יום דבש

ע ו פ ר ה

New member
../images/Emo140.gifיום דבש

בעקבות דברים שכרמליות כתבה פה רציתי להעלות נושא חדש. כרמליות כתבה: "אם אין שמחה, קלילות וחוסר מאמץ במה שאתם עושים, פירוש הדבר אינו בהכרח שעליכם לשנות את מה שאתם עושים. ייתכן שדי בכך שתשנו את ה"איך".ה"איך"; תמיד חשוב הרבה יותר מה"מה".בדקו אם אתם יכולים להעניק תשומת לב רבה יותר לעשייה, מאשר לתוצאות שאתם רוצים להשיג באמצעותה. העניקו את מלוא תשומת לבכם למה שהרגע מציג בפניכם." ביומיים האחרונים מחשבה מסויימת מעסיקה אותי. ישנו משולש שכזה: רוצה - צריך - יכול. כשיש את כל הדברים, אנחנו לוקחים אחריות ועושים. ומה קורה כשחסר ה"צריך"? אשמח לקרוא תגובות. באהבה עופרה

קליט

New member
אני נוטה לדחות דברים שאני רוצה או

יכול, ומתמקד במה שאני צריך . חשוב מאוד ``האיך`` ז.א. להנות מעצם העשיה, ומהכיף של הזזת הגוף. ואולי יותר קל להתמקד בכיף החושני של הליכה באויר הצח, ובעשיית מקלחת מרעננת .

לנושנוש

New member
למה דוחה דברים שאתה רוצה?

מתקון בטוח לכך לא יהיה לך אף פעם מספיק זמן לעשות אותם
מנסיני

ע ו פ ר ה

New member
זה נוגע בנקודה שונה ואולי דומה

יש אנשים שעושים דברים מראש, יש כאלה שהלחץ של הרגע האחרון מניע אותם. אני מדברת על השלב של לפני העשייה. מה מניע אותי לעשייה? האפשרויות שהבאתי לפה הן יכול רוצה צריך. אולי את נותנת תשובה ל"צריך". צריך לעשות את הדברים כדי לא להביא אותם לרגע האחרון. נקודה מעניינת לחשוב עליה. תודה. באהבה עופרה

ע ו פ ר ה

New member
קליט היקר

אתה מביא את הדברים לעשייה. אני מדברת על השלב של לפני שאני עושה. מה הכוח המניע והמניף אותי לעשייה? באהבה עופרה

orli997

New member
כל המשולש הזה לא מוצא חן בעיני

רוצה, לא רלוונטי, רצון הוא מניפולטיבי, אדם צריךלזהות את הנכון לוולא את האמוציה שתעורר אותו לעשיה, צריך, לפעול מתוך צורך, אני צריך משמע אין לי אני פועל מחוסר. יכול, או קיי יש יכולת לעשיה מסויימת, עדיין חסר את הנכון לי, הנכון יתקיים ויאפשר עשיה קלה יעורר חיוניות באדם, עשיה נכונה גורמת תחושת אושר, שאני במקום הנכון ביטחון וסיפוק, אם משהו מזה חסר צריך לבדוק מה לא נכון, ורצוי להתחיל מהמטרה.

GMjoy

New member
לעופרה היקרה

אני אגיד איך אני מתייחס לזה: ברגע שאני רוצה לעשות דבר כלשהו, אני מן הסתם עושה אותו מתחושה חזקה של רצון להביא דברים לעשייה ולתוצאה סופית - וגם מרגיש תחושה שמעוררת אותי לא להפסיק ולהמשיך !!! ברגע שאני צריך לעשות משהו, אני הופך לאובייקט הנסיבות! כשאני נמצא במצב סובייקטיבי, אני גם מרגיש את המקום האישי שלי בדברים ובעשייה. כשאאדם הופך לאובייקט הדברים שצריך לעשות, כי ככה מישהו/ משהו הוחלט בשבילו, זה גורם לו לפעולות לא הכי נעימות, וגם מתסכלות בסופו של הדבר. אף אחד לא יכול לנחש מה יצא מזה בסוף...אפשר רק לקוות שייצאו דברים טובים
אני תמיד מעדיף להישאר במצב הסובייקטיבי, והדברים הופכים להיות כייפים ומעוררי רצון לעשות דברים עפ"י תחושה פנימית ברורה שנשלחת ממקום הרבה יותר חכם ממני, ואני נותן לו לזרום בתוכי במלוא ההנאה

ע ו פ ר ה

New member
גיא, אני אוהבת את הראש שלך.

"אני תמיד מעדיף להישאר במצב הסובייקטיבי, והדברים הופכים להיות כייפים ומעוררי רצון לעשות דברים עפ"י תחושה פנימית ברורה שנשלחת ממקום הרבה יותר חכם ממני, ואני נותן לו לזרום בתוכי במלוא ההנאה" - נפלא. אתה מחדד את העניין של "להישאר נאמן לעצמי" ולא לדברים שבחוץ. ללכת עם הקול הפנימי. אני קצת אשתף אותך ואת הפורום בדברים שצצו אצלי בימים האחרונים. הרגשתי שאני לא ממוקדת מספיק ואני עובדת כרגע על מיקוד. תוך כדי "עבודת מודעות בנושא" הרגשתי שאין לי "דרייב" / דחף שיזיז אותי מהשאנטי שלי. אם אני רוצה להשיג דברים אני צריכה משהו שיפעיל אותי וכך התחברתי למילה "צריך" . אולי זו מילה מטעה ומבלבלת. אבל ללא ספק מעניין לבדוק אותה. אז תודה על התשובה שלך. היא עוזרת לי לחדד דברים. באהבה עופרה

orli997

New member
זו בדיוק הנקודה ממנה אנו מנסים לצאת לעשיה

ולדעתי זו באמת נקודת מוצא לא נכונה, ואולי היא נובעת מנסיון להתגבר על ויתור בעשיה הנכונה, נדמה לי שרובינו התרגלנו לפעול מתוך איתגור חיצוני הבעיה מתחילה כשהכוונה החיצונית לא נכונה לנו, נוצרת אצלינו התנגשות ומין תחושה של חוסר מוטיבציה. מכירה את זה מעצמי, זה תהליך לא קל לשחרר את התלות הזו בכוח חיצוני כמניע.

GMjoy

New member
לעופרה ואורלי../images/Emo13.gif

אני תמיד דובר בשם הניסיון שעברתי, ואורלי, כתבת נכון לגבי ההתנגשות. אני לעיתים הייתי עושה דברים למען האתגר - היה מעניין לדעת מה יצא מזה בסוף..
הייתי פועל מתוך צורך בזה, ולא מתוך רצון אמיתי...הרצון היחידי היה אצלי (בתת מודע) לגלות מה יכול לצאת ולהתגלות מהסיפור. התוצאה הייתה מראה לי מה יצא, ולא יכול להגיד שהיו דברים טובים. (עופרה, את בטח זוכרת את האתגר שמצאתי לי לפני כמה חודשים, וכמה כאב לי אחרי זה...) זאת בדיוק אחת מהדוגמאות. היום נרגעתי לחלוטין מהעניין...מודעות עצמית נתנה לי להבין שאני עושה דברים, רק למען עצמי בתחושה שאני אהנה מכל רגע - וכמובן אתן לאחרים להינות ממנה ! ההתנגשות פועלת דווקא במקומות האלה, כשהמודעות שלנו לא משולבת יחד עם הרצון ולא הצורך במשהו . כמה שאני מודה לאל שעברתי במסעות הכואבים האלה בעבר, אבל כמה טוב הם עושים לי היום! כמה שלווה נפשית ורוחנית קיבלתי במתנה - לעתיד הרבה יותר טוב
לפעמים גודל התודה שלי לא מתעלה לתודה שבהרגשה. פשוט המון תודה לאלוהים

orli997

New member
ואיך זה מרגיש כשזה נוגד להכוונה החברתית?

איך מתמודדים עם הלחץ החיצוני? השינוי הפנימי שאתה עושה בעצמך נכון לך, אבל לפעמים יוצר התנגשויות כלפי חוץ, מתי אפשר לדעת שאתה לא מתפשר עם החברה כדי שיניחו לך לפעול כרצונך?

GMjoy

New member
אורלי

אני מכיר את המושג "לחץ חברתי", ומאז ומתמיד נתתי לזה להיות סתם מושג מיותר בשבילי. אני נתקלתי בעבר, ואולי גם היום בהתנגשות הזאת שנוצרת כלפי חוץ. אבל השתנה עם גישה אחרת. אפילו כתבתי לגבי הורים שלי, ולא עברו יומיים איך הכל סודר והיום לגמרי נראה ומתקבל אחרת - וכולל הסביבה ! אני יודע להתפשר, אבל תלוי מה, איפה, מתי ? אם זה משהו שאנירואה בו סוג של פיתרון טוב, אז כמובן אפשר להתפשר. כשאני רואה שזה הולך לכיוון לא ברור, ואני לא שלם עד הסוף - אני מעדיף להישאר במקום ולהיות בטוח שם.

ע ו פ ר ה

New member
הלחץ החיצוני הוא מורה נפלא לחיים

הוא בא להראות לנו שמשהו זקוק לתיקון. אז בודקים האם הדרך נכונה או לא. האם אני שלם עם הדרך של או לא. סיפור על לחץ חיצוני ובדיקה: עברתי תאונה וצריך לקנות רכב חדש. לי היה ברור איזה רכב אני רוצה. בעלי רצה רכב אחר. בבית שלנו הוא זה שמחליט בסוף, כי הוא מבצע את העיסקה בפועל. הוא ניסה לשכנע וללחוץ אותי לכיוון שלו. עד כאן הרקע. כשזה הרקע, אני מדי פעם עצמתי עיניים ושקלתי את האפשרות שלו. הבטתי בחניה וראיתי כל כך ברור את הרכב שאני רוצה עומד בחניה. הלב התרחב לי. חייכתי אל עצמי. חייכתי אליו. הלכנו לבדוק רכב כמו שהוא רצה ומהחנות נסענו לקנות את הרכב שאני רוצה (זה לא היה מהחנות אבל אני נוסעת ומחייכת). אורלי, האם לזה התכוונת?
באהבה עופרה

orli997

New member
כן בדיוק זה

רק שלא כל "הסביבה" שלנו סובלנית ומקבלת שינוי באהבה כזו, לפעמים כשהאינטראקציה היא כוחנית יותר למרות מלל חיצוני חביב, אדם יכול להסתבך לא מעט במניפולציות כדי בכל זאת לשמר על רצונו ולפעמים מגיע להמון ויתורים כואבים בכדי לא לוותר על שלו.תלוי כמה ענייני שליטה יש בסביבה. אני יודעת על עצמי שמאוד הייתי נתונה לשליטה חיצונית, ובכדי לא להתמודד עם מציאות משפילה כזו המצאתי לעצמי תכונה של יכולת לוותר, גמישות וסבלנות, כשכל זה לא באופיי בכלל. אבל עם משקפיים כאילה יכולתי לחיות עם עצמי בשלום.

ע ו פ ר ה

New member
זה היתרון היחסי שיש בבגרות

הפיצוי שאנחנו מקבלות על כך שאנחנו כבר לא נערות, הוא נסיון חיים. גם אני עברתי דרך המקומות שאת מדברת עליהם. שיהיה יום נפלא באהבה עופרה

orli997

New member
ועוד אומרים שהעולם שייך לצעירים../images/Emo6.gif

זה דבר ניפלא לאמר ממרומי גילי המופלג
וואלה עופרה העלת חיוך שמח בפני.

ע ו פ ר ה

New member
אורלי יקרה

תודה על התשובה. כשאנחנו עובדים עם הסוד אנחנו מתחילים עם "מה אני רוצה?" "מה החזון שלי?". יכול להיות שזו מניפולציה אבל אנחנו מפעילים אותה לטובתנו. מתוך המניפולציה הזו אנחנו יכולים ללמוד הרבה על עצמנו: הערכים שלנו, האמונות שלנו ועוד. אהבתי את ההתייחסות שלך ל"צריך" שמתקשר לחסר. ואני מסכימה שדברים אמורים להיעשות באהבה ובקלות. משהו בדרך האישית שלי קצת משך אותי לבדוק את המשולש הזה. ואת הדיון הזה פתחתי כדי לחדד לעצמי ולאחרים את הדברים. באהבה עופרה

orli997

New member
כבר למדתי להכיר ולאהוב את הגישה הזו שלך

שדברים צריכים להעשות בקלות ולא מתוך קושי. המון נקודות מוצא שלימדו אותנו בחיים יוצאות ממקום של קושי, בזיעת אפיך תאכל לחם, בצער תלדי בנים , ועוד רבים שאנו הוספנו לנו בתחכום רב.

למעלה