שמות בחומריו האפלים

שמות שאני אוהבת -

ליירה בלאקווה - שם שמתגלגל כל כך יפה על הלשון, ועם משמעות נעימה וזורמת.
יוריק בירקנסון - שם מאוד נורדי. מתאים מאוד לדוב קוטב. כשהילד שלי היה קטן (ולא שעכשיו הוא כל כך גדול), הוא קיבל מתנה בובת דוב קוטב. כמובן שקראתי לו "יוריק" וכך הוא מכנה אותו עד היום.
פנטלמון - גם הוא שם שמתגלגל על הלשון, ואני אוהבת את הניגוד בין השם הארוך והאצילי, לבין החיה הקטנה, והלפעמים פחדנית.
לורד עזריאל - שם עוצמתי ביותר, עם משמעות: האם הוא עוזר לאל? מבקש ממנו עזרה? הרי בסופו של דבר הוא נלחם בו. אני גם אוהבת את הניגוד בין האצילות של שמו ודמותו לבין החנניוּת של "עזריאל וגבריאל צמד חמד" מ"חגיגה בסנוקר", שזו היתה האסוציאציה הראשונה שלי למקרא שמו. יש עוד שמות מיוחדים ומעניינים, אבל אלה האהובים עלי. באתר "הארי פוטר לקסיקון" יש מדור שנקרא "what's in a name", והוא מסביר את כל מאות השמות המיוחדים שבספר, כולל הקשרים למיתולוגיות השונות, לאגדות ולמעשיות.

האבק

New member
בקשר לעזריאל

את חושבת שפולמן חשב על הקטע עם "עוזר לאל"? הוא הזכיר עוד מילה בעברית בסדרה - "בני אלים" (Bene Elim), שם נוסף למלאכים.

נראה לי שכן.

אבל גם אם לא, לא אכפת לי. אני חשבתי, וזה מה שחשוב (כלומר, האסוציאציות שמתעוררות אצלי בזמן הקריאה שלי זה מה שחשוב לי).

Fairywitch

New member
אבל עזריאל היה נגד הכנסיה בספר, לא?

אז כאילו בהפוך-על-הפוך?

האבק

New member
מתאים לפולמן, לא?

כמו שהסמל של נושא הסכין דומה לדרך שבה ישו היה עושה עם היד (נו, כמו שהראו כמה דיונים למטה
)

הלדין

New member
לגבי שמו של הלורד,

עזריאל הוא מלאך המוות במיתולוגיה הנוצרית.

Inbal dot com

New member
נזכרתי במשהו כרגע...../images/Emo168.gif

לא מזמן קראתי את הספר "ההיסטוריונית", ופנטלימון היה מזוכר שם כשם של כנסייה. ת'אמת שזה די הגיוני, אם פירוש השם שלו הוא "מלא רחמים"...

Inbal dot com

New member
אמ...../images/Emo168.gif

כמעט כל הספר הוא מכתבים, או סיפורים שהאבא מספר לבת. יש מתח בסיפור, פשוט אתה יודע שלא יקרה כלום לאבא למשל, כי הוא מספר לבת את הסיפור... יש יחסית מעט קטעים שקורים "בזמן אמת". ולמרות זאת, העלילה של הספר טובה מאוד. מבחינת העלילה אני חושבת שהספר טוב. אז בקיצור, תקרא את הספר, הוא נחמד, במיוחד אם קראת את דרקולה.

Fairywitch

New member
אמרו לי שהוא מרוח מדי../images/Emo4.gif

אז לא קניתי, אבל הזמנתי מהספריה, כי הוא בכ"ז נשמע מעניין. ותקרא כבר את "בשורות טובות"! לא תתחרט

למעלה