יש כמה דברים שלא מסתדרים לי

HoLy Cow

New member
../images/Emo13.gifיש כמה דברים שלא מסתדרים לי

יש כמה נקודות שלא נראות לי הגיוניות מצפיה ב´וויאג´ר´(ולפני זה ה´דור הבא´, הסרטים וכו´). אל תהרגו אותי אם אתם חושבים שאני חכמולוג, ואני מודה שיש אלמנט חכמולוגי בשאלות, אבל זה רק בגלל שזה מפריע לי(קצת) בצפייה. 1. היחס של הסדרה למסע בזמן: יש יותר מידי פרקים כאלו(כולל אחד כפול לא מזמן), וזה גורם לחשוב שכל כך הרבה תקריות היו יוצרות פרדוקסים לא נורמאלים וכל היקום היה צריך להשתנות לגמרי. איך יכולים להיות כל כך הרבה אירואים כאלו בלי שיהיה שינוי משמעותי על הצוות? 2. היחס הקליל לזוגיות בין- גזעית. לא נראה לי הגיוני שאי פעם בעתיד התייחסו בכזאת קלילות לנישואים בין שני זנים מצדדים מרוחקים בגלקסיה. הדבר הודגש לי בראש כשהשבוע אחת הדמויות המשניות(אנושית) הסתכלה בחיוך מאושר על הבת אם הקרניים במצח שלה! זה רק אני, או שמשהו נראה מאוד מוזר בסיטואציה. אני יכול להבין יחסי עבודה עם חוצנים, אפילו חברות. אבל כשזה נוגע לצאצאים שלך, אתה באמת מוכן לערבב את הגנים שלך עם דבר שהוא לא אנושי? אני יודע שיש כאלו שיטענו שכמו שכיום יש נישואים בין גזעיים אז בעתיד יכולים אנשים גם ללדת עם אנשים מגזע אחר. אבל יש הבדל גדול מאוד בין מישהוא אם גוון עור או דת אחרת, שהוא בכל זאת אנושי לחלוטין, לבין יצור שלא בא אפילו מאותו כדור ארץ. גם מה הסיכוי שלחוצן אחד יהיה די.אן.אי מספיק דומה כדי להשתלב אם די.אן.אי של גזע מהצד השני של הגלקסיה? 3. הולוגרמות: יש דבר שנראה לי מאוד מאוד לא בסדר באולם ההולוגרמות. להכל יש מראה הרגשה,טעם ריח, וצליל כמו לדבר האמיתי. הסכנה החברתית העצומה של להתאהב ולאהוב דבר שלא קיים באמת היה מספיק כדי לאסור כזה דבר מזמן, ובכל זאת האנשים משחקים בזה כמו טלוויזיה! הסדרות אמנם עסקו ברעיון, אבל המסקנה המתבקשת של לאסור או להגביל קשות כזה מכשיר לא הגיעה! אם לי היה מכשיר שיכול ליצור עולם שלם, ללא גבולות, ובדיוק איך שאני רוצה, אז אולי לא הייתי רואה סיבה לצאת בכלל מהחדר. למה הם לוקחים את זה כל כך בקלילות? 4.היחס הסותר בין הרופא לאולם ההולוגרמות. בעוד שהצוות רואה בהולוגרמת הרופא בשווה להם, בעל אופי, רגש ותבונה ששווה פחות או יותר לשלהם, הם מתיחסים בקרירות מסויימת להולוגרמות של האולם, בעוד שנראה כי גם להולוגרמות שם יש תבונה ורגש. אבל אותן הולוגרמות(אמנם מוגבלות מהרופא) מופעלות ונכבות כרצון הצוות, בעוד שהולוגרמת הרופא מקבלת כבוד רב. ניתן גם לטעון שיש פה חוסר כבוד לחיים של ההולוגרמות, אשר עומדות בדרישות של דבר חי- מרגיש. 5. דמויות היסטוריות משוחזרות. איך ניתן לשחזר את ליאו דווינצ´י או נפולאון שחיו למעלה מ500 שנה לפני התרחשות הסדרה על סמך כתבים, הסטוריונים ועבודות של אותם אישויות. זה לא מספיק, ואפילו לא מתקרב כדי לצור דגם של אדם על כל מורכבותו ותכניו. אך בסדרה נראה כאילו זה דבר נורמאלי ולא מיוחד בכלל. אני ישמח לקבל דעות על השאלות הללו, ואם מישהוא חושב שאני מסתבך או מתלונן יותר מדי אז שיקח את זה ברוח טובה

יחסים בין גיזעיים - פחד

תחשבו על זה רגע. הרי יש הבדלים במבנה הפיזי בין הגזעים השונים. למשל גזע שיש לו קרניים במקום שלאנושיים אין (אין בשום מקום). אז בהחלט יתכן שלבנות שלגזע זר כלשהו, יהיו שיניים במקום שלאנושיות אין. למשל ב... אה.... איך לומר... הממ... רק נגיד, שכידוע, שיניים צריכות להיות מכוסות ע"י שפתיים. בסדר? בררר... בחלל אף אחד לא יכול לשמוע אותך מילל. או, למשל, אתם זוכרים את הפרק ההוא באנטרפרייז שמי שבסוף נכנס להריון היה הגבר האנושי? ואחרי שהגברת דפקה אותו (בכל המובנים של המילה) בתנוחה שהוא אפילו לא היה חולם עליה. אוי הסכנות שאורבות בחלל.

HoLy Cow

New member
למשל ההורים של בלאנה

זאת שילדה התחתנה עם חוצן. לא חייב להיות נישואים, הכוונה היא לזוגות מזנים שונים שעושים ילד.

bigbadjoe

New member
עוד משהו

איך בני אדם לא יכולים לעבר שימפנזות שהן קרובות אלינו בDNA ב- 99%, אבל בן אדם בחלל יכול לדפוק איזה בחורה ירוקה עם קרניים ואיבר מין בגרון, 3 קיבות ודם כתום ולהוליד ילד ?

G.O.D

New member
דווקא בעינין הרביה המצב יחסית מובן

בפרק שבו דאקס מתה באשיר אמר במפורש שההפריה נעשית בצורה חצי מלאכותית ויש צורך בעזרה מיבחוץ. ומאחר שאנחנו במאה ה24 סביר להניח שהטכנולוגיה פותחה. ועדיין כמו שאמר הבחור, זה מדע בדיוני... אז תדמיין

אוקיי. מצויין

אז ילדים אפשר לעשות, בעזרת מין הנדסה גנטית של דנ"א משני ההורים. קודם כל, זה עובד רק ביצורים שבנויים על דנ"א פחות או יותר זהה עקרונית לפחות. אבל יש מספיק חיזרים שלא בהכרח בנויים ככה (יצורי סיליקון, ישויות קריסטליות, פאונדרז, פרופטס, ישויות אור, קיו וכולי). וגם אם נניח שאפשר לעשות סלט גנטי ולייצר "ילד". הכל טוב ויפה אבל מה עם סקס פליין אנד סימפל? הרי ממש אי אפשר לצפות שכל החיזרים גידלו לעצמם אברי מין זהים, או שהם מתפקדים באותו אופן.

n i v1

New member
בעניין פליין סימפל

יש רק פליין סימפל אחד- גראק- האחד והיחיד PLAIN SIMPLE, GARAK

bigbadjoe

New member
תיקון טעות

לאיזו עונה בוויאג´ר לא זוכר Q כן יכול להכניס בת-אדם להריון אם מישהו זוכר שהוא רצה שקת´רין תלד את הילד שלו כדי לסיים את מלחמת ה-Q

HoLy Cow

New member
Q יכולים לעשות הכל פחות או יותר

לעשות ילד אם בן אדם זה קטן עליהם...

itstzar

New member
חוץ מזה למי שזוכר בTNG

היית בת תערובת של אישה וQ שבסוף התבררה כQ ואם ותמיד שמדברים על יחסין בין גיזעיים, צריך "אישור" מהרופא אני לא רוצה לפזר ספוילרים אז אני רק אגיד שבעונה השביעית של וויאג´ר הדוקטור באמת נותן אישור ליחסי מין בין גיזעיים חתום וחוץ מזה ממש בלי קשר , בTNG היה איזה פרק שבו הסבירו שגזע של חייזרים פיזר בכל הגלקסיה חלקים של DNA שהתאימו אחד לשני , רוצה להגיד שהרבה גזעים בעצם נוצרו מאותו מקור ולכן יכולים להתרבות ביניהם

kohene

New member
איך תסביר את הילדים של דוקט?

זיאל ו-(ספוילר) זה שיהיה לו מהאישה בכת של הפא-ריית´.

kohene

New member
כמו שאומרת החתימה שלך

מי בכלל שאל אותך? סתם, זאת פשוט פעם ראשונה שאני נאלץ להשתמש בספוילר. חוץ מזה, זה לא היה כזה רציני.

Esmena

New member
אתה צודק.

גם לי עשו את זה פעם אחת ובצורה ממש אלימה. אני לפחות חייכתי, אבל באמת הייתי צריכה לרכך את זה יותר. כאן זה לא עקרוני, אבל יש אנשים שספויילרים , אפילו לדברים כ"כ קטנים כמו זה , מביאים להם את הסעיף. במיוחד אם הם לא ראו(אתה יודע, טרקיז). הרעיון בספויילר, זה שהוא יזהיר אותך ותדע לא לקרוא. כשהספוילר נימצא באותו מקום עם דבר ספיילורו , בלי שניתנת שהות לברוח, זה די מפספס את הנקודה. אז שוב, סליחה.

atheist22

New member
אל תהיה כל כך בטוח

מי אמר שבני אדם לא יכולים להתרבות עם שימפנזים? כנראה שפשוט אף אחד לא ניסה. קיימות אינספור דוגמאות שבהן מינים שדומים אחד לשני רק ב-90% יכולים להתרבות ואף להוליד צאצאים פוריים. יש דוגמאות כאלה עם מיני קופים שונים ואפילו טיגריס ואריה. בני אדם ושימפנזה דומים אחד לשני ב-98.5%, כך שיש סיכוי גבוה מאוד שהם אכן יכולים להתרבות(אגב זה יכול להיות ניסוי מעניין וזה יתן לאנשים קצת פרופורציות לגבי מקומם בעולם) בקשר לרבייה בין יצורים מכוכבי לכת שונים, שהתפתחו בנפרד, אין שום סיכוי שבעולם. הסיכוי שלכם להתרבות עם אבטיח גבוה יותר פי טריליון. למעשה אין בכלל שום סיבה כי יצורים בכוכבים אחרים יהיו בכלל בעלי DNA. קיים סיכוי קטן לכך, אבל אפילו אם זה יהיה המקרה(ושוב זה מאוד לא סביר) אז אין בכלל מה לדבר על דמיון כלשהו בתכולת ה-DNA.

למעלה