../images/Emo13.gif../images/Emo213.gif שבת שלום נילי טילי ../images/Emo70.gif
מה שלומך? יקרה ! כן. לקראת שבת נופלת השלווה האטומית. אני נכנס הביתה כמיטב המסורת בת אלפי/מליוני השנים של בני מזל סרטן ויושב לי בביתי - מבצרי. נכתב הרבהולא היית? קודם כל : בואי ונקבל אותך
בחיבוק גדול ממאוד. ויש לנו ציפיות יותר גבוהות. אנחנו - בראשותה של נייה מנהלת הפורום - מעוניינים אף להגדיל בכמה שיותר את מספר חברי הפורום, יש מחשבות ויש פעולות בדרך. וזה כדי שיהיה לכולנו עוד יותר שמח. גמת תשלחי את מכרייך הפרסיים לכאן. מספיק שתספרי להם שבתפוז פורומים יש פורום תרבות פרס. ושתהיה לך שבת נהדרת. פרויז.
וידוי: היה לי היסוס האם לכתוב בפורום בשבת, האם זה נוח או לא,כי יש ביננו אנשים ששומרים ולא רציתי לפגוע ברגשותיהם. אבל עכשיו אני רואה שלא יזרקו עלי נעליים
פרויז, אני עשיתי את זה- שמתי הדיסק של מועין ,פתחתי קובץ עם מילים ששלחת לי והתחלתי לשיר.כיף לא נורמלי!אסור שמישהו ישמע את זה כי קול שלי לא נשמע מקצועי-חחחחחח,אני נשמעת כמו כבש ששוחטים אותו
,אבל גם אני רוצה לשיר! האיש והכובע- נראה לי אנחנו מדברים על שני אנשים שונים,כי הוא ,שאני מכירה שמו אלברט, יש לו שפם(טוב, הוא פרסי אמיתי-איך בלי שפם?) ובאירועים הוא רוקד עם עוד מישהו רידוק עם כובעים.לצערי אין לי מושג מה שם המשפחה שלו, אם תהיה לי הזדמנות לברר אני אגיד לך.
הבהרה שניה : אנחנו, יוצאי פרס מכל הערים והתפוצה הפרסית, שמרנו את המצוות. היינו שומרי הדת. היו לנו בתי כנסת והיו בהם מנייניםקבועים כדרך שגרה. וכמובן : שמרנו את השבת כמו את יתר חגי ומצוות התורה. אלא מה קרה? כשבאנו לישראל, הפילוג הקיצוני שהיה קיים פה בקרב אחינו מתפוצות אשכנז - פגע אף בנו והחליא לצערי הרב גם אותנו. מחלת החצרנות החרדית מחד גיסא, והאתיאיזם מאידך. חבל מאוד!
בפרס, אנחנו, כן הרמנו והורדנו את המפסק של התאורה! כן נסענו בתחבורה הציבורית. ואם היה שם גם מחשב - מן הסתם, כן היינו מפעילים מחשבים. כך גם לגבי מזגנים, תנורי חימום חשמליים וכיו"ב - בל-בד
ואף על פי כן : אנחנו נמשיך את המסורת הייחודית הפרסית המפוארת
../images/Emo63.gif../images/Emo124.gifוהמילים של השיר :
כולל תרגום חופשי לבקשת הקהל :
:
دلم مي خواد به اصفهان برگردم אני (לבי) רוצה שאחזור לאספהן بازم به اون نصف جهان برگردم שוּב אשוּב לאותו חצי עולם. برم اونجا بشينم در كنار زاينده رود אלך לשם אשב, בקצה האגם "זאיינדה רוד" بخونم از ته دل ترانه و شعر و سرود אשיר מעומק לב, ניגון ושיר וזמרה خودم اينجا دلم اونجا همة راز و نيازم اونجا אני עצמי כאן, לבי שם, כל סודותיי ו- نياز של שם.(מזכיר את רי"הל). اي خدا عشق منو يار منو اون گل نازم اونجاست הוי!! אלוהים!!אהבתי וידידתי ואותו פרח רך שלי - שם. چه كنم با چي بگم عقدة دل رو پيش كي خالي كنم מה אעשה? במה אומר? את מרי לבי בפני מי אומר? دردمو با چه زبون به اين اون حالي كنم באיזו לשון אסביר את כאבי למאן דהוא? آسمون گريه كند بر سر جانانه من שמים ידמיעו על יקיריי اشك ريزان شده دلدار در آن خانه من
אהובה מקוננת באותו בית שהיה שלי שם. از غم دوري او همدم پيمانه شدم
כמובן כבר עשיתי העתק-הדבק ושמרתי. לא צריך להוולד באספהאן כדי שהשיר הזה יוציא ממך דמעות .... שמעתי את OMID שר "אספהאן" ,זה היה טוב אבל אין,אין על מועין והקול שלו. תודה , פרויז
תכנסי להודעה של פרויז לפני ההודעה עם תרגום-יש שם קישור "לכל חברי הפורום"-תלחצי על הקישור ואת תראי מין מסך שבתוכו יש שורה עם שם השיר-את צריכה להקליק על השורה הזאת ותוכלי לשמוע.
אלנה היפה ,תודה-בסך הכל הייתי צריכה להכנס כביכול ל"רדיו",שיר מרגש במיוחד שעכשיו ורק עכשיו המילים מובנות -בזכות התרגום של פריוז, האם באותה השיטה אוכל לשמוע את השיר:"גולה סאנגם,,," ?!?שלצלילו אנו מפזזים בחתונות מבלי להבין,, בא לי לשמוע-איך עושים זאת?
../images/Emo79.gif../images/Emo124.gif../images/Emo202.gifשבוע טוב !../images/Emo29.gif../images/Emo29.gif../images/Emo104.gif
עוד משו - משמייח !!! פרויז.
רמקול
דס ! דס! דס ! דס!
دلبر شيرين مهربون يارم بس بيش از اين نده ازارم دلبر شيرين مهربون يارم بس بيش از اين نده ازارم تو ماه منی جون و عمرم نارنين يار رررررر من منتظرم برسه لحظه ی ديدار ررررررر تو ماه منی جون و عمرم نارنين يار رررررر من منتظرم برسه لحظه ی ديدار ررررررر
רמקול
דס ! דס! דס ! דס!
دلبر دلبرم تاج سرم ، فکرت نميره از سرم يار و ياورم همه باورم تنها تويی همسفرم
רמקול
דס ! דס! דס ! דס!
در کلبه ی عشق عشق من باتو شناختم با دستای تو باور دنيامو ساختم کاشکی نمي ديدم تو رو من با دل عاشق آسون به تو و چشمای تو دل نمي باختم والا چی بگم از خوشگليت هر چی بگم بازم کمه تو ناز نگات برق چشات واسه ی خودش يه عالمه دلبر دلبرم تاج سرم فکرت نميره از سرم يار و ياورم همه باورم تنها تويی همسفرم