יום דבש

אם אפשר להתערב קצת ...

עופרה , המשולש הזה כפי שאת מגדירה אותו הוא די משוחד . אם נחליף את המילה "צריך" במילה "צורך" הכל ייראה יותר ישר ויהיה יותר קל להתחבר לדברים . צריך או צורך הוא כזה רק אם החלטנו שיש כזה - הצורך קודם לרצון . אני רוצה משהו לכן אני מחליט שאני צריך אותו . אני רוצה - משמע אין לי . כתבת שזו מילה מטעה ומבלבלת ואכן כך - לא חסר לך הצריך , חסר לך הרצון לרצות . הרצון למשהו מוסים שאין לך כרגע - כנראה כי את מקבלת את עצמך כמו שאת . שזה די מבורך לדעתי . אני דווקא הייתי שמח אם הייתי יכול לקבל את הדברים כמות שהם ופחות לרצות מה שאין לי - שהרי זה באיזשהו מקום סוד החיים - קבל את מה שיש ותפסיק לרדוף אחרי מה שאין ... בלי להפסיק לשאוף כמובן . את היית בשאנטי כיוון שזה התאים לך באותו רגע - רצית לרצות משהו , רצית דחף שלא הגיע וחיפשת אותו דרך הצורך . אם היית צריכה משהו - הוא היה שם . השאלה באמת מעניינת כיוון שהתשובה לדעתי ממש לא נמצאת בצורך - אלא בהתפתחות אישית . כל הכוונה לדעתי , ותקני אותי אם אני טועה , שאת נמצאת בשאנטי שלפעמים רגוע מידי לטעמך ואת אינך ממוקדת - לכן כדי להתמקד את מחפשת צורך מסוים שיפעיל אותך - השאנטי שלך הוא מה שאת צריכה עכשיו . נקודה . אם היה לך חסך מסוים - היית נתקלת בו או מרגישה בלי לחפש אותו . מצחיק - את יודעת שבדרך כלל זה הפוך - אנשים מחפשים שאנטי ומנסים להסתפק במה שיש . כמוך ... אלעד .

ע ו פ ר ה

New member
הרצון לרצות

לא חסר לך הצריך , חסר לך הרצון לרצות. אתה בהחלט צודק ובעזרת הדיון הזה הבנתי דבר או שניים. הצורך יושב על חסר. צורך מתוך אהבה זו תשוקה. היתה חסרה לי תחושה וכשזיהיתי שאותה אני מחפשת הדברים נראים אחרת. תודה לך ולכולם. כמה הכל פשוט. רק צריך לדעת להגדיר את מה שמבקשים. באהבה עופרה

MADRI

New member
אני לא רואה שום סתירה בין שלושתם

אני חושבת שקיימים דברים שצריך לעשות - לשלם חשבונות למשל (כמובן שאני יכולה לא לשלם אבל אשא בתוצאות) י ש דברים שאני רוצה לעשות - לטייל בעולם למשל וזה לא אומר שזה יתממש ויש דברים שאני יכולה לעשות ופה יש שתי אפשרויות: 1. אני יכולה ורוצה לעשות 2. אני יכולה ולא רוצה לעשות. וכפי שאתם רואים לא כתבתי שאני לא יכולה. אני חושבת שבן אדם שמודע לעצמו לא מבקש את מה שהוא לא יכול. יכול להיות שיש לו חלומות אבל הוא יודע לתרגם אותם לכאן ועכשיו. לדוגמא: אני לחלום להיות זמרת אבל אני יודעת שאין לי קול לשיר - גם אם אני אלמד פיתוח קול . אז אני יודעת שאני לא יכולה ולא מבקשת את זה לעצמי. 3 המילים כאילו מקבילות, הם לא אמורות להפריע אחת לשניה אלא להשתלב בחיינו כמו ערוצי נחל. אנו לא יכולים לעשות רק מה שצריך כי נדכא את הרצונות שלנו ונרגיש מחנק. אנו לא יכולים לעשות רק מה שאנו רוצים כי יש חובות שעלינו למלא כיחיד בתוך חברה. ואנו יכולים לעשות הכל כל עוד אנו מודעים ליכולות ולעוצמות שלנו. תודה שפנית אלי לתגובה אדריאנה מחני

אני מסכימה עם

MADRI, המילים לא סותרות אחת את השניה, "הצורך הוא אבי ההמצאה". אני הייתי מוסיפה למה שעופרה דיברה עליו- את העניין של השלמה. אם אין לך רצון לשנות את השאנטי - אז או שזה טוב לך, ויופי. או שזה לא בהכרח טוב לך, אבל השלמת עם המצב, "הפכת" אותו לטוב, וזה לא מספיק "כואב" לך, או לא מספיק גורם לך לחוסר נוחות, אז יוצא שאין לך רצון לשנות. אם תרצי לשנות - את תמצאי מה מפריע לך מספיק, כדי לשנות, או כדי להמציא פתרון, -לענות על הצורך לשינוי. אם אין צורך לשינוי - אולי כדאי להמציא אחד, או לא. (אני אישית ממליצה להמציא אחד. להתקבע ו"להתאהב" במצב קיים, גם אם זה מצב חיובי - זה לא טוב. האנרגטיות צריכה לזרום כל הזמן, לא להישאר במקום..) בקי

ע ו פ ר ה

New member
צריך / כדאי למצוא משהו שילהיב

ובעזרת הדיון הזה הבנתי שאני מחפשת את התשוקה של עשיית דברים. עכשיו אני בעשייה אחרת. תודה לכולם על העזרה, גם אם הדיון הזה לא נפתח כקריאה לעזרה. תודה לכם שאתם פה איתי. באהבה עופרה

ע ו פ ר ה

New member
תודה על החידוד.

אני מסכימה עם הדברים שכתבת. אני אוהבת את הדימוי של ערוצי נחל. שלושת הדברים יחד גורמים ל"לקיחת אחריות" ולעשייה. באהבה עופרה

MADRI

New member
אני חושבת שהשאיפה צריכה להיות

לעשות מה שצריך מתוך רצון ומיצוי היכולות שלנו. למשל: לעבוד (צריך) בעבודה שאנו אוהבים (רצון) ולעשות את המאה אחוז שלנו (יכול)

עוז86

New member
כשחסר ה"צריך" אז זה יותר קל

ה"צריך" הוא מחסום אם את "צריכה" משהו אז את נכנסת למתח מה יקרה אם לא תגשימי את זה? מה יקרה לך? החיים בהווה לא טובים ורק כשה"צריך" יתגשם, את תהיי מאושרת...אז את נכנסת למתח. המתח גורר מחשבות של חוסר ומחשבות בוראות מציאות. אני שמתי לב שדברים שאני לא מרגיש כלפיהם צורך- אותם אני מגשים יותר בקלות והאירוני הוא- דברים שאני צריך אותם, לא באים אליי...

GMjoy

New member
יפה עוז../images/Emo45.gif

נכון מה שכתבת - וכדאי ללמוד מזה. אני ועוד מיליון אנשים ששאלו למה קורה שדברים שלא ממש נחוצים או לא כאלה בעלי משמעות לנו, אבל בכל זאת טובים וגדולים גם - הם אלה שפחות חשבנו להגשים או לעשות עליהם חזון וכו'..וכו'.. וכאן בדיוק הסוד - אנחנו מתאמצים לשווא בשביל משהו מסויים. גם אני נלחצתי בהתחלה שזה ככה, ועוד לגבי דברים רבים, שזה בכלל לא לעניין. ועכשיו אני הרבה יותר קל עם דברים, ומה שאני משמח אותי, זו ההרגשה בפנים..היא מלאה אושר, וכשאני רוצה שמשהו יתגשם עבורי היום, אני פשוט משחרר (כמו שהרבה פעמים לא הצלחתי) והתחלתי להרגיש ביטחון עצום, שלא משנה מתי. אני אטפל ב"מה" , והיקום יטפל ב"איך" - וככה זה יזרום לכיוונים מעניינים וטובים !

ע ו פ ר ה

New member
מסכימה איתך עוז

הצריך גורם למתח. אצלי הצריך ישב על זכרונות קשים מהעבר. מה שחיפשתי בדיון הזה הוא את הכוח המניע, שפעם היה אצלי ה"צריך" והיום הוא לא קיים. הגעתי למסקנה שאני בעצם מחפשת תשוקה. וכשמצאתי את התשובה הדרך לעשייה קלה ומהנה. וכמו שגיא כתב, אני אבקש את ה"מה" והיקום יארגן את ה"איך". באהבה עופרה

בהתחלה לא הבנתי....

את השאלה שלך, עופרה יקרה, ורק אחרי שקראתי את התגובות התחלתי לרדת לסוף דעתך ובשלב הזה אין לי מה להוסיף אבל יש לי שאלה: אני שונאת לנקות את הבית פשוט שונאת אבל מצד שני לא יכולה להשאיר את הבית מלוכלך, לא מסוגלת. אז זה יוצא ש: הג'יפה מעצבנת אותי והלנקות מוציא ממני את העצבים והאגרסיות שבי. איך פותרים את זה הרי "צריך" (כי יש צריך, ורצה ויכול שחיים ביחד זה לצד זה) לנקות וכמו שאת כתבת ואני מצטטת "הצריך גורם למתח". אז איך פותרים את הפרדוקס?... תודה מראש ורק אהבה, נורית

ע ו פ ר ה

New member
רולילולי הזכרת לי את עצמי

כשנישאתי כל סוף שבוע הייתי נכנסת לדיכאון גדול. לא יכולתי לחיות בבית מלוכלך ולא היו לי כוחות נפש לנקות. אז עוד האשמתי את הורי שכל כך הרבה ניקיתי את הבית כשהייתי ילדה. מהר מאוד למדתי לקחת עזרה בנושא הנקיון. עכשיו, על אף שאינני מנקה את הבית כי יש עוזרת, אני הרבה יותר מסודרת ואני חושבת שכשהסדר בא מבפנים רואים את זה גם מבחוץ. ובעניין ה"צריך", אני חושבת שאפשר לחיות בלעדיו. אפשר להפוך אותו לתשוקה ושמחה עם הדברים שאנחנו עושים. גם נקיון הבית יכול להיות חגיגה. תחשבי על נקיון כמשהו רוחני וזה עשוי להקל עליך את העבודה. באהבה עופרה

תודה עופרה

נראה לי שמהיום הניקיון ייראה אחרת. לפחות אני את חלקי אעשה. בכל אופן נשמע לי טוב לחשוב על הניקיון כעל משהו רוחני

למעלה