בהצלחה לכל הנגשים היום לבחינות הלשכה!

תגידי נעמיהיפה,

את חושבת שיש מקום לאחל בהצלחה? סה"כ, מדובר בעוד מתחרים פוטנציאלים שלנו, לא?

נכון, אבל..../images/Emo13.gif

כזאת אני..
מאחלת לכולם רק טוב. מאמינה שכל אחד ימצא את מקומו.. (אופטימית, כבר אמרתי?)

kikale

New member
שאלה דחופה ממתמחה

שלום לכולם, אשמח לתגובתכם בנושא. במבחן הלשכה האחרון היו שאלות בתחום ההוצאה לפועל שאינן עדכניות. הלשכה, שדורשת מאיתנו להיות דקדקנים בחומר ולזכור את הפינות בחוק, הוציאה את שאלות ההוצל"פ מבלי להתייחס לרפורמה בהליכי ההוצל"פ. מושג היסוד ראש ההוצאה לפועל הוחלף לרשם ההוצאה לפועל והמוציא לפועל הוא מנהל לשכת ההוצאה לפועל. בשאלותיה התייחסה הלשכה למושגים הישנים. הדבר גרם לבילבול בקרב מתמחים אשר חשבו בתחילה כי מדובר בניסיון להטעות... כמובן שבספרי הלימוד, למדנו לפי המושגים החדשים. תלמידים שניגשו פעם ראשונה לבחינה, לא הכירו את המושגים הישנים. שאלתי היא האם הוועדה הבוחנת היתה רשאית להוציא שאלות לא עדכניות? ומה כדאי לעשות. מדובר על כ-6 שאלות. לא ייתכן שיצפו מאיתנו לדיקדוק בחומר בעוד הוועדה הבוחנת מוציאה שאלות לא עדכניות. תודה!

תשובה:

ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה להיות בקשר עם מחשבות /פרקטיס. בכל מחזור הם מנסחים עבור התמחים השגות וערעורים על השאלות. אתה בהחלט יכול להציע להם להגיש השגה בכל הנוגע למה שפירטת. במידה והם לא יעשו כן, אתה יכול לעשות זאת בעצמך. אל תשכח לברר מהו המועד האחרון להגשת ההשגות.

kikale

New member
תודה על תשובתך

תודה על תשובתך! פנינו כבר לחברות. שאלה נוספת היא האם לדעתך ובמידה ולא ייתיחסו לערעור - כדאי להגיש עתירה מינהלית בעניין.

השאלה היא אחרת-

אתה שואל אותי בעצם אם יש סיכוי שהעתירה תתקבל. והתשובה שלי: אני לא יודע. לא קראתי את השאלות, ולא קראתי את התשובות. ובתור מתמחה אתה בטח יודע, שכל תיק משפטי הוא הימור לכאן ולכאן. אבל אני אגיד לך איך אני הייתי מתנהל: הייתי ממתין לראות מה יהיו תוצאות הלשכה בשלב הראשון. אם יש הבדלים בפתרון הבחינות בין מחשבות לפרקטיס בשאלות הספציפיות האלה - זה כבר אומר משהו, ויכול להיות שהלשכה תיקח את זה לתשומת ליבה. (במילים אחרות: התשובות של הבחינה מפורסמות רק שבוע אחרי, למה אתה חושב שלוקח להם כ"כ הרבה זמן...? ואני לא אתפלא אם הלשכה "מעיינת" בפתרון של החברות הללו). אם הלשכה לא תפסול, הגישו ערעור. ואם הערעור לא יתקבל - תצטרכו להחליט אם אתם הולכים עם זה עד הסוף. אבל אל תשכחו שאתם יכולים לחטוף הוצאות..

למעלה