סתם שאלה

../images/Emo13.gifסתם שאלה

האם אתם הולכים לסדרות קונצרטים בערים רחוקות מכם? לאחרונה נשלחה אליי סדרת קונצרטים מסויימים במקום מסויים שבירושלים. לא אפרט כי זה לא עקרוני לכאן. (זה שייך למשהו בעברי הדתי שהיו מאוד מעוניינים שאעסוק בנושא מסויים שאינני מעוניינת ומנסים למשוך אותי לזה דרך דברים שאוהבת-אגב,אני רואה זאת בחומרה ומטפלת בכך בהתאם,אבל לא בזה העיניין כאן) בכל אופן,עד כמה אתם מרחיקים לכת לקונצרט? אני למשל לא אעסע במיוחד לקונצרטים בירושלים כאשר אני במרכז וכל היכלי התרבות ממש קרובים. לדעתי זה לדעתי פשוט דבילי לסוע רחוק כל כך כאשר יש דברים כה קרובים. למשל לאותו מקום בירושלים זה שעתיים נסיעה לכל כיוון כלומר לפחות 4 שעות בשביל קונצרט שיכולה להאזין לדברים דומים בהרבה פחות זמן נסיעה!

john1987

New member
תלוי עד כמה זה מעניין

רמלה, חיפה ועוד כמה שבועות גם לגליל העליון ("המלך ארתור" של פרסל). אם זה מעניין מספיק, לוקחים גם רכבת.

בירושלים

יש הרבה יותר מבחר של סגנונות מוזיקה קלאסית. בירושלים מבצעים את רוב הקונצרטים של המוזיקה העתיקה כמו גם פסטיבלים מעניינים. ומה יש בתל אביב חוץ מההיכל והמשכן?!

john1987

New member
יש את מרכז עינב ומרכז פלי. בלומנטל

וגם קונסרבטוריון שטריקר.

כן, ומה מבצעים שם?!

דברים שכל מי שלמד מוזיקה מעל 10 שנים כבר מזמזם בעל פה בראש.

john1987

New member
אז

שיש אנשים שלומדים מוזיקה רק שנתיים, כמוני, בשביל ללכת לקונצרטים ולא להשתעמם.

Petrus

New member
מה הקשקוש הזה?

יש קונצרטים קאמריים נפלאים בשטריקר, במוזיאון תל אביב, בבית פליציה בלומנטל ועוד. דווקא בהיכל התרבות מבצעים דברים הרבה יותר שגרתיים, טחונים ושחוקים.

../images/Emo45.gifנכון!

בנוסף להיכל התרבות ולמשכן בשטריקר,במוזיאון ועוד יש דברים ממש יפים. יש מבחר כל כך גדול! דווקא אני מאוד אוהבת את הקונצרטים בהיכל התרבות. אם יש פסטיבלים מסויימים במקומות אחרים בארץ זה תלויי. (אגב,למקום הזה ששלחו לי אינני עוסקת בשום מקרה,באופן עקרוני.ויהיו הקונצרטים הכי יפים,אבל זה סיפור שלי עם אותם אנשים ולא לעיניין פה) אבל סך הכל המרכז ממש מלא בהיצע. אז בשביל מה לסוע כל כך רחוק! נכון שאני מאוד מאוד אוהבת את ירושלים.עיר ממש יפהפיה. במיוחד חומות העיר העתיקה.להיות שם בשקיעה זה פשוט מהמם! אבל לסוע לירושלים לסדרת קונצרטים שמדובר על נסיעה של 4 שעות,בעוד שפה יש לי מבחר ענקי,זה פשוט דבילי!

BanjoKazooie

New member
ניגנו שם את הסימפוניה לפסנתר של אלקאן

לפני חודש וחצי. את זה אתה מזמזם בעל פה בראש?

ItsikH

Member
ממש לא נכון בכל אחד מהאולמות האלו יש מגוון של קונצרטים ברמות שונות ויש גם דברים פחות מוכרים. נכון שצריך להתאמץ בכדי למצוא אותם אבל זה נראה לי מאמץ קטן יותר מלנסוע לנהריה למטרה הזו.

jonbaum

New member
לא מבין מה הבעיה

כשגרתי בירושלים לא היתה לי שום בעיה לנסוע לתל אביב לקונצרט או אופרה. כשגרתי בתל אביב לא היתה לי שום בעיה לנסוע לירושלים אם היה משהו מעניין. הרי מה הבעיה לנסוע שעה? כשגרתי בטוקיו לקח לי הרבה יותר משעה לנסוע מהבית למרכז, ועשיתי את זה באופן יומיומי. לא הכל חייב להיות 5 דקות מהבית.

למי שיש רכב זאת אולי לא בעיה

אבל מי שעם תחבורה ציבורית,זה באמת קשה להגיע. אני כרגע משקיעה בדברים שהם הרבה הרבה יותר חשובים לי מרכב. אני חוזרת בשאלה כך שהיה עליי להתחיל הכל מחדש. וגם רציתי לכסות הפסדים כלכליים שנגרמו לי עקב לימודיי הקודמים במוסדות על תיכוניים דתיים מסויימים שלא סיימתי עקב ההתנגדות העזה לריקוד ולדברים נוספים ועוד. . אז פשוט לא החזקתי רכב,כך שאני כל הזמן בעיקר במרכז. אמנם בעתיד בהחלט מתכוונת להחזיק רכב,אך לא בשנים הקרובות. כיום למרות שאני לומדת במוסדות המאפשרים עבודה בצורה טובה,אני משקיעה עתה בדברים הרבה הרבה הרבה יותר חשובים לי מרכב. כך שבאמת להגיע לירושלים זה לוקח לי הרבה מאוד זמן . זה אומר נסיעה עד לאוטובוס לירושלים,נסיעה לירושלים,נסיעה מהתחנה המרכזית עד למקום הקונצרט. ולכל אוטובוס צריך לחכות. כלומר להגיע לקונצרט בירושלים לוקח לי 4 שעות לפחות בנסיעות!

../images/Emo6.gifאגב

סתם בשביל הבדיחה. אם זה לא היה עקרוני בשבילי אז הייתי אומרת לאותם אנשים(השייכים לעברי הדתי) לשלוח לי מונית לכל נסיעה שכזאת. הם רוצים-שהם ישלמו! אני פשוט לא מחזיקה רכב גם בגללם,פשוט היו לי הפסדים כלכליים עקב ההתנגדות לריקוד ועוד. אז אם הם רוצים שהם ישלמו על כל נסיעה ונסיעה שלי לדברים שהם מעוניינים. ובמונית,כי זה לוקח הרבה פחות זמן.

קונצרט קרוב זה תמיד טוב ובעיקר נוח

ובמיוחד עם מדובר בביצוע טוב שעושה סיבובים בארץ. אבל! אם מדובר במשהו חד פעמי של אורח מחו"ל או ש מדובר באמן ישראלי ואין לו העלאות נוספות אני אסע למקום רחוק יותר כמו מרכז או י-ם וזאת בהתחשב שאני נמצאת בבית בצפון ולא בי-ם בעת לימודיי. אני תמיד מנצלת קונצרט כזה לביקור אצל חברים רחוקים,לנצל יום שלם ולא רק על נסיעות. חבל לפספס חד פעמיות של קונצרט מסוים מצד שני ישנם שיקולים אישיים ואילוצים. כל עניין לגופו.

../images/Emo45.gif

אם זה משהו באמת מיוחד אז כן. אבל דברים שניתן ללכת אליהם או דומיהם קרוב לבית בשביל מה לנסוע?

byrdparis

New member
את צודקת

שאם יש כפילויות בקונצרטים שמנוגנים בת"א , חיפה וירושלים ..לא תסעי לעיר שרחוקה ממך שאת יכולה לגשת לקרובה ולראות את אותו הקונצרט . אך השאלה היית כללית . ובכך אני מצטרף לקודמי .. אם הקונצרט מיוחד במינו , חד פעמי או על יום שאני כן אוכל לגשת אליו (מפאת לחץ בעבודה או נתונים אחרים) אני אשקול לצפות ולהאזין לקונצרט במקום מרוחק יותר . ומחזק את עיניין היום השלם שאפשר לעשות מזה .. אם יש זמן כמובן ..ניתן לשלב את הקונצרט בערב עם דברים נוספים באותה הסביבה ..(למזער נזקים
)

למעלה