ערוץ ההיסטוריה

StaffordshirE

New member
איך אתה חושב שתתנהג אם תשב שעות

ותצליח לפרש את הספר המסובך והמסתורי הזה ותגלה שהוא מכיל את סודות היקום (ככה טוענים) ואת מה שעלול להתרחש?

Majestic12

New member
הזוהר...

כל אדם שיושב שעות ושעות ומנסה להתחקות אחר דברים כאלו ואחרים - אין ספק שזה מזיק לו...וזה לא קשור לזוהר. הרעיום שהוא מכיל את סודות היקום, הינו רק ה"טריגר" שמדרבן את החקירה - אבל איש לא הוכיח שיש בזה מזהו אמיתי או נכון. זהו סך הכל ספר מיסטי, חשוב אומנם, שנכתב בימי הביניים בספרד... מתמטיקאים השתגעו והתאבדו, רק מפני שלא מצאו תשובה לתיאורמה של פרמה (שהוכחה ב- 1993, לאחר 400 !!!! שנים). מוסיקאים השתגעו והתאבדו, רק מפני שלא הצליחו לכתוב את המוסיקה שהיתה בראשם. ואני ממליץ לכולם לקרוא את "דון קיחוטה" של סרוואנטס, כדי להבין מה קורה כשמישהו מפתח אובססיביות למשהו. השיגעון טמון בכולם, והוא נובע מהתמכרות אובססיבית למשהו, ולא בגלל שאותו משהו מזיק ביסודו...

gozlan8

New member
חהחהחה../images/Emo68.gif

ובאותה הרוח - אחריו, את הרפתקאות הברון מיכנהאוזן....

עזבו את הזוהר... שמעתם על...

ספר היצירה? אחרי שקראתי איזה ספר קבלה שאמא שלי פעם קנתה, ובו היה כתוב קצת על סיפור הגולם מפראג וספר היצירה הוזכר שם, חקרתי קצת את הנושא. ולמי שלא מכיר את סיפור הגולם, הנה הסבר. בכל אופן, מסתבר שהספר הזה הוא ספר חשוב בקבלה היהודית, אבל לא הרבה אנשים מסוגלים להבין אותו כי הוא כתוב בשפה קשה ולא ברורה שרק מקובלים מבינים. הספר הזה הוא ספר קצר שמכיל נוסחאות מיסטיות קבליות לשליטה ברוח וחומר... כך שזה אומר שאפשר ליצור 'יש' מ'אין' ולהפיח חיים בחומר, וזאת לפי הקבלה היהודית! בקיצור- מה שאני אומרת הוא שאם "הזוהר" שיגע אנשים, תארו לעצמכם מה יקרה לאנשים שינסו להיכנס לתחום הזה של הקבלה והיצירה...

Gilliana

New member
כמו שחנן אמר...

לא "הזוהר" וגם לא "היצירה" שיגעו אנשים - זהו מיתוס. יש אמנם אנשים שלא מובנים נפשית לעסוק בתחומים הללו (וגם בעוד הרבה תחומים אחרים) באופן מעמיק, יש אנשים שסובלים מחוסר יציבות נפשית ועיסוק בנושאים "כבדים" שכאלה מערער את יציבותם עוד יותר אבל מכאן ועד לטעון שהספרים הללו משגעים אנשים? קצת נסחפו הייתי אומרת...

לא חושבת שנסחפנו...

שמעתי מספיק סיפורים על אנשים שחזרו בתשובה אחרי שקראו את הזוהר והחזירו איתם את כל המשפחה שלהם בתשובה וממש כפו על עצמם אורח חיים דתי ושמרני של ממש, ולדעתי זו לא בחירה של דרך חיים. זו הענשה עצמית מכוונת.

Gilliana

New member
אההה, לא אמרתי שלא

מכירה לא מעט כאלו שעשו זאת גם מבלי לקרוא את ספר הזהר. אני יודעת שיש מצב שמאד יכעסו על מה שאני עומדת לומר - אבל אנשים כאלו הם בד"כ אנשים חלשי אופי, אולי אפילו כאלו שסובלים מחוסר יציבות נפשית, לעיתים קרובות אנשים שמחפשים מפלט בדת לאחר שחוו זעזועים אישיים קשים כגון התנסות בסמים וכדומה. אני לא בטוחה שמדובר בהענשה עצמית מכוונת 0 אני דווקא סבורה שמדובר בבריחה.

לא בטוחה לגבי זה... בכל אופן...

בכל אופן זו לא היתה הנקודה. ואנחנו לא יודעים אם מה שכתוב באותו ספר יצירה אכן נכון ואפשר לשלוט ברוח וחומר... זה כמו מאגיה וגואטיה, ומי שנכנס לתחומים האלה לא בהכרח משתגע בגלל אי בשלות או אי הבנה או אופי חלש. הכרתי מישהו באופן אישי שנהג לעסוק בגואטיה (תורת שיעבוד של שדים) עד שזה הגיע למצב שהוא ראה חזיונות ולטענתו אפילו חזה ביצור לא אנושי שנורא הפחיד אותו. הוא נכנס ללחצים, ופיתח ממש היסטריה מלהישאר לבד בבית או בחדר, והוא נאלץ לפנות לטיפול פסיכיאטרי. שמעתי מידיד משותף שהיום הוא מאושפז במחלקה סגורה. כך שאני לא מאמינה שאותם אנשים השתגעו בגלל שהם חלשי אופי כמו שכתבת. יש דברים שפשוט לא צריך לעסוק בהם, ו"הזוהר" לדעתי הוא אחד מהם.

Majestic12

New member
ירדן...ירדן...ירדן...לאט לאט ../images/Emo13.gif

1. פרפרים הם מדהימים...הפחד הוא פסיכולוגי...אפשר לצאת מזה
2. הצופן התנכי אין בו כלום. זה עובד גם עם מחזות של שייקספיר ועם ספרים אחרים, כמו "מלחמה ושלום" של טולסטוי... 3. "ריפוי עם חוצנים" = נוכלים !!! חבל על הזמן, ובעיקר על הכסף! 4. את הזוהר מלמדים באוניברסיטה, וכל אחד יכול לקנות ולעיין בזוהר. נא להפסיק ולהתייחס לכל מיני אמונות טפלות ושטויות על גיל 40 וכאלו. הזוהר נכתב ע"י דה-לאון (ולא - לא ע"י שמעון בר יוחאי) והוא ספר מיסטי - ומאד מאד מעניין, למרות שאני איני מיסטיקן ואיני מאמין במיסטיקה. אין שום צורך לפחד מספרים ומכל מיני הפחדות - מותר לקרוא כל ספר שנכתב, לטוב ולרע (כן - מותר לקרוא את הזוהר; את הברית החדשה; את הקוראן; את הספרים החיצוניים של התנך; את "מיין קאמף" של היטלר; את הספר הירוק של קד'אפי ואת השטויות של הראלים). מותר לקרוא ולהחליט לבד - לא צריך אף אחד שיגיד לכם מה לקרוא ומה לא!

ירדן121

New member
נראה אותך פוחד מפרפרים !

טחחחחח אני יודעת שזה מפגר אבל אין מה לעשות! אתם באמת רציניים בקשר לזה שמרפאים בחייזרים זה סתם בולשיט? ותודה ,עזרתם לי להבין עוד כמה דברים.. |4u|

Gilliana

New member
רציניים לגמרי

תנסי לבחון את הדברים גם בעיני ההגיון שלך, ותגיעי בעצמך למסקנות הנדרשות. בכלל, צריך לקחת את כל נושא החייזרים בפרופורציות - כמו שאמרתי לא מזמן למישהו, לפחות ב-80% מתצפיות העבמי"ם מדובר בתופעות טבע או כלי טייס ארציים. ברגע שמנסים לשייך כל פיפס לעבמי"ם ו/או חייזרים גורמים רק נזק לתדמית של התחום.

חפY

New member
אני מתחיל לחשוב ש...

אולי לא כל-כך סביר שחוצנים אי פעם ביקרו או נחתו על פני כדור הארץ. מטוסים סודיים, "אורורה"... אולי, אחרי הכל, חוצנים זה בסה"כ פנטזיה שאנחנו מקווים שנמשיך ונחלום. וחבל שכך.

Gilliana

New member
ממש לא נכון!

ואם הבנת ממני אי פעם משהו דומה, הרי שזו טעות גמורה. אני רק אומרת - קחו את הדברים בפרופורציה, אל תקצינו לשום כוון, בדקו כל מקרה לגופו תוך בדיקתו בעיניים אובייקטיביות וללא משוא פנים - קחו בחשבון כל אפשרות, תהיו מדענים.

כריסטין

New member
אני לא מסכימה איתכם ../images/Emo18.gif

מה זה השטויות האלו! הפכתם להיות חבורה של סקפטים ?! Gillliana היקרה עם כל הכבוד את גורמת כאן לאנשים לפקפק בנושא העב"מים עם ההסברים שלך על מטוס אורורה שמורורה ושלכל פיפס בשמיים יש הסבר של כלי טייס ארצי , זה פשוט לא לעניין , לא בדקת אישית מהו כל אור בשמיים וכל ההסברים שלך גורם למעשה לאנשים לשנות את דעתם בנושא וחבל . בתור קהילה של פורום עב"מים הפכתם את הפורום לסקפטי שמתנגד לעב"מים ולא להפך .

Gilliana

New member
מה???

אני פשוט בהלם. אם זה הרושם שקיבלת - חבל מאד משום שזה ממש לא כך! כנראה שאת קוראת את ההודעות שלי באופן סלקטיבי. למשל - האם שמת לב שציינתי שקיימת אפשרות שהאורורה מבוססת טכנולוגיה חוצנית? כל מה שאני אומרת הוא שצריך לשמור על פרופורציות - הצבעה על כל אור בשמיים כעל עב"ם היא היא זו שגורמת את הנזק לתחום ולא ההיפך. ראי תגובתי ל-חפY ותביני בדיוק על מה אני מדברת. ואגב - סקפטיות זו תכונה מאד חשובה שבלעדיה לא ניתן להיות חוקר ומדען אמיתי, קחי גם את זה בחשבון והכל כמובן ברוח טובה ולמען קידום המטרה שכולנו מעוניינים לקדם.

כריסטין

New member
המטוס אורורה

מאיפה הבטחון שאכן קיים מטוס כזה? נכון שיש מטוסי ריגול זה לא חדש אבל "אורורה" נחשב למיתוס אין שום עובדה בשטח שאכן מטוס כזה קיים .

למעלה