תחרות הכתיבה הגדולה

0ne Man

New member
תודה על המחמאה ../images/Emo13.gif

כתבת יפה מאד ואני אתייחס לנקודות שהעלית כאן. קודם כל, המטרה של התחרות היא לגרום לכ-ו-ל-ם להשתתף בתחרות, ולעשות זאת בכיף, ועם חיוך על הפנים,לגרות את הגולשים להגיב על היצירות ולערוך "סיעור מוחות" בדיונים על היצירות, וזאת היתה אחת הסיבות שאפשרנו בתקנון לתקן את היצירות במהלך התחרות. ייתכן בהחלט שבעקבות הדיונים בפורום ירצה אחד המשתתפים לתקן או לשפר את היצירה שלו, והחלטנו לאפשר זאת! ועכשיו, אתייחס לנקודות שהעלית. 1. נושאים - אנו הצענו נושאים לכתיבה, ובהרחבה הצענו איך לפתח את הנושאים. אם ניקח לדוגמא את נושא מס' 1: "חיי החירש/כבד שמיעה ביומיום בהשוואה לחיי השומע , עם הדגשה על ההבדלים בחיי היומיום של החירש/כבד שמיעה לעומת השומע בתחום התרבותי, החברתי והכלכלי." הכוונה שלנו כאן שיש להשוות את חייו של החירש/כבד שמיעה לעומת השומע בחיי היומיום,ובתור דוגמא התייחסנו לתחום התרבותי, חברתי וכלכלי. אין הכוונה שאת חייבת ומוכרחה לפתח גם את הנושא הכלכלי. את יכולה לפתח את הנושא כרצונך, כל עוד את נצמדת לנושא העיקרי. חשוב לנו מאד שאת כן תתחברי לכל הרבדים של הנושא, אחרת- איך תכתבי מהלב שלך?? לכתוב מהלב זה בעיני הדבר הכי חשוב! הטרה כאן היא בהחלט ה"כייפיות" כמו שציינת.
2. התחרות הקודמת היתה "קלילה", כי הפרס היה "קליל"
. כעת הפרסים הם יותר אקטרטיביים, והם ברמה שמחייבת להגדיר כללים מעט נוקשים, כדי שלא יווצר פתח לטענות של "חוסר הגינות". בכל מקרה מטרת התחרות היא להביא עניין ופעילות נעימה לפורום, ואני חושב שהפרסים הם בסך הכל תגמול קטן למשתתפים שישקיעו בכתיבת היצירות. משך התחרות הוא ארוך, עד סוף השנה, ואני מאמין שגם משתתפים שמבקרים בפורום פעם בשבוע או אפילו שבועיים יספיקו להשתתף בתחרות, אם יירצו בכך. בכל מקרה לא נפסול יצירות שהוגשו לתחרות, בגלל שלא היתה התייחסות בכתיבה לנושא ה"כלכלי", כי כפי שהסברתי כבר- זה הצעות שהצענו כיצד לפתח את הנושא, וההצעות שלנו בלתי מחייבות. 3 אנחנו דווקא כן כתבנו שאפשר להגיש חיבור.אני מצטט: "חיבור, סיפור, מאמר או מחקר". התחרות אינה כתיבת שירים (רציתי להשאיר משהו לתחרויות הבאות...) וכתיבת קומיקס- האמת שלא חשבנו על זה. נראה לי שאי אפשר לכתוב קומיקס על הנושאים של התחרות, אבל אני לא רואה שום מניעה שהיצירות ייכתבו בסגנון הומוריסטי ומשעשע. אין איסור על ציטוט, ולא כתבנו בשום מקום שאנו אוסרים על ציטוט מדברי אחרים. האיסור כאן הוא על העתקת יצירות שלמות- חיבורים או מאמרים של אחרים, שזה כמובן אסור וגם פגיעה בזכויות יוצרים. אבל להביא ציטוט, תוך ציון המקור לציטוט זה בהחלט מותר ואפשרי. אני שב ומדגיש - כוונת התחרות היא לעורר את הפורום לפעילות בעלת עניין והנאה לכל המשתתפים, ולעשות זאת בכיף ומהלב! יכול להיות שאירגון התחרות הוא חובבני, אבל אל תשכחי שאנחנו- אני וצלף -חובבנים, והמטרה כאן היא לא לקבל יצירות "מיקצועיות" או עבודות דוקטורט, אלא לכתוב עלינו לקויי השמיעה, ושאיפתי היא שהיצירה הזוכה תתפרסם באחד העיתונים הגדולים,כדי שכל קוראי העיתון יקראו על ליקוי השמיעה, מנקודת המבט של לקוי השמיעה עצמו, ולגרום להם להתחבר אלינו, דרך מילים שמנסות לגעת בלב. בתחרויות הבאות שיהיו, אנו כמובן נפיק לקחים מהתחרות. הרי כולנו לומדים מהניסיון. ואם לגלות סוד קטן- אם תחרות זאת תצליח, יהיו עוד תחרויות, עם פרסים יותר משמעותיים ויותר אטרקטיביים, כיוון שלנותני חסויות ישתלם להשקיע במתן פרסים יותר אטרקטיביים, אם ייראו שהתחרות זוכה להתעניינות וחשיפה גדולה בקרב הלק"ש. אני מקווה ש"שיכנעתי" אותך בטיעונים שלי, ואני אשמח מאד אם תשתתפי בתחרות, ותכתבי זאת מכל הלב שלך!
בהצלחה!

moran f

New member
אוקיי...

אם הנסיון הזה לגרום לכ-ו-ל-ם להשתתף גורם לך להוריד את הרמה נראה לי שזה בדיוק מה שנקרא "לירות לעצמך ברגל". 1. להתייחס לכל הרבדים זה לכתוב מהלב? אם מישהו ממש לא מתעניין בכלכלה, למשל, ההתעקשות "להתחבר" גם לרובד הזה רק תפריע וסביר להניח שהקטע הכלכלי יראה מאוד תלוש. 2. חוסר הקריטריונים שלכם לבחירת ההצעה המנצחת נראית לי כמו פתח לאותם ויכוחים. בתחרויות רציניות השופטים צריכים להיות מסוגלים לנמק את הבחירה שלהם. 3. אי אפשר לכתוב קומיקס? אני לא יכולה לחשוב על משהו שאפשר לכתוב עליו סיפור אבל אי אפשר לכתוב עליו קומיקס. חוץ מזה שקומיקס לא חייב להיות הומוריסטי ומשעשע. קומיקס זה לא קריקטורה (למרות שיש קומיקסאים שמציירים בסגנון קריקטורי ובוחרים סגנון כתיבה משעשע).

0ne Man

New member
איני חושב שהורדתי את הרמה

של התחרות, בכך שאפשרתי לכתוב בכל הסגנונות, וחבל שאת חושבת ככה. כל אחד יוכל לכתוב את היצירה שלו בסגנון שיבחר, והיצירה תקבל ציון בפני עצמה, בלי קשר ובלי להשוות עם יצירות אחרות. היצירה שתקבל את מספר הנקודות הגבוה ביותר תיזכה בתחרות, ואיני רואה בעייה עם זה. בתקנון ציינתי שהחלטת השופטים היא סופית, וזאת כדי למנוע מראש ויכוחים על החלטת השופטים. אבל גם אם יהיו - ויכוחים יש בכל מקום.

moran f

New member
זה שההחלטה סופית באמת לא ימנע

ויכוחים. אני עדיין חושבת שראוי לפרסם קריטריונים לבחירה (ולא, "היצירה שתקבל את מספר הנקודות הגבוה ביותר תזכה" זה לא קריטריון. אני מדברת על נתינת הנקודות - לפי מה?) אני לא חושבת שההחלטה להרשות כתיבה בכל הסגנונות מורידה את הרמה. אני חושבת שבבתעקשות על זה שכ-ו-ל-ם יוכלו לכתוב גם אם בעברית לא תקינה (וזה מה שהבנתי מההועדה על התחרות) וחוסר הקריטריונים לבחירה הם אלו שמורידים את הרמה. ההחלטה לאפשר כתיבה בכל הסגנונות נראית לי פשוט תמוהה.

0ne Man

New member
הבנתי את עמדתך

ואני חושב שהבהרתי כבר את עמדתי. בתחרויות הבאות נישקול ונפיק לקחים מהתחרות הנוכחית, לאחר שהיא תסתיים.

noam_ma

New member
ושוב, אני מסכים עם מורן בכל מילה

שהיא כותבת. חייבים להיות קריטריונים לתחרות כתיבה. לא קיימת תחרות כתיבה בלי קריטריונים מובהקים. בכלל, אף אחד מחבר השופטים אינו בעל הכשרה ספרותית, כך שהבחירה תהיה על פי ההתרשמות האישית של כל שופט. ככה לא מנהלים תחרות רצינית.

clairvoyance

New member
הממ..

הרושם שלי שהמטרה המרכזית שלכם בתחרות הזאת היא לנסות להביא כמה שיותר כותבים לפורום, ודווקא פחות ה"כייפויות" של הפורום. כלומר, אתה בעצמך העדת שבגלל הפרסים האטרקטיבים, יש להחמיר טיפה באופי התחרות, ולכן הכללים יותר נוקשים... בכל אופן, זאת הרגשתי בגדול.. תודה על תשובתך המפורטת - ושמחה לראות שבחלק מהדברים שאמרתי אכן טעיתי והתכוונת לדברים אחרים. לא מתחייבת עדיין להשתתף בתחרות, אם תבוא לי המוזה (ויהיה לי זמן) - אכתוב, ולא בשביל לנצח, אלא בשביל הכייף שלי. מקווה שגם שאר הגולשים שישתתפו יקחו זאת ברוח קלילה, ושלא יהיו אי נעימויות כמו בפעם הקודמת. ובהצלחה לשופטים
(קצת חנפנות לא מזיקה
) ===> זאת למשל, רוח לא ספורטיבית

0ne Man

New member
המטרה ../images/Emo26.gif

היא גם (ולא רק) להביא כותבים נוספים לפורום.אני כמנהל פורום רוצה להביא כמה שיותר כותבים לפורום. אני לא רואה רע בכך. וכדי להביא כותבים, צריך שיהיה כייף לכתוב בפורום. המשימה שלי היא לגרום, שהפורום הזה יהיה מקום שכייף לכתוב בו, ולא רק לקרוא בו. אני יודע שיש רבים מהקהילה שלנו שנכנסים לפורום הזה בקביעות מבלי לכתוב, ומטרתי היא לנסות להשפיע עליהם להיות מעורבים בפורום הזה, גם על ידי כתיבה. אני מנהל את הפורום הזה לא בגלל שאני רוצה להרגיש מנהל, אלא בגלל שכייף לי לנהל את הפורום הזה, ואני שואף שכל הגולשים, חירשים וכבדי שמיעה, יהיה כייף ומעניין להיות בפורום, והתחרויות הם אחת מהדרכים לעורר עניין במשתתפים. לדעתי, תמיד כייף להתחרות, לא בגלל הניצחון ופרסים, אלא בגלל ההשתתפות בתחרות עצמה. האווירה, העניין, הנושאים... זה דומה למשחק כדורסל או כדורגל. משחקים בגלל שכייף לשחק, אבל כל משחק צריך לתת למשתתף "מטרה"- ניצחון. ולכן הגדרתי את תחרות הכתיבה עם הקריטריונים, כי בכל משחק יש כמה כללים בסיסיים, שהמשתתפים צריכים לעמוד בהם. אני שותף לתיקוותך שהמשתתפים בתחרות יקחו גם כן את התחרות ברוח קלילה, וישתתפו בשביל ההנאה שבכתיבה ושבדיון על היצירות, ובקיצור- שלכולם יהיה כייף! הפרסים שבתחרות הם רק הדובדבן שבקצפת. הקצפת היא ההשתתפות בתחרות עצמה! (ולמרות זאת, תדעו לכם שלא היה קל להשיג את החסות לתחרות הזו) אם לא הייתי קובע את הכללים לקבלת הפרסים, היה נוצר מצב, שהייתי יכול, טכנית, להשתתף גם כן בתחרות, לשפוט את העבודה שלי, ולהכריז על עצמי כזוכה בתחרות, ולגרוף את הפרסים לעצמי. בקביעת הכללים אני למעשה מרגיע גם את חברת הדים- נותנת החסות- גם את הנהלת תפוז, וגם את המשתתפים,שהתחרות תהיה "הוגנת". אני השתדלתי לשמור על "שביל הזהב" - כלומר, שהתחרות תהיה עד כמה שניתן פתוחה לכולם, קלילה, ויחד עם זאת מעניינת ומאתגרת לכולם. זאת לא עבודת סמינריון או דוקטורט. זאת תהיה תחרות כתיבה כייפית! אם תחרות זו תצליח, יהיו עוד תחרויות. ואם התחרות הזו לא תצליח, לא יהיו. זו משוואה פשוטה. הצלחה בתחרות היא מבחינתי- שיהיו הרבה משתתפים בתחרות, הרבה דיונים על היצירות,והכל באווירה כייפית ומעניינת לכולם! מקווה שהצלחתי להסביר כאן את המטרות והמניעים של התחרות.

תחרות הכתיבה הגדולה:

קראנו את הכללים ואנחנו רוצים להגיד שלא כל הכללים מתאימים לנו כי לא פורסמו הקריטריונים של השופטים. אתמול השתתפנו בצ'אט ושמענו מהמקורות שלנו שלא כדאי לתרום לאח"א ואנחנו יודעים מי כתב בשם "אחא סניף ירושלים" כי אנחנו יכולים לזהות מי כותב בפורום ולא נגלה את המקורות שלנו. היה צריך לשלוח לנו אימייל או מכתב הביתה אבל לא לכתוב את זה בפורום. הכי טוב אימייל כי אנחנו לא יכולים להתפקד בלי אימיילים. בגלל זה הפורום יבש כי אנחנו מעדיפים לסדר הכל באימיילים. זה דיסרקטי, ואנחנו יכולים לקבל גם קומיקס באימייל אך לא בתחרות הכתיבה הגדולה. אתמול פירסמנו כתבה על האוזן התיכונה והחיצונית והמומחית של הפורום כתבה שאין מים בתוך האוזן ואחר כך הודתה שטעתה ויש מים בתוך האוזן הפנימית. מאוד נהנינו לקרוא את כל המימצאים שהיא גילתה בשיטתה החוקרת, והלכנו לחפש טרנזיסטור שנפל לתוך חול הים, כי רק ככה שומעים לא יכולים לשמוע טרנזיסטור או כאשר הם מחליפים מתחנה לתחנה ולא יכולים למצוא את התדר. אין מצב ששומעים לא יכולים לשמוע טרנזיסטור הבבבבנתםםם!!! פארשששש!

צלף

New member
כל הכבוד על הסאטירה המצחיקה ../images/Emo6.gif

ועם כשרון כתיבה כזה הנך יכול לכתוב מאמר רציני ולהגישו לתחרות...

moran f

New member
אם אתה רוצה לרדת עלי לפחות תדייק

אלו לא מים אלא נוזלים.

0ne Man

New member
המשך ההודעות שנכתבו כאן נמחקו

מאחר ולא היו רלוונטיות לנושא. אני מבקש לפתוח הודעה חדשה לנושא חדש, ולא לשרשר להודעות אחרות תודה

למעלה