a e q u i t a s

New member
את האמת הוא עושה לנו יחצנ"ות טובה

שגיא, תראה איראן מימלא עומדת לפני מהלך צבאי כנגדה (בתקווה) שכן בתקופה הקרובה, הכור הגרעיני בבושאר יהפוך למבצעי - מה שנקרא "חם" ולכן דרושה התקפה מנע צבאית כדי לעצור מאיראן לפתח לרמה מבצעית את יכולותיה המבצעיות הגרעיניות. כל הביטויים הרבים, יש לומר של חמדנ'גאדי (תסלחו לי אם הייתי לא נכון את שמו) גורמים לעולם להבין, עם מי באמת יש להם עסק, אדם מסוכן שלא בוחל באמצעים לזרוע שנאה, פחד ואנטישמיות, שקורא באופן פומבי להרוס את ישראל, מכחיש את השואה וקורא לעולם להעביר את ישראל לאירופה או לאמריקה.... צריכים גם להשים לב, שאותו נשיא אסר על השמעת מוזיקה מערבית בכל איראן, הדיח את כל פקידי הממשל הקודמים שהיו טיפה ליברלים כלפי המערב. הוא פונה ממש להקצנה והיום בזכותו כל העולם יכול לראות כמה מסוכנת איראן ללא שום צורך בדוחות מודיעין סודיים. היום גם הציבור רואה ומבין מה שמנהיגי המערב ראו לפני, לכן יש פה איזשהו צעד מבורך, מימלא אני מאמין שregime change הוא מהלך מאוד סביר בעוד 3-4 חודשים הקרובים.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo129.gif שרשור על איראן והגרעין

שרשור על סוגיות שונות של איראן, הלחץ הבינלאומי, השלכות והתחמשות הגרעינית של הרפבוליקה האיסמאלמית.

a e q u i t a s

New member
מנהיגי העולם מאבדים את סבלנותם

סוכנות הידיעות AP מדווחת, כי ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית של האו"ם, מוחמד אל-בראדעי, מזהיר את אירן כי מנהיגי העולם מאבדים את סבלנותם עם חוסר שיתוף הפעולה והשקיפות של שלטונות טהרן. אל-בראדעי דוחק באירן לשתף פעולה עם חקירת הסוכנות הבודקת את פעילות הגרעין של אירן לקוח מתוך חדשות

a e q u i t a s

New member
איראן הודיעה כי תחדש הפעילות באתרים

איראן הודיעה כי תחדש הפעילות באתרי גרעין שננעלו על ידי האו"ם איראן הודיע היום כי בכוונתה להזיז חלק מהמנעולים אותם הציבו פקחי האו"ם באתרי המחקר הגרעיניים שלה. מתוך וואלה חדשות.

"פעילות מחקרית בלבד", לדברם

הם אמרו שזו פעילות שמותרת ע"י הסוכנות לאנרגיה אטומית של האו"ם. ככה הם אומרים, לפחות...

a e q u i t a s

New member
ממתי מאמינים לאיראנים../images/Emo35.gif../images/Emo122.gif

תשמע, ברור לקהילה הבינלאומית שאיראן חותרת להשגת נשק גרעיני, והם דיי לחוצים כי עכשיו זה הזמן הקריטי.... הם ינסו להרוויח זמן בכל טריק אפשרי, הרי אחר כך זה כבר לא ישנה לאף אחד. אם זאת תקיפה רב-לאומית לדעתי, אולי דרך נאט"ו הם האפשרות הטובה ביותר, קשה לי להאמין שלישראל יש את היכולת המבצעית לפגוע במתקניה הגרעיניים של איראן! אני ספקטי! לכן דרוש קואלוציה רחבה מבחינת פוליטית אך גם טכנו-לוגוסטית.

בוא נתחיל מכך

שמבחינה טכנית קיימים לישראל הכלים להתקפת המתקנים הגרעיניים של איראן. השאלה שאני שואל את עצמי היא: בשביל מה בעצם מפעילה את הכור? את מי היא מתכננת להפציץ?...

a e q u i t a s

New member
אני לא בטוח שישראל יכולה להתקיף../images/Emo4.gif

אני לא בטוח שלישראל יש את יכולות המבצעיות להתקיף את המתקנים הגרעיניים באיראן, מכמה וכמה סיבות. איראן למדה הרבה מהתקיפה הישראלית על הכור הגרעיני בתמוז (עיראק). ובניגוד לעיראק, פיזרה את מתקניה הגרעיניים בלמעלה מ 350 מתקנים שונים ברחבי איראן הענקית. לישראל יש חור שחור מודיעיני באיראן, והעובדה שמתקניה מפזורות בלמעלה מ-350 מקומות שונים רק מקשה מאוד ולפעמיים נראת כמעט בלתי אפשרית לתקוף בצורה רב-מוקדית בו זמנית. תקיפה נקדותית של מתקן אחד הוא חסר טעם ויגרור רק תגובה נגד איראנית קשה ביותר כנגד ישראל. ישראל רכשה ב10 שנים אחרונות ידע וציוד לחימה רב כדי להתמודד עם האיום האיראני, אבל זה רק למקרה מאוד קיצון שהעולם באופן מוחלט יתעלם מהאיום האיראני. ארה"ב מסוגלת לתקוף בצורה רב-מוקדית בו זמנית את איראן, אבל שום זה מאוד קשה גם לאמריקה גדולה, מדברים על למעלה 350 מתקנים בנוים עמוק באדמה - יש טילי bunker crackers, טילי מכסחאי בונקרים נקראים - אבל זה עדיין מאוד קשה. לכן נאט"ו כרגע מסתמן כפתרון הנכון והיעיל ביותר. אם זאת אני דיי פסימי להתקפה יוזמנה רב-לאומית על איראן. ולכן אני צופה בלאגן רב. אל תשכח שלאיראן יש עדיין יכולות של שילוח של טילים בין-יבשתיים, כך שיש מאזן אימה אם זאת לא מאוזן עדיין. נראה מה יהיה.

איראן עושה רוח.

איראן מדברת הרבה על הכורים הגרעיניים שלה, נציגי או"ם באו ונעלו מתקנים, איראן פתחה, נעלו שוב, איראן פתחה שוב. בעקבות מה שאמרת, יכול להיות שבאמת אין לישראל או לארה"ב את היכולת המבצעית לתקוף את כל המתקנים הגרעיניים של איראן. מה שכן, יודעים באיראן שגם לישראל יש יכולות גרעיניות, אם איראן תוקפת את ישראל זאת הכרזת מלחמה ברורה. רק תשאל את מרדכי וענונו, העובד לשעבר של מפעל הטקסטיל בדימונה, מה היכולות הגרעיניות של ישראל. אני בטוח שהוא יישמח לספר לך.
בקשר לנאט"ו, אני בספק אם המצב עד כדי כך חמור שתתבצע התקפה כלל-אירופאית על מתקני הגרעין של איראן. רק אם איראן תתחיל בעצמה להתקיף, אני חושב שרק במקרה כזה נאט"ו תעשה משהו.

סודות האטום של ישראל

מופיעים בספר "אופצית שמשון" שכל הדיוט יכול לרכוש באמזון. THE SAMSON OPTION של עיתונאי אמריקאי רציני. על פי הספר: 1. ברשותנו מאות(!) פצצות מאד מתוחכמות (רמת התחכום התגלתה למערב רק בגלל וענונו דרך אגב, ולכן התנקמו בו) 2. המערכת שמייצרת את הפצצות ממשיכה לפעול כל הזמן, ללא שום הגיון או פיקוח - לא עולמי ולא של הכנסת. זאת ריצת אמוק. 3. (בצירוף הצוללות המודרניות) לישראל יכולת ברורה לתגובת-נגד למקרה של הפצצה אטומית - לא רק ע"י אירן אלא אפילו ע"י רוסיה. 4. מיקום וכמויות הנשק כולל הבסיס הסודי "כנף 2" או "שדות מיכה" מופיעים באינטרנט. רמת הדיוק לא ברורה, אבל זה שיש לנו המון נשק והמון יכולות, די ברור http://www.globalsecurity.org/military/world/israel/sedot_mikha.htm אם הייתי אירני, הייתי מת מפחד מתקיפה ישראלית (מדינה אגרסיבית, שלטון של גנרלים ואנשי טרור) ובהחלט הייתי חושב שרצוי שגם לאירן תהיה פצצה הגנתית משלה. אז תרגעו. לא יקרה כלום אם תהיה להם פצצה.

למעלה