יש כמה דברים שלא מסתדרים לי

atheist22

New member
אגב יש גם דוגמאות נגדיות

יש גם מקרים של מינים מאוד קרובים שלא יכולים להתרבות ביניהם. כך שעד שלא ננסה זאת עם שימפנזים לא נדע.

הלדין

New member
ישנה בעיה

יש לנו 46 כרומוזומים. לשימפנזים יש 48 כרומוזומים. כך שלהם יש 2 כרומוזומים מיותרים. אי אפשר לזווג בין שני מינים בעלי מספר שונה של כרומוזומים.

atheist22

New member
אז מסתבר שאפשר

קודם כל, לשימפנזים יש 44 כרומוזומים. קיימות בהחלט דוגמאות של מינים עם מספר שונה של כרומוזומים שיכולים להתרבות בהצלחה. למעשה אין שום בעיה עקרונית כאשר מספר הכרומוזומים שונה. מה שיקרה הוא שפשוט הצאצא יקבל כרומוזום אחד מכל סט מכל אחד מן ההורים. פשוט לא כל הכרומוזומים שלו ירכיבו סטים. מבחינתו לא תהיה לזה לשום השפעה שלילית. לגן לא איכפת על איזה כרומוזום הוא נמצא. הבעיה תהיה כאשר הוא ינסה להתרבות בעצמו כיוון שחלק מן הכרומוזומים עלולים שלא להגיע לתאי המין. אם זאת, זה לא אומר שהוא לא יכול להתרבות. זה פשוט תלוי במקרה. יתכן גם שכל הכרוזומים יגיעו לתא המין. בממוצע אבל הפוריות של הפרט המעורב תרד. לפעמים במעט מאוד ולפעמים לאפס. קיימות דוגמאות לכל הכיוונים וידועים אכן מקרים שבעלי חיים אם מספר שונה של כרומוזומים מולידים צאצאים פוריים ללא שום בעיה.

atheist22

New member
מספר הכרומוזומים

אתה יודע מה, אולי דווקא יש לשימפנזים 48 כרומוזומים. קודם הסתכלתי במקור שנראה אמין והיה כתוב 44. עכשיו הסתכלתי במקור אמין אחר וכתוב 48. אז באחד מהם חייבת להיות טעות. זה ממש מוזר כי בשניהם זה היה כתוב כמה פעמים, אז זאת לא הייתה טעות דפוס. הסתכלתי בעוד מקומות ונראה כי מספר הכרומוזוים של שני מיני השימפנזה הוא אכן 48. 44 הופיע רק באתר של אוניברסיטת מיימי.

bigbadjoe

New member
יש איזשהו

צדק במה שאתה אומר הרי סוס וחמור יכולים להוליד פרד שהוא כמובן, לא מסוגל להתרבות וברווז + אווז = מולארד אבל אני עדיין לא בטוח שאפשר עם שימפנזים צריך לבדוק באתרי animel fatish אם יש שם כאלה דברים.....
אולי אבל אפשר בתנאי מעבדה אבל אני ממש לא רוצה לחשוב מה ייצא משם

הנה הוכחה שפרנקנשטין לא נעלם מהעולם

"מדענים" הם עם מוזר , לא איכפת להם לבצע כל ניסוי שהוא העיקר שיגשים את גחמותיהם המטורפות הלא אנושיות והמבחילות ולא לשכוח הכל בשם ה- קידמה.

reystlen

New member
מכיוון שהגיבו לך על השאר

רק רציתי להוסיף שההבדל בין הולוגרמות לדוקטור הוא העובדה שהוא יודע מי הוא ומה הוא ושהוא מסוגל ללמוד ולהתפתח מעבר לתפקיד שלו

אז מה היא ההגדרה?

כאשר ללא ספק מה שתגיד הוא אפילו לא קרוב למציאות מכיוון שמה לעשות בני אדם עדין לא מטיילים להם בכוככבים ולא נפגשו עם יצורים "חיים" אחרים וההגדרה של חיים מתייחסת רק למה שאנו יודעים על כוכבנו הקטן וחסר החשיבות. כמו כן מתכנית שראיתי על "איך חיים בכוכבים אחרים ייראו" כל המדענים אמרו שבמפגש עם גזע זר ניאלץ ללא שום ספק לשנות את ההגדרה למה הם חיים,וכמו כן אמרו שזה ממש לא כמו בסרטים(ממש לא ST)

HoLy Cow

New member
לדעתי

ההגדרה של חיים זה להרגיש ולחשוב. אני מתכוון לחיים תבוניים יחסית, כי צמח זה דבר חי ולא חושב(אבל כן מרגיש). מודעות עצמית היא לא הכרח להגדרת כל סוג של חיים. פלספים יטענו שאנחנו עוד לא מודעים לעצמנו כלל(
).

מהם חיים?

אני ממליץ לכל מי שהשתתף בדיון הזה לקרוא את המאמר הנ"ל. לא הכי קשור לסטאר טרק, אבל יש בו כמה אלמנטים מעניינים לחובבי הז´אנר.

bigbadjoe

New member
יש איזשהו

פרק בTNG שבו מדברים כל הפרק על למה מגיע לדאטה לחיות ופיקארד מנסה להסביר למה הוא כן חי ולא סתם מכונה

זו הדוגמה ש אני רציתי לתת../images/Emo123.gif

עושים לדאטה משפט כי רוצים לפרק אותו, ואני מקבל את הנחת יסוד של התסריטאים. בהקשר זה אפשר להזכיר את האיש הפוזיטרוני("איש המאתיים") של אסימוב

אתה צודק בהחלט

בנקודה אחת , יורת מדי מסעות בזמן וזה נאמר על כל סדרות הST הגזימו קצת , איכשהוא בSTTNG זה היה מובן אבל עדין ממשיכים וממשיכים לנוע אחורה קדימה ,במעגלים, בזמן. לעיתים יש פרקים טובים אבל הרבה פעמים יש פלופים.

Esmena

New member
הממ. (ספווילרים לרוב).

כמו שאמרתם בסטארטרק , כמו ברוב סדרות וסרטי המדע הבדיוני, אין כמעט שינויים פיזיולוגיים בין הגזעים, הכל בתחום האיפור, לפעמים מקרים ממש מביכים כמו הטרילים, הקלינגונים מ-TOS, או הבג´ורים(או הבטאזוידים-חיים קלים) בסטארטרק לפחות תירצו זאת נאות .בסטארטרק אין יותר מדי חייזרית ירוקה כזו.יש את הבורג, ברין,8472, המשתנים, ובטח עוד כמה, שהם שונים בתחום הזה. בתחום הספציפי הזה, נדמה לי שהמשתנים הם א-מיניים ולא נושאים איברי מין. בקשר להולדת ילדים, אז אנחנו יודעים שוורף וג´דזיה ,תום ובאלא´נה וההורים של באל´אנה(אף שלא ראיתי את הפרקים המדוברים) עשו הפרייה חוצנית. לא שמעתי שומדבר על ספוק למשל
ואם תשימו לב, הילד של דוקאט ומיקה(זה היה שמה?) היה ההיפך ממתוכנן, אף אחד לא ידע שהוא יהיה קארדסי למחצה לפני שהוא נולד. לפיכך נדמה לי שרק עם הקלינגונים והגזעים שציינתי מקודם יש בעיות כאלה. נישמע מופרך? מופרך זו לא מילה(ובלי תביעות ממשפחת בן-יהודה אבן-שושן).

HoLy Cow

New member
בנוגע להורים של בלאנה

אני לא חושב שהיה כזה פרק, אבל מזה שהיא חצי אנושית\חצי קלינגונית(מסכנה) עשיתי 1+1(הפעם יצא 2!
)

Esmena

New member
ספויילר

היו דיבורים בפרק בעונה שבע (שראיתי ממנו חלקים בנאצית)שבו פריס וטורס מתכננים את הילדה שלהם, נדמה לי. ואולי בעוד מקומות.

itstzar

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

לא מתכננים, מתכננת, ולא כדי שיוולד ילד אלא כדי שהתינוקת תיראה פחות קלינגונית, שלא יהיו לה בעיות כמו שהיו לבלאנה אבל טום שכנע אותה בסוף שלא

למעלה