מבחן לסופ"ש

חן M

New member
../images/Emo132.gifמבחן לסופ"ש

דדליפט,אילו סוגי דדליפט אתם מכירים?נתחו קניזיולוגית את הואריאציות השונות שמניתם. האם דדליפט הוא תרגיל מומלץ? אילו סכנות יש בתרגיל זה? למי הוא אינו מתאים? למי הוא כן מתאים?
מהם ההבדלים בתרגילי משיכה[אחיזה רחבה] לבין תרגילי חתירה[אחיזה צרה] מבחינת: רכיבים,מנח הסקפולות בתחילת התנועה,שרירים בסקפולות שיצטרכו לפעול יותר,פעילות שרירים מייצבים,?
אילו תפקידים תנועתיים וייצוביים יש לזוקפי הגב?האם חשוב לאמן את זוקפי הגב?מדוע?
מה ההבדל בין סיב סנסורי למוטורי?

יעל81

New member
תשובות חלקיות

דדליפט - לא למדתי את התרגיל, לא מבצעת אותו ולא מלמדת אותו. יודעת שיש עם רגליים ישרות (סטיף) ועם ברכיים כפופות, שעובד חזק על הגלוטאוס, המסטרינגס וזוקפי הגב. כמו כן, נחשה לתרגיל בעל פוטנציאל פציעה גדול. ההבדלים בין תרגילי משיכה לחתירה: *רכיבים - בתרגילי משיכה קיים רכיב מפרק לאורך התרגיל כולו (חחח יואל שאל אותי פעם והיה מאד מאוכזב שעניתי תוך שנייה בדיוק). בתרגילי חתירה - רכיב מסובב על עמוד השדרה. * ברמת העיקרון בביצוע נכון ומדויק הסקפולות יהיו במקומן הנייטרלי בתחילת התרגיל... אבל בהנחה שאנחנו לא נאציים בדיוק - בתרגילי משיכה הסקפולות יהיו מורמות, ובתרגילי חתירה מסובבות לטרלית ומורחקות (מחליקות לצדדים על כלוב הצלעות). * לכן, בתרגילי משיכה יעבוד חזק הטרפז התחתון בהורדת השכמות.יש לציין שבניתוח התנועתי שלמדתי, עבודת השרירים במפרק השכ"ב מתוארת כ- טרפז אמצעי ומעויינים. בתרגילי חתירה יעבדו יותר הטרפז האמצעי והמעויינים על קרוב השכמות. *שרירים מייצבים - אני מתייחסת לצייצבים בעמוד השדרה, כן?! במשיכות יעבדו שרירי הבטן לאורך רוב התרגיל. בחלק האחרון ישתתפו גם זוקפי הגב, אל מול הנטייה למשוך עם הגב את המוט עד הסוף. בחתירות עובדים זוקפי הגב מאד מאד חזק. תפקידים תנועתיים של זוקפי הגב - פשיטת גו לכל אורכו (זה בערך מהסקרום עד הגולגולת. כלומר, גם התבוננות בכוכבים מפעילה זוקפי גב. כמו כן, רוטציות למיניהן של הגב. ייצוביים - לשמור על גופנו זקוף, ועל הלורדוזות והקיפוזות הטבעיות של עמוד השדרה ללא הפעלת שרירים לא נחוצים, למנוע מתח שרירי מיותר. כמובן שחשוב לאמן אותם, כמו כל שריר אחר בגוף. חשוב לאמן את הזוקפים כדי שיתמכו בתפקוד היומיומי, יחזיקו את הגוף יציב, ללא היפרים למיניהם, וימנעו כאבי גב. כמובן שחשוב מול זה לעבוד על הבטן לאיזון. סיב סנסורי - תחושתי, מעביר תחושות. סיב מוטורי - סיב מניע, מזיז. נגמר לי הכוח!

Spiritualized

New member
פשששש...

אמרתי לך כבר שאני אוהב ת'תשובות שלך? אוסיף רק מעט: בתרגילי משיכה חשוב מאוד שהסקפולות בתחילת התרגיל לא יהיו מורמות - כלומר, כן להיות נאצים

יעל81

New member
תודה, מפנה את תשומת ליבך לרישא

"בביצוע נכון ומדויק הסקפולות יהיו במקומן הנייטרלי בתחילת התרגיל". אני לא רק נאצית, גם יקית

חן M

New member
../images/Emo13.gif

תשובות יפות, אוסיף מעט... בתרגילים ניתן גם לא לתת לסקפולות להיכנס בעמדת המוצא למצב של "הרחקת כתפיים מהאוזניים",אפשר להתחיל מכתפיים ושכמות מורמות,"להרחיק כתפיים מהאוזניים" ואז להתחיל את התנועה של המשיכה+המשך של "הרחקת כתפיים מהאוזניים".

יעל81

New member
ההנחיה הזאת טובה במיוחד

למי שלא מבין איך לשמור על השכמות במקום. כמו השאיבה של הרחב בטני (מצב חום, מצב ירוק, מצב כחול, מצב כתום...)

יעל81

New member
אז ככה

ההנחה - החזקה נכונה של הרחב בטני מסייעת למראה אסתטי, הצרת היקפים, יציבה נכונה ומניעת כאבי גב. ההמחשה - תאור מצבים של הרחב בטני לפי צבעים (בשרטוט). משוחרר לחלוטין - חום, אסוף מעט - ירוק, אסוף מאד - כתום, וכן הלאה. ההנחיה - הרבה פעמים כשנבקש מאנשים "לאסוף את הבטן" הם לא ידעו איך לכווץ את הרחב בטני, ולכן במקום זה יכנסו ל- PPT, ישאבו את הישר בטני ויתקפלו, ועוד כל מיני "רמאויות". אז מה עושים? שמים את האצבע שלנו על הנוקודה הכי בולטת מתחת לפופיק, ומבקשים מהם לדחוף אותה בעזרת הבטן. אז נבקש מהם לשאוב את הרחב בטני למצב הרצוי. בוקר טוב

Spiritualized

New member
בוקר צח../images/Emo13.gif

לא הבנתי אם כך למה לא פשוט לומר למתאמן לאסוף את הבטן מעט,בינוני או הרבה... במה בדיוק הצבעים עוזרים? חשבתי שיש משמעות לכל צבע...או שלפחות זה עוזר איכשהו לטכניקה של איסוף הבטן...

יעל81

New member
כשמציירים את הגוף מפרופיל

זה עוזר להבין את ההבדל בין המצבים.

Spiritualized

New member
חחח

כשאני מצייר גוף של בנאדם בפרופיל זה נראה בערך כמו צילום רנטגן של קליביקולה מרוסקת...

חן M

New member
המתאמן אינו

יודע לשלוט בשרירים העמוקים[רצפת אגן,בטן,זוקפי,גב]. צריך להקנות לו בהדרגתיות את היכולת לשליטה בשרירים אילו במינון ובתזמון.

חן M

New member
../images/Emo6.gif

אצלנו זה היה: כרס מייג'ור,כרס מיינור,מצב 1,מצב 2,מצב 3.

MidNight Flame

New member
דדליפטים :

דדליפט רגיל, סטרייט לג דדליפט, סטיף לג דדליפט, סומו דדליפט (מספיק?), לנתח? לא רוצה... הכל אותם שרירים כשמה שמשתנה זה השריר בו מתרכז עיקר המאמץ. אם התרגיל מומלץ? בעיני מאוד, זו תנועה טבעית שאנחנו מבצעים כל יום די הרבה פעמים כמעט כמו סקווט איזה סכנות יש? אינספור, בוא נראה : בריחה או פריצת דיסק, הפלה של המוט על הרגליים גם יכולה להיות מסוכנת משו ואלה העיקריים יש דרך ברורה מאוד איך ליצור "בלוק" ע"מ להתגונן בתרגיל הזה, מדובר על : 1) בטן בפנים ע"מ להעלות את הלחץ התוך בטני 2) גב ישר 3) יש אפשרות במשקלים גבוהים לנעול את הנשימה בזמן הירידה והעליה עד מצב עמידה בו נושמים (סכנה של ווהלסלבה) 4) אצל בנות יותר מאצל בנים אבל שרירי הPC (סוגרים) צריך להיות במצב "איפוק" למי מתאים? בעיני כמעט לכולם, כל בנאדם בריא שמעוניין לעבוד על שרירי הגב+רגליים יכול לנצל את הדלליפט הרגיל. כמובן לא למתאמן מתחיל ובהחלט הייתי מתחיל בספסל רומי או בזקיפות גב פשוטות בשכיבה על הבטן בחודשים הראשונים עם המתאמן. למי לא מתאים וחובה לציין במיוחד - לאנשים בעלי לחץ דם גבוה / נטיה להתעלף מהסיבה הפשוטה שהתרגיל הזה מקפיץ את הדופק לשמים!

Spiritualized

New member
חלוקים אנחנו מייקי

בוא נתווכח קצת בתרבותיות... 1)מתי בפעם האחרונה ביצעת באופן טבעי לצרכי היומיום תנועה שדומה לדדליפט? 2)יש סכנות נוספות: עומס יתר על ההמסטרינג שיוביל מהר מאוד לטריגר פוינטס, עומס יתר על זוקפי הגו ועל הפציה שבין הגלוטאוס לקוואדראטוס(שכחתי את שמה לפתע) 3)אני באופן עקרוני חושב שהתרגיל לא מומלץ למעט באמת מתאמנים מנוסים וכשרוניים - אני יכול להוכיח לך וכל מי שחושב שהוא עושה דדליפט ולא עושה לעצמו נזק (שוב, למעט כשרוניים ומבורכים גנטית) שהתרגיל הזה יוצר עומסים מטורפים על הפציה של הגב התחתון וכמעט תמיד באופן לא סימטרי(לא צריך להיות מסג'יסט מנוסה כדי לחוש את המתח ברקמה) 4)בקשר לשרירי הPC - סחטין על המודעות לקיומם קודם כל (לא הרבה יודעים) - אבל שאלה....כתבת "סוגרים" - זה השם העברי לשרירי הPC?אם כן - איפה נתקלת במושג הזה? שבת שלום

MidNight Flame

New member
הוו מוי כייף ../images/Emo13.gif

תנועה שדומה לדדליפט? המון! ירידה כדי להרים משו מהרצפה... לרוב עם יד אחת, משתדל בלי רוטציה בעמוד השידרה. יותר מזה! אנשים בלי מודעות עושים את זה נטו מהגב ממש כמו סטיף לג דדליפט. עומס על ההמסטרינגס? מעולם לא נתקלתי בעיה. ושו הדה פציה? איליו פסואס? אליו התכוונת? לגבי הPC "סוגרים" זה לא מונח עברי, פשוט, שרירי הPC נשלטים בדיוק כמו איפוק לפיפי ולכן הגדרתי את זה כאיפוק בסוגרים
(חוסר סימטריה בזוקפי גב? דורש בדיקה) שבת שלום

MidNight Flame

New member
אגב, תשועשע עמוקות אם תדע...

איפה שמעתי לראשונה על שרירי הPC ותסלח לי אם לא אספר על דפי הפורום איפה

Spiritualized

New member
מוי מוי כייף../images/Emo13.gif

אני לא מצליח לראות איך אתה מרים משהו מהרצפה בתנועת דדליפט באופן טבעי...לי אישית התנועה של דדליפט(מכל הסוגים) לא מוכרת בכלל מהחיים האמיתיים ומ"בנק התנועות" שלי בכלל... עומס על ההמסטרינג - לא נתקלת בבעיה כי מכיוון שאתה לא נוגע ברקמות של המסטרינגים כל היום אתה תתקל בבעיה רק כשהמתאמן יצבור מספיק נזק בשביל לייצר איזה קרע או ספאזם ממש רציני... בקשר לפציה(אגב, טורקולומבר פציה) - כאבי גב תחתון כללים(בכל אזור הגב התחתון) הם לרוב תוצאה של יותר מדי מתח בפציה הנמתחת מצד אחד מהאיליאק קרסט והגלוטאוס ומצב שני מהזוקפים ומהאחז של הקוואדראטוס. עדיין לא מצאתי את ההסבר המדוייק אבל עומס יתר על הגלוטאוס או ההמסטרינגס(שנוצר ת-מ-י-ד בדדליפט) מותח את הפציה יותר מדי וגורם לכאבי גב תחתון שאי אפשר בחיים להקל עליהם במגע ישיר בגב התחתון... חוסר סימטריה בזוקפי הגו - מאוד מאוד פשוט לראות את זה...תשכיב מטופל שלך על הבטן לפני האימון ופשוט תניח את הידיים על הזוקפים מ2 הצדדים באזור הגב התחתון. שקע קצת פנימה עם כף היד ס2 הצדדים ותרגיש את המתח והקשיות בצד אחד בהשוואה לצד שני... לאחר האימון תעשה את הבדיקה שוב ותראה איך אתה מזהה מייד שצד אחד הרבה יותר עמוס וגבוה... בקשר לPC - עזוב...זה לפורום אחר
חג שמייח גזר גזר

למעלה