שמות בחומריו האפלים

האבק

New member
../images/Emo131.gifשמות בחומריו האפלים

אני יודע שזה דיון קצת מוזר, אבל ראיתי אותו בפורום אחר וזה הפך לדיון נורא מעניין והחלטתי לנסות אותו גם פה. בחומריו האפלים, כמו בכל סדרת פנטסיה אחרת, יש הרבה שמות מוזרים ושונים. יש שמות אהובים ושמות שנואים - מסיבות כאלה ואחרות, רלוונטיות יותר או פחות. אז איזה שמות אתם אוהבים בח'ומריו' ואיזה שמות אתם שונאים? אני למשל, נורא אוהב את השם ליירה (כמה מקורי) – השם מתגלגל על הלשון ופשוט נשמע טוב ומתוחכם. לעומת זאת אני שונא את השם ויל ונורא הצטערתי שככה קוראים לדמות הראשית בסדרה (למרות כל הקטע של WILL=רצון חופשי). זה נשמע שם פשוט לעומת שמות אחרים בטרילוגייה. שמות נוספים שנורא אהבתי הם לורד בוריאל, מריסה קולטר והלורד עזריאל. בקשר לעזריאל – כמו בטח לרובכם זה העלה לו אסוציאציות למגדלי עזריאלי, אבל כשממשיכים לקרוא את הסדרה מגלים עד כמה השם הזה חזק. אבל יכול להיות שזה קרה אחרי שהכרנו את הדמות. אז האם יש לכם העדפות לשמות מסויימים בחומריו האפלים - עם סיבה או בלי סיבה? מהם השמות האהובים עליכם ביותר? מדוע?

Fairywitch

New member
מאוחר מדי מכדי לחשוב על סיבות-

אבל אני יכולה לחשוב על כמה שמות שאהבתי, ככה, בשליפה... ליירה, כמובן, בעיקר כי הצליל פשוט יפה. סרפינה פקלה, כנ"ל. שם אקזוטי משהו. השמות של רוב הדמונים תמיד נורא מיוחדים, ואני תוהה מה מקורם- פנטליימון, קירג'אווה, סטלמריה... ואחרים שלא עולים כרגע על דעתי. פארדר קוראם- הוא האבא של כל הסוענים, אז אהבתי את זה שלשם שלו יש צליל שמזכיר את המילה FATHER. מסכימה איתך שוויל זה שם סתמי למדי, וגם מרי. אגב- מעניין שהיא נושאת את השם של הבתולה הקדושה, אבל היא זו שממלאת את תפקיד הנחש... לא במקרה, אני בטוחה.

האבק

New member
פארדר קוראם - ../images/Emo45.gif

עוד שם של דמון שממש, אבל ממש אהבתי - סאיאן קוטור. הדמון של סטניסלאוס גרומן.

יש עוד מרי בנצרות...

וזו מרי המגדלית. שכל אחת יבין מה שהוא רוצה מהפסקה הבאה (מתוך הערך בוויקפדיה): תאוריות ותפיסות מודרניות מייחסות לה קשרים רומנטיים עם ישו עצמו. יחסיה הקרובים של מרים המגדלית עם ישו מודגשים ב"הבשורה על פי פיליפוס", שם היא מתוארת כאחת מתוך ה"שלוש שצעדו תמיד בחברתו של אדוננו: מרים אמו, אחותו והמגדלית, זו הנקראת בת־לוויתו. אחותו ואמו ובת־לוויתו היו כולן מרים. ובת־לוויתו של המושיע היא מרים המגדלית". המילה היוונית koinonos, המשמשת לתיאור המילה מרים, אמנם מתרגמת לעיתים כ"בת־לוויה", אך תרגום מדויק יותר יהיה "שותפה" או "בת זוג", אישה שעימה מקיים אדם יחסי מין. שני עמודים לאחר מכן יש פסקה נוספת המדגישה את הדימוי המיני של היחסים: "אך ישוע אהב אותה יותר מכל תלמידיו ונשק לה תדיר על [פיה]. שאר תלמידיו נעלבו מאוד וביטאו את מורת רוחם. הם שאלו אותו, "מדוע אתה אוהב אותה יותר מאתנו?" והמושיע ענה להם, "מנין לכם שלא אוהב אתכם כשם ש[אוהב] אותה?" יש אפילו מאמינים שלישו הייתה בת ממרים המגדלית. בסדרת האנימה "כרונו כרוסייד" דמות זו מופיעה בהקשר מעניין נוסף: תחילת
בסדרה זו מריה המגדלית מוכרת את נשמתה לכרונוס- נציג השטן. סוף

המשך...

אפילו האל לפי מספר דעות חטא בחטא הבשרים. אם כך, ואם נחשוב לרגע על מרים המגדלית, הקשר האמיתי בין ווויל ללירה הוא קשר כה עמוק שהוא מבוטא על ידי... לא פחות מהמאהבת של האל! אז מה הכנסיה מטיפה על התנזרות וחטא קדמון?

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifיפה../images/Emo9.gif

מריה מגדלנה
(זכרונות מצופן דה-וינצ'י צפים ועולים...)

Fairywitch

New member
מטטרון- השם הזה מופיע בהקשר ממש

דומה בספר שהמלצתי לך עליו- "בשורות טובות". שם זה משהו כמו יישות שמייצגת את אלוהים.

Fairywitch

New member
אה, וזה לא אומר שאהבתי את השם,

פשוט נזכרתי בזה פתאום. אולי יש לכינוי הזה מקור מיתולוגי קדום?

בוודאי.

מטטרון הוא מלאך אשר מתפקד באנג'לולוגיה היהודית כבעל תפקיד מרכזי. "בראש פמליית מלאכי עליון עומד המלאך מ-ט-ט-ר-ו-ן (אשר נתנו לו שבעים שמות) והוא דמות העל הקרובה ביותר לאלוהות, ע"פ ספר תיקוני הזוהר דמותו כדמות מראה האדם שראה יחזקאל בחזונו אשר דמותו יושבת בתוך כיסא המרכבה ומכונה "אדם הקטן". " מתוך "וויקפדיה" בערך "מלאך".

האבק

New member
תודה ../images/Emo2.gif

אגב ראיתם שמוזכר שהוא יושב בתוך ה"מרכבה"? זהו שם נוסף ל"הר המעונן" בחומריו האפלים. נחמד..

מטטרון הוא הקול של אלוהים

אני לא יודעת אם זה כך על פי המסורת היהודית, אבל על פי הנוצרית זה כן. מופיע גם בסרטו של קווין סמית "דוגמה" (עם אלן ריקמן (זה שמשחק את סנייפ) בתור מטטרון. מוזר לראות אותו בתפקיד ה"טוב").

Fairywitch

New member
בספר הוא לא בדיוק הקול של אלוהים-

מובהר שם שהוא ישות בפני עצמו שמשמש כקול/דובר של אלוהים. לא ראיתי את הסרט, אבל אלן הוא שחקן מעולה

כן, גם בסרט זה ככה.

מטטרון הוא ישות נפרדת מאלוהים, אבל הדברים שהוא אומר, הם בעצם הדברים שאלוהים רוצה להגיד ולא יכול (כי מי ששומע את הקול של אלוהים - מתפוצץ. שזה בדיוק ההיפך מבמסורת היהודית - שבה אי אפשר לראות את אלוהים, אבל לשמוע אותו אפשר, כמו בסנה הבוער). תראי את הסרט. הוא מצחיק ביותר, וגם בו יש רמיזה לצאצאים של ישו, שלא לדבר על מט דיימון ובן אפלק, הכוכבים הקבועים של קווין סמית.

skaramoosh

New member
נצל"ש

משהו מוזר שחשבתי עליו... למה שם המשפחה של ליירה הוא בלקאווה אם לאבא שלה קראו לורד עזריאל? מאיפה בא השם הזה בכלל?

אקס93

New member
ומה השם הפרטי שלו

בקשר לבקלוואה אני חושב שהוא המציא אותו כדי שלא יחשבו שהוא אבא שלי או משהו

skaramoosh

New member
אבל..

לורד עזריאל היה אמור להיות אח של אבא שלה. וזה אומר שלשניהם יש את אותו שם משפחה.

skaramoosh

New member
קוראים לו לורד עזריאל עם השם הפרטי?

מוזר
כשאומרים לורד תמיד מתכוונים לשם משפחה אבל.. נו שיעשו מה שבא להם|רחמים|

למעלה