תשובות חלקיות
דדליפט - לא למדתי את התרגיל, לא מבצעת אותו ולא מלמדת אותו. יודעת שיש עם רגליים ישרות (סטיף) ועם ברכיים כפופות, שעובד חזק על הגלוטאוס, המסטרינגס וזוקפי הגב. כמו כן, נחשה לתרגיל בעל פוטנציאל פציעה גדול. ההבדלים בין תרגילי משיכה לחתירה: *רכיבים - בתרגילי משיכה קיים רכיב מפרק לאורך התרגיל כולו (חחח יואל שאל אותי פעם והיה מאד מאוכזב שעניתי תוך שנייה בדיוק). בתרגילי חתירה - רכיב מסובב על עמוד השדרה. * ברמת העיקרון בביצוע נכון ומדויק הסקפולות יהיו במקומן הנייטרלי בתחילת התרגיל... אבל בהנחה שאנחנו לא נאציים בדיוק - בתרגילי משיכה הסקפולות יהיו מורמות, ובתרגילי חתירה מסובבות לטרלית ומורחקות (מחליקות לצדדים על כלוב הצלעות). * לכן, בתרגילי משיכה יעבוד חזק הטרפז התחתון בהורדת השכמות.יש לציין שבניתוח התנועתי שלמדתי, עבודת השרירים במפרק השכ"ב מתוארת כ- טרפז אמצעי ומעויינים. בתרגילי חתירה יעבדו יותר הטרפז האמצעי והמעויינים על קרוב השכמות. *שרירים מייצבים - אני מתייחסת לצייצבים בעמוד השדרה, כן?! במשיכות יעבדו שרירי הבטן לאורך רוב התרגיל. בחלק האחרון ישתתפו גם זוקפי הגב, אל מול הנטייה למשוך עם הגב את המוט עד הסוף. בחתירות עובדים זוקפי הגב מאד מאד חזק. תפקידים תנועתיים של זוקפי הגב - פשיטת גו לכל אורכו (זה בערך מהסקרום עד הגולגולת. כלומר, גם התבוננות בכוכבים מפעילה זוקפי גב. כמו כן, רוטציות למיניהן של הגב. ייצוביים - לשמור על גופנו זקוף, ועל הלורדוזות והקיפוזות הטבעיות של עמוד השדרה ללא הפעלת שרירים לא נחוצים, למנוע מתח שרירי מיותר. כמובן שחשוב לאמן אותם, כמו כל שריר אחר בגוף. חשוב לאמן את הזוקפים כדי שיתמכו בתפקוד היומיומי, יחזיקו את הגוף יציב, ללא היפרים למיניהם, וימנעו כאבי גב. כמובן שחשוב מול זה לעבוד על הבטן לאיזון. סיב סנסורי - תחושתי, מעביר תחושות. סיב מוטורי - סיב מניע, מזיז. נגמר לי הכוח!