ארבעים שנה במדבר חג הטרקים

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

ihtiyar

New member
בישול באוהל../images/Emo31.gif

כתבתי פעם בפורום אחר (ראה קישור) שבישול באוהל יוצר הִתעבּות של אדים על היריעות הפנימיות. זה אוטם את היריעות, ובתנאי קור האדים רק מסייעים להחרפת הקיפאון. אם מחליטים לבשל בתוך האוהל, חייבים להשאיר פתח אוורור.

natyh

New member
עזרים מיוחדים מקלות הליכה בעד ונגד

לטרקים נדרש בעצם לא נדרש אך מאד עוזר לפחות מטילי חו"ל משתמשים חזק במקלות הליכה שאני אישית לא יודע לספר באחוזים אך לדעתי לפחות חוסכים 30 אחוז מהאנרגיה : קוריוז בזמן ההעפלה אל מגדלי הפייינה עברו אותי עדיין בשביל המסומן שני אורוגויים מאד לא מוכנים לשטח הם עברו אותי בחצי ריצה ואחר כך עצרו במזלג שבילים על מנת לברר אתי מהו הכיוון למזלי זכרתי שבע שנים אחרי כל עיקול בשביל הזה למרות שבפעם הקודמת לא הגעתי לשם ....
אני כמובן צוחק הסימון די ברור כשמפעילים היגיון , לקראת הסוף השביל נמחק ומתחילה העפלה קשה על אבנים גדולות הגענו לשם בסביבות 17:30 , אני אישית יצאתי עם ציוד צילום כבד מצומת לגונה אמרגה., מהכניסה לפרק ולכן החלטתי ללכת את כל הדרך ללא הציוד הנלוה התרמיל וכולי מה שהאריך את הדרך ב 24 ק"מ וזו הסיבה לההעפלה המאוחרת במקרה כזה ידעתי על סמך הפעם הקודמת שאכנס לחושך ולכן ומבעוד מועד הצטידתי בפנס. בקטע האבנים האורווגוויים נשברו והחליטו לברוח חזרה למטה לפני הכניסה לחושך, אני מאחר ושמרתי את האנרגיות ובעזרת המקל העפלתי לאט והגעתי עם ציוד צילום כבד כאמור מצלמה חצובה וחגורת בטריות 15 ק"ג בערך והגעתי בסביבות 1800 לאגם למרגלות המגדלים . היה קר אך מדהים , ללא המקל מן הסתם יתכן שלא ניתן היה להגיע בזמן האור. 15 דקות למעלה הרבה צילום עצמי , ובריחה למטה בעזרת הפנס הפעם נשארתי ללון באכסניה ולא התקמצנתי על 25 דולר לאחר שבע שנים ולאחר שבפעם הקודמת לא עמדתי במשימת ההעפלה בשל רגל שבורה החשבון מבחינתי נסגר והפינוק הגיע לי. למחרת צילמתי שוב בטפוס חלקי את הדרך למעלה והנוף המדהים לכיוון מטה כאשר הצטרפתי לזוג מטיילים שויצרי , מהם נפרדתי בשליש או בחצי דרך וחזרתי לכיוון הרפוחיה לגונה אמרגה , בדרך פגשתי את שומר הפרק רכוב על סוס : לא חזרת אתמול לרפוחיה ולכן יצאתי לחפש אחריל אמר והזכיר לי כמה טוב לטייל בצ'ילה מדינה מסודרת שיש בה מישהו שדואג לך . היית צריך להירשם אצלנו ולהודיע לנו על היעד הבא שלך בפרק מאחר ולא עשית כן הנחנו שאתה נעדר . ברזיל מטמטמת אך אני אוהב , מה זה אוהב משוגע על דרום צ'ילה .

SOLO TREKKER

New member
הרבה שנים טירקתי בלי מקלות.

כיום אני משתמש בשני מקלות. זה לא מפחית ממאמץ ההליכה אלא מהעומס על הברכיים/גב. המקלות גם עוזרים במעברי מיים רדודים. מצד שני הם מפריעים בקטעי SCRAMBLING, אז בהם אני מקפל את המקלות ומחבר חזרה לתרמיל.

bananaboy8

New member
מקל הכבוד

המקל / ות לוקחים קדימה את מרכז הכובד של הגוף, ולכן מקלים על ההליכה, בעיקר בעליות. לאחר חקירה קטנה של הצומח בפטגוניה, גיליתי את צמח ה"קילה", מין של "קאניה" (במבוק). הקילה גדל בקבוצות גדולות וצפופות באזורי האגמים, אראוקניה ומרכז פטגוניה, ומשתלט על כל מקום שבו היער נסוג. כתשעים אחוז מן הצמחים בתא שטח מסויים פורחים יחד פעם ב20-25 שנה, מה שגורם לגידול חד באוכלוסיית החולדות שניזונות מן הפירות, ואח"כ עוברות גם ליישובי האזור ועושות שמות בגידולים חקלאיים. לאחר שהקילה פורח הצמח מת ומשאיר קני במבוקים יבשים בכמות גדולה מאד למשך שנים ארוכות. אלה עלולים להוות גורם מכריע בעתידו של היער בזמן שריפה, וכך שומר לעצמו הקילה את היכולת להוות גורם במחיקת שטחים מיוערים = יצירת שטח נקי מן העצים המפריעים לו עצמו לגדול ! אבולוציה מדהימה !! בכל אופן, חיפשתי בשטח ומצאתי, מקל קילה חזק ומצויין שעבר איתי את כל הטרקים בפטגוניה, צפון ארגנטינה ובוליביה ועד היום הוא איתי, מעוטר עיטורי עז וגבורה (כל מיני שטויות שאספתי בטרקים).

ihtiyar

New member
מעולם לא השתמשתי במקל הליכה

למרות שכ-ו-ל-ם ממליצים ומשתמשים, מעולם לא חשתי צורך להעזר בהם. כנראה שגם לגנטיקה יש חלק בכך. זה מנסיוני האישי, ואין בכך המלצה להשתמש או להימנע משימוש במקלות הליכה.

natyh

New member
חבלים טיפוסים וחילוצים

האם תקחו איתכם ציוד סנפלינג אם כן איזה , במידה ולא האם תקחו איתכם חבל לחילוץ , אם כן איזה , האם יצא לכם להיות נזקקים או לחלץ מישהו בטרק ?

SOLO TREKKER

New member
בדרך כלל אני לא לוקח ציוד טיפוס/גלישה

לטרקים, וגם לא סתם חבל לחילוץ. יש שני יוצאי דופן: 1) טיול בו יש צורך בגלישה (CANYONING). 2) טיפוס.

ihtiyar

New member
לא לוקח חבלים וציוד סנפלינג לטרקים כשאני לבד

אבל בהדרכת קבוצות, אם המסלול מצריך זאת, יש לי חבלי-עזר. לאחרונה השתמשתי בחבלים כשהכנסתי קבוצה למערת נטיפים לא ידועה בצפון תורכיה. לפני 4 שנים הייתי עם קבוצה בקניונים זורמים בתורכיה, ובאחד מהם היתה זרימה חזקה בגלל גשם שירד יום לפני כן, ולכן נאלצנו להשתמש בחבלים במעלה הזרם. כן, יצא לי לחלץ מישהו במהלכו של טרק: נער מקומי התלווה לקבוצה שלי לקניון בתורכיה, ותוך כדי הליכה הוא מעד ונפל מגובה של כ-10 מ'. ירדתי במהירות שיא, והגעתי אליו ממש בשניות האחרונות לפני שטבע באחת הבריכות באפיק הקניון. התמונה צולמה שנה לאחר מכן.

natyh

New member
מעברי מיים והגנה מגשם והרחבת התרמיל

איך תארגנו את הציוד בתרמיל כך שלא ירטב לכם פתאום . אני אישית מניילן הכל ואפילו תפרתי ברזנט שעוטף את התרמיל ומגדיל את נפחו יצא מאד שימושי בטיולים רבים . אחרים שמים שק יוטה לבן ואחרים יריעות גשם . מה השיטה שלכם ?

natyh

New member
../images/Emo13.gifארבעים שנה במדבר חג הטרקים ../images/Emo13.gif

למעלה