לקום בבוקר

../images/Emo133.gifלקום בבוקר

רציתי לדעת איך להקים את בן זוגי בבוקר, הוא לא רוצה לקום הוא קם ב-8 וחצי אני מעוניינת שיקום ב-7 הוא לא רוצה,ב-9 בבוקר יש לו שיעור בבית כנסת עד שעה 10 וחצי.הוא יושב ושומע ואחר כך חוזר לבד הביתה היום הוא קם ב8 וחצי עד שהתלבש ועד שהניח תפילין ועד שאכל הוא סיים ברבע ל10 אחר כך הוא הלך לשיעור וחזר אחרי חצי שעה ואמר ניגמר אין שיעור, אני רוצה לדעת מה לומר לו כדי שירצה לקום וללכת בחשק לשיעור,פשוט אני רוצה שיהיה לו כייף ללכת וחשק לקום בבוקר, אפילו שהוא לא זוכר מה הוא למד

אריאלה יקרה

אין לי הרבה עצות לתת לך כי אנני מכירה אותו, אך אני מניחה שקשה לו לקום בבוקר כי אין לו מוטיבציה ורצון. האם הוא הולך לישון מוקדם? האם ישן מספיק? אם כן , אז תנסי להעיר אותו בתואנות אחרות , כי כבר הכנת ארוחה ואת רוצה לאכול איתו או כי מחכים לו שם בשיעור שיבוא ויעלבו אם לא יבוא. כל דבר שיצליח לעבוד עליו הוא לגיטימי. העיקר שיצא קצת מהבית. אני יודעת כמה זה קשה כי בן זוגי לא רוצה ללכת לאף התנדבות או מועדון פנסיונרים לבד והאמת גם לא בדיוק מתאים לו. ברוך השם שהוא קם בבוקר ויוצר לצעדה של שעה. אך מה יהיה בחורף האמיתי כשיהיה קר מאד , אז תהיה בעייה והוא יהיה לבדו בבית ואני מאד מקווה שמשפחתו תעזור לי קצת, אחרת פשוט אצטרך להפסיד ימי עבודה ולהשאר איתו קצת בבית כדי שלא יהיה לו יותר מדי משעמם. אני מקווה שתצליחי מחר בבוקר והוא יקום בזמן. אריאלה , את אישה מאד מיוחדת וכל כך איכפתית מכולם וכל כך דואגת לבן זוגך שזה ממש מדהים. תזכי תמיד לעשות מצוות והקב"ה יגמול לך , לילה טוב, טובה

ליאורלילי../images/Emo140.gifתודה על התגובה

הוא פשוט משועמם אין לו תעסוקה רוב היום הוא רואה טלויזיה הוא ישן צהריים ומחקה לי לרוב עד שעה בערך 11 בערב לישון יחד אני ליד המחשב והוא ליד הטלויזיה לפעמים הוא יושב איתי ליד המחשב ואנו צופים בשיעור של הרב מוצפי באתר שלו או צופים באתר של הרב אמנון יצחק רואים את הסרטים שלו. היום בבוקר הערתי אותו כמה פעמים והוא עונה לי עוד מעט הרמתי לו את הסמיכה ואז הוא בעט בי וכעס עלי, אני מאוד נפגעתי ווכשהוא קם לא רציתי לדבר איתו הוא אמר לי את אוהבת אותי אמרתי לו שאני כועסת עליו והוא ביקש סליחה והכל עבר בשלום, אל תשאלי אתמול היינו בחתונה ולא שמתי לב אליו ממש חמש דקות דיברתי עם חברה והוא הלך לקחת אוכל בכניסה לאולם שירות עצמי הוא הכניס לפה עוף ואורז וכנראה היה לו עצם של עוף בפה הוא התקרב לשולחן שבו ישבתי והחל להשתעל חשבתי שהוא הולך להקיא העניים שלו התאדמו ויש לו שיניים תותבות שהתגלגלו לו בפה ,היה מצב ממש מביש חצי מהאוכל הוא הוציא על הריצפה באולם ואז סיפרתי לחברתי כי הוא חולה אלצהיימר והחברה הרגיעה אותי הייתי בחרדה שלא יחנק חלילה. היום בבוקר נזכרתי במה שקרה אתמול לאחר שכעסתי עליו ובכיתי לי לבד בבית על המזל הקשה שאני עוברת ואחר כך הוקל לי כשחשבתי שהוא לא אשם כי יש לו דמנציה .

אריאלה , אכן אנו באותה סירה

גם אצלי הוא רוב היום צופה בטלויזיה , גם קצת גולש באינטרנט , אך איני יודעת כמה וחוטף ואוכל וגם זה הוא לא מוכן לשתף אותי וכועס אם אני שואלת אותו. נכון צריך לשים לב לנושא האוכל , גם כשהיינו בארועים , הוא גם לא מבין את תפקיד המלצרים במזנון והולך מהצד שלהם ויכול לקחת הרבה אוכל ולהעמיס סתם בצלחת ולכן אני בדרך כלל מלווה אותו. אני מבינה שעברת קטע מאד מבאס בחתונה , אבל למזלך חברתך הטובה הבינה והרגיעה אותך. ברור שהוא לא אשם וגם את לא,את משתדלת ועושה הכל למענו אך מדי פעם כפי שאת קוראת כאן יש גם תקלות. כל נושא הרעב הוא מוזר לבן זוגי. הוא כנראה לא מבין את המושג אך בעצם רעב. תמיד כשאני שואלת אותו אם הוא רעב הוא אומר שלא , אך זה לרוב סתם ולא באמת. הבאתי היום מנה מוכנה של אוכל ורציתי שנאכל מהר וניסע לבתי ולנכד. שאלתי אותו כמה פעמים , אך הוא אמר שלא רוצה. לקחתי לעצמי מנה ואכלתי והוא הסתכל עלי באופן מוזר כאילו העלבתי אותו וכשסיימתי לאכול היה לי כבר ברור שהוא בכל זאת רוצה.גם אז לקח לי כמה וכמה פעמים לחלץ ממנו הסכמה לאכול והכנתי לו לחמנייה עם פסטרמה. צריך המון המון סבלנות במצבים כאלה לא ללחוץ , לא לכפות ואיכשהוא לגרום לכך שיבין ויסכים. לפחות נסענו לנכד ונהננו לשחק איתו כי הוא לא ראה אותו כבר שבועיים. אני מקווה שמחר יהיה לכם יום מוצלח ושתינו נמשיך במשימה לשמור עליהם, לילה טוב, טובה

../images/Emo24.gifליאורלילי

טובה כשמך כן את נשמה טובה תודה על העידוד ,היום היה מאוד מוצלח בשביל בן זוגי ובשבילי ,אמרתי לו היום הולכים למועדון של הצעירים את יודעת אצלהם הכן זה לא והצעירים זה קשישים, קבעתי לו עובדה והלכנו שנינו יחד למועדון הכנסתי אותו לחדר שבו יש לימוד תורה, שיעור ע"י רב שם היה קשיש שמתפלל איתו בבית הכנסת אמרתי לכל החברה שם את המצב שלו ושיעודדו אותו שם , הוא ישב וחייך וניראה קצת מתבייש וגם מרוצה כי יש שם אנשים שהוא מכיר, אמרתי לו אני עוד מעט חוזרת, אצלהם לחולי האלצהיימר אין זמן קבוע שהם מודדים וכך הלכתי עשיתי סידורים ,חזרתי למועדון אחרי שעתיים אני מציצה מחוץ לחדר ואני רואה אותו עם ספר עוכב אחרי הרב שקורא בתורה, שמחתי הלכתי שוב להמשך הסידורים וחזרתי כעבור שעתיים ראיתי אותו אוכל צהריים עם כל האנשים בחדר האוכל עוד יותר שמחתי ,חכתי לו שיסיים ,שאלתי את הפקידה כמה זה יעלה לי התשלום לחודש מתברר שאפשר להוריד מ90 ש"ח ליום ל70 ש"ח ליום חמישה ימים יוצא בערך 1400ש"ח לחודש אייני יודעת איך אני אעמוד בזה אך ניראה איך הוא יגיב מחר כשאומר לו בבוקר לקום למועדון, בע"ה אני מתפללת שהכל יעבור בשלום,אלך לשאול את חמותי אם היא יכולה לעזור לי בסכום סמלי. רציתי לשאול אם מהעמותה יש קרן של עזרה לחולים במצב כזה?

נילי41

New member
הי אריאלה../images/Emo24.gif

איזה יופי! כל כך שמחתי לשמוע שאישך הלך ליום ניסיון. אמרתי לך שצריך להעמיד אותו בפני עובדה ובטוח שהוא ימצא את עצמו במקום. יש שם אנשים שקרובים אליו, יש עיסוקים שיעניינו אותו, יש חברה, יש עם מי לדבר, יש אנשים שמכירים, בקיצור יהיה לו עניין והוא ירצה ללכת לשם. הבעיה העיקרית נראה לי תהיה כספית. זו באמת בעיה כי הוא עדיין לא זכאי לחוק סיעוד. צריך לשאול ברווחה אם אין להם איזה פיתרון. בינתיים הוא לא חייב ללכת בכל יום, אפשר להתחיל עם פעמיים או שלוש פעמים בשבוע בלבד, ולראות איך את עומדת בזה. העיקר שהוא יימצא במסגרת, הוא ירצה אז לקום בבוקר בזמן להסעה והוא יחזור הביתה מרוצה ועייף, אחרי שכבר אכל ארוחת צהרים ולך תהיה אפשרות לנשום קצת לרווחה בבקרים. נהדר! אני ממש שמחה.

../images/Emo140.gifנילי41

תודה זה ממש נס התפללתי כל הדרך למועדון שהקב"ה ירכך את לבבו להסכים להיות שם כל הדרך אני אומרת לו זה לצעירים אל תפחד אני איתך וב"ה הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר, אני מודה לה' שעשה לי חסד גדול , בקשר לכסף אני אנסה לבקש מחמותי חלק מהסכום נראה אם היא תעזור לי
עשיתי לו קסמים והוא אכל אותה חה חה חה

איזה יופי, זה הצליח

אריאלה יקרה , אני כל כך שמחה לקרוא מה שכתבת ומקווה שזה ימשיך כך והוא יסכים ללכת וגם יהנה שם וגם לך יהיה זמן לעשות דברים ולנשום. אני לא יודעת בדיוק מה החוק , אך האם לא מגיעה לו קיצבת נכות בגלל מצבו? אני מאד מקווה שתמצאי דרך לממן זאת. בהצלחה , חיבוק ממני , לילה טוב, טובה

../images/Emo141.gif ליאור לילי

תודה לך יקירה , כתבתי לאסתרס על סך הנכות שאני מקבלת 2100 ש"ח ופנסיה מוקדמת 1600 ש"ח כך לאחר הנחה אני צריכה לשלם ל20יום במועדון כחודש 1400 ש"ח השאר כלכלה ומיסים וזה קשה איני יודעת איך אני אעמוד בזה

zs1957

New member
בהצלחה במרכז יום

היי אריאלה. שמחתי לשמוע שבעלך הולך למרכז יום. שיהיה בהצלחה. מקווה שיתאקלם מהר. אמא שלי מאד נהנתה במרכז יום. תבררי בעמוותה אם יש קרן, לעזרה לחולים. מקווה לפגוש אותך במפגש החברים בחנוכה. כל טוב, זהבה שחם

../images/Emo140.gif1957

בנר רביעי של חנוכה יש לי חתונה לא אוכל להגיע אני ממש רציתי לבוא , אנסה לשאול בעמותה, תודה לך נשמה על התגובה

אסתרס

New member
מצאת מציאה ../images/Emo24.gif

גם מצאת סוף סוף מקום מתאים, וגם בחצי חינם ! אני משלמת בתל - השומר 125 שח ליום . אז אל תהססי ותקחי אותו כל יום, ואל תשאלי אותו איך היה ! פשוט כמו היום תלכו ודי . וגם את תוכלי ליחיות. בלי נקיפות מצפון !

../images/Emo9.gifאסתרס

כן זה מציאה אבל גם קשה לי בן זוגי מקבל 2100 נכות ו-1600 פנסיה כך שכל החודש ישאר לי לכלכלה 2300 ש"ח שמהם לשלם לחשמל מים טלפון פלא' גז אוכל ירקות וכו' זה קשה נראה אם חמותי תעזור לי

אסתרס

New member
מצבך הכלכלי קשה

אין ספק שמצבך הכלכלי קשה מאוד, ואומר את האמת אני לא מבינה איך את מסתדרת עם כל ההוצאות והתרופות. שאפו. אם יש לך אל מי לפנות עשי זאת בלי להתבייש. זה נורא איך שצמצמו בפנסיות וגורמים לאנשים חולים ליחיות במצוקה כזאת. דר בריל מנהל ביהח" בית רבקה בפ"ת היה תמיד אומר שהקומבינציה הכי נבזית היא ליהיות : קשיש חולה ועני. ואת המאפיין השלישי הזה המדינה חייבת להתעשת ולתקן. שיהיה בוקר טוב, אני הולכת לרחוץ את שלמה ולהכינו למרכז היום. הוא כבר שתה קפה אכל פרוסה וקבל תרופות אז ביי. ושיהיה ל כ ו ל ם יום טוב.

zs1957

New member
האם תגעי למפגש הפורום בחנוכה?

היי אסתר, מה שלומך? האם תגיעי למפגש חברי הפורום בחנוכה? מקווה לראותך. כל טוב, זהבה שחם

אסתרס

הלכנו היום למועדון "הצעירים" כך אני אומרת לבן זוגי ושם פגשתי את העובדת סוציאלית הבאתי לה את המסמכים על מחלתו של בן זוגי, אמרתי לה שקשה לי לשלם את המחיר ,היא אמרה לי שכעת יש לה ישיבה ונדבר אחר כך , לפקידה של המועדון אמרתי שבנתיים תמתין עם התשלום עד שאראה איך אסתדר עם העו"ס, הוא היה היום משעה 9 בבוקר עד אחר ארוחת צהרים וחזר לבד הבייתה הוא לא רצה לחכות להסעה , בנתיים הוא מתמצא בסביבה. תודה על התגובה נשמה טובה

אסתרס

New member
את צודקת , מן היקב ומן הגורן

חייבים לעזור לך ! הרי לכך כולם משלמים מיסים. והרי הם אומרים שמי שיש לו לא מקבל אבל מי שאין לו מקבל תמיכה, לעניות דעתי עליך לעמוד על כך שתשלמי רק עבור האוכל סך של -15 שח ליום ולא יותר ! תתווכחי עם העו"ס ועימדי על זכותך לקבל טיפול . ותיראי שתצליחי. אם את לא תקבלי אז מי כן ? ? ! ! חיזקי ואימצי.

../images/Emo140.gifתודה אסתרס

רציתי לשאול אותך ,האם החולים מפחדים מנטישה? אני שואלת כי כשבן זוגי חזר מהמועדון אמרתי לו שילך לנוח בחדר שינה ואני הולכת למחשב ליד פינת הישיבה ליד הסלון כשיקום נלך יחד לחמותי, הוא הלך לחדר נשכב על המיטה ולאחר 10 דקות הוא קם בא לידי ישב בפינת הישיבה ואחר כך שכב ונירדם. מסכנה אולי הוא פןחד שאלך בלעדיו , אני חושבת נכון?

אסתרס

New member
יש תרופות לתוקפנות שנמסות../images/Emo193.gif

בפה. התרופה ניראית כמו סבון את שמה אותה בזהירות על כרית האצבע שלך, ותוך כדי שאת מגישה לבעלך משהו- במהירות הבזק מכניסה לפיו. אי אפשר לירוק כי בו ברגע התרופה נמסה בפה. ואין לה טעם. מקסימום אם ישאל אותך מה את עושה לי, תגידי שהיה לך פרור על השפתיים. תרופה נגד תוקפנות תוריד במשך הזמן את החשדנות שלו כלפי התרופות, בהצלחה. והוא יהיה יותר נוח לקבל טיפול.

למעלה