אחד ממקורות ההעצמה שלי

יש לי רעיון../images/Emo91.gif

לפעמים נדמה שנגמרו השאלות עוברים ימים בלי הודעות חדשות אני מציעה שמדי פעם תעלי "חוק" אחד ותפתחי דיון זה יכול להיות מענין

נועָה

New member
היי אשה אורחת....../images/Emo180.gif

נכון, זה רעיון. ואני אחשוב על זה: האם אני יכולה לעשות את זה, ואיך לעשות את זה.

spectacular

New member
צפורים אינן שרות במערות,

מיד חשבתי על יצירות מופלאות שנולדו מתוך כאב גדול, לדוגמה, שירי רחל, הכאב פורץ בכל כך הרבה יופי וטוהר,שקוף,חד,צלול, אולי כשציפורים שרות במערות,זאת שירתם האחרונה, והיא נשמעת למרחוק, ואי אפשר להתעלם . לא להבין אותי לא נכון- אני לא ממליצה על כאב כדרך ליצירתיות... או בכלל.

נועָה

New member
../images/Emo66.gif הכאב

הכוונה בחוק הזה היא ליכולת לפרוח, להצמיח כנפיים, לעבוד מתוך חופש, לשמוח, להרגיש חיוּת. זה ידוע שיצירות רבות נולדו מתוך כאב גדול, ויש כאלה שאומרים שהן תנאי ליצירה טובה. אבל לא חייבים להיות בתוך מערה כדי לכאוב. זה יכול להיות מאוד כואב גם כשנמצאים תחת אור השמש. כשנמצאים ממש ממש בתוך מערה, בתוך החושך, מתוך נסיוני האישי אי-אפשר לכתוב שם ואי-אפשר לשיר. אבל למות, כן. אני רוצה להאמין שאפשר ליצור יצירות מופלאות גם לא מתוך הכאב. ושהן יכולות להיות מופלאות לא פחות. לפעמים התהליך אצלי עובד הפוך - קודם אני חיה ועושה, ואחר-כך מסיקה את המסקנות. ואז בפעם הבאה כבר הרבה יותר קל, כי יש לי גם את הכוח המניע של האמונה.

סמסרה1

New member
רובין ס' שארמה

היי אביבה עכשו סיימתי לקרוא עוד ספר של שארמה "מי יבכה כשתמות?" שווה לצטט מלא מלא חוקים משם.

נו, אז למה את מחכה?

רק השם של הספר עושה לי חשק לקנות אותו. יאלללה, סמסרה, קדימה התחילי לשתף אותנו... הוא אגב לא מביא "חוקים", מה שהוא עושה זה אומנות בפני עצמה... הוא מספר לך את מה שאת יודעת, בצורה כל כך נעימה...שנדמה לך שהוא המציא את זה... בעיני הוא גאון ואומן ביחד עם לב חם וגדול... עוד כמה כמוהו באנושות, ויהיה הרבה יותר טוב

סמסרה1

New member
נכון

היי אביבה נכון הוא מביא לנו דברים שאנו יודעים בצורה נעימה. פשוט , קראתי קודם ציטטות שלקוחות מספרים ודברי אנשים/פילוסופים ומכנים זאת - חוקים. אביבה, אכן בהזדמנות אשפוך כאן אימרות חכמות שלו.

הכי אהבתי את זה

". ציפורים לעולם אינן שרות בתוך מערות" משפט גדול בעיני. וגם 13 מצוין... נכון, אדם לא יכול להפוך למה שהוא לא... רק ש... ארוכה וכואבת נורא הדרך חזרה... תודה לך על הזדמנות לדבר על דברים אלה...

נועָה

New member
../images/Emo176.gif אביבה....

על פי הדברים שבחרת, זה אומר לי שאת מאוד יצירתית. לפי האין-אייקונים, לא הייתי מנחשת את זה... וזה נכון, ארוכה וכואבת נורא הדרך חזרה. אלא שעם חברים טובים/משפחה טובה ועם עזרה יעילה, היא פחות ארוכה וגם כואבת פחות. גם לי היה נעים מאוד לדבר על הדברים האלה. ותודה.

אני רק חושבת...

מה היה קורה אם לא הייתי שואלת לשלומך? סתם פנייה אנושית ופשוטה...ותראי איזה יופי יש לנו כאן... לגבי האיין אייקונים, לדעתי, כשאדם משתמש בכלי נתון, הוא מאבד את היצירתיות היחודיות שלו ומהאפשרות להתאמץ ולהוציא משהו חדש מעצמו... נורא קל אבל שבלוני... וכל פעם שאנחנו משתמשים באותו הכלי...אנחנו "חוטפים" מכה רצינית למי ומה שאנחנו. כן, אני מאוד יצירתית, ולכן לא כדאי לאבחן אנשים לפי שימוש או לא באייקונים.בכלל איבחונים, וקיטלוגים...עלולים להיות מסוכנים ולא נכונים. השימוש במילים, לדעתי, הוא ההתקרבות הכי גדולה שיש לאדם אחר... והשאלה היא רק, וכמעט תמיד, האם אנחנו מדברים באותה "שפה"... יום נעים

נועָה

New member
על הרמוניה ../images/Emo42.gif

נכון שכאן זה פורום העצמה אישית, לא פורום הרמוניה, אני בכל זאת אני רוצה להביא אותה לכאן, את ההרמוניה. מה שקרה כאן זה שהיה בינינו ריקוד. לא הכרתי את הפורום, אבל הכנסתי לכאן קטע שכתבתי מכל הנשמה. את שאלת אותי שאלה אנושית פשוטה. לא עניתי לך כמו פולניה, ולא סיפרתי לך מה שלומי, דיברתי על הבלוג שלי. את הבנת שהוא חשוב לי, וסיפרת שקראת ושאלת שאלת המשך.... ועכשיו, האם אנחנו מדברות עדיין באותה שפה? קשה לי לענות. כי עכשיו אנחנו נמצאות בצומת. ואולי זה רק משום שיש לנו דעה שונה על האייקונים ועל האיבחון. ואולי גם זה בסדר, אם יש כמה דברים שבהם יש לנו דעה שונה. אני סבורה שהאייקונים מהווים קישוט חמוד למילים, ומזל שלא צריך לצייר אותם. אבל אפשר לבחור בהם והבחירה מעידה על משהו מעצמנו. את חושבת שבכלל, איבחונים וקיטלוגים עלולים להיות מסוכנים ולא נכונים. אני חושבת שהם עלולים להיות כאלה רק כשהם שגויים. אני חושבת שכוח שיפוט הוא דבר נהדר וחיוני, ובשביל זה יש לנו שכל. שיפוטיות היא דבר אחר. שיפוטיות היא חוות דעת מבלי להתייחס לעובדות. האיבחון שלי לגבי היצירתיות שלך היה נכון. ולא אמרתי לך שאת לא יצירתית כשלא ראיתי אייקונים. התחלתי רק לפתור את התשבץ עם עצמי, ואת התשבצים לא סתם כותבים בעיפרון... אני אדם של מילים (וגם של תמונות ושל מוסיקה), ואהבתי את המילים שלך בקשר לרובין שארמה. אהבתי את המילים שבחרת בהן והרגשתי איתן בנוח. לפני חודש הייתי אצל דיאטנית חדשה שאמרה לי ככה: "מוכרחה להיות בינינו כימיה, כי אוכל זה דבר אינטימי, ואם לא תרגישי אתי בנוח, לא יהיה לך נוח גם עם האוכל והדיאטה." ואשכרה, צודקת. שיהיה גם לך יום נהדר,

נועָה

New member
Deerest ../images/Emo141.gif

זה רק אצל אנשים שכבר נעים מבפנים... שיש להם את זה לבד. וככה, זה מה-זה נעים... (מזל תאומים, הא?)

למעלה