שרשור הודעות

astronomi

New member
תחרות "הפיתה המזמרת" - חידה אחרונה!

לפני שישה שבועות בדיוק, פורסמו להם כאן חוקי תחרות "הפיתה המזמרת" - תחרות זיהוי ששת הפסקולים החמקמקים המתחבאים להם בשיר האלמותי "היקום בפיתה". כבר שישה שבועות שאנשים מקשיבים להם לשיר שוב ושוב (נו, מי כבר יודע אותו בעל פה?), פותרים חידות ותוהים ארוכות... ועכשיו, עכשיו הגיע הרגע המכריע. עכשיו, אחרי שתקראו (ותפתרו) את החידה האחרונה (האחרונה!), תוכלו לשלוח את הפתרונות שלכם ל - [email protected], וביום שלישי הבא כולנו נדע מי הוא הטוב ביותר, החכם ביותר, פותר החידות בעל השמיעה המוסיקלית החדה ביותר - מי הוא המנצח בתחרות הפיתה המזמרת לשנת 2001! (טוב, אז אני קצת עמוסה בפאתוס היום. הי, נסו להבין אותי - ראיתי את שר הטבעות רק אתמול!) והנה היא, גבירותי ורבותי, חידה מספר 6... מוסיקה היא כבר מעבר לשפה בין-לאומית. בהצלחה, ולא לשכוח - פתרונות יתקבלו עד יום שבת, ה- 29 לדצמבר! יתקבלו גם פתרונות חלקיים - הזוכה יהיה זה שזיהה נכונה כמה שיותר פסקולים חמקמקים מהשישה.

גרומיט

New member
בחירת הסיפור הטוב של השנה

נותר רק עוד שבוע לבחירת סיפור המד"ב והפנטסיה המתורגם הטוב של השנה ב"בלי פאניקה". מי שטרם הצביעו, מתבקשים לעשות זאת מהר ככל הניתן.

גרומיט

New member
הרבה יותר טוב ממילקי

זוכים בזכות הגדולה להוכיח לי שאני לא קורע את התחת שלי על תרגומים והשגת זכויות רק להנאתי הפרטית, אלא שעוד אנשים נהנים מזה ושכדאי לי להמשיך בפרוייקט עוד שנה.

preacher

New member
הזכרת נשכחות...

שכחתי מהבחירות לועד הסטודנטים עד שאמרת את זה עכשיו. מנהג יפה... אולי נציע את זה לאגודה?

kehila

New member
ספרים בחינם! - לגילאי 18 ומעלה! כתב

ספרים בחינם! - לגילאי 18 ומעלה! כתבו אלי ואשלח לכם את הקטלוג בemail . [email protected]

בקשר לסקר האומלל-

ניגשתי אליו שמחה- "הוריי! סקר התייחסות לנשים בפנטסיה!", והתאכזבתי. מי ששם אותו (מי מנהל את הפורום, תנו לי לשאול...) עשית שם סלט שלם! ערבבת בין הנשים הכותבות, והנשים הגיבורות. זה לא נחמד להשוות בין הנשים בספר, אם צריכות להיות... אישית, אני רואה שתי צורות בכתיבה: הראשונה, היא שהאנשים שמכניסים נשים כגיבורות ראשיות בסיפור עושים זאת משום השוביניסטיות... להראות שהם לא שוביניסטים, אבל בדרך, מה שדורש התייחסות מיוחדת לנשים בסיפור, גורם לכך. כמובן, שזה אחד מהחינוך השוביניסטי שאני קיבלתי בתור ילדה, מכל המילים שתמיד אמרו לי, ושאמרו לילדים אחרים בגן ובבית-הספר, ש"לא מרביצים לבנות", "למה שנאמין לך? את בת!" (נתקלתי בזה כשהייתי בכיתה א´, ב´.) "בנות לא משחקות בבובות של גיבורים!" (יה, רייט. מודה, שיחקתי בברביות, אבל העדפתי את המשחקים עם הפעילות הגופנית יותר, או מה שהיה עם מחשבה.) ותמיד, היו הערות כאלה, וזה פגע. היום, כשאחרתי לביה"ס (כרגיל...), שני בנים באו אלי, והתחילו להציק לי. תפסתי בזרוע של אחד מהם, ושרטתי אותו בעצבנות. הוא הלך, ממלמל משהו על זה שאני לא בת.
זאת היתה המחמאה הכי גדולה שקיבלתי אי פעם! אישית, אני מעדיפה בגדים נוחים שנותנים לי לזוז בקלות, מאשר הבגדים המעצבנים שחונקים לי את הנשמה, ונעלי העקב (נסחפתי קצת, אבל לא נורא.) שלא נותנות לזוז בלי ליפול. אני לא מבינה איך בסרטים המצויירים הנשים שם לא נופלות, עם הגובה של העקבים. השנייה, הגברים השוביניסטים (בכאב לב אני מודה שכמעט כל הספרים הטובים בפנטסיה נכתבו על ידי גברים.) חשבו על מה שהיה להם הכי קל להזדהות איתו, מה שגרם להרבה כותבים אחרים, מרוב הידע שזאת "האופנה", לכתוב את הגיבורים כזכרים. (חשבו על גאריון בבלגריאד. הוא היה ילד כשהסיפור התחיל.) ובכן, זאת הייתה הודעה פמיניסטית למשעי (אני לפחות חושבת כך,), ומה שניסיתי הרבה זמן להגיד לאנשים.
נטע נ.ב.- אתמול גמרתי לקרוא לפבסוף את הספר הראשון של מחזור שער המוות. יש לי גם את השני בבית, ואני כבר אתחיל לקרוא. היום, הלכתי לספריית בית-הספר. אני רואה שם פתאום משהו: "שישיית המפגשים: אחיות תאומות". בספריה אצלנו אין את זה... פשוט, עוד ספר גדול, בהשראת "רומח הדרקון", למרות שהיו הרבה דברים לא חופפים, בספר, ומחוצה לו.

תמימות

אני בתומי לא רואה למה צריכה להיות התייחסות שונה לנשים במד"ב. כמו בכל תחום אחר, נשים צריכות להיות שוות לגברים. לתת להם יחס מיוחד זו תגובה שובניסטית/סקסיסטית. לנשים מגיע מקום בפנטזיה ומד"ב בדיוק כמו שלגברים מגיע מקום. זוהי בחירה אישית של הסופר אם יהיו גיבור או גיבורה. אך אם סופרים חשים שלספר עם גיבורה לא יהיה שוק, חבל מאוד שזה המצב, כנ"ל לגבי ההרגשה שהבחירה בדמות נשית כגיבור מאפשרת לדמות להיות שטוחה ולא הגיונית. לדעתי המין של הגיבור לא צריך לשנות את התתייחסות שלנו לספר, ואולי הגיע הזמן שבספרות פנטזיה ומד"ב תהיה התייחסות לנשים כמו שיש להם במציאות - 50/50 ולא שתי נשים על כל 20 ומשהו דמויות גבריות. לא סתם מד"ב נחשב לסיפורת לילדים מחוצ´קנים. חלק מהסיבה זה תסביך הפחד מהנשים שקיים אצל הסופרים, שמתבטא או בהתעלמות מוחלטת ממיעוט של 51% מהאנושות או שהדמויות הנשיות מתאימות לפרי ההזיות של נער מתבגר - פצצות מין מהלכות שמשתמשים בהם וזורקים, דמויות שטחיות שלאחריהן מה הפלא שלא רוצים לראות דמויות נשיות במד"ב. התסביך הזה משתלב נהדר עם הרתיעה הטבעית של גיקים (שנוטים להיות בהירים, מחוצ´קנים עם משקפיים) מבנות. *בלי סקילה באבנים בבקשה. ציניות* דמויות נשיות לא חייבו קריקטורות. אין שום סיבה שהן לא יוכלו לעשות כל מה שגיבור ממין זכר עושה, ואין שום סיבה ואך יותר. מגיע להם ייצוג שווה לזה של הגברים, והן לא חייבות להיות קלישאות מהלכות, אבל זה תהליך שצריך לקרות באופן טבעי.

Reckoning Day

New member
את רומח הדרקון כתבו נשים..

טרייסי היקמן ומרגרט וויס..כן כן אני יודעת שהיו עוד סופרים..אבל הם בעיקר-לא? וחוץ מזה רק רציתי לומר לך..שטוב!! שאמרו לך ולעוד ילדים "לא להרביץ לבנות" רק חבל שהרבה לא מיישמים את הנושא בחיי היומיום המאוחרים יותר.

Boojie

New member
כן, זה כן, אבל מי סופר...

והנה לינק, למי שבאמת מתעניין, למאמר של הממסד האפל על פנטזיה נשית ופנטזיה פמיניסטית. שווה קריאה.

.inbal

New member
רומח הדרקון

אמנם, כפי שכבר העירו טרייסי היקמן הוא סופר, אבל עובדה שהספר הזה יחסית, לוקה בקצת פחות שוביניזם מספרים אחרים. אמנם גם שם יש דמויות נשים ענוגות אבל יש כמה נקודות אור (קיטיארה, לאורנה שמקבלת את הפיקוד על האבירים וכו´). זה רע מאוד ש"אסור להרביץ לבנות" כי: א. אסור להרביץ בכלל וה כמו להגיד שמומלץ להרביץ לבנים. ב. אתה יכול בבקשה להסביר לי, בהנחה שילדים כנראה ילכו מכות לנצח, למה לא להרבית לילדות? הן חלשות יותר, ענוגות וחסרות הגנה? או סתם טיפשות? זה שוביניזם בוטה. פעם הלכתי מכות עם ילד בבי"ס שגם שבר לי חלק מהאופניים ובשיחה עם ההורים של שנינו אבא שלו אמר שלא נורא שהוא היה מעורב בקטטה (זה לא היה רק שנינו) אבל זה מאוד חמור שהוא הרביץ לילדה. אני, ילדה בגיל יסודי, התנפלתי על האבא והודעתי לו שיש לו מזל שלא גרמתי לבן שלו יותר נזק כי יש לי חגורה כחולה בקרטה.

.inbal

New member
הי נטע../images/Emo24.gif

שמחתי לקרוא את ההודעה שלך. אני חושבת שהסקר התכוון לנושא של הדמויות ואיך שמוצגות נשים ולא לסופרות במד,ב ופנטזיה וזאת בעקבות דיון בנושא הדמויות הנשיות ב"שר הטבעות". את מוזמנת בחום לבקר אותנו בפורום פמיניזם ולכתוה עוד כמה נאומים כאלו...

או, זה היה נאום של פעם בחיים...

אני פשוט כ"כ כועסת, כבר הרבה זמן, וזה פשוט הורג אותי. מה שעוד מפריע לי, זה שנשים כותבות את הגיבורים שלהן גברים. בד"כ. כרגע אני כותבת סיפור, וממש קשה לי לאפיין את הדמות, שהיא נקבה, אבל אין לי בעיה עם הדמויות הזכריות בו. אישית, לא מתתי על "שר הטבעות"... אני בנאדם של אקשן (מוכח למעלה) ושונא "חלקים מתים ומשעממים". וזה אומר, ששכחתי את כל מה שקרה בספר הראשון... וגם בשאר. ההוביט היה חמוד. דאטס אול. אולי אני אבקר, אבל נראה. את רומח הדרקון אהבתי: הדמויות שם פשוטות, שלא צריך לחכות הרבה זמן עד שקורה משהו, וכשיש משהו חדש, רייסטלין, הוא מכניס את הקורא (מה לעשות שיותר בנים קוראים פנטסיה מבנות?!) לסקרנות, מה שמכניס אותו למיכור מיידי-במקרה שלי... ושם גם אין אפלייה משמעותית. אין לי מושג למה התכוון הסקר. נראה לי לנשים שמשתתפות בסיפורים, הגיבורות. הסוף.
נטע

דרגורן

New member
טוב, אני מסתכן בכך שיזרקו עלי אבנים

ומקלות, אבל בגדול, נשים נוטות להיות יותר סבוכות מגברים... הרבה מאד פעמים המניעים של גברים הם פשוטים וקל נורא לצפות אותם, כאשר נשים נוטות להיות מורכבות יותר וקשה לצפות מה הן הולכות לעשות... כמובן שיש יוצאי דופן משני הצדדים! חוץ מזה, כשאני אגיע הביתה אני אפרסם מחדש את הסיפור של כריסטינה (שהיה אחד מהסיפורים בהמשכים הראשונים שלנו...)

למעלה