שלום , חדשה כאן וסקרנית.

../images/Emo140.gifשלום , חדשה כאן וסקרנית.

איך יתכן שישוע היה אדם כלכך דתי, כלכך יהודי, וכלכך אנושי??? מת וניקבר כ"מלך היהודים"? אז למה הכל עבר פיתאום ליום ראשון????? פיתאום השבת " לא חשובה"?? פיתאום כל המצוות של המילה והחתונה כדת משה וישראל נעלנו להם בקרב הנוצרים? ואיך פיתאום הכל נגוז??? אהה וגם הקטע של פסלים בבתי ננסיות של הקאתולים? הכל פסלים? [ לא תעשה לך פסל ומסיכה...] ממש עבודת אלילים שאני בטוחה שישוע היה מתהפך בקיברו אם היה רואה את כל זה??? למה איך? כל זה קרה? אשמח לקבל תשובה .

ישוע לא היה אדם דתי

דת הינה המצאה של בני אדם. הוא מת כמלך היהודים מת וקם לתחייה לאחר שלושה ימים. הוא חי! הדת הנוצרית קמה כ-300 שנה אחרי החיים של ישוע המשיח, שם החליטו החלטות שונות, חלקן נוגדות את דבר ה'. לגבי החתונה כדת משה וישראל, טקס החתונה שהיום מקיימים ביהדות הרבנית הינו התפתחות שהתרחשה במהלך תקופת הגלות. ישוע קם לתחייה ולכן הוא לא מתהפך בקברו. אם היית יודעת מי הוא ישוע לא היית שואלת את השאלות הללו, לפחות לא בדרך בה שאלת, יש בשאלותיך טון מזלזל. וקשה לי להאמין שמישהו שמגדיר את עצמו כנוצרי ירצה לענות לך ברצינות. למרות שתמיד יש מקום לחסד. אלהים הוא אהבה, הוא טוב ומושלם, הוא ברא עולם מושלם ובתוכו את האדם. אלהים אסר על האדם לאכול מפרי עץ הדעת טוב ורע, אך האדם לא ציית ואכל מפרי העץ וחטא, ומאז כל צאציו(אנחנו) חוטאים. אלהים בטובו כרת ברית עם אברהם, והבטיח לו שהוא יהיה אב להמון גויים, ושדרכו יבוא המשיח שיביא את הגאולה לכל האנושות והבריאה, ההטחה הייתה חייבת לעבור דרך יצחק בן ההבטחה, ודרך יעקב שלימים הפך לישראל. עם בניו של ישראל אלהים כרת ברית נוספת, בה הוא הראה וגילה מהי קדושתו של אלהים, מהו חטא, שאין אנחנו יכולים לעמוד בצדקה של התורה, ולכן הוא נתן לנו את כל הקרבנות, ושרק בדם יש כפרה. בנביאים אלהים מבטיח לכרות עם עמו ברית חדשה(ירמיה ל"א: 31-34) שיבוא משיח שיוולד(ישעיה ט: 5,6) לבתולה(ישעיה ז:14) בבית לחם(מיכה ה':1), שהמשיח הוא אלהים בכבודו ובעצמו(ירמיה כ"ג:5,6 ; זכריה ב': 14,15) שהוא יעשה ניסים ונפלאות בארץ(ישעיה ל"ה: 3-6), הוא יעבור השפלה(ישעיה נ':6), הוא יסבול וימות בכדי לכפר על חטאי האנושות(ישעייה נ"ג: 4-8) הוא יקום לתחייה(תהילים מ"ט: 10) ועמו לא יקבלו אותו(ישעיה נ': 2 ; ישעייה ח': 14,15) . ישוע הגשים את כל זה בחייו במותו ובתקומתו מבין המתים. הוא חי וחפץ שכל בני האדם יגיעו להכרה מי הוא באמת(לא מה שאחרים חושבים). את כל זה אלהים עשה בכדי לתת לך חיים. ישוע המשיח הושיע אותך מחטאיך ומרפא את רוחך נפשך וגופך. בו יש לך סליחת חטאים רפואה שלמה, שפע של חיים וברכות רוחניות. הוא עשה כבר את הכל. כל מה שעלייך לעשות הוא לקבל אותו לחייך ולהאמין בו שהוא הוא המשיח הגואל. תפני אל אלוהייך, אל אלוהי אברהם, אלוהי יצחק ואלהי יעקב ותשאלי אותו, 'מי אתה?' תבקשי ממנו שיתגלה אלייך, שיגלה לך את פניו. אם תבקשי ברצינות ובכנות, הוא יענה. חג שמח

ליעקב ../images/Emo141.gifתודה על התושבה המפורטת

אני בשום אופן לא זילזלתי בכלום, ושאלתי שאלות רציניות כי אני באמת לא יודעת,...ורציתי לשמוע ממי שיודע, אני מצטערת שפרשת את שאלותי כלגלוג, זאת בכלל לא הית הכוונה, אני פשוט לא יודעת ורוצה לשמוע ולדעת ולכן גם ניכנסתי לפורום, [ כי אם לא מה יש לי להכנס לפה ??? בשביל לזלזל או ללגלג????] לא יודעת איך הגעת לזה. בכל אופן סליחה אם ניפגעת.. וחג שמח!!!

ליז ברוכה הבאה. מעבר למה שנאמר, אני מציעה לך

לדפדף בדפי הפורום הקודמים ותוכלי למצוא תשובות מפורטות לכל השאלות ששאלת.

ליז היקרה

אני לא נפגעתי, אך אני מאמין שיש פה אנשים שהדרך בה שאלת את השאלות בואי נגיד לא נעמה להם, כיוון שהם חוגגים מסיבה מסויימת שלא ידועה לך ביום ראשון את תקומתו של המשיחי מבין המתים. ולא עושים ברית מילה כיוון שהם לא יהודים והפסלים והתמונות מזכירים להם אודות הדמויות האהובות עליהם בספרם הקדוש,(לא שאני מקבל את עניין הפסלים או מסכים עם זה, אך זו דרכם גם אם היא גובלת בפגניות מסויימת, אני בטוח שהמאמינים האמיתיים(בין הקתולים) לא משתחווים לפסל או תמונה של מרים או ישוע. אלא משתחחים לאלהים חיים. אני מצטער עם הייתי חריף מדי. שיהיה לך חג שמח ומבורך!

תגלי שהאיסלם והיהדות מלאות בפולחן פגני

ליז בנצרות על כל זרמיה אין עבודת אלילים. האיסלם ויהודים נבערים ששואפים את הגדרותיהם מתוך האיסלם, מאשימים את הנצרות בעבודת אלילים. אם תבדקי את המפולחן הפורמלי (לפי ההלכה) של שלושת הדתות הקוראות לעמצן מונוטאזים. תגלי שהאיסלם והיהדות מלאות בפולחן פגני.

ד ר א ל

New member
אכן, נדמה לי שהצדק עמך

ישוע מנצרת לא היה אדם דתי. מסקנה מתבקשת? סביר להניח שאדם דתי, שמחזיק בפולחן דתי כלשהוא? כנראה לא מתקרב לישוע בדרכו. נראה שלישוע המשיח מתקרבים על ידי חיקוי דרכו. (למרות שהיו אנשים שחסו תחת הכנסיה וישנם כאלה גם היום שמתקרבים מאד אליו).

תלוי למה אתה קורא פולחן דתי

הדת מבחינתי, ולפי מה שאני רואה בשלושת הדתות הגדולות ולא רק הינה המצאה של בני אדם ומטרתה להצדיק את האדם. האדם נמצא במרכז ההוויה. בכל דת עליך לעשות משהו בכדי שתקבל מחילה והצדקה מאלהים. ביהדות הרבנית עליך להישמע למה שהרבנים שלך אומרים לך לעשות, באיסלם עליך לקרוא בסורות ולהתפלל חמש פעמים ביום וכו', ו בנצרות לקיים טקסים מסויימים לתת צדקה ולהגיד תפילות מסויימות, שיצדיקו אותך לפני הבורא. לכל הדברים הללו אין ולא היה מעולם קשר לאלהים. אלהים לא מבקש שתעשה משהו בכדי להצדיק את עצמך לפניו. הוא כבר עשה את הכל על הצלב. ישוע בן-האלוהים מצדיק את החוטא שמקבל אותו כמלך ואדון על חייו. זאת לא המצאה של בני אדם אלא תוכניתו הגדולה והמושלמת של אלהים. מרכז ההוויה באמונה בישוע המשיח הוא אלהים ולא האדם.

ד ר א ל

New member
נדמה לי שכבר החלפנו מילה או שתיים בעבר בנושא

אני מתרשם שדעתך היא שישוע עשה הכל למעננו, ואנחנו רק צריכים לחיות כרגיל, חיים נטולי דאגות. וזהו. ונגיע למלכות האלהים השלמה, בתנאי כמובן שאנחנו מאמינים בחסדו. אם אין זה נכון, מהי לדעתך הדרך הנכונה כדי להגיע למלכות האלהים?

ישוע הוא הדרך

הרושם שלך הוא לא נכון ומוטעה. כן ישוע עשה הכל למעננו, ובגלל זה עלינו להפסיק לחיות כרגיל בטבע החוטא שלנו להפסיק לחיות בטבעי ולעבור לחיים על טבעיים, חיים ללא חטא וללא רבב. הבעיה של האדם היא הוא עצמו, האני שלי הוא האוייב הגדול ביותר שלי. האמונה בישוע משחררת את האדם מעצמו. המאמין מת לחטא לבשר ולאדם הישן. העל טבעי מחליף את הטבעי, הלב של הרך של אלהים מחליף את לב האבן שלנו, ורוחו משנה את המאמין ומוליכה אותו בדרך של נצחון מכבוד לכבוד. כשאדם מקבל את ישוע כמלך ואדון על חייו, מתרחש משהו על טבעי בחייו של האדם, הוא נולד מחדש. ליבו משתנה, ומתחיל תהילך של התקדשות. תהליך שאורך כל עוד האדם חי. בתהליך ההתקדשות האדם מגלה את חטאיו, חוזר עליהם בתשובה ומשתנה לדמותו וצלמו של ישוע, שזוהי למעשה המטרה של חיינו.

לפולחן רשמי של כנסיות או עדות

כוונתי כמובן לפולחן רשמי של כנסיות או עדות, להבדיל מצורת התייחדות אישית של אדם עם אלוהיו. היהדות היא ממש לא אחת מ"שלושת הדתות הגדולות" יש לי ספק אם היא על כל זרמיה יחד,יכולה להיספר במאה הדתות הגדולות.

ד ר א ל

New member
אהלן, צדוק, אתה מציג פה איזו טינה עמוקה לדת

היהודית, ונדמה לי גם למוסלמית. קרה משהו?

לא קרה לאחרונה

עקרונית שתי הדתות האלה הן של עמים נימולים. יש הבדל מהותי בין האיסלם ליהדות. היהדות קיימת בזכות הנצרות.

ד ר א ל

New member
מה הבעיה בדיוק עם המילה

האם נותרת עם רגשות טינה עמוקים למוהל שחתך לך?

מוהלים יהודים ובני עמים אחרים באש אחת.

מינהג ברברי שנולד בשחר ההסטוריה האנושית האם ראיתה פעם טקס ברית מילה יהודי ? איך יכול בן אנוש לעשות אכזריות כזאת לתינוק בן שמונה ימים? ספציפית למוהל שלי אין לי כלום. מבחינתי הוא יכול להשרף באש יחד עם כל שאר המוהלים יהודים ובני עמים אחרים באש אחת.

lion 7

New member
ברית מילת הלב

עדיפה פי מליון על ברית מילת הבשר , גם לנוצרים שחושבים שזה צעד בריאותי אני בספק , הבן עבר מילה ולא לדבר על ההשלכות אחרי זה , אני עמדתי מול המוהל (כאשר אמי ואשתי לא יכלו לראות שחיטה כזאת) , והבן התינוק הסתכל עלי כאשר חתכו לו וביקש רחמים , לא אשכח את המבט שלו התמים , מתינוק צוחק לבכי מר .. מזעזע

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifליז המקורית היחידה והמיוחדת../images/Emo13.gif ברוכה הבאה

אני שמחה על הסקרנות שבך, כי זה צעד מסויים לקראת הרצון לדעת ולחקור, ומבלי שתרצי לדעת ויהיה בך את הרעב להכיר את האמת.. איך באמת תוכלי אי פעם להיתקל באמת הזו
מממ..אני מבינה את ה"כעס" המסויים שהפגנת בשאלותייך..ואולי לא התכוונת לזלזל אז ובאהבה רבה אני מזמינה אותך לגלוש פה כמה זמן, להעלותאת השאלות שעוד מטרידות אותך..אחת אחת.. ננסה לענות..הרבה חברים טובים ומביני ענין יש בסביבה, ואני מקווה שלא נספק לך את הרעב שהגעת איתו אלא שנגביר אותו
ואיתו תגיעי למפגש עם היחיד שיש לו את כל התשובות והכל יודע

למעלה