עצוב לי בלב

נירה לב

New member
../images/Emo14.gifעצוב לי בלב

היום חג וגם יום הולדתו של בעלי,כמה הייתי רוצה שיידע שיש לו היום יום הולדת,בערב החג ישבנו עם המשפחה הקטנה שלנו לארוחת חג והוא לא הבין כלום. תמיד הוא אהב את המאכלים המסורתיים שהכנתי, גפילטע פיש, כבד קצוץ מרק עם קרעפלך,תפוח בדבש, ועוד מאכלים למיניהם. הוא הפסיק לאכול את כל הנ"ל ורוצה רק שניצל עם אורז. כמה עצוב לי, אמרתי לו היום מזל טוב יש לך יום הולדת, אבל הוא לא הבין......

ענתי44

New member
נירה יקירה ../images/Emo24.gif

הוא לא הבין אבל לא סבל. אולי כבר תפוח בדבש או גפילטע פיש כבר לא טעימים לו והוא לא מבין בשביל מה אוכלים אותם או מברכים עליהם, אבל ללא ספק, הוא נהנה לשבת לצד המשפחה הקטנה ובטח נהנה משניצל ואורז. אמא שלי במשך שנתיים רצה לארוחת ערב רק " לחם עם גבינה וגבינה", עלומר פרוסה מגבינה לבנה ועליה גבינה מעושנת.מה לא ניסיתי, אני ואחותי וחברה שלה. הכנו בצים, ושקשוקה נפלאה וכלום. היא בשלה. הכי כאב זה לא פעם ביום שישי כשניסיתי לשמר את ארוחת שישי המסורתית כשהבית היה שוקק חיים. הכנתי את המרק עוף שלה ( ויצא לי באמת טוב אפילו אמא אמרה) ישבנו שתינו, ניסיתי לפטפט איתה בעליזות ולשיר איתה זמירות שבת ולהאכיל אותה באוכל שבת והיא שתקה מכונסת בעולמה ורק בסוף שאלה ומה עם ארוחת ערב? אכלת מרק ואיטריות ועוף, עניתי " איפה הגבינה עם גבינה?" שאלה. ומאז לא נאבקתי. אם ביקשה את זה היא קיבלה. וכשמלאו לאמא 75 שנה. אחותי חששה לחגוג לה. שנה לפני עשינו לה ממש מסיבה גדולה עם המשפחה המורחבת. והיה לה שמח אבל היא גם לא הבינה מי כל האנשים ולמה יש עבורה הרבה מתנות ולמה, לכל הרוחות אחותי נוהגת בבזבוז כזה כשיש רעב ואולי כשהיא בתקופת הצנע, ואחותי מקלפת 50 תפוחי אדמה.... היא כל הזמן שאלה את אחותי למה? ולא הבינה למי יש יום הולדת ולמה צריך לבזבז 50 תפוחי אדמה. יום לאחר אותה חגיגה נולד לה נכד. אחותי טענה שגם לאמא יהיה קשה עם כל הבלגן סביבה וגם כדי לא לשבש את חגיגת השנה של הנכד. בקיצור אני כעסתי וחגגתי לאמא יום הולדת במרכז היום. אמא נורא שמחה שבאתי ושאלה למה הבאתי עוגה. לא הבינה מה רוצים ממנה ולמה אומרים שהיא בת 75 הרי היא בת 41 וכבר היה יום הולדת. בקיצור כל החברים בירכו וגם הצוות ורקדו סביב הכסא גלגלים שלה, והיא כל הזמן חיפשה אותי בעיניה. אבל זה היה מבט של ילד שיושב על הקרוסלה והוא מחד מחפש מגע עם אמא לחוש ביטחון ומצד שני נהנה מאוד. נירה, הוא לא הבין שבירכת אותו אבל לבטח היה לו נורא נעים ההתייחסות הרכה שלך כלפיו. ובכל זאת יקירה, שנה טובה ומזל טוב ומאחלת ליום הולדתו שבשנה הבאה יזכה לא להבין מה את מברכת אבל ישאר באותו מצב ללא הדרדרות.

נילי41

New member
אני כל כך מבינה אותך נירה

גם לי עצוב נורא בלב, היום זה גם יום ההולדת של בעלי, כמו שכבר סיפרתי לכם, אבל מכיוון שכבר ציינו את זה בערב ראש השנה אז השנה לא עשיתי לו יומולדת ולא הזמנתי אנשים באופן מיוחד. בערב ראש השנה ציינו 4 ימי הולדת של בני המשפחה ילידי ספטמבר, אחת מהם נכדתו בת 14, אחת אחרת בת משפחה רחוקה יותר שאמרו שזה יומולדת "28" שלה אבל זה כנראה כבר יותר מזה, אחת אחרת היא הפיליפינית של אמה של בתו שאירחה אותנו והיא כבר בת 40 ואחרון אחרון חביב, בעלי בן 78 (אני לא זוכרת אם ציינתי שהנישואים שלנו הם פרק ב' ויש לנו ילדים שלי, שלו ושלנו). הוא היה אדיש לגמרי לזה. הוא נהנה מאוד מהאוכל. הוא עדיין מאוד אוהב לאכול ואכל מכל מטעמי החג. כשפרסו את העוגות, היתה עוגת יומולדת מיוחדת לכל אחד, הוא כבר לא התעניין ופרש מהשולחן וצפה בטלוויזיה. בשנים שעברו היינו מתארחים בערב ראש השנה אצל אחד מילדינו אבל ביום שני של ראש השנה, כל הילדים עם משפחותיהם (ארבע משפחות) היו מגיעים אלינו וחוגגים את יום ההולדת שלו וגם מעגלים רחוקים יותר כמו אחיינים ובני דודים היו מגיעים ומברכים ומביאים מתנות ומקבלים מתנות. בכל שנה היינו מצלמים אותו מוקף בנכדיו, והיו שנים שנוספו נכדים ובשנים אחרות ראינו כמה כל אחד גדל בשנה שחלפה, אבל בשנה שעברה כבר ראיתי שזה יותר מדי בשבילו אז אמרתי שיהיה בית פתוח וכל אחד יגיע בשעה שנוחה לו וככה "האירוע" התפרס על פני כל היום, אבל זה היה טוב לו, כי הוא פגש את כל אחד בנפרד, או מקסימום היו באותו זמן 2 משפחות, ולא היה לו רועש מדי, וגם האנשים הקדישו לו יותר זמן והיום עבר מהר ובנעימים. השנה ראיתי שכבר אין לי כוח לזה וגם אין לו כוח לזה וגם שזה לא יתרום לו כלום, אז אמרתי לילדים שלא נחגוג משהו רשמי, אז כל אחד הגיע מתי שהיה לו נוח, התחילו מערב החג, קיבל קצת מתנות, נהנה מהכיבוד שיצא מהמטבח, שאני משתדלת למנוע ממנו ביום יום (כי יש לו גם בעיות עם סוכר גבוה וכולסטרול) וזהו, והנה הגיע הבוקר ובירכתי אותו וחזרתי וסיפרתי לו על היומולדת שלו ונראה לי שהוא בכלל לא הבין במה מדובר. הוא כבר שלושה ימים בבית, לא יוצא למרכז היום אז הוא די מסוגר וכבוי. לי מאוד עצוב. אין כל כך הרבה טלפונים כמו שהיה צריך להיות, וכשמטלפנים ומבקשים לברך אותו הוא עונה ומנהל שיחה מבלי לדעת עם מי הוא מדבר ועל מה, אבל הוא מצליח לשוחח על כלום, הדיבור שלו עוד לא נפגע וגם אוצר המילים לא, והוא גם מצליח להשחיל הומור לדברים... אבל באמת, הוא בכלל בעולם אחר, אם יש לו בכלל עולם אחר... (היום עדיין לא הסתיים אבל חוץ מטלפון לא זכינו היום דווקא לביקורים, נראה לי שכולם מייחדים את היום הזה לטיולים או לחברים). זה עצוב, כי לעומת זאת יש לי דודה קשישה בת 91 שצילצלתי לברך אותה לראש השנה והיא כל כך צלולה ובהירה שזה ממש תענוג לדבר איתה. זה לא יאומן, וגם אם יש לה בעיות בריאותיות היא לא עושה סיפור מכלום, ממש ענקית. כמה חבל שהוא לא זכה לשמור על צלילות הדעת... סליחה נירה, נסחפתי קצת בעקבות העצב שלך, זה מאוד נגע לי, אז התחלתי לשתף...

ענתי44

New member
נילי יקרה../images/Emo24.gif

זה מדהים איך שיש קשישים צלולים שתענוג לשוחח איתם, ככה היו הוריה של אמא שלי, ועוד בני משפחה אחרים. לפעמים אני כואבת את זה. שהוריה של אמא היו צלולים ועברו את גיל ה-90 ואילו אמא שלי חולת אלצהיימר ושאני לא ממש בטוחה שבמצבה הגופני תגיע לגיל גבורות.אבל זה מה יש . וצריך לקבל באהבה כל מה שיש ממה שסיפרת ניכר שבעלך זכה ברעיה נפלאה שיודעת מה טוב עבורו ובבני משפחה מיטיבים. מבינה כל כך את הכאב שלך ומאחלת לך שיהיו עוד הרבה ימים יפים, והרבה חגיגות ימי הולדת משולבים בשנה חדשה. גם אם הוא לא מודע למשמעות החגיגה.

נילי41

New member
../images/Emo24.gif ענתי יקרה,

תודה על תגובתך. את פשוט מדהימה, איך בכל המצב הקשה שלך את תמיד מוצאת את הזמן לתת מילה טובה ולעודד את כל מי שמגיע לפורום. אני מעריצה את יכולתך להזדהות ולשתף ולעודד בזמנים קשים. הלוואי ויכולתי לעודד אותך ואת אמך ומשפחתך כי ממה שאני קוראת בפורום אתם במצב מתקדם אף יותר משלנו ולאמך יש בעיות אכילה קשות ואישפוזים חוזרים ונשנים ואיך שאת מסורה ומקדישה את כל כולך לטיפול מסור באמך היקרה. אצלנו בעיות האכילה מתבטאות להיפך, בבולמוס אכילה. בעלי יכול לאכול כל הזמן, והוא פשוט לא זוכר שהוא אכל הרגע ומסוגל לבקש או אפילו לחפש לבד אוכל וצריך כל הזמן למתן את האכילה שלו ולשמור שלא יאכל מתוק כי אסור לו וכו', אבל אמרו לי שמצבי עוד טוב, כי כשהוא יפסיק לאכול, אז באמת צריך להתחיל לדאוג. ואני רואה שאתם כבר הגעתם לשלב הזה, ככה שאין רגע דל במחלה הזו. כל הזמן נפגע איזה שהוא מרכז עצבים אחר שמתבטא בקשיים שהולכים ומתגברים. מאז שבעלי חלה, בכל פעם שאני נתקלת בקשישים צלולים אני מתפעלת מהם מחד, ומאידך מקנאה ומצטערת שבעלי לא זכה לצלילות דעת, כי אני מרגישה שכל כך לא מגיע לו... ובכל פעם שמגיע שלב חדש במחלה, אני מנסה כאילו לדחות את ההכרה שאכן הגענו כבר גם לשלב זה, ומנסה למשוך אותו כרגיל אבל זה כבר בלתי אפשרי. אם בהתחלה הוא הצליח להסוות את הקשיים שלו אז עכשיו זה כבר בלתי אפשרי, רק כושר הדיבור שלו שנשאר עלול להטעות לפעמים אבל גם זה רק ברגעים הראשונים. וגם חוש ההומור שעדיין מתפקד פה ושם... הלוואי ויהיו עוד ימי הולדת ושנים חדשות ושנוכל אם לא לחגוג אותם אז לפחות לציין אותם ביחד... אגב, בפעם הראשונה שמתי היום אייקון, אז חיבוק חם לך ולאמך היקרה ולכל חברי הפורום הנפלאים...

zs1957

New member
נירה יקרה

מזל טוב ליום הולדתו של בעלך. אף שלא זכר את יום הולדתו. חגגתם לו עם המשפחה למרות שלא הבין היה שמח וכלם באו לחגוג. צריך להתרגל למצב העגום הזה ולהמשיך בחיים כרגיל למרות הקושי הרב וכל זאת למען הילדים ונכדים ובראש הראשונה למענך. זהבה שחם

נירה לב

New member
תודה זהבה

על הברכות ועל ההתיחסות, בעלי מאד צעיר בן 66 ואני עוד יותר צעירה ממנו ,ו. כל הזמן אני שואלת את עצמי למה זה מגיע לנו, הפחד הכי גדול שלי זה שלא אוכל לסחוב את העגלה הכבדה הזו ויקרה לי משהו ואז מי יטפל בו. בגילי יכולתי להנות מהנכדות המקסימות שלי שאין לי אפשרות לבקר אותן בגלל המצב וגם בגלל מצב הרוח. אני קוראת הרבה את הנכתב בפורום על ידך ועל ידי ענתי המדהימה במסירותה לאמה ומנסה לשאוב כוח ולקחת דוגמא אבל זה לא הולך כמו שאומרים.אני מרגישה שנגמרו לי החיים. הבעייה שלומאד מסויימת ואין לי כח לכתוב על הכל בפורום.ולכן החיים שלי לא חיים , אני מטפלת בבעלי הכי טוב שאני יכולה וזה נראה עליו אפילו מצב רוחו עליז הלוואי עלי. מצטערת על ההשתפכות הרגעית הזו. נירה

נילי41

New member
../images/Emo24.gif כל כך מבינה אותך נירה

במשפט אחד שכתבת השתמשת בדיוק באותן המילים שאני השתמשתי, "אני מרגישה שנגמרו לי החיים". בזה אני כל כך מזדהה איתך, למרות שבעלי כבר לא כל כך צעיר כמו בעלך, שלדעתי זה לבד מעצים את הטרגדיה שלו ושלך, אבל אני פחות או יותר בגילו וכבר לפני שנים התבטאתי כך בפני מישהי שניסתה לעודד אותי ועזרה לי בכמה פתרונות, ואז יצאו לי המילים מהפה, "אני מרגישה שנגמרו לי החיים" וגם היום אני יודעת שזה ככה, כי כל מה שנשאר לי זה ללוות את בעלי האהוב במסלול המכשולים האכזר של המחלה, לעזור לו, לטפל בו ולהשתדל להיות סבלנית. אני בטוחה שגם את ככה, מטפלת בבעלך הכי טוב שאת יכולה. השבוע בארוחת החג השתתפו גם אנשים שלא ראו אותו מזמן וגם הילדים שלו אמרו לי שהוא נראה נפלא, ובאמת הוא נראה טוב, הלבשתי אותו בבגדים חגיגיים והוא ממש נראה טוב ומאחר והוא גם מדבר בסדר, אז כל הקטע של שלום, מה נשמע? וכו' עבר מצויין ואז כולם אמרו, מה את רוצה, הוא נראה נהדר... גם אני משתדלת להשגיח על עצמי כדי שלא אתמוטט חס וחלילה כי מי יטפל בו? הילדים לא יוכלו להחזיק אותו וייאלצו לאשפז אותו והוא עדיין יכול להיות בבית, אז אני מקפידה לעשות הליכה כל בוקר, ומשתדלת (לא תמיד יוצא לי) לאכול בריא, ובין היתר גם להשתתף בקבוצות תמיכה כי זה נותן המון כוח. אני ממליצה מאוד על קבוצת תמיכה אם יש לך אפשרות בסביבה שלך להצטרף לאחת. לי זה עזר למרות שלקח לי די הרבה זמן יחסית להיפתח, אבל אפילו ההשתתפות וההקשבה לאחרים תורמים המון...

נירה לב

New member
נילי יקירה

תודה על כך שאת באמת נפלאה ומנסה לעזור לי. מצבי הבריאותי הוא לא מן המזהירים ורופאת המשפחה משדלת אותי לאכול נכון ולעסוק בפעילות גופנית היא אומרת לי אם את כל כך אוהבת את בעלתך ודואגת מי יטפל בו, אז תדאגי שתהיי בריאה בעצמך. אבל לצערי הרב קשה לי להתמודד גם עם המחלה שלו וגם להיות קשוחה במעט לגבי ככה שאני חה בתיסכול נוראי. מוצאת ניחומים באוכל ולא עושה כלום מעבר לזה. מעודד אותי לדעת שאת צועדת ושומרת על עצמך. לגבי קבוצת תמיכה הייתי כמה פעמים אבל מאד קשה לי מכיון שאני שומעת שם את הגילאים של החולים ,ואת הקירבה המשפחתית, אבא, אמא, סבא סבתא זה גורם לי כאב נוסף מכיוון שהוא צעיר , כבר שלש שנים אנחנו במחלה. אני לא מוצאת את עצמי שם הבעיות שם שונות משלי.

נילי41

New member
נירה יקרה../images/Emo140.gif

תראי נירה, לגבי מצבך הבריאותי ומה שאת עושה עם זה, איני יכולה לחוות דעה. כל אחד מתמודד עם הבעיות שלו אחרת. העיקר שאת במעקב רפואי, אבל כדי שתוכלי לטפל בבעלך ולהיות שם בשבילו את חייבת להיות חזקה. אם זה אומר לאכול נכון, או לעשות פעילות גופנית וגם תמיכה נפשית. כמובן שבקבוצות התמיכה יש כל מיני מקרים. לא כולם דומים. וודאי שיחסי אם-בת, או נכדה-סבתא, או בת-אב אינם דומים בכלל ליחסי אישה-בעל. הקשר כאן הוא שונה ודורש המון כוחות נפש על מנת להחזיק מעמד ולא להרים ידיים. מכיוון שבעלך עוד כל כך צעיר וכך גם את, נכונות לכם עוד כמה וכמה שנים ביחד, והשנים יהיו רצופות התמודדויות וקשות. במחלה הזו אפשר להחזיק מעמד גם 15 שנה ויותר ובדרך כלל מתים מסיבוכים אחרים ולא מהמחלה, כך שאם הגוף חזק ובריא החולים מחזיקים מעמד שנים רבות. על כן את חייבת, חייבת, חייבת לשמור על הבריאות שלך, כי אם את תתמוטטי ולא תוכלי לטפל בו או אפילו לקחת מטפלת זרה כדי להחזיק אותו בבית איתך, לא יהיה מנוס מלאשפז אותו במוסד מתאים והאמיני לי זה צעד מאוד מאוד קשה. הילדים של בעלי מנסים להכין אותי לקראת הצעד הזה. הם אומרים שהוא כבר במצב שלא קל לטפל בו בבית, גם הרופא המטפל שלו אומר את זה, הבת של בעלי שהיא פסיכולוגית, אומרת שגם לקחת לו מטפל פיליפיני זה לא פיתרון, כי אם הוא לא יהיה מסוגל כבר לבקר במרכז יום, אין טעם להחזיק אותו בבית עם מטפל כדי ששניהם ישבו בכורסא ויסתכלו אחד על השני או יצפו בטלוויזיה. הוא צריך לקבל גרויים חיצוניים שמטפל פיליפיני לא יכול לתת לו, ועל כן הם מנסים לדבר על ליבי להתחיל ולדאוג לקבלת קוד ממשרד הבריאות כדי שבבוא הזמן יהיה לו מקום מתאים. הדבר הזה ממש מפחיד אותי ואני מדחיקה את המחשבה על היום הקרב ובא. מצד אחד אני ארצה להחזיק אותו בבית כמה שאפשר ובאמת כל זמן שהוא יילך למרכז יום ועוד יזהה אותי ואת הילדים פחות או יותר, הוא לא יעזוב את הבית אבל לאחר מכן, לא יודעת, קשה לי. ואין לדעת מתי היום הזה יגיע. הוא יכול להגיע פתאום, כי כל בעיה פיזית גוררת אחריה התדרדרות של המחלה. אפילו חום גבוה או התקררות יכולים לגרור אחריהם מצבים קשים. כך שצריך קודם כל להיות חזקים ובריאים ועם חוסן נפשי וכוחות נפש כדי להתמודד. היי חזקה ושמרי על עצמך, כמילות השיר, שמרי נפשך...

נירה לב

New member
החלטתי ולא קל לי עם זה

נירה תודה על המילים החמות שלך,כנראה שמחר (כפוף למה שאחליט בלילה), בעלי יתחיל לבקר במרכז יום בתל השומר. כל כך קשה לי לשלוח אותו לשם אני לא יודעת אם הוא יאהב את זה או לא, מכיוון שאינו מתקשר . מה שכן הוא הראה לי שהוא רוצה לצאת משם וזה סימן לא כל כך טוב, אני מקווה בשבילו שיתרגל. אין לי כוונה לכפות עליו את השהות שם.. אני מד רוצה שהואיהיה במסגרת ושמירה ושלא ישוטט ברחובות.. נקווה לטוב...

נילי41

New member
קיבלת החלטה חשובה

את תראי שהוא יאהב ללכת לשם. בימים הראשונים אולי יהיה לו קצת מוזר או אפילו קשה, אבל כשיתרגל לזה הוא יאהב. בעלי גם לא רצה ללכת למרכז יום בהתחלה, וכשהוא הסכים לנסות הוא עיקם את הפרצוף, הוא אמר "אף אחד מהגדוד שלי לא בא", שתביני, הגדוד שלו זה מ-1948. אבל לאט לאט זה הפך להיות לסדר יום קבוע. בהתחלה הוא הלך רק 3 ימים בשבוע ואח"כ בכל יום. עכשיו, בימים שאין מרכז יום הוא שואל כל הזמן, "מתי יבואו לקחת אותי", ולמרות שאני מסבירה לו שיום ששי, או שבת, ולא הולכים למרכז היום הוא חוזר ושואל. זה מראה שהוא מחכה לזה. זה ממש עדיף על יציאה החוצה ללא השגחה ושיטוט ברחובות. הוא עלול בלי בעיה לאבד את דרכו וזה ממש מסוכן. אני אף פעם לא נתתי לבעלי לצאת לבד ולכן זה היה גם קשה כי בכל פעם שהוא יצא מישהו היה צריך לצאת איתו והמישהו הזה בדרך כלל היה אני. למזלי, הוא אוהב מאוד את הבית ולא מרבה לצאת, ועכשיו גם קשה לו ללכת אז כל הצעידות שלו פסקו והוא פשוט נשאר בבית. לכן כל כך חשוב לו מרכז היום. יש להם שם פעילויות שונות וגרויים רבים, וכל עוד הם מתקשרים אחד עם השני אז הם גם מוצאים להם חבר או שניים לשוחח איתו. הבעיה שלנו היא שבעלי צריך להחליף מרכז יום עכשיו ולהתחיל במרכז המיועד ל"תשושי נפש" וזה יוצר לי קצת בעיה שכבר כתבתי עליה לפני כמה ימים. מחר בבוקר אני אצא לבקר בשני מרכזי יום, האחד הוא ברירת מחדל, שכנראה הוא יצטרך לבקר בו, והשני הוא הרצוי אך שאינו מממן הסעות למקום מגורינו ואני לא אוכל לעמוד לבדי בעלות של ההסעות. אז אם לא יימצא פתרון לזה נראה לי שהוא יצטרך להסתפק במה שיש ביישוב שלנו. מחר אבקר בשניהם ואראה מה המצב ואדווח. בכל אופן נירה, עשי את הניסיון מחר בכל מקרה, תמיד צריך לנסות כמה ימים וגם אם זה לא כל כך דופק בהתחלה, צריך להתמיד ואז רואים שזה פתרון נהדר. אני תמיד אמרתי שאיזה מזל שהמציאו את מרכזי היום ובעלי כבר שנתיים מבקר במקום נהדר ועכשיו עליו להמשיך הלאה, למקום החדש. אני מאחלת לכם קליטה מהירה ותראי שזה יהיה פתרון מצויין לבעלך וגם לך, גם אם הימים הראשונים יהיו אולי קצת קשים... לא להתייאש. המקום בתה"ש הוא מצויין!

נירה לב

New member
נילי הלוואי שיצליח לנו

מקווה באמת שאצליח להתגבר על הפחד הלא מובן שיש לי,לגבי מרכז היום, אני מתפללת שימצא חן בעיני בעלי ושיאהב כמו בעלך להיות שם. אני מניחה שיקח לו כמה ימים להסתגלות.אבל מי שצריך להשלים עם זה זו אני. נילי אני מודה לך על החיזוקים ,. נירה

נילי41

New member
נירה אל דאגה

הלוואי ששניכם תסתגלו במהרה. את תראי שזה יהיה בשבילך כמו אוויר לנשימה. אני הרגשתי הקלה עצומה כשבעלי התחיל ללכת למרכז היום. לא האמנתי בכלל שהוא יסכים לזה, הייתי בטוחה שהוא יעשה לי בעיות, ולהפתעתי זה עבר הרבה יותר בקלות משחשבתי. ובשבילי - התחלתי לנשום לרווחה. אני מסוגלת לעבוד קצת מהבית בבוקר. לעשות סידורים, קניות וכו', כי אחה"צ כשהוא בא הביתה איני זזה ממנו. אני כמו אסירה בביתי שלי. איני יכולה להשאיר אותו לבדו אף לרגע ולכן כל סידור או יציאה אני חייבת לעשות בשעות שהוא במרכז היום, ואם חלילה הוא כבר לא יוכל לבקר במרכז יום, נראה לי שזה יהיה בלתי אפשרי בשבילי להחזיק אותו בבית יותר. גם עכשיו, אם אני צריכה לצאת אחה"צ עלי לעשות סידורים כדי שמישהו יבוא ויהיה איתו וגם על זה הוא מתרעם ואומר שהוא לא צריך "בייביסיטר" שישמור עליו, אבל הוא כל כך צריך... אז אני נמנעת מלצאת אחה"צ או בערב, מלבד לקבוצת התמיכה של עמותת אלצהיימר שמתקיימת פעם בחודש ואז הבת שלו באה להיות איתו, וגם אז אני מתפללת שהכל יעבור בשלום ושהוא לא יעשה דברים שהיא לא יכולה להתמודד איתם. לכן נירה, כל החששות והפחדים וההסתייגויות הם טבעיים ומובנים, אבל את חייבת לעצמך ולו לעשות את הניסיון הזה ותראי שזה יצליח ואז לא תוכלי להבין איך יכולתם להסתדר בלי מרכז היום. זה כל כך חשוב לו, זה נותן לו מסגרת, חברה, גרויים, עניין, ממלא לו את היום והוא יחזור מרוצה ועייף ולא יזדקק לשוטטויות שלו... זה קצת הרבה כמו לשלוח פעם ראשונה ילד לגן, גם אז היו לנו פחדים וחששות אבל הילד מתרגל ואוהב את זה ואנחנו נהנות מכמה שעות של שקט וחופש. זה חשוב מאוד בשבילך, בשביל בריאות הנפש שלך, בשביל לארגן את עצמך, לאסוף כוחות, להתחדש ולהתחזק... זה הרבה בשבילו והמון בשבילך, את תראי... אני מתפללת שיצליח לכם אבל את חייבת לעזור לזה להצליח, זה תלוי הרבה בך.

נירה לב

New member
בקר טוב נילי

היינו צריכים להיות כבר בדרך למרכז היום ואני עדין מתמהמת . בסוף ניסע לשם אבל יש לי נקיפות מצפון נוראיות ,ובטו ח שהן ללא הצדקה כאילו שאני זורקת אותו מהבית -בכדי שלי יהיה יותר נוח. יום טוב ותודה על הכל נירה

נילי41

New member
../images/Emo50.gif את לא "זורקת" אותו מהבית

את דואגת לו למסגרת ולחברה ולעיסוק וכן, כדי שלך יהיה יותר קל. כדי שתוכלי קצת לדאוג לעצמך, כדי שתתחזקי, כדי שתחכי לו בשמחה כשהוא חוזר הביתה. זה כאילו שהוא הולך לעבודה וחוזר בסוף היום הביתה. הוא יחזור בצהרים, זה לא נורא, הוא יהיה מרוצה ועייף ואת תהיי יותר נינוחה ורגועה. את חייבת את זה לעצמך וגם לו. יהיו לכם עוד הרבה שעות אחה"צ ביחד. אסור להסתכל על זה כאילו שאת מחפשת איך להתפטר ממנו, זה ממש לא נכון. תראי שזה יתרום לשניכם... עשי את הניסיון ואל תתייאשי באמצע, תני לזה כמה ימים, למרות שסוף השבוע ויום כיפור באמצע וזה די ישבור את הרצף, אל תתייאשי מתגובות ראשונות של חוסר שביעות רצון, חזרי על הניסיון שוב, הוא הרי לא יזכור את מה שאמר קודם לכן, החזיקי מעמד... שיהיה ב ה צ ל ח ה !

למעלה