ארבעים שנה במדבר חג הטרקים

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
../images/Emo187.gif שבוע ציוד לטרקים ../images/Emo66.gif

מה צריכים לארגן לפני היציאה לטרק מהו הציוד המתאים,לא מתאים מה באמת צריך ומה סוחבים סתם כל מה שרצינו לדעת על טרקים ציוד והכנות בשבוע הקרוב: מומחי הפורום ומטיילים ותיקים מוזמנים לספר מנסיונם כאן והחדשים מוזמנים להתיעץ לשאול ולספר מה נראה לכם חשוב ואיך אתם רואים את ההכנות .. .

natyh

New member
../images/Emo202.gif טרקים קצת אקשן .... ../images/Emo202.gif

bananaboy8

New member
ומאז טרקים זה בגנים שלנו !!

וואלה אחרי טרק של 80 שנה במדבר הכל קטן עלינו !!

ihtiyar

New member
../images/Emo156.gif

לא מספיק שהמגמגם ההוא, מוישל'ה, הלך במדבר 40 שנה וגרר אחריו את עמישראל, עכשיו אתה מוסיף לנו עוד 40?!! בחייך, בגלל זה עלולים להוסיף לנו עוד שבוע של אכילת דיקטים מקמח
הדבר היחיד שעם ישראל למד באותו מסע, והוא ממשיך בזה עד ימינו, זה לאבד כיוון, להתלונן כל הזמן, ולהתברבר..... שיהיה לכולנו חג אביבי ושמח

pako27

New member
ומי שקיבל הזמנה למחר

לחגיגת יציאת מצרים....עדין ההזמנה בתוקף.....

bananaboy8

New member
חטפנו עוד 40 עונש... שכחת ?!

אמנם בטיול ההוא לא יצא לי להשתתף (אלא אם יש גלגול נשמות ואז יש מצב), אבל למיטב זכרוני עם ישראל אכן נידון לארבעים שנות מדבר, עשה שטויות כהרגלו, וחטף ריתוק לעוד ארבעים.... יענו 80 שנה בסה"כ. (אם יש בידך תנ"ך אשמח אם תבדוק את העניין כי אתה יודע איך זה... 3,500 שנה- לך תזכור !) חג שמייח

אתה טועה.

מדובר רק על 40 שנה. במקום להגיע דוך לישראל , חטפו עונש של 40 שנה התברברות...

ihtiyar

New member
40 ידידי, 40

וזה לא סתם מספר, אלא הוא מספר הקשור להתבודדות במסורת היהודית: 40 שנה הלכו עמישראל ואשתו במדבר 40 יום התבודד משה על הר סיני עד לקבלת לוחות הברית. הוא שבר אותם, ועלה שוב למיקצה שיפורים של 40 יום עד שקיבל מהדורה שניה של הלוחות 40 יום ו-40 לילה נמשך המבול כדי לאפשר לנח והגן-חיות שלו לצאת לשייט על התיבה 40 יום שכב יעקב מת עד שהמצרים חנטו אותו ואז הובילו את יעקב-המומיה-אבינו לקבורה במערת המכפלה ישו התבודד במדבר ונלחם עם השטן 40 יום (ומכאן שמו של מנזר הקָרַנטַל מעל יריחו) אליהו הנביא שיגיע אלינו להרמת כוסית במוצ"ש, ישב במדבר חורב 40 יום וכן הלאה...וכן הלאה....

bananaboy8

New member
חידון התנ"ך

בכן סוף סוף מצאתי איזה תנ"ך אינטרנטי וחיטטתי איזה חצי שעה. אתם בהחלט צודקים ואני בהחלט טועה (אם כי לפי ההגיון של עונש ארבעים השנים, כלל לא היה מזיק לאבותינו עונש של ארבעים נוספות...). בכל אופן בלבלתי את העניין עם התקופה שבני ישראל עברו מאז מותו של אהרון (מתוארך לארבעים שנה מן היציאה), ועד לרגע בו חצה יהושע את הירדן. חיפשתי חיפשתי, ולפחות בינתיים לא מצאתי אזכורים למשך התקופה הזו. כך או כך מתנצל על הטעות ומודה למתקנים יותם

../images/Emo45.gif

נחמד לראות שאנשים פה בקיאים בתנ"ך לא פחות משהם בקיאים בחצי היבשת הדרומית של אמריקה

40 שנה באותו מדבר זה פרס?

מילא סיבוב חובק עולם... אפשר להספיק הרבה ב-40 שנה

natyh

New member
הרחבת התרמיל הכנה למעברי מיים והגנה מגשם

בדרום אמריקה יורד גשם ולפעמים הרבה דוקא באזורי הטרקים איך תארגנו את הציוד בתרמיל כך שלא ירטב לכם פתאום . אני אישית מניילן הכל ואפילו תפרתי ברזנט שעוטף את התרמיל ומגדיל את נפחו יצא מאד שימושי בטיולים רבים . אחרים שמים שק יוטה לבן ואחרים יריעות גשם . מה השיטה שלכם ?

natyh

New member
הרחבת התרמיל הכנה למעברי מיים והגנה מגשם

בדרום אמריקה יורד גשם ולפעמים הרבה בנוסף מי שעובר בשדות תעופה יודע שנפח התרמיל אף פעם לא מספיק וצריך להרחיבו קצת לפחות עבור נעלי המטיילים הגבוהות שמאד לא נוח לעבור איתם בידוקים , והשאלה היא איך מארגנים את התרמיל כך שיכיל את כל האוכל והציוד הנוסף הדרוש ? איך תארגנו את הציוד בתרמיל כך שלא ירטב לכם פתאום ? ומה קורה אם התרמיל נופל לנהר ? . אני אישית מניילן הכל ואפילו תפרתי ברזנט שעוטף את התרמיל ומגדיל את נפחו יצא מאד שימושי בטיולים רבים . אחרים שמים שק יוטה לבן ואחרים יריעות גשם . מה השיטה שלכם ?

bananaboy8

New member
עת לכל חפץ

את כל החפצים ה"רטיבים" בתיק ניילנתי (יותר נכון שיקקתי-שמתי בשקיות). פרט לזאת, השתמשתי בשלושה אמצעים שונים לפי הסיטואציה: א.בעיר / נסיעות / שדה תעופה וכיוב' = כיסוי מוצ'ילה רגיל (לא עמיד במים, אך חזק ושומר מלכלוך וחמדנות) העוטף את המוצ'ילה כולה ומשאיר את רצועות הנשיאה בחוץ למען אוכל לשאת את המוצ'ילה... הכיסוי היה גדול דיו לאפשר הכנסה של נעליים וכיוב', ללא חשש שיבלטו או שייפלו ממנו. ב.בטרקים = כיסוי חסין רטיבות שמתלבש על המוצ'ילה (תפירה בוליביאנית משובחת על פי הזמנה). ג.בנהרות = שקית ניילון גדולה, עבה וחזקה, אליה ניתן להכניס את המוצ'ילה כולה ולאטום בקשירה. האוויר הכלוא יוצר תנאי ציפה טובים, כך שהשק עם המוצ'ילה משמש גם כמצוף... הסיפור מאחורי ה"מצוף" מחזיר אותי לימי הטואיצ'י העליזים שלי. כשחציתי את הטואיצ'י לכיוון הכפר טואיצ'י לא השתמשתי בדבר, ואכן כמעט טבעתי יחד עם המוצ'ילה בנהר המקולל... בחציית הנהר חזרה, עטפתי את המוצ'ילה בניילון החזק והשארתי אותו נפוח מאוויר. העסק עבד יפה, וכמעט טבעתי הרבה פחות מאשר בנסיון הראשון...!!

natyh

New member
שותפים לטרקים

שותף שותפים הם ציוד חשוב לטרקים לאלו טרקים תחפשו שותפים לאלו תצאו לבד ? מדוע כדאי או לא כדאי לחפש שותפים ? האם תעדיפו לארגן בהמות לטרקים לסחיבת הציוד או כל הציוד על הגב ? לבהמות יש כמובן קשר לשותפים ענין כלכלי יותר משתתפים ההוצאה לכל אחד יורדת . מה אתם מצפים משותף לטרק ? מי מתאים להיות שותף כזה , מי מאד לא יתאים , והאם ניתן לחנך שותף במהלך טרק אם כן איך ? או שאם השותף לא מתאים הטרק אבוד ?

תשובה

שותפים לטרק זה הכרחי. מהעלמויות של ישראלים (או בכלל תיירים) בחו"ל די ברור למה מומלץ שלא לצאת לטרק לבד . זה חוסר אחריות ומטומטם לחלוטין. מבחינתי זאת אפילו לא שאלה-מעבר לזה שזה הרבה יותר בטוח , הרבה יותר מעניין וכיף לי לטייל עם עוד אנשים . משהו נפגם בהנאה שלי אם אין מישהו להתלהב איתו מהנוף ומהדרך.

SOLO TREKKER

New member
אבקש לא לחוות דעה על

יכולותי הקוגניטיביות. אם תכירי אותי יתכן ותגלי שלמרות חיבתי לטרקים לבד, בסולם הטמטום אני לא מצוי מעלייך. ולעניין: השותפים שלי לטרק הם רק אנשים שאני מכיר ויודע איך הם בטרקים, במה הם חזקים ובמה לא. רק בתור תרמילאי מתחיל הייתי חובר לאנשים שאיני מכיר ויוצא איתם לטרקים. לעולם לא עוד. כיום השותפים שלי הם אלו: אישתי. או: חברים שכבר טירקתי איתם אי אלו פעמים במהלך השנים. או: לבד. יותר בטיחותי בשבילי לטרק לבד מאשר עם חלק גדול ממחפשי השותפים. יש יותר תקלות שיכולות לקרות לי עקב שותפים לא ראויים מאשר לבד, ויכולת ההתגברות על קשיים גבוהה יותר כשאני לבד מאשר כשאני עם מרבית השותפים האופציונליים. לכן כאמור - אני מטרק רק עם אנשים מוכרים לי. ברור שכשאני מטרק עם חברים בעלי קבלות, רמת התעוזה שלי גבוהה יותר, ואני נכנס לשטחים יותר מסובכים ולוקח יותר סיכונים מחושבים מאשר כשאני מטרק לבד. למשל: לעולם לא אטפס טיפוס טכני לבד. לגבי הנאה מלהיות לבד - זה איש איש וטעמו. אני אישית מוצא את תחושת הלבד בטרק נפלאה. התעלות ממש.

למעלה