אחד ממקורות ההעצמה שלי

נועָה

New member
../images/Emo140.gif אחד ממקורות ההעצמה שלי

מועדון הגבינה הלבנה את נותנת לגוף את הדברים הכי טובים, את ההרגלים הכי מושרשים, את כל החלומות - והוא בוגד בך, הוא משנה לך את הצורה. אני יודעת שאת אוכלת לא רק מתוך זה שאת רעבה, או שאת מתאווה באותו רגע למשהו פיקנטי או מתוק. אני יודעת, כי אחר-כך את מרגישה רע. אני יודעת שאת לא אוכלת מעבר לנקודת השובע שלך משום שיש לך בטן בעלת קיבולת גדולה, או כי זה כל-כך טעים. זה טעים, אבל זה לא זה. אני יודעת שאת רק עושה השלמות. השלמות מהזן הזה, כי ככה את מכירה את עצמך ואת החיים. כי בבית שלכם האוכל היה כל-כך מרכזי. דיברו עליו, טרחו, בישלו באהבה, לפעמים גם הכריחו אותך לאכול. אז התרגלת. אחר-כך גם את עשית דברים דומים כשבישלת, כשגדלת ילדים, כשרצית באמת לעשות טוב למשפחה, לעצמך, לאחרים. ופתאום את תקועה. עם האהבה, עם ההרגלים, עם הרעב שהוא אמיתי, אבל גדול מדי ביחס לתוצאות. את נותנת לגוף את הדברים הכי טובים, את ההרגלים הכי מושרשים, את כל החלומות - והוא בוגד בך, הוא משנה לך את הצורה. אני יודעת שניסית. לצמצם כמויות, לשנות מאכלים וארוחות, להתאפק, לרעוב - והרעב נשאר. את אומרת לעצמך, "תזונה נכונה, זה הכיוון, ולשנות רגשות, לשנות תסכולים." לפעמים את בשליטה, ולפעמים בא פתאום משהו פנימי או חיצוני - ואת מאבדת אותה שוב. ואת מנסה, את כועסת על עצמך ועל העולם, ושוב את בורחת לתוך המעגל שאין לו סוף ושהוא לא מוביל לשומקום חוץ ממלחמות, ואת לכודה בתוכו. ואת כמו לא יודעת איך לצאת, ולפעמים את כבר לא בטוחה שאת רוצה. ואת מביטה באלה שהצליחו, הם נראים לך יצורים מעולם אחר. מה, אין להם צרכים, תיאבון? מאיפה הם לוקחים את הכוח אם הם לא אוכלים פיזית את הדברים שעבורך הם חיוניים. ומאיפה הם לוקחים את הכוח להגיד לא. אתמול פגשתי איש מאושר עם האוכל שהוא אוכל. נראה נפלא ואוכל מאכלים רזים. אוהב אותם. לבן, קוטג', ירקות, עוף במעט שומן וקצת לחם. אוכל אותו, לא מספיג בו את הדמעות ואת התקוות. מתייחס לפיתויים כמו לפקיד בעיריה, יחסים קורקטיים. לא יוצא מדעתו לא לטוב ולא לרע, הם משאירים אותו אדיש. ואותך הם מקפיצים. את, שכבר כמעט איבדת את עצמך לדעת בתוך גוף זר, וכבר לא מבחינה איפה הוא נגמר ואיפה מתחילה את. שמזמן תפסת שיש אוכל שהוא לא החבר שלך, שהוא לא בעדך, למרות שאת בעדו. שהיחסים ביניכם כבר יישארו כאלה לעולמים. מצומצמים, ללא כל מוצא נוסף. את לא מאמינה? תנסי, תצלצלי, אף אחד לא עונה לך שם ברגע הנכון בצד השני.
וודי אלן אמר שהוא לא מוכן להצטרף למועדון שמסכים לקבל אותו. מחכה לך מועדון הגבינה והעגבניה ועוד כמה חברים טובים, נאמנים, בריאים, אוהבים. אני יודעת, את כבר רוצה לאהוב אותם גם. את מבינה איפה הפרדוקס? איפה הפלונטר? תמיד אהבת. את אדם בריא ורזה בנשמה, אבל עם כל-כך הרבה עטיפות. אי-שם לאורך המסלול רכשת הרגלים ודימויים שהם לא שלך במקור. כדי לחזור ולזהות מי את באמת, את צריכה לטפח את עצמך מחדש. לאהוב את עצמך מהלב, לא מהבטן או הראש. לפעמים את צריכה לאבד את האהבה כדי לחזור אליה. כל-כך סיבכת לעצמך את החיים ואת הצרכים, ועכשיו מאיפה מתחילים, איפה קצה החוט. כמה נחמה וטריות, כמה אהבה וטעם שיש בפשטות. מילה טובה, חיבוק, תפוח-אדמה אפוי, כלים יפים, בזיליקום, דגים, לחם קל עם ריבה דיאטתית, חום, אנושיות. אל תאכלי את העטיפות, אל תאכלי את הרעל. את נחנקת, משמינה, ואפילו לא שמה לב איך את משלמת את כל המחיר לבד. לא רק את האוכל את מכניסה פנימה. את אוכלת את הכעס, טורפת את הפחד, מבשלת את הכאב על אש קטנה. ובסוף את גם אוכלת אותו. בהם צריך לטפל, הם שצועקים ואת לא שומעת. תוציאי את האמת, את הצחוק, את החיוך, את הכאב, את כל הרגשות. יש להם הרבה יותר כוח והשפעה מאשר לאוכל. וכשתוציאי, תראי איך הם בעדך. איך את מצליחה בעזרתם ליצור לעצמך את המציאות שאת רוצה, רק שלא ידעת לאן ולאיזה כיוון לפנות. והגבינה, הסלט, הים, החמניות והאפרסקים ישארו בשבילך לעולמים. כי החמניות הן לא רק של ואן גוך, הגבינה היא לא רק של הדיאטה, והשעועית הירוקה היא לא רק של הרזים, ולא רק של השמנים. אנשים שפויים אוכלים מה שהם אוהבים והוא טוב ובריא עבורם. אז מה אם נולדת בבית הונגרי או מרוקאי. אם בישלת גם צרפתי ואיטלקי. את מה אם את מעריצה את החומוס. את אוכלת אותם גם היום, אבל אחרת. אף פעם לא מאוחר מדי או מוקדם מדי לצאת לחופשי.
אפשר לשאת כל מיני מחסורים, כשמטפלים טוב יותר בלב מאשר בגוף. ז'אן ז'אק רוסו מישהו. "מישהו אכל את הדייסה שלי!" נהם אבא-דוב. "מישהו אכל את הדייסה שלי." יבב ילד-דוב. "אה, תפסיקו כבר!" רטנה אמא-דובה, "עוד לא גמרתי לבשל אותה אפילו!" מתוך הבלוג שלי - "מאמינה" http://www.israblog.co.il/blogread.asp?blog=42912

נועָה

New member
אביבה יקרה, תודה לך על ../images/Emo9.gif

השאלה הטובה והאכפתית. מזמינה אותך לבקר בבלוג שלי - "מאמינה". אני מאמינה שהאמונות האמיתיות שלי עובדות גם לבד, ויוצרות עבורי מציאות. לכן זה כיף להאמין וחשוב - וזה עוד יותר חשוב - במה אני מאמינה. אם תרצי, תוכלי לכתוב את המייל שלך בבלוג למעלה בצד שמאל, וכך תשלח אליך הודעה כשאפרסם קטע חדש. שיהיה לך הכי טוב בעולם

נועָה

New member
../images/Emo140.gifתודה שנכנסת

ועוד יותר, שקראת אפילו די הרבה... זה נכון. כותבת על הדברים שעוברים ושעברו עלי, ועל התובנות שלי כדי לעשות מהחיים שלי חיים טובים, וחיים אפשריים עבורי. גם חוקרת המון את חוקי הטבע והיקום, כדי לדעת אותם ולהעזר בהם.

ספרי קצת על חוקי הטבע

איך אפשר להעזר בהם? מה למדת? מה את עושה כדי ללמוד? או איך את בעצם לומדת? איך את יודעת שלמדת?

נועָה

New member
אביבה, מהחוקים שאני מאמינה ../images/Emo65.gif

לא מאמינה שאדם יכול להפוך למישהו אחר מאשר הוא. אבל הוא יכול להכיר את עצמו וכך לחזור להיות הוא, לפני שקלקלו לו וקלקלו אותו. ואני מאמינה שהוא יכול לתעל את עצמו, להיות ישר עם עצמו, להוציא מעצמו את המיטב שבו. אני לומדת על חוקי הטבע והיקום ממקורות שונים. תקשור עם יישויות. פילוסופים, סופרים, משוררים, האדם הקטן שברחוב. ספרים, סרטים, מודעות על האוטובוסים, על חולצות טישרטס... מרובין שארמה, ליאו בוסקאליה, הסינים. משיחות שהיו לי עם אלוהים במשך חמש שנים. מתקשור עם העצמי הגבוה שלי. לוקחת חוק שאני מאמינה בו, והופכת אותו לאמונה עמוקה שלי. אני יודעת שלמדתי כשהתוצאות מופיעות במציאות החיצונית שלי. ועד שאני לא עושה אותו, מיישמת אותו בעצמי, זה לא מעיד על-כך שלמדתי אותו. דיבורים זה נורא יפה, אבל מעשים זה גם משכנע. כתבתי המון חוקים משלי, והם מפוזרים בתוך הקטעים שכתבתי. ואני מביאה לך כאן אחדים מהחוקים שלמדתי מאחרים ושיישמתי, והם הביאו לתוצאות מוצלחות. כלומר חוקים שעובדים בחיים שלי. וחוק חשוב - אם זה חוק שהוא נוגד אמונה פנימית אחרת שלך - תהיה מלחמה, והאמונה הקודמת לא תאפשר לחוק הזה להיקלט בתוך התת-מודע. לעומת זאת, אין צורך להוציא את האמונות הישנות מהדיסקט. אני לא מאמינה שאפשר לרפא אותן. אבל האמונות החדשות כבר תטפלנה לבד בחוקים-האמונות הקודמים. 1. כשמישהו פוגע בי - זה שיקוף של כך שאני פוגעת באני הפנימי שלי. וזה יכול להיות: לא ישרה עם עצמי, לא מדברת מספיק יפה עם עצמי, לא מאמינה בעצמי, לא מכבדת את עצמי (מתקשור עם יישויות). 2. מי שאינו מראה את אהבתו - אינו אוהב (שקספיר). 3. החיים יגרמו לך כאב ביוזמתם. האחריות המוטלת עליך היא ליצור אושר לעצמך. מפני שאתה עתיד לגלות על עצמך באמצעות הכשלון כמו שבאמצעות ההצלחה (רובין שארמה). 4. כשאתה אופה עוגה טובה, אתה צריך כל הזמן למחוא לה כפיים. לפעמים אתה אפילו מצליח לשכנע אותה לעלות (שמעון, ידיד שלי). 5. הדבר היחיד הישר לגבי רגל עקומה הוא נעל עקומה. אין שמים נעל ישרה על רגל עקומה (הסינים). 6. ייעודו הנעלה ביותר של האדם הוא השלמות השכלית. אבל קודם עליו להגיע לשלמות המוסרית, שכן אדם שאיננו מוסרי אינו יכול להיות חכם (הרמב"ם). 7. מטבעו כל אדם נולד עם כוח שכלי, אולם לא עם שכל. הפעלת הכוח השכלי - היא המביאה את האדם אל השכל (הרמב"ם). 8. השכל נחלש, אם מאמצים אותו יותר מיכולתו (הרמב"ם). 9. תשמח ודאי לדעת שהחוק האוניברסלי שמחולל ניסים עדיין לא בוטל (ד"ר וין ו. דייר). 10. אדם אינו מאמין - אלא אם כן הוא חי על פי אמונתו (תומס פולר) 11. ציפורים לעולם אינן שרות בתוך מערות. 12. המצב הטבעי של היקום הוא עושר (תקשור עם יישויות, דיפאק צ'ופרה) 13. אינטואיציה היא הדרכה אוהבת (המלאך השומר שלי...)

spectacular

New member
שלום נועה../images/Emo39.gifברוכה הבאה../images/Emo39.gif

נהנתי לקרוא בבלוג שלך וגם כאן, תודה על השיתוף, איך למעשה את מיישמת "חוק" בחייך, כלומר, ה"חוק" הרי קיים ומתקיים גם אם אין האדם מודע לו,(זאת הנחה הכרחית) האם מודעות לקיום ה"חוק" הופכת אותו לאפקטיבי? מה קורה עם "חוקים" שאני לא, או עדיין לא ,מודעת אליהם, האם יש לאותו "חוק" שאיני מודעת אליו, השפעה עלי ועל חיי? השפעה מיטיבה או השפעה של הצד השלילי של אותו הכלל? אמונה פנימית או אמונה ישנה אשר עומדת בסתירה עם אמונה חדשה, האם הקונפליקט הוא רגשי או שכלי לדעתך? ואיך "מסתדר" הקונפליקט, לדעתך. אדם שנמצא בתהליך של הכרות עם עצמו, ומגלה בעצמו איכויות העומדות בסתירה ל"חוקים" נגיד למשל שהוא ציפור שדוקא במערות שירתו היא הנהדרת ביותר, האם גם אז טוב לו שיחזור אל עצמו? או שעדיף שיבנה לו עצמי חדש, לפי אמונתו החדשה? הפעלת הכוח השכלי, יכולה להיות "יותר מיכולתו"? האם הכח השכלי שווה אצל כל בני האדם? האם להבין מדברי הרמב"ם שלא טוב לנסות להבין את מה שקשה לי. אמונה או "חוק" האם זה רגשי או שכלי ,לדעתך. אני תמיד שואלת מלא שאלות , גם את עצמי, מעניין אותי לדעת מה דעתך. תודה.

נועָה

New member
וואו, איזה שאלות אינטליגנטיות!

עוד אף פעם לא "נפלתי" "במקרה" לפורום כזה חכם... איזה כיף!!! אמרתי שאני כבר מיישמת במציאות את החוקים שאני מאמינה בהם. תודה על קבלת-הפנים, וזה עושה לי טוב שנהנית לקרוא בבלוג. נעשה סדר בשאלות. 1. איך למעשה את מיישמת "חוק" בחייך, כלומר, ה"חוק" הרי קיים ומתקיים גם אם אין האדם מודע לו,(זאת הנחה הכרחית) האם מודעות לקיום ה"חוק" הופכת אותו לאפקטיבי? בוודאי. המודעות לחוק הופכת אותו לאפקטיבי. בואי ניקח את החוק (שאני עוד לא החלטתי אם לקרוא לו חוק או אמונה, אבל זה עניין אחר) - "הדבר היחיד הישר לגבי רגל עקומה הוא נעל עקומה. אין שמים נעל ישרה על רגל עקומה." ואני ניסיתי בעבר בלי סוף, להתאים את עצמי לאנשים/מקצועות/חוקים שלא היה שום סיכוי שארגיש שם נוח או שאוכל לנשום. או שאוכל להצליח. מאז שהבנתי את עניין הנעל הישרה, הפסקתי לדחוף את עצמי לתוך מצבים שאני יודעת מראש שהם בלתי-אפשריים עבורי. החוק היה קיים גם קודם. אלא שאני לא פעלתי על פיו. 2. מה קורה עם "חוקים" שאני לא, או עדיין לא ,מודעת אליהם, האם יש לאותו "חוק" שאיני מודעת אליו, השפעה עלי ועל חיי? השפעה מיטיבה או השפעה של הצד השלילי של אותו הכלל? אחד הדברים החשובים ביותר בעיניי הוא ידע. אם את לא יודעת איך לנהוג ומה לעשות נכון, את מועדת הרבה יותר לעשיית טעויות גדולות מאשר אדם שיודע. שגם הוא לא מובטח, אבל הוא לפחות עושה רק טעויות קטנות, לא קריטיות. ודבר נוסף, הוא מכיר את החוק: "תנסה תמיד לעשות לימונדה אם נופל עליך לימון." לגבי ההשפעה המיטיבה וההשפעה השלילית: מבחינת המציאות והעובדות, זה שאינך יודעת את החוק יש לזה השפעות שליליות. לפעמים אפילו מאוד. את פשוט נוסעת ברכבת לחיפה, כשאת מתכוונת להגיע לבאר-שבע. ואז, גם כל התחנות שבדרך הן טעות. את תמיד יכולה להגיד לעצמך: "טוב, אבל גם בדרום היה לי נוף יפה." אני למשל מסוג האנשים שצריכים שהדרך והמטרה שניהם יהיו נעימים. לגבי ההשפעה "החיובית": פעם, היה לי הרבה יותר אומץ. פעם לפני שנפתחו לי העיניים הייתי מאוד מאושרת. אבל חייתי בהכחשה. כי בהמשך - המציאות התנפצה לי מול הפרצוף. ואז זה היה מאוד כואב. 3. אמונה פנימית או אמונה ישנה אשר עומדת בסתירה עם אמונה חדשה, האם הקונפליקט הוא רגשי או שכלי לדעתך? ואיך "מסתדר" הקונפליקט, לדעתך. אם יש קונפליקט, הוא בדרך כלל רגשי. לגבי איך זה מסתדר, זה מסתדר רע. יש כל הזמן מלחמה בין השכל לרגש. בין העובדות שבמציאות לבין האמונה הפנימית. מבחינה מעשית - האדם תקוע. הוא לא יכול להתקדם עם חייו. 4. אדם שנמצא בתהליך של הכרות עם עצמו, ומגלה בעצמו איכויות העומדות בסתירה ל"חוקים" נגיד למשל שהוא ציפור שדוקא במערות שירתו היא הנהדרת ביותר, האם גם אז טוב לו שיחזור אל עצמו? או שעדיף שיבנה לו עצמי חדש, לפי אמונתו החדשה? עוד לא ראיתי ציפור ששרה נהדר במערה. האדם צריך להיות ישר עם עצמו ולתת לעצמו כל הזמן דו"ח פנימי. 5. הפעלת הכוח השכלי, יכולה להיות "יותר מיכולתו"? האם הכח השכלי שווה אצל כל בני האדם? האם להבין מדברי הרמב"ם שלא טוב לנסות להבין את מה שקשה לי. לא, אסור להפעיל את הכוח השכלי יותר מיכולתו. כי אז - השכל ממילא עובד פחות מיכולתו. ולפעמים מגיע למצב של טמטום. השכל זקוק למנוחה. לגבי כל בני-האדם, הרמב"ם אומר: "מטבעו, כל אדם נולד עם כוח שכלי, אולם לא עם שכל. הפעלת הכוח השכלי היא זו המביאה את האדם אל השכל." 6. אמונה או "חוק" האם זה רגשי או שכלי ,לדעתך. לדעתי יש חוקים שהם שכליים, יש שהם רגשיים ויש שכליים-רגשיים. הכי קל לי עם חוקים שהם שכליים ורגשיים ביחד. 7. אני תמיד שואלת מלא שאלות , גם את עצמי, מעניין אותי לדעת מה דעתך. תודה. דעתי היא שזה דבר נהדר, כי רק ככה אפשר להתקדם. וגם בהגדה מדברים על "זה שאינו יודע לשאול".

נועָה

New member
טל, ובקשר לשאלה 4 שלך ../images/Emo180.gif

"אדם שנמצא בתהליך של הכרות עם עצמו, ומגלה בעצמו איכויות העומדות בסתירה ל"חוקים" נגיד למשל שהוא ציפור שדוקא במערות שירתו היא הנהדרת ביותר, האם גם אז טוב לו שיחזור אל עצמו? או שעדיף שיבנה לו עצמי חדש, לפי אמונתו החדשה?" יש אמונות שאני מצאתי אותן שהן לא עובדות ולא נכונות. "אם תרצו אין זו אגדה." ליד הרצון צריך גם יכולת, אמונה פנימית עמוקה, כשרון בתחום, ידע, נחישות וכושר ביצוע. נורמות מסוימות, חומרים של נשמה, סגנון, ארגון וסדר. ואת זה - אף אחד לא סיפר לנו. לחצו עלינו רק עם "האם תרצו". ואחר-כך גם אנחנו דרשנו את זה מעצמנו. אם האדם מוצא שאי-אפשר לעבוד על פי אמונה מסוימת, שזו היתה האמונה שלו משום שהמורה נחמה האמינה ככה (אבל גם היא לא הצליחה ליישם. זה היה הסיפור של הילד והמלך העירום), בוודאי עדיף לו שיתפכח ויבנה לעצמו נורמות חדשות. זה לא עצמי חדש, אלה נורמות אחרות. זה לא עצמי חדש משום שהאדם צריך להרגיש נוח עם עצמו. הוא צריך להרגיש שהנורמות הקודמות לא הצליחו להביא אותו ללהיות הוא עצמו. התבגרות היא כשהאדם יודע שהוא גדל עם מערכת אמונות וחוקים מסוימת, ויש זמן שהוא מחליט מה מממנה מתאים לו ומה לא. מה דעתך? (כולל התשובה הקודמת שלי.)

spectacular

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif../images/Emo39.gifאמונות וחוקים

אמונות לדעתי קשורות יותר ברגש, הן יוצרות כח שעשוי להתממש ולבוא לידי ביטוי במציאות האישית, אמונה המגשימה את עצמה.ולכאן שייך: "אם תרצו - אין זו אגדה" האמונה היא כח המתמיר מחשבה למעשה,אמונה יוצרת מציאות, כדי למקד ולמרכז את האמונה והכוח שבה, מקובל להשתמש באמצעים מוחשיים,למרות שאינם הכרחיים, קמעות, סמלים, מנטרות, טכסים, תפילות, צבעים,צורות,פסלים,אש, מים.... האמצעי המוחשי כשלעצמו אין בו כוח ליצור מציאות, האמונה המתועלת דרך החפץ היא הכוח, כלומר, מי שמאמין שהמים קדושים ומרפאים,כך יהיה עבורו, חוקים קשורים יותר לשכל, הם מתקיימים בין אם נהיה מודעים להם או לא, וטוב לגלות אותם ולהשתמש בכוחות הקיימים לתועלתנו, לדעתי המודעות הזו קשורה גם לסוג של חוכמה- תבונה,בינה, וקשורה גם להעצמה של המחשבה,ולשלב גבוה יותר ברוחניות, הבנת החוק (חזק יותר מאמונה),מעצימה את כוח המחשבה, ומשמשת כח מניע למימושה במציאות, מחשבה הופכת למציאות,נס. כיף לי לדבר איתך

נועָה

New member
../images/Emo42.gif טל, זה נורא יפה ../images/Emo141.gif

שעשית אבחנה בין חוקים לאמונות. וגם הגדרת כל אחד מהן ושייכת אותו. יחד עם זה, אני לא בטוחה שניתן להפריד או להבחין ביניהם. החוק קיים תמיד, אבל הוא לא קיים לגבי האדם שאינו משתמש בו. כלומר אם הוא לא מודע לו, החוק לא עוזר לו. אז הוא קיים. אז מה. אם הוא לא משתמש בו זה כאילו שהוא לא קיים. אם הוא לא משתמש בו, אין הבדל בין זה שהוא קיים לבין זה שהוא לא. הכל נראה ארעי, מקרי וללא סדר. אני חושבת שהאמונה בחוק, היא הדבר שנותנת לו את הכוח לפעול בחייו של האדם. ללא האמונה בו, אין לחוק זכות קיום. כיון שהחוקים אינם כתובים בשומקום רשמי, זה לא השמש זורחת כל בוקר במזרח ובערב היא שוקעת במערב, התקפות שלהם היא רק בידי האמונה. לכן אם אומרים, אמונה מסוימת אומרת ככה וככה, היא כבר עשויה לכלול בתוכה את החוק שמתקיים רק בכוח האמונה. אז הייתי נזהרת מלעשות את זה לשחור-לבן. מה שיותר חשוב הוא להכיר את החוקים שעובדים בחיינו, ולדעת איך הם פועלים. ועוד יותר חשוב - להשתמש בהם באופן מעשי. כי גם האמונה לא יכולה להתקיים ללא מעשיות. להאמין במשהו = לחיות אותו. אבל מה שכן, האמונה שלנו היא זו המכוונת אותנו, והיא זו המכוונת את הדברים המגיעים אלינו. וכאן, זה לפעמים נראה כאילו שאנחנו לא עושים כלום והדברים קורים. בסופו של דבר, אני חושבת שאנחנו עושות עבודת צוות. את הבאת לי את ההגדרות הנפרדות, ואני רוצה להראות לך איך האמונה והחוק משתלבים זה בזה. לחוק שהוא חוכמה ומחשבה תחילה מתחבר הרגש, והשכל והרגש יוצרים יחד אמונה. לא ככה? אז איך נקרא להם, חוקים או אמונות?.... חחחחחחח..... נראה לי שאמונות.... אמונה בחוקי הטבע והיקום.

נועָה

New member
ובעניין האמונה והחפצים../images/Emo99.gif

אני חושבת שהכוח של החפצים הוא בזה שהתת-מודע זקוק לחפצים. זו שפה שהוא מבין, כי היא שפה ברורה. ואז הוא יכול ללכם עם, ולשתף פעולה עם האמונה, שהיא דבר שנעשה במודע. המודע מעביר מידע לתת-מודע לא רק במילים, מחשבות, רגשות, אלא גם דרך חפצים. ותודה שהזכרת לי את זה. זה מה-זה חשוב!

spectacular

New member
היי נועה,../images/Emo20.gif

החוק קיים גם אם האדם אינו מודע לו, וכאן אני חוזרת למה שכבר שאלתי קודם, האם האדם שאינו מודע לחוק ולא מיישם אותו בחייו, מושפע מן החוק בצורה הפוכה, שלילית לגבי האדם, כי החוק הוא לא חיובי או שלילי, הוא כח הבא בצורה מסוימת, אדם המבין את החוק וצורת כוחו, ינווט את עצמו כך שהכח הקיים בין כה וכה,ישא אותו, כמו לרכב על גל, וזה חיובי לאותו אדם, אדם שאינו מודע לחוק, יפגע מהכח, יסחף ואולי יטבע, ואז אותו כח יוצר מצב שלילי לאדם הזה. אותו כוח. הרגש עושה Fine Tunning לשכל,כיוונון,ליטוש,צלילות,עלית תדר, יש? מבחינתי, כל זה תיאוריה מענינת, לפעמים אני בפנים ולפעמים אני בחוץ, קשה לי לקבל הנחות שלא ניתנות להוכחה מדעית, אמונות חדשות ואמונות ישנות מתוכחות בינהן כל הזמן, והכל אצלי בראש...בטח גם בלב, הראש בדרך כלל צועק יותר חזק,וקשה יותר לשמוע את הלב, כשאני מצליחה לשמוע את הלב והוא אומר שמרגיש טוב, אז אני מיד אומרת לראש לשתוק: די, זהו !,זה טוב ! לפעמים הוא נרגע, ולפעמים לא... יש אינספור דרכים ללכת בהן.רק לא ללכת לאיבוד. אני אפורה לגמרי...
ואת חמודה.

נועָה

New member
../images/Emo42.gif טל, החוק...

אני מתייחסת אל החוק כמשהו שנועד לעזור לנו למצוא את הדרך, לעשות סדר. בתשובה הראשונה כתבתי לך שאדם שאינו יודע את החוק מועד לעשות טעויות גדולות. ובשניה - שאין לו סדר ושהכל ארעי ומקרי. כי יכול להיות גם מצב שהוא לא יודע שזה חוק טבע - אבל הוא פועל על פיו. החוקים הללו אינם ניתנים להוכחה מדעית. ולא משום שהם לא מדעיים, אלא משום שהמדע עדיין לא עשה שומדבר כדי לנסות להוכיח אותם. לגביי, יש מדע וזו אני. אני חוקרת את החוקים הללו כבר 10 שנים באופן אישי ומאוד מדעי, ועל גבי הכואב לפעמים. אבל אני מדברת רק על עצמי. אני מבינה את הקושי שלך. והוא נובע מזה שאת נמצאת בתוך האישיות שלך, נמצאת בתוך הקופסא. וצריך את היכולת של להתנתק מעצמך, יכולת שגם אותה טיפחתי במשך שנים. ואולי יש אנשים שעושים את זה בצורת מדיטציה. וזה נכון מאוד. יש אינספור דרכים ללכת בהן. אולי גם ללכת לאיבוד זה כיוון... הרמב"ם אמר שכדי להגיע לאיזון, צריך לעבור מקיצוניות אחת לקיצוניות השניה... ואני לא זוכרת מי זה היה שאמר, שלמחלות קיצוניות צריך תרופות קיצוניות... את ממש לא אפורה, יש בך המון אור ואת קורנת.
ובקשר לכאב, לחורים השחורים, אני אעבור להודעה הבאה שלך.

כל

יום מתפרסם מחקר שקושר את ההתנהגות שלנו לגוף ולנפש יותר ויותר נכתבים ספרים על "החוקים" האלו שהם בעצם נכתבו מתוך נסיון (ניסוי) החיים בהחלט טוב ללמד/ללמוד אותם וכמה שיותר מוקדם זה רק יכול להועיל יש קסם מיוחד במשפטים הקצרים שאומרים כל כך הרבה וגם, אני אוהבת איך שאת מנהלת את השיחה

נועָה

New member
אשה אורחת יקרה ../images/Emo68.gif

בטח! קיימים היום גם חוקים רבים הנוגעים לקשר בין הגוף לנפש. חוקים שיכולים להפוך לאמונות, ואז זה מאפשר להם להיות מיושמים בחיינו. הם נותנים לנו עידוד, תומכים במה שאנחנו מרגישים וכך מחזקים אותנו. אם יבוא לך, מה-זה אשמח (ואני יודעת שלא רק אני!) אם תוכלי להביא לכאן אחדים מהחוקים המשפטים האלה שאומרים כל-כך הרבה. המון תודה, וכמובן גם על המילים האישיות שלך.

רוב

ה"חוקים" האלה הם חלק בלתי נפרד ממני ככה אני מכירה את עצמי הם אבני הדרך שלי והדרך הכי חשובה לי ובכל זאת מדי פעם אני לומדת עוד וזה מאוד מעצים אותי אני קוראת אותם בספרים,בפורומים ועוד.... חושבת,נהנית,מהנהנת בראש ולעיתים אפילו WOW כזה ונכון הם מחזקים וזה טוב פעם אפילו חשבתי לשמור אותם...סתם לכיף עכשיו מחשב חדש...לא יודעת אם אמצא אותם את בטח מכירה את הרוב חחחחחחחח
אה ודרך אגב אני מאוד אוהבת אייקונים ואני מאווווד יצירתית
אני משייכת את זה דווקא לחדוות החיים,שמחת חיים לתום לילדה שבי ובהחלט גם ליצירתיות ולצבע

נועָה

New member
../images/Emo9.gif אין דבר...

אז לא עכשיו. מתי שיזדמן. ואולי כשיבוא לך מול העיניים חוק חדש שעוד לא הפכת אותו לחלק ממך, ותרצי להתאמן עליו... פתאום זה מזכיר לי קצת מתכונים של עוגות... (ניסית את החוק הזה? הוא עובד? עוזר?) מסכימה איתך מאוד בקשר לאייקונים. ותתחדשי על המחשב!!!

למעלה