אני
ה סופגניות לחג!

just טלוש

New member
מצטטת,

שופטי בית הדין הסבירו כי כתוצאה מהשביתה נגרם נזק רב, לתלמידים ולמורים. "תלמידי החינוך העל-יסודי הפסידו כ - 3,225,000 שעות לימוד. למורים נגרם הפסד השתכרות ניכר, ובצידו פגיעה עמוקה בסיפוק המקצועי כמחנכים. הליכי משא ומתן אינטנסיביים ותכופים, שהתנהלו משך כל התקופה הזו, בין המדינה וארגון המורים, לא הסתייעו ולא הבשילו לכדי פתרון מוסכם. לפיכך נדרש בית הדין הארצי לדיון ולהכרעה בבקשה להורות על הפסקת השביתה בדרך של מתן צווי מניעה כנגד השביתה".

מעניין איפה אלה שיקפצו שזה "מאבק על חינוך"

זה מאבק של כסף, מוכרים לציבור ולמורים שזה מאבק של חינוך כשבעצם זה סתם פוליטיקה וכסף.

just טלוש

New member
בדיוק.

אם באמת היה אכפת להם ממצב החינוך בארץ הם לא היו נותנים לשביתה כל כך ארוכה לקרות. היו עושים עם זה משהו מאוד מהר! הם סתם דנים ודנים במצב הרע של המורים והשכר הרע שלהם וכו', עצם כל המאבק וכל ההפגנות האלו יותר כסף מאשר התחשבות גם בתלמידים לדעתי. אם היה אכפת להם ממצב החינוך בארץ הם לא היו נותנים לזה לקרות בכלל,והיו חושבים על פתרונות כבר מזמן. אבל אצלנו הבעיה שמורה לא אכפת לו בדיוק מהתלמידים,יותר אכפת לו מעצמו.הוא בא רק להעביר את החומר וללכת ולקבל את המשכורת החודשית.

זה בגלל...

זה בגלל שהמורה יודע שאם הוא ישקיע יותר אז זה לא יעלה לו את השכר... הוא גם ככה מיואש משכרו אז למה שישקיע יותר... דוגרי צודק...

יש מורים שמגיע להם המון.

רע לי כשאני חושבת על מורים שלימדו אותי ובאו ללמד מתוך כוונה טובה, ומקבלים משכורת מינימום- עובד במפעל ללא כל השכלה מקבל יותר. אבל אני מרגישה שניהול המאבק הזה הוא מזוייף, שהכל מכסה על העניין האמיתי- כסף ופוליטיקה. למה הדיונים נמשכים כ"כ הרבה זמן? עד השעות הקטנות של הלילה? התשובה היא- הם מקבלים על זה כסף, ולא מעט... קשה לי להאמין שיהיה שינוי גדול בקרוב.

just טלוש

New member
לא יהיה שינוי.צריך לקרות הרבה כדי שיתחולל

שינוי בתחום החינוך כאן בישראל. אנחנו נחזור ללימודים,אבל הכל יהיה אותו דבר.שום רפורמה,אצלנו כלום לא עובד. ובטח שהדיונים ימשכו זמן רב,כדי שלא יגיעו להסכמה ואז יפתחו שוב דיונים ארוכים והכל למען הכסף. אני ממש כמוך בקטע הזה.

הקטע הוא...

תראי... החינוך צריך לעבור לא רק רפורמה מבחינה לימודית... גם מבחינה חברתית, לא ייתכן שישנם בתי ספר בישראל שמיועדים לאיתיופים בלבד כדי לבודד אותם מהחברה הכללית או מכל סיבה אחרת... מה אנחנו מדינת אפרטהייד?! יש גם את ההיבט של החינוך הדתי שצריך להשתנות גם... הדתיים הם בורים לחלוטין מבחינה לימודית, כל מה שהם יודעים זה תנ"ך ואני לא מגזים... אני ראיתי במו עיניי מה הם לומדים... ויותר מזה... מעמד המורה הוא מעמד מאוד נחות... אין משמעת בבתי ספר ויש בלאגן נוראי... יש יותר מידי תלמידים בכיתות, לפעמים מגיע ל 40 ורוצים להוריד ל30... אבל זה עדיין הרבה... בקיצור.... החינוך הוא אפילו לא אפסי.... הוא מתחת לאפס... יקח איזה כמה שנים טובות כדי לשנות את פני הלימוד בבתי ספר ואת התלמידים ואת כל המערכת הזאת בכלליות...

זה גם קשור לרווחה, ולא מעט.

יש כ700 אלף ילדים עניים בישראל. הערכה היא ש1 מכל עשרה תלמידים אין לו אפילו פת לחם בבית. ואם נוסיף למספר את הילדים למשפחות שההורים עובדים בהם, אבל למשכורת מינימום- יש לו לא מעט בעיות בבית, נצא עם עוד מספר גדול. במילים אחרות, מה שאני מנסה להגיד, שילד ממשפחה ענייה לא יוכל להוציא ציונים טובים. ילד שאין לו מה לאכול לא יכול להתרכז, לא יכול ללמוד. ילד ממשפחה קשת יום יהיה עסוק בבית בבית- ולעיתים קרובות גם יצא לעבוד, במקום להשאר בבית ולהתכונן למבחן במתמטיקה, למשל. אי אפשר, בשום אופן, לצפות מתלמידים שחיים בעולם כזה שיוציאו ציונים ותוצאות טובות. אבל אף אחד לא שם לב לזה ולא חושב על זה, אנשים חושבים שאם למורה יהיה כסף ללוקסוס גם ילד עני יוכל להוציא 100 בבגרות באנגלית. זה לא נכון. אם רוצים לעלות את הרמה בישראל, במגוון רחב של תחומים, שיתעסקו קודם כל ברווחה- ואחר כך ידאגו לרפורמות. יש לי הרגשה שממוצע הציונים בבתי ספר בצפון תל אביב גבוהה יותר ממוצע בשדרות, למשל. למען האמת אני חושבת שמשפחות בצפון תל אביב יעדיפו לשלוח את הילדים לבית ספר פרטי... לא מעט שמעתי על זה.

צודקת...

אבל אל תחשבי שלמדינה אין כסף.... יש לה כסף לכל הפרוייקט הזה ועוד אפילו יותר... כל שנה ישראל מקבלת מיליארדים על גבי מיליארדים מארה"ב... המיסים בישראל גבוהים מאוד וגם זה הולך לקופת המדינה... ועוד יש מלא הכנסות לישראל... כסף לחינוך יש... והרבהההה... תראי... השלטון הוא מושחת, תמיד הכל קומבינות... זה אופי של ישראלי... לעגל פינות, לעבוד על אנשים... ככה גם הכנסת שלנו נראית... תסתכלי איזה נורא המצב... פרשת בנק לאומי של רה"מ... שר אוצר שמבזבז מיליוני דולרים להנאתו כל חודש... הכל גניבות ורמאות... כל הכסף שמיועד לחינוך הוא ישנו...!!! פשוט הוא לא מגיע ליעדו... החינוך בישראל הוא יקר גם ככה לאנשים רבים... ועל מה משלמים? על כלום... המורים בקושי יודעים איך ללמד... תסתכלי על המצב נגיד במדינה כמו שבדיה... אין שם כזה דבר עשיר-עני... החינוך שם חינם, החינוך איכותי וטוב... הפערים בין העשירים והעניים הם אפסיים עד כדי זניחים ביותר... כל אחד שם חי כמו שצריך... בלי חינוך אין שום דבר... האנשים של המחר הם אלה שעוברים את החינוך של היום... זה מה שקובע את דור העתיד של מדינת ישראל... אנחנו נמצא את עצמינו תוך כמה דורות בבור שנורא יהיה קשה להיחלץ ממנו... כי חינוך לקוי מוליד בעצם גם פשע ואלימות וכל מה שאת רוצה... בנתיים אנשים חיים בתוך בועה שהכל יהיה טוב וסבבה... לפי המצב הקיים היא לא עומדת כנראה להתנפץ בעתיד הקרוב....

Nienna17

New member
אבל אתה צריך להבין משהו

ורק בשביל ציון, אני ממש לא נגד כל העניין עם הוספת הכספים למערכת החינוך. במדינה כמו שוודיה - אין מלחמה. אנחנו גרים במדינה שפשוט מוקפת באויבים מכל כיוון והביטחון (מה לעשות) עומד במקום ראשון ובסוף - החינוך. ולא, אני ממש לא מסכימה לזה. לדעתי אפשר להתפשר איפשהו אבל כל יום שאלת ביטחון המדינה עולה ובמקום להתעסק בחינוך יותר טוב, כדי שהמדינה שלנו תתפתח ודור חזק וחכם יותר יתפתח הם מתעסקים במה שאקטואלי, במה שעכשיו מהווה סכנה למדינה שלנו. ונכון, זה לא רק עניין הביטחון אלא גם כל השחיתות הנוראית שיש במדינה (ובכל מקום - כל הפוליטיקאים בסוף מדרדרים לשחיתות). יש הרבה על מה להתלונן, יש הרבה שאפשר לעשות, אבל לצערי, אני לא חושבת שהמצב הזה הולך להשתנות יותר מידי. תקראו לי פסימית, אבל אני חושבת שזה פשוט ריאליזם. זה מה שקורה במדינה והאנשים שמנהלים אותה לא הולכים להפוך לצדיקים פתאום.

אני לא מתווכחת, ../images/Emo45.gif

אני מסכימה איתך לגמרי, לא אמרתי משהו שנוגד לזה
אנחנו לא נצליח בביטחון אם לא נצליח בחינוך. חינוך צריך להיות בראש ובראשונה, זה פשוט המפתח להצלחה של מדינה. ישראל שולטת בתחום הטכנולוגיה הצבאית, יש לנו כאן מוחות גאוניים. למה לא לפתח את זה? למה לא לנצל את זה? חייבים לקחת את הראש שלנו קדימה ולהתקדם- אנשים שמצליחים בישראל, ישר עוברים לארה"ב או משהו כזה. הם יודעים שבישראל אין להם לאן עוד להתקדם ולהשאוף, וזה משהו שצריך לשתנות. אם נשקיע ברווחה- הפערים החברתיים יוקטנו. למרות שבחברה על פני השטח אנשים מתחברים לכולם ללא שום הפלייה על רקע כלכלי, בתכלס בארץ זה עובד ככה: או עני מאוד, או עשיר מאוד. זה לא בסדר, ואין ספק שהפער כאן גדול, וגדול מדי. המחירים גדלים אבל המשכורות לא!

אוקיי לא הפרדתי פיסקה.

מהמשפט "אם נשקיע ברווחה" אין שום קשר למה שכתבתי לפני.

just טלוש

New member
אתה צודק לגמרי,לא אמרתי שלא.

אני חושבת שאם החינוך בישראל היה תקין לא היינו מגיעים למצב הזה מההתחלה. אבל הוא לא תקין,ועכשיו המצב חמור מדי כדי לעבור שינוי פנומנלי.

טוב נו מה

הפכתם להיות פוליטיקאים במשרה מלאה?!, תשאירו את זה לבטלנים מלמעלה

שלום אנשים ../images/Emo3.gif

חזרתי ממסע 3 ימים וחצי שאצלם לילה זה יום
ככה שכשחזרתי המיטה הייתה לי למושיע
חג שמייח!!, והשביתה נגמרת הא?,נצלו את הרגעים האחרונים! :D

just טלוש

New member
איזה כיף,ספרי על המסע!:) ותעלי תמונות../images/Emo13.gif

וכן נגמרת סופסוף...עכשיו יש לי קצת זמן לחזור על החומר ולהתכונן

בהזדמנות..:)

אתם יוצאים משביתה מלאים מרץ ללמוד, המרץ שלי התאדה יומיים אחרי תחילת השנה :D