השרשור הבלשי הגדול

• פותח הנושא maore
  • פורסם בתאריך

maore

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo133.gifהשרשור הבלשי הגדול

כל הספרים שבהם פותרים חידות ותעלומות, כל הספרים שגיבורם הוא בלש, או רוצה להיות כזה כשיגדל... רצוי כמה מילים לגבי העלילה. במיוחד: האם פזורים רמזים ואפשר להעלות לבד על הפתרון, או שיש פרטים שהסופר שומר קרוב לחזה ומגלה רק בסוף? (אם אתם זוכרים כמובן).

maore

New member
מארק טווין/ וילסון הטיפש

נקרא גם וילסון ראש כרוב בהוצאה אחרת. יש לקורא כלים לפתור לבד את התעלומה (לפחות את ראיית המפתח). מצד שני הסיפור הבלשי לא מאוד מורכב. הספר קצר וקליל. כמו בכל ספריו - דגש על נושא העבדות והיחס אל העבדים. הידעתם שישנו כותב של תום סוייר הבלש? (לא קראתי).

שמעתי על "תום סוייר בלש"

אבל גם לא קראתי... קראתי את תום סוויר (אבל יותר אהבתי את האקלברי פין).

ספרי שרלוק הולמוס/ ארתור קונן-דויל

כל הספרים בעצם של שרלוק הולמוס הם על בלשות... אני קראתי רק את "כלבם של בני בסקרוויל". וזה היה דווקא ספר נחמד, למרות שאני לא כל-כך בקטע של בלשות וכל מה שקשור לזה. [מקווה שכתבתי נכון את השם של הסופר]

אמיל והבלשים/ אריך קסטנר.

הבלש הראשון בספרות- אמיל טישביין. ספר יפה ביותר! נבחר גם השנה בתור הספר האהוב ביותר לכיתות ד'-ו'.

בוֹרוֹת/ לואיס סצ'ר.

לא מזמן קראתי את הספר הזה... האמת היא, ספר דיי מוזר. גם הופק לסרט... בעצם מה שהבלשות בספר זה שהם מחפשים את האוצר של המנהלת של המחנה. נחמד לקריאה, מלא דמיון. מתאים בעיקר לילדים ובני נוער. נורא אהבתי בספר [סרט] שקוראים לדמות הראשית בעלילה סטנלי ילטנס. שאם תשימו לב, השם משפחה והשם הפרטי הפוכים.

השד מהשביעית/ קורנל מקושינסקי.

ספר מדהים! נורא אהבתי... מסופר על נער בכיתה ז' [אדם שמו] שהוא בעצם דיי גאון. לא מזמן בערוץ הילדים יצאה תוכנית שגם מספרת על ילדים גאונים... [רק למנויי HOT, ואני מאלו שיש להם דווקא YES]. אבל שמעתי מחברה שלי שהסדרה נורא נחמדה!
הספר מאוד יפה... וגם בתירגום של הוצאת "מרגנית" [זמורה-ביתן] יש ניקוד, ככה שזה גם יכול להתאים לילדים קטנים יותר. - - - הסיפור מתרחש בפולין במחצית הראשונה של המאה ה-20. אדם הוא תלמיד כיתה י"א, אשר התפרסם בבית-ספרו, והפך למקובל מאוד בזכות חוכמתו, הערמומיות שלו וחוש בלשי מפותח שבו ניחן. אדם מנצל את תכונות אלה כדי לעזור לחבריו בבית-הספר. גם המורה להיסטוריה, פרופסור גונסובסקי, מבקש את עזרתו של אדם בפתרון תעלומה הקשורה למשפחתו. אדם נחלץ לעזרה ומבלה את חופשת הקיץ שלו עם משפחתו של הפרופסור. בדרכו לפתור את התעלומה, נתקל אדם באירועים מוזרים ומסתוריים ובפושעים מסוכנים. כמו כן, במהלך הקיץ הבלתי-נשכח פוגש אדם את אחייניתו של הפרופסור ומתאהב בה. - - -

טעות שלי-

אדם [גיבור הספר] הוא לא בכיתה ז'. פשוט התבלבלתי עם ספר אחר... סליחה.

Britush

New member
דווקא ../images/Emo42.gif

בתרגום ישן תרגמו את שם הספר ל"השד מכיתה ז'" במקום "השד מהשביעית" (אני לא רואה את ההיגיון שבכך
), אז אולי לכן חשבת שהוא בכיתה ז'.

ההגיון שבכך

נובע מחלוקת הכתות שהיתה פעם- לכן "שמינית" זה י"ב, "שביעית" זה י"א ו"אליפים" הם לא תלמידי כתה א' בני 6 אלא תלמידי כתה ז' אאל"ט. אכן דבילי לתרגם י"א ככתה ז', אבל זה המקור ההסטורי של הבלבול, פעם ביתה כתה א' תיכונית, ב' תיכונית וכו'.

אליפים הם לא תלמידי כיתה ז'.

יש כמה שיטות למספור הכיתות:
מתחילים בכיתה ה'=הראשונה, ומגיעים עד שביעית ושמינית - י"א וי"ב. דוגמא לכך אפשר למצוא בספר "הלב", שם הכיתות גם נקראות "מחלקות". כנ"ל בספרו של קורנל מקושינסקי, שנקרא בהוצאת זמורה ביתן "השד מהשביעית", אך כשאמא שלי (שהמליצה לי עליו) קראה אותו, הוא נקרא "השד מכיתה ז'".
מתחילים בכיתה ט'= אליפים, ומגיעים עד גמילים ודלידים - י"א וי"ב. הדוגמא היחידה שאני מכירה - הספר "אליפים" של אסתר שטרייט וורצל.
השיטה שלנו - מתחילים בכיתה א' ומגיעים עד י"ב. ולמי שרוצה ללמוד בארה"ב - הכיתות בתיכון נקראות: freshman - ט' sophomore - י' junior - י"א senior - י"ב כך גם 4 השנים של הקולג'.

עלילות ספיידרוויק/ טוני דיטרליצי.

סדרה ממש נחמדה. קראתי את שני הספרים הראשונים של הסדרה. מסופר על שלושה ילדים; שני אחים תאומים ועוד אחות גדולה שעוברים יחד עם אמם לבית חדש ומגלים שם דברים חדשים... אני חייבת לציין, שנורא אהבתי גם לקרוא את הספרים מכיוון שיש איורים משגעים והכריכה מעוצבת בצורה מדהימה! הספר הוא כאילו "ספר ישן" וזה מאוד יפה. שם הספר הראשון בסדרת הספרים- "עלילות ספיידרוויק- מדריך שימושי". - - - בית האחוזה הישן, שג'ארד עבר לגור בו, נראה לו מוזר מאוד. נסו לדמיין בית ענק שנראה כמו ערמה מגובבת של תריסר בקתות עץ רעועות. גם מצבו של ג'ארד בן התשע היה גרוע. מאז עזב אביו את הבית התחיל להסתבך בקטטות אלימות. המעבר לבית החדש, עם אחיו התאום סיימון, אחותו מאלורי ואמם, היה אמור לפתוח דף חדש, אך היתה זו התחלה מצמררת למדי. כבר ביום הראשון שמע ג'ארד את הרשרושים בקיר. זה לא היה סנאי! למסקנה זו הגיעו שלושת האחים אחרי שמאלורי חבטה בקיר במקל של מטאטא ופערה בו חור. בחור התגלה אוסף יוצא דופן שכלל, בין היתר, מחרוזת תיקנים מתים ושברי זכוכית מודבקים במסטיק עתיק. בלילה קשר מישהו את שערותיה של מאלורי לסורגי המיטה, ובלילה אחר הפך מישהו את המטבח לשדה קרב של ביצים וקערות מרוסקות. אמו של ג'ארד חושדת בו, אך כשתקראו את הספר תגלו את האמת, וזו אינה מבשרת טובות. אם יש בכם אומץ, הידחקו ביחד עם ג'ארד למעלית ההגשה החשוכה שבמטבח וטפסו למרומי בית האחוזה. שם, בספרייה הקטנה של ארתור ספיידרוויק המנוח, תמצאו כתב חידה שיוביל אתכם לספר שכתב. שימו לב: "כל מי שהספר נופל לידיו נקלע לצרה. באלימות או בכשפים." ראו הוזהרתם! - - -

יותם בלש פרטי/ גלילה רון פדר

ושני המשכיו. יותם הוא בן של שוטר והוא רוצה לפענח כל מיני תעלומות, אלא שאבא שלו, וכל סביבתו מתנגדים. כמובן שהוא מצליח לפענח בסוף, וכולם אוכלים את הכובע. קריא וכייפי מאוד.

ספריה של ג'ואן אייקן

הזאבים מאחוזת וילובי, מזימות אפלות בבטרסי, ציפורי לילה בננטקט - בכולם יש תעלומות שנוגעות למזימות שתומכי הנסיך ג'ורג'י מהאנובר רוקמים כנגד מלך אנגליה ג'יימס השלישי.

פלגיה

New member
קראתי. מקסים

המון אנושיות וחברות ואהבת ילדים ועולם, וגם עלילה בלשית נחמדה

maore

New member
שמונה בעקבות אחד /ימימה טשרנוביץ'

על עוד חבורת ילדים שרוצים להיות בלשים. הפעם זה מתרחש בארץ בניגוד לאנגליה האידילית של השביעה הסודית ודומיו.

maore

New member
סדרת ננסי דרו / קרולין קין

הפעם יש לנו ילדה בלשית שרוצה לפתור תעלומות.

sagiberg

New member
יש ילדים זיגזג/גרוסמן

ילד בלש וסבא תמהוני במסע גילוי.....

למעלה